.

11/11/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν και άλλο τη ΣΩΤΗΡΙΑ μας;

Το  νέο μνημόνιο  είναι μια πραγματικότητα. Τα νέα ληστρικά μέτρα που κτυπούν βάναυσα τη ζωή μας και μας οδηγούν στην εξαθλίωση , την βαθιά ύφεση και το αδιέξοδο  είναι πλέον νόμος της Πολιτείας.
Μιας πολιτείας που πλέον είναι ξεκομμένη από τον κυρίαρχο λαό της και δίνει πλέον λόγο η κυβέρνησή  της  σε  υπερκείμενα και αλλοδαπά κέντρα εξουσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μια μέρα πριν, στις απέλπιδες προσπάθειες αντιπροσωπείας των Προέδρων των σωματείων των ένστολων των Σ.Α. σε  επαφές στη Βουλή, ο εισηγητής βουλευτής  του μνημονίου ,της Ν.Δ. μας  ενεχείρησε  τα στοιχεία για το  μισθολόγιο μας που βασίστηκαν οι νέες περικοπές στην ΑΓΓΛΙΚΗ  γλώσσα.
Προφανώς  η γλώσσα είναι το λιγότερο.  Εδώ το σύνολο της πολιτικής ασκείται πλέον από την ξενόφερτη τυραννία των δανειστών , των τοκογλύφων, των μερκελιστών και των κερδοσκόπων των αγορών.
Δυστυχώς διαπιστώσαμε το μέγεθος της κοροϊδίας στο πετσί μας. Η δήθεν αναπλήρωση του εισοδήματος των ενστόλων και η προστασία από την φιλένστολη κυβερνώσα πλειοψηφία και το αμέριστο ενδιαφέρον του κ. Πρωθυπουργού, μετατράπηκε σε ένα ανελέητο τσεκούρωμα των  πενιχρών μισθών μας

διαβάστε την ανάρτηση του Προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Σταμούλη

"Αφού ήταν να μας δώσετε επίδομα, τότε γιατί κόψατε μισθούς; ", του Γιάννη Κατσιαμάκα
Πριν ακόμη το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που προβλέπει τη νέα καταλήστευση του εισοδήματός μας, ή αλλιώς το μνημόνιο 3 γίνει και επίσημα νόμος του κράτους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την αύξηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών των
Σωμάτων Ασφαλείας!!!
΄΄Τάδε έφη΄΄  από το βήμα της Βουλής ο κ. Δένδιας κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013.
Ο απόλυτος σουρεαλισμός του κ. Υπουργού.

διαβάστε περισσότερα

Τα καταιγιστικά νέα μέτρα

Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/19στ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ενάντια στη δρομολογούμενη λαίλαπα των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν χθες (07-11-2012) στη Βουλή δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή και εκτός της Βουλής και εντός αυτής εξάντλησε κάθε όριο προσπάθειας για την αποφυγή των δυσχερών οικονομικών μέτρων στους συναδέλφους. Τα μέτρα αλλάζουν άρδην τη ζωή όλων μας σε συνθήκες οριακής διαβίωσης με την περιχαράκωση, την ηττοπάθεια, και την παραίτηση να αποτελούν το θανάσιμο κίνδυνο της «επόμενης ημέρας» και κάτι τέτοιο είναι πολύ χειρότερο και από τις συνέπειες των απάνθρωπων μέτρων (επισυνάπτουμε επιγραμματικά τις συνέπειες και πίνακες μισθολογικού κόστους).
  Γι' αυτό οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι. Απαιτείται να μη χάσουμε το θάρρος μας, απαιτείται να συνεχίσουμε δοκιμαζόμενοι αλλά μη καμπτώμενοι, μπροστά σ' αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία. Προέχει η διασφάλιση της μεταξύ μας αλληλεγγύης λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος μας καθώς διαφορετικά θα χαθούμε στη δίνη των εξελίξεων.
  Η ομοσπονδία μας μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο για να καταπέσουν και να ακυρωθούν οι ληστρικές διατάξεις που έρχονται καταφανώς σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας μας για να μη γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι των λυμεώνων και των διεθνών τοκογλύφων.

