.

05/26/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Η Εργαλειοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας Οδηγεί στον Αυταρχισμό


Το Τμήμα μας με μεγάλη χαρά εγκαινιάζει την παρουσία του, στην πλατφόρμα του i-syriza, το νέο ψηφιακό εργαλείο του κόμματος μας, που επιτρέπει την αδιαμεσολάβητη επαφή και αλληλεπίδραση με κάθε υποστηρικτή ή μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και με πληθώρα δυνατοτήτων. 

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, μέσω του i-syriza έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά βίντεο, αφού οι ίδιοι διαμορφώσουν και ψηφίσουν τις ερωτήσεις, να πουν τη γνώμη τους και να συνδιαμορφώσουν τις πολιτικές του αύριο, να συνομιλήσουν με τους Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να ενημερωθούν για τις θέσεις και δραστηριότητες του κόμματος και πολλά άλλα.

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για πρώτη φορά αξιοποιεί τις δυνατότητες της ενότητας i-think, στην οποία φιλοξενείται το παρακάτω ερώτημα:

" Η Εργαλειοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας Οδηγεί στον Αυταρχισμό: H παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας, κατέδειξε ότι μια προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να ενθαρρύνει τα Σώματα Ασφαλείας και τους εργαζομένους τους, στην υιοθέτηση συμπεριφορών,εγγύτερων προς τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία, χωρίς εκπτώσεις σε αποτελεσματικότητα.

Ενδεικτικά παρατίθενται, η αποτελεσματική και δημοκρατική διαχείριση των προσφυγικών ροών, η αποφυγή εμπλοκής των Σωμάτων Ασφαλείας στη διαχείριση πολιτικών ζητημάτων, η θωράκιση της κοινωνίας απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές,από μερίδα του προσωπικού, με τη σύσταση του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, επί διακυβέρνησης μας.

Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία, καθ' όλο το διάστημα της δικής της διακυβέρνησης,διαγκωνίζεται να καταστήσει σαφή στην κοινωνία, τη διαφορά πολιτικής ιεράρχησης και επιλογής, για τα ζητήματα ασφάλειας, υπερβάλλοντας σε αυταρχισμό, ερασιτεχνισμό, κι επικίνδυνες κινήσεις εντυπωσιασμού. Έχοντας καλλιεργήσει διαχρονικά, σε συνεργασία με τα φιλικά σε εκείνη ΜΜΕ, μια εικόνα γενικευμένης ανομίας και φόβου, επενδύει τώρα σ' αυτήν, για να επιβάλλει τον αυταρχικό προσανατολισμό της, στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και να χρησιμοποιήσει εργαλειακά το προσωπικό τους, ως μόνη απάντηση σε όλα τα προβλήματα, που η αντιλαϊκή και αντιπεριβαλλοντική της πολιτική,προκαλεί. Με βάση τα παραπάνω,καθίσταται σαφές,ότι η Νέα Δημοκρατία δε νοιάζεται πραγματικά για την ασφάλεια των πολιτών. Χρησιμοποιεί τη γνωστή,αποτυχημένη συνταγή της τρομοκράτησής τους, για να προβεί στην καταστρατήγηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Επίσης, οι στρεβλές αντιλήψεις στη διαχείριση του προσφυγικού, έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση για τα νησιά και τη χώρα. Περαιτέρω, στην προσπάθειά της να εδραιώσει ένα αστυνομικό κράτος, χρησιμοποιεί ακόμη και την υγειονομική κρίση.– Με ποιον τρόπο,πιστεύετε ότι πρέπει να δράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση, για να αναχαιτίσει την εμπέδωση της λογικής του αυταρχισμού από την κοινωνία,αλλά και από τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας;

Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι τομές – μεταρρυθμίσεις, που μπορεί και πρέπει να υλοποιήσει μια προοδευτική κυβέρνηση, έτσι ώστε,αφενός μεν να θωρακιστεί η λειτουργία τους εντός των κανόνων λειτουργίας του κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, αφετέρου δε η δράση τους να καταστεί αποτελεσματική, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;

Το ερώτημα θα παραμείνει αναρτημένο για διαβούλευση στην εν λόγω πλατφόρμα έως και την 9/6/2020.

Μέσω της εγγραφής σου στον i-syriza , μπορείς να γίνεις συμμέτοχος στον αγώνα για τη διαμόρφωση μιας νέας μεγάλης προοδευτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Πάρε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα χέρια σου. Γίνε μέλος. https://isyriza.gr/eggrafi/.

                       ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α