.

05/07/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία του Α.Τ. ΙερισσούΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα : «Χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό Χαλκιδικής»

Με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 "Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας" (ΦΕΚ 14/Α/9-2-2017) προβλέπεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, με έδρα την Ιερισσό. Εντούτοις, το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη δεν έχει στελεχωθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να επικρατεί διαρκές αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής και στους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή καταγράφονται κλοπές σε καταστήματα της περιοχής και σε περιουσίες, χωρίς να υπάρχει αστυνομική παρουσία.
Επειδή η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό.
Επειδή θα πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στελέχωσης και λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη στην Ιερισσό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Ραγκούσης Ιωάννης

Όλ.Γεροβασίλη: Αν αποσυνδέσεις τη ΝΔ μένουν καταστολή, πελατειακές σχέσεις και εμμονικός νεοφιλελευθερισμός


«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ότι όλα πατάσσονται με χρήση βίας. Δεν είναι αυτή η απάντηση απέναντι σε νεολαίους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει τα μέτρα, εδώ και δύο μήνες. Τα Ματ και τα χημικά δεν αποτελούν ούτε απάντηση ούτε λύση», σημείωσε η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα συνέβησαν στην πλατεία της Αγ.Παρασκευής

«Η καταστολή δεν είναι η απάντηση στη νεολαία. Υπάρχει και η δύναμη της πειθούς. Η κυβέρνηση επιλέγει το πρώτο», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Kontra Channel και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει όταν απειλείται η Υγεία και όταν παραβιάζονται τα μέτρα σε αυτή τη φάση της επιδημίας.

25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαιότητα άμεσου ελέγχου της καταλληλόλητας των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛΑΣΕικοσιπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αναφορά με θέμα: «Προδιαγραφές υπηρεσιακών οχημάτων ΕΛΑΣ», στην οποία υπαγορεύεται η αναγκαιότητα άμεσου ελέγχου της καταλληλόλητας των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛΑΣ, καθώς και η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την τήρηση των προβλεπόμενων νομικών και τεχνικών προδιαγραφών

Γ. Ραγκούσης: Απαντήστε ποιο είναι το 2ο εμπλεκόμενο άτομο στον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή, που έχουν δει χιλιάδες πολίτες στις οθόνες τους - Σεβαστείτε τις αρχές του κράτους Δικαίου!

Κ
ατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, με θέμα: «Ξυλοδαρμός μοτοσυκλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου & προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την κυβέρνηση» η κυβέρνηση επέλεξε να μην αξιοποιήσει την δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει την αλήθεια. Ουδεμία απάντηση δόθηκε ως προς το ποιο ήταν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του πολίτη, όπως φαίνεται στο βίντεο το οποίο έχουν δει χιλιάδες Ελλήνων πολιτών. Τουναντίον η κυβέρνηση αποφεύγει να αξιολογήσει το στοιχείο ως οφείλει αρκούμενη στη συνήθη πολιτική χυδαιολόγηση, γέννημα θρέμμα ενός αστυνομικού λαϊκισμού ο οποίος αποτέλεσε το αφήγημα Μητσοτάκη πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει των καθηκόντων που έχει ένα κράτους δικαίου καταφεύγοντας στην εξίσου γνώριμη τακτική της να μηρυκάζει ιδεοληπτικούς συνειρμούς ανάμεσα στην Αντιπολίτευση και διάφορες οργανώσεις.