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Συνάδελφοι,
Τα νέα εγκληματικά μέτρα που τίθενται σήμερα στη Βουλή για ψήφιση, σήμερα το βράδυ, μας οδηγούν με σιγουριά στην απίστευτη εξαθλίωση, που βέβαια δεν είναι ο πάτος, μιας και προβλέπεται και νέο τσεκούρωμα και το 2013 και το 2014. Η ΦΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ από το λόμπι των Τροϊκανών, των Διαχειριστών της Κρίσης και των Μνημονιακών Θιασωτών.
Οι μνημονιακοί λογιστές της κρίσης με τα νέα μέτρα, σε απλά μαθηματικά προχωρά στην ετήσια μεσοσταθμική συρρίκνωση του ετήσιου εισοδήματος μας από την 01-08-2012, που ξεπερνά πλέον το 15 % με το σφαγιασμό των βασικών μισθών, των επιδομάτων, της ωριαίας νυκτερινής αποζημίωσης (από 2,93 € στα 2,60 €), κατάργηση της οικογενειακής παροχής, κατάργηση των δώρων (από 01-01-2013). Το τσεκούρωμα εκτείνεται στο 2013 με περαιτέρω μείωση κατά 130 εκατ. € του μισθολογικού κόστους ενώ για το 2014 με την εφαρμογή «νέου μισθολογίου» θα αφαιμαχθούν επιπλέον 88 εκατ. €.

Πλανάσαι πλάνην οικτρά, αν διαβάζεις επιφανειακά την μείωση κατά Μ.Ο π.χ 6% στο εισοδημα του προσωπικού των Ε.Δ.

Οι αριθμοί και τα ποσοστα μπορουν να χρησιμοποιηθούν όπως θέλουμε εμείς. Η τσέπη μας ομως δεν θα γεμίσει αν παρουσιάσουμε ενα ποσοστο μειωσης στο πληρωτεό π.χ 6%.

Θα το πω με ενα απλο παραδειγμα για να γινει κατανοητό .

 Ας υποθεσουμε οτι εχεις εισοδημα ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1.200 ευρώ, αυτο δηλαδη που πληρωνομαστε στην τραπεζα καθε μηνα. Το 2012 πληρωνομασταν όμως και επιδομα αδειας και εορτων Πασχα και Χριστουγέννων,δηλαδη πληρωτεο στην τραπεζα 860 ευρω (220+220 +420 ). Αν το επιμερισουμε στους 12 μηνες αντιστοιχεί 72 ευρω το μηνα. Πληρωνομασταν πχ και 132 ευρω Παγια Οδοιπορικα. Αρα συνολικα καθε μηνα πληρωνομασταν 1200+72+132. Συνολο 1404 ευρω

Ηρθαν οι μειωσεις και βλεπουμε οτι στο ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, μονο απο μειωση μισθών και επιδοματων (οχι των δωρων) οτι κατα μεσο ορο η απωλεια στο Πληρωτεο ειναι πχ 6%. Λες τι ωραια μειωση μονο 72 ευρω (6%*1200) και νιωθεις ικανοποιημενος με αυτα που ακουγες για 150 ευρω το μήνα και 10%.

Δεν θα μας αφανίσουν, θα τους πολεμήσουμε!

Aθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η «επόμενη μέρα» της ψήφισης, με ισχνότατη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων, του «πακέτου» μέτρων που βιάζει όχι μόνο την υπηρεσιακή μας υπόσταση, αλλά και αυτήν ακόμα την αξιοπρέπειά μας, ως δημοκρατικά σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών, θέτει όλους μας προ των ιστορικών μας ευθυνών για αυτά που προηγήθηκαν, γι' αυτά που γίνονται σήμερα και κυρίως για αυτά που μέλλονται να γίνουν.
Εδώ και δυο ολόκληρους μήνες το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει τεθεί σε τροχιά έντονης συνδικαλιστικής δράσης με διάφορες μορφές αγώνα σε όλη την Ελλάδα, με πρωτόγνωρες στην ιστορία του κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, απαιτώντας από την Πολιτεία και ειδικότερα από την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, να μη συνεργήσουν στην εφαρμογή της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής των κυκλωμάτων της διεθνούς τοκογλυφίας και της υποδούλωσης του λαού μας.
Απαιτήσαμε επίσης από το οικονομικό επιτελείο να υπάρξει αξιολόγηση των κλάδων του δημοσίου και του ρόλου που ο καθένας επιτελεί ώστε να αντιμετωπίσουν τα Σώματα Ασφαλείας και τον ένστολο, ως βασικούς θεματοφύλακες της νομιμότητας, της ασφάλειας του τόπου και της προστασίας του πολίτη.