.

06/15/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τα 165 εκατομμύρια περικοπών για τους στρατιωτικούς, η ΕΡΤ και ο Σαμαράς


Το μόνο βέβαιο μήνυμα που έστειλε η απόφαση Σαμαρά για κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ότι ουδείς πλέον μπορεί να θεωρεί οτιδήποτε δεδομένο ,τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στα εργασιακά του θέματα. Και οι στρατιωτικοί είναι από τους πρώτους που πρέπει να ανησυχούν.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είδαν περίπου ...με ανακούφιση την υπόθεση της ΕΡΤ, όχι επειδή είχαν κάποια

Μαν. Κεφαλογιάννης στους εργαζόμενους της ΕΡΑ: «Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε»!


«Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε», είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ στην Τρίπολη, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και εξήγγειλε ότι η νέα ΝΕΤ θα ανοίξει την άλλη εβδομάδα με 700 εργαζόμενους και ο ραδιοσταθμός της με 300.


«Αν θέλετε να λέτε τα δικά σας εγώ δεν το δέχομαι. Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΕΡΑ δεν δίστασε να πει: «Δεν κάνατε τα ίδια όταν έπεφτε μαύρο σε ιδιωτικά κανάλια».

Τα δάκρυα των μουσικών στη μεγάλη συναυλία της ΕΡΤ


Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στα πρόσωπα των μουσικών και των μελών της χορωδίας, κατα τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας που έδωσαν οι ορχήστες της ΕΡΤ, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μάνος Χατζιδάκις έλεγε το 1984 για την ΕΡΤ...

   "H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας", είχε δηλώσει στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο μεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα:

"Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;".

Ο Χατζηδάκις ήδη το 1984 φαίνεται ότι είχε πλέον μία πολύ σαφή εικόνα για την πορεία που ακολουθούσε η ΕΡΤ:

"Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει 'τι αίσχος που είναι η EPT'. H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη 'Δυναστεία', οι άλλοι γιατί υπάρχει η 'Δυναστεία' και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας"...Αυτό είναι το βίντεο των εργαζομένων της ΕΡΤ με το οποίο απαντάνε σε όλα όσα κατηγορούν τη δημόσια τηλεόραση


Σε δυο λεπτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν απαντήσεις στις βασικές κατηγορίες που ακούγονται για τη χρησιμότητα αλλά και τις τεράστιες σπατάλες της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, μέσα από ένα βιντεάκι που ετοίμασαν.

«Καταπολεμώντας το ρατσισμό στην Αστυνομία», Συνάντηση των Ομοσπονδιών με μέλη της Επιτροπής Ισότητας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης

«Καταπολεμώντας το ρατσισμό στην Αστυνομία», Συνάντηση των Ομοσπονδιών με μέλη της Επιτροπής Ισότητας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης
Στο πλαίσιο των επισκέψεων σε Αστυνομικές Υπηρεσίες αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ισότητας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης με αντικείμενο την εκπόνηση έκθεσης με θέμα: «Καταπολεμώντας το ρατσισμό στην Αστυνομία», πραγματοποιήθηκε την 13η Ιουνίου 2013 στα γραφεία μας συνάντηση με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

Ουμανιτέ : Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πλέον στην ΑθήναΣτην Αθήνα ,όπου η λέξη δημοκρατία πρωτοδιατυπώθηκε , η δημοκρατία δεν εκπέμπει πιά , γράφει στο κύριο άρθρο της γαλλικής  εφημερίδας Ουμανιτέ ο δημοσιογράφος Ζαν Πολ Πιερό.
«Στην αρχαία πόλη του Δημοσθένη, κανείς δεν έχει ξεχάσει την εξουσία των στρατηγών- του Παπαδόπουλου και του Πατακού -η οποία  τερματίστηκε  πριν από 40  χρόνια. Βέβαια, δεν βγήκαν  τα τανκς   στους πρόποδες της Ακρόπολης, αλλά διαπράχθηκε  ένα πραξικόπημα της λιτότητας την περασμένη Τρίτη, όταν στις  οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ)  έπεσε ‘μαύρο’ και το  δημόσιο ραδιόφωνο σίγησε» γράφει ο γάλλος δημοσιογράφος