.

05/14/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι προτεινόμενοι για την κυβέρνηση τεχνοκρατών!

¨Ετοιμοι να σώσουν την πατρίδα.... με εμπειρία και τεχνογνωσία

From London with love

Εικόνα από  διαδήλωση (11-5-2012) στο Λονδίνο, οργανωμένη από  συνδικάτα του δημόσιου τομέα, που  διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις  συντάξεις, την αύξηση των εισφορών, και την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Η δραστηριότητα μου θα ήθελα να είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς»

Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου,Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, αλλά πρέπει να την αναλάβουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Και πρέπει να την αναλάβουμε όλοι μαζί, όλοι όσοι πιστεύουμε στην Αριστερά. Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να είμαστε συσπειρωμένοι, και ο καθένας από το πόστο του να συμμετάσχει ενεργά. Αυτή η συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρέπει να φανεί τώρα με κάθε μέσο, είτε στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά, αν θα ξεκινήσει, είτε στο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί εάν σήμερα η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης γίνει πραγματικότητα.
Και τελειώνοντας να πω ότι επειδή οι περιστάσεις είναι τόσο δύσκολες και οι ευθύνες τόσο μεγάλες, απαιτείται σοβαρότητα. Από όλες τις πλευρές. Η προσπάθεια ενότητας της αριστεράς είναι αυτή που εκπροσωπούμε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τώρα αυτό να αλλάξει. Ίσα ίσα πρέπει να δυναμώσει, και πρέπει να δυναμώσει η κεντρική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την οποία όλοι, ανεξάρτητα συνιστωσών και προσωπικών απόψεων αυτή τη στιγμή πρέπει να  εκφράζουμε με σοβαρότητα και ωριμότητα.  Ή θα γίνουμε η φωνή όσων δεν έχουν, ή όσων η φωνή δεν ακούγεται δυνατά, ή διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουμε. Αυτό αναγνώρισε σε μας ο κόσμος, σε αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε με συνέπεια…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των 4

Μετά τη συνάντηση των τριών εντολοδόχων αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής και τις συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο κατά μόνας με τους υπόλοιπους αρχηγούς προέκυψε ξεκάθαρα η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας που να εκφράζει τη λαϊκή βούληση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένοντας στην πρόθεσή του να καταβάλει κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, παρά το ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες απέβησαν άκαρπες, θα συγκαλέσει εκ νέου τη Δευτέρα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και θα προσκαλέσει σε αυτό τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη για έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων.
Οι μέχρι τώρα συζητήσεις (όπως αυτές προκύπτουν από το ρεπορτάζ), αλλά και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που έγιναν μετά από κάθε συνάντηση δημιουργούν το εύλογο ερώτημα σχετικά με σύνθεση της συνάντησης που κάλεσε ο κ. Παπούλιας σε διαβούλευση. Με ποιο σκεπτικό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει να επαναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους τρεις; Αφού με βάση τα όσα δήλωσε τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προέκυψε ουδεμία σύγκλιση και πολιτική συμφωνία και το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης έχει ρητά απορριφθεί από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής από την Κουμουνδούρου. Επίσης όσον αφορά τα πέντε σημεία διαλόγου που διατύπωσε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε την εντολή διερεύνησης, δεν υπήρξε καμία πολιτική συμφωνία. Σημεία, άλλωστε, που είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με την πολιτική των δύο μνημονιακών κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

διαβάστε περισσότερα στο  www.left.gr

Με το πενάκι του ΣτάθηΣκίτσο του Στάθη (από το enikos.gr 08.05.2012)

Το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Γεωργιανών Βέροιας Ανήμπορο, λόγω ελλείψεων, να αντιμετωπίσει τις… στρατιές των μεταναστών!Το ερέθισμα μας ήλθε από κάτοικο των Γεωργιανών. Μας μίλησε για στρατιές αλλοδαπών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούν μέσα από το χωριό, κατηφορίζοντας με σακούλες στα χέρια προς τη Βέροια. Δεν ενοχλούν κανέναν, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στο χωριό ή αλλού, ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν σφόδρα από την ένταση του φαινομένου, προϊόντος του χρόνου. Ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, πάνω από χρόνο, μας είπαν. Κι από τότε, η συχνότητά του εντάθηκε κατά πολύ, εντείνεται μέρα με τη μέρα. Οι στρατιές των αλλοδαπών είναι πια φαινόμενο καθημερινό……