.

05/19/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗN ΑΦΥΠΝΙΣΗ TOY ΛΑΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

 Του Τάσου Μαυρόπουλου. Υπεύθυνου του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας

Αφού 2 χρόνια  μας βομβάρδισαν  με  τόνους  ενοχής, φοβίας, πανικού, τώρα χρησιμοποιούν  το πιο βαρύ τους οπλοστάσιο, γιατί από τα αποτελέσματα των εκλογών  κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν τσιμπάει πλέον.
Μετά τα διλήμματα ευρώ η δραχμή, μέσα η έξω από την Ευρώπη, ο τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  μίλησε για 1 εκατομμύριο παράνομους μετανάστες, 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 2 εκατομμύρια φτωχούς, που παρ’ ότι υπάρχουν , έχουμε κοινωνική ειρήνη. Άφησε να εννοηθεί, ότι αν κάνουμε λάθος στην εκλογική μας επιλογή θα ξεσηκωθούν όλοι αυτοί και θα βγουν συμμορίες με καλάσνικωφ και θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο.
Οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε, ότι οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι αποκλεισμένοι είναι αποτέλεσμα της πολίτικης την όποια υπηρετεί και ψηφίζει, χωρίς να την έχει διαβάσει. Του υπενθυμίζουμε επίσης, ότι  πετυχημένος πολιτικός είναι αυτός που αντιμετωπίζει τα αίτια της εξαθλίωσης και δεν καυχιέται επειδή δεν αντιδρούν οι εξαθλιωμένοι.
 

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Του Γιάννη Σταμούλη. 
Αντιπύραρχου
Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος


Οι  μνημονιακοί νεοκατακτητές της χώρας μας, ξεθαρεμένοι από την πολιτική του "γιέσμαν" που συνάντησαν τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας, θεώρησαν ότι η Ελλάδα είναι η  νέα αποικία τους.
Οι νέοι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης θεώρησαν ότι με τον τοκογλυφικό ιστό που αφέθηκαν να εξυφάνουν στο κορμί της πατρίδας μας, εχουν τον απόλυτο έλεγχο της δημοκρατίας μας. Προφανώς η ιστορική τους παρακαταθήκη του ναζισμού,τους στοιχειώνει.  
Δυστυχώς γι αυτούς η δική μας ιστορική παρακαταθήκη της εθνικής αντίστασης μας χαλυβδώνει.
Η νέα αυτή "γερμανιά" περί δημοψηφίσματος,δέιχνει ξεκάθαρα ότι  η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ  του λαού μας τους χάλασε τη μαγιά.
Φοβούνται το  "ελληνικό πειραματόζωο" που ξύπνησε και διαολόστειλε τις αποικιοκρατικές μνημονιακές συμφωνίες.
Η  Γερμανή κυρία, παρεμβαίνει και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου,στα   πολιτικά  εσωτερικά μας.
Η Γερμανή κυρία κακοσυνήθισε.

διαβάστε την ανάρτηση από το stamoylis.blogspot.com

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ


ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ;

«θέλω σήμερα εδώ να σφίξω το χέρι και να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κάθε ένα και την κάθε μία ξεχωριστά και όλους μαζί που συγκροτούν αυτή τη συλλογική οντότητα. Μια οντότητα που μοιράστηκε όλο αυτό το διάστημα αγάπη, εμπιστοσύνη, στήριξη και μια μεγάλη προσπάθεια». Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου Υφυπουργού μας κ. Μ. Όθωνα, και πράγματι  το  κομμάτι αυτό είναι  εθιμοτυπικά άρτιο.
Όμως όπως και του απερχόμενου κ. Χρυσοχοΐδη, στο σύνολό της αφορούσε κυρίως το κομμάτι της Ελληνικής αστυνομίας. Και για τον κ. Όθωνα τα ζητήματα πυροπροστασίας-πολιτικής προστασίας ήταν εκτός προτεραιότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον μίνι – απολογισμό του στην συγκεκριμένη ομιλία αναφέρει ως σημαντικό την δημοπράτηση μέσω ΕΣΠΑ της μελέτης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διαδικασία που όμως λησμόνησε να ακολουθήσει για το Πυροσβεστικό  Σώμα, παρά τις δικές μας προτάσεις.

Ανακοίνωση ΠΟΑΞΙΑ - ΠΟΑΣΥ για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην καταβολή του ''εκλογικού φιλοδωρήματος''

Κύριε Υπουργέ,
 Στο παραπέντε πριν τις πρόσφατες εκλογές της 6 Μαΐου 2012, επαναθεσμοθετήθηκε με ομόφωνη απόφαση των πολιτικών κομμάτων η καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό του Υπουργείου μας και η οποία καθορίστηκε με Υπουργική απόφαση στο ευτελές ποσό των 130 €. Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει και η κυοφορούμενη φημολογία για τη χρονική μετάθεση από την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2012 στο απώτερο μέλλον της καταβολής του φιλοδωρήματος. Η εξέλιξη αυτή, αν αληθεύει, συνιστά μια επιπλέον προσβολή στους συναδέλφους μας για τις εκατοντάδες ώρες υπερεργασίας κατά την προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, για την φρούρηση των εκλογικών τμημάτων, την περιφρούρηση των προεκλογικών εκδηλώσεων, την επίδοση των εγγράφων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και την αναστολή των προγραμματισμένων αδειών τους.
 Κύριε Υπουργέ,
 Σας καλούμε άμεσα να αποσαφηνίσετε το όλο θέμα για να μην, όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε, καταστούν για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί οι παρίες του δημόσιου τομέα. ανάρτηση από το www.poaxia.gr

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλατωνικές αγάπες…

Ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης στις θητείες του στο Υπουργείο μας, έδειξε εμπράκτως την χαμηλότατη θέση που είχε στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του το Π.Σ. είναι για μας γνωστό. Αρκεί μια ματιά στις ανακοινώσεις της Ένωσής μας, κατά τη διάρκεια των θητειών του. Αυτήν την πολιτική της απαξίας και περιφρόνησης τόσο των στελεχών μας, όσο και του έργου του Σώματός μας, την έδειξε περίτρανα και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του σήμερα. Ομιλία στην οποία, στο σύνολό της, αφιέρωσε στο «πλούσιο του» έργο στον τομέα της ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ και το οποίο μάλιστα διάνθισε με ευχαριστίες....

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Επισκέψεις Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σε κτίρια υπηρεσιών με πρόβλημα ύπαρξης αμίαντου

Συνεχίζονται αύριο το πρωί, οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του προεδρείου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δ. Παδιώτη στα κτίρια που στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες στα οποία υπάρχει πιστοποιημένα ή με ενδείξεις πρόβλημα από την ύπαρξη αμιάντου στα υλικά δόμησης και κατασκευής.

διαβάστε περισσότερα στο www.blogger.com

Ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά και οι προτάσεις του για δέσμευση καταθέσεων

Τον γύρο των social media κάνει δημοσίευμα του Φαήλου Κρανιδιώτη στο οποίο μεταξύ άλλων πρότεινεται η δέσμευση μέρους των καταθέσεων.Το κείμενο  πρωτοδημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη δημοκρατία» στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ενώ στη συνέχεια αναρτήθηκε και στο antinews.gr.
Στα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση, ο κ. Κρανιδιώτης αναφέρει ενυπόγραφα:
«Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεςκατομμύρια που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα έτος, στο οποίο η κυβέρνηση να βρει λύσεις.
Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να δανειστεί από αλλού, δηλαδή να πάει στην Ρωσία, την Κίνα ή όπου αλλού». 
Το κείμενο είναι χαρακτηριστικό της θολότητας των οικονομικών θέσεων του κόμματος του  κ.Σαμαρά που σε αντίστοιχη πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κραύγαζαν ότι  μια τέτοια εξέλιξη είναι όχι μόνο καταστροφική αλλά και...ανεύθυνη.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση και τα σχόλια εδώ.