.

01/18/15 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Δεξιά πεθαίνει απειλώντας!

Η Δεξιά πεθαίνει απειλώντας!
του Γεράσιμου Λιβιτσάνου,
Με τη Νέα Δηµοκρατία να προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, είναι ίσως η πρώτη φορά που µια προεκλογική καµπάνια ταυτίζεται τόσο πολύ µε τον εµπαιγµό.
Στο επίπεδο της πολιτικής επιχειρηµατολογίας η Νέα Δηµοκρατία έχει αναλάβει το -εκ προοιµίου αποτυχηµένο-  έργο να παρουσιάσει ως… φιλολαϊκή πολιτική τη φτωχοποίηση των µισθωτών. Μάλιστα φθάνει στο ακραίο σηµείο να µιλά για «αυξήσεις στους µισθούς το 2015»! Πρόκειται εµφανώς για δήλωση πολιτικού θράσους, αφού στους µισθωτούς που έχουν υποστεί περιορισµό των εισοδηµάτων τους από 40 έως 70% η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο για  «αυξήσεις από 3,25 µέχρι και 120 ευρώ στις µηνιαίες αποδοχές από την 1η Ιανουαρίου 2015». «Πουλάει» δηλαδή ως «αύξηση» τη µείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς (1 έως 4% στις αποδοχές), την ίδια στιγµή που αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στα ταµεία, αυξάνονται µε ραγδαίο ρυθµό οι έµµεσοι και άµεσοι φόροι και ανεργία «καλπάζει» αποτελώντας µέσω ασφυκτικής πίεσης και για όσους έχουν εργασία. Το θράσος γίνεται απύθµενο όσον αφορά τους συνταξιούχους αφού οι κυβερνώντες µιλούν για… αυξήσεις και στις συντάξεις, ενώ παράλληλα εφαρµόζουν τον νέο τρόπο υπολογισµού τους, ώστε µε τους συντελεστές που επιβάλλονται στα επικουρικά ταµεία να υπάρχει αυτόµατη µείωση µέχρι 20 στις αποδοχές. Την ίδια στιγµή ισχύουν οι ρήτρες αυτόµατης προσαρµογής (δηλαδή επιπλέον µειώσεων) για τα ταµεία που δεν πληρούν τα κριτήρια βιωσιµότητας, η οποία θα πραγµατοποιείται σε τρίµηνη βάση και αναδροµικά!
Παράλληλα, η Νέα Δηµοκρατία κάνει ό,τι µπορεί για να αποφύγει τη συζήτηση τη σχετική µε τα νέα µέτρα που έχει συµφωνήσει να παρθούν µέσα στο 2015 µε ορίζοντα το 2016. Στον πολιτικό της λόγο κυριαρχεί η γενικολογία και η αοριστία αν και… κάποιοι ξεφεύγουν από τον προεκλογικό κανόνα όταν στριµωχτούν. Χαρακτηριστικό το παράδειγµα του ευρωβουλευτή της Γιώργου Κύρτσου. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκποµπή τόνισε ότι «αυτή τη στιγµή οι συντάξεις τραβάνε 13-14 δισεκατοµµύρια ευρώ από τον προϋπολογισµό» και «η γραµµή της τρόικας είναι “ρίχτε το αυτό στα 11 δισ. γιατί αν δεν το ρίξετε δεν θα µπορέσετε να διατηρήσετε το λεγόµενο πρωτογενές πλεόνασµα, κι αν δεν έχετε πρωτογενές πλεόνασµα δεν θα είναι βιώσιµο το χρέος”». Ζήτησε εθνικό διάλογο για «οργανωµένη, δίκαιη, αναπόφευκτη µείωση», παραδεχόµενος ότι η Νέα Δηµοκρατία δεν µιλά για το θέµα για προεκλογικούς λόγους.
Για το λόγο αυτόν, απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δηµοκρατίας είναι να βασίσει την προεκλογική της καµπάνια στην ανάδειξη των αρνητικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η προσπάθειά της αυτή από ό,τι φαίνεται θα κινηθεί σε τόσο υπερβολικούς ρυθµούς ώστε πέρα από «ανεύθυνος» και «καταστροφικός» ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζεται και σαν… επαναστατική δύναµη από καιρό έτοιµη να συντρίψει την ελεύθερη αγορά, την οικονοµία δυτικού τύπου και συνολικότερα τον καπιταλισµό! Έτσι εκτός από την επίθεση του υπουργού Επικρατείας Δηµήτρη Σταµάτη στον ΣΥΡΙΖΑ µε την κατηγορία της υποχρεωτικής δήµευσης καταθέσεων, είχαµε παράλληλα τις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη στη Ρένα Δούρου διότι… δεν πηγαίνει στην εκκλησία και βέβαια έναν ορυµαγδό δηλώσεων σχετικά µε την πρόθεση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Οι επιθέσεις αυτές εστιάστηκαν κυρίως κατά του Αρη Τόλιου, µέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της δήλωσής του σχετικά µε την πρόθεση να υπάρξει «διακοπή πληρωµής τόκων και χρεολυσίων για µία ικανή περίοδο», αν και ξεκαθάρισε ότι αυτό θα συµβεί χωρίς µονοµερείς ενέργειες και µε δεδοµένη τη συµφωνία για «αποπληρωµή του χρέους µε αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα».
Τα τραγελαφικά φαινόµενα στον πολιτικό λόγο της Νέας Δηµοκρατίας συνδυάζονται και µε µια εικόνα διάλυσης της συνοχής της, αφού αυτή τη στιγµή κυριαρχούν τα «καπετανάτα» των επίδοξων διαδόχων του Αντώνη Σαµαρά στην ηγεσία της παράταξης. Μια διαδοχή που δεν θα είναι καθόλου απλή και διόλου συνηθισµένη, αφού δεν λείπουν τα στελέχη της Νέας Δηµοκρατίας που συζητούν ανοιχτά για πιθανές κυβερνήσεις «εθνικής ενότητας» µετά τις εκλογές. Για την ώρα πάντως γίνεται πραγµατική… σφαγή στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δηµοκρατίας όπου «µητσοτακικοί», «καραµανλικοί» και διάφορες άλλες µικρότερες οµάδες επιχειρούν να κερδίσουν όλο και περισσότερο χώρο. Ευθέως βάλουν κατά του σχεδιασµού της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ εστιάζοντας και στην επιλογή της Μαρίας Σπυράκη στην θέση του εκπροσώπου Τύπου. Τέλος  η ηγετική οµάδα της Νέας Δηµοκρατίας εξόφλησε και γραµµάτια που χρωστούσε από τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, έστω κι αν αυτή δεν τελεσφόρησε. Στην παράταξη επέστρεψαν τόσο η Μίκα Ιατρίδη, που θα είναι υποψήφια εκ νέου στον Νοµό Δωδεκανήσου, όσο κι ο Κώστας Γιοβανόπουλος, που θα βρει κι αυτός θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή εκ των υστέρων το παζάρι και οι συµφωνίες κάτω από το τραπέζι.

#prin.gr


ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


1. Αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, της Γ.Γ.Π.Π ως Σχεδιαστικού – Συντονιστικού και του ΠΣ ως επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας..

Θανάσης Πετράκος: Απαιτείται εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας και αναπροσανατολισμός της δράσης της.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή τουEpsilonTV «Με το Καλημέρα».