.

05/31/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Στον αέρα" ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός, χωρίς προσωπικό, οχήματα και κονδύλια!

Προσωπικό δεν έχουμε, λάστιχα και οχήματα δεν υπάρχουν, εναέρια μέσα δεν ξέρουμε ακόμα, ενώ τα κονδύλια για πρόληψη μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδεσμευθεί. Την εικόνα αυτή μεταφέρει  ο αντιπύραρχος και ταμίας του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης μιλώντας στην "Α" για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, που, αν και οδεύει στον δεύτερο μήνα της, τίποτα δεν μοιάζει να είναι στη θέση του.
"Για να φτάσουμε το προσωπικό που είχαμε πέρσι μας λείπουν 1.900 άτομα" δηλώνει χαρακτηριστικά και τονίζει πως ο αντιπυρικός σχεδιασμός, με δεδομένες τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε μέσα,  βρίσκεται "στον αέρα". Οι διαδικασίες για την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης...

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.avgi.gr

Ο μύθος που ζει παντού!

 Πλήθος σχολίων, έχουν γραφτεί σε διάφορους ιστοτόπους, ακόμα και ολόκληρα άρθρα, τα οποία προσπαθούν να κατατάξουν τους στρατιωτικούς σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων. Όχι με βάση την ζωή τους, τις πράξεις τους, τις δημοσιεύσεις τους ή τα πιστεύω τους, αλλά απλά με το γενικό όρο "αυτοί οι στρατιωτικοί".
Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να κάνουμε ενώσεις. Ενώσεις, έξω και πέρα από την καθημερινότητα της δουλειάς μας. Θέλουμε να συναντιόμαστε, να συζητάμε, να λέμε τα προβλήματα και τα παράπονά μας, να προτείνουμε λύσεις και αν μπορούμε να δίνουμε λύσεις και βοήθεια. Και γι' αυτό λιδορούμαστε, κατηγορούμαστε ως ανατρεπτικοί, αριστεροί, συριζαίοι.
Είναι κομματικό το να έχεις προβλήματα ή ανθρώπινο;
Είναι κομματικό να θες να βρεις λύσεις ή ανθρώπινο;
Είναι ανατρεπτικό να θες να έχεις το δικαίωμα να λές τα προβλήματά σου ή δημοκρατικό δικαίωμα θεσπισμένο στο Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο ορκιστήκαμε να υπακούουμε;
Είναι πολιτικό θέμα ή πολιτειακό το ότι οι γιατροί δεν συμβάλλουν πια με το ταμείο του Υπουργείου; ότι τα φαρμακεία δεν δέχονται τις εντολές περίθαλψης;, ότι πληρώνουμε με αναγκαστικές κρατήσεις περισσότερα από κάθε άλλον εργαζόμενο; ότι τα παιδιά μας σε κάθε μετάθεση τα αντιμετωπίζουν με εχθρότητα στο νέο σχολείο;;;

Διαβάστε περισσότερα στο  http://espepel.blogspot.com

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησε στην δημιουργία ιστοσελίδας με ηλεκτρονική διεύθυνση www.poeyps.gr, με στόχο την άμεση και πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον εργασιακό  χώρο του Π.Σ..  
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ

Η ΠΟΕΠΛΣ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ανακοίνωση εξέδωσε η  ΠΟΕΠΛΣ  προς την ηγεσία του ΥΠΡΟΠΟ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από την έλλειψη των στοιχειωδών αναγκών τους, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αναφέρει σχετικά:
"...Για το θέμα αυτό έχουν γίνει αλλεπάλληλες συζητήσεις, συσκέψεις, ενημερώσεις, χωρίς ουσιαστικά καμία πρόοδο.
Επίσης έχουν δοθεί ως αποτέλεσμα των ανωτέρω συσκέψεων, συγκεκριμένες κατευθύνσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, με καταληκτική ημερομηνία την προσεχή Πέμπτη 31-5-2012.
Εν όψει του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο συγκαλείται εκτάκτως  την προσεχή Τρίτη 05-06-2012, προκειμένου να σταθμίσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και να λάβει ανάλογες αποφάσεις για την περαιτέρω στάση μας, παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε άμεσα υπό την Προεδρία σας, μια ακόμη και ελπίζουμε την τελευταία σύσκεψη, για τον απολογισμό των όσων είχαν αποφασισθεί καθώς και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών που απαιτούνται, μέχρι την οριστική λύση του θέματος."

Παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Ε.Α.Υ. Αχαϊας και Ακαρνανίας για τα δρώμενα στο λιμάνι της Πάτρας .

Παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ για τα τα καταγγελόμενα από τις  Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και Ακαρνανίας σχετικά με  τον ανεπαρκή σχεδιασμό των μέτρων τάξης στο χώρο του λιμανιού της Πάτρας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αστυνομικών και πολιτών, τις φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα, αλλά και γιά τη συνεχή καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας τους ) μέχρι και 16 ώρες το 24ωρο ιδιαίτερα την 22 και 23 Μαΐου 2012.

διαβάστε περισσότερα στο http://www.poasy.gr