.

02/07/22 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

''ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΑΛΚΗΣ''Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την υποκριτική στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Αθλητισμού, που για μια ακόμη φορά νοιάζονται με πάθος , αλλά και πάλι καθυστερημένα και μετά τη φρικτή δολοφονία του νεαρού Αλκή, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσουν τη τυφλή βία που κρύβεται μέσα και πίσω από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών των γηπέδων.


Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεχειλίζει, και σ' αυτό το θέμα, καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στάση που κράτησε η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά μετά τα βίαια γεγονότα που συνέβησαν στο Ολυμπιακό στάδιο του Βόλου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος γινόταν προσπάθεια να ληφθούν μέτρα και να υπάρξει σοβαρός και αποτελεσματικός έλεγχος των φαινομένων της οργανωμένης βίας στα γήπεδα και να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Τότε η ΝΔ και μαζί της σύσσωμο το περί αυτήν παραγοντιλίκι των Βαρώνων στα ΜΜΕ και στις Ανώνυμες Εταιρείες των ποδοσφαιρικών ομάδων, είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυρίας εντός και εκτός Ελλάδας λέγοντας ότι τάχα τα μέτρα της κυβέρνησης στρέφονται κατά του αθλητισμού και κατά των συμφερόντων των εταιρειών.


Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού υποβάθμισε τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, αφού για μικροκομματικά οφέλη πουλά διαχρονικά κίβδηλο πατριωτισμό , τώρα παριστάνει την "έκπληκτη" και προαναγγέλλει μέτρα. Όσο όμως επιμένει να κλείνει τα μάτια σε φαινόμενα φασισμού και νεοναζιστικές πρακτικές που βρίσκουν γόνιμο έδαφος μέσα στο χώρο των οργανωμένων οπαδών και να κλείνει το "μάτι" σε μεγαλοπαράγοντες, κανένα μέτρο δε θα είναι αποτρεπτικό. Η προσφιλής τακτική της διαχείρισης κοινωνικών μαστίγων από αυτή τη Κυβέρνηση, με μεγαλοστομίες και επικοινωνιακές φανφάρες, δε θα κατευνάσουν την κατακραυγή της κοινωνίας για τη φρικτή δολοφονία του νεαρού Άλκη στη Θεσσαλονίκη και την απαίτηση της να μπει επιτέλους ένα τέρμα, στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της μισαλλοδοξίας και της τυφλής βίας. Η ελληνική κοινωνία ξέρει πια, πως η απαιτούμενη σύγκρουση με αυτούς και με αυτά που γεννούν αυτού του είδους τα φαινόμενα, απαιτούν και την αντίστοιχη πολιτική βούληση.


Η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα φρόντιζε όσο καμία άλλη να δώσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, η κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι πάνω απ' όλα βάζει την προστασία της ζωής των πολιτών, προτίμησε επί 2 χρόνια να ασχολείται με το πως θα βάλει την αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά ούτε καν σκέφτηκε να "βάλει" την αστυνομία να ελέγξει στοιχειωδώς και να παρακολουθήσει τις "θύρες" των οργανωμένων οπαδών.


Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δύο είναι οι σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας ως προς τα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας του πολίτη: ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας και η ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών για την προστασία των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα κάθε μορφής.ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία