.

06/01/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣτρατηγικός  στόχος γιά το ΣΥΡΙΑΖΑ  είναι ο σεβασμός του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην Ελληνική Επικράτεια. Η πρόληψη, η αποτροπή και η δίωξη του εγκλήματος σήμερα απαιτούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σύγχρονη οργάνωση και εξοπλισμό, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και αξιοκρατική- εξορθολογισμένη κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων. Απαιτούν ακόμη πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων, της κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, με κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Επιλογή της Ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας με σύγχρονες, δημοκρατικές- αξιοκρατικές διαδικασίες, που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και θα εγκρίνονται από αρμόδια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους.
Ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.
Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών.
Αξιοκρατικές διαδικασίες ένταξης- πρόσληψης σε όλους τους κλάδους των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποχρεωτικότητα Πανελλαδικών Εξετάσεων/Α.Σ.Ε.Π.
Διαρκής θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και τις υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας. 
Καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών, χωρίς κομματικά κριτήρια και πελατειακές σχέσεις
Διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης από την προανακριτική λειτουργία και από την υποβοηθητική προς τη Δικαιοσύνη αρμοδιότητα. Στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας.


Το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 Ιούνη


Το νέο τεύχος του περιοδικού της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

«Να σηκώσουμε το γάντι που μας ρίχνει η Ιστορία»

Είναι προφανές ότι ο δρόμος μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης δεν θα είναι στρωμένος με ρόδα. Θα δεχτεί σκληρές επιθέσεις από την Ε.Ε. και το εγχώριο τραπεζομιντιακό σύμπλεγμα. Θα έχει να αντιμετωπίσει τη συστηματική υπονόμευση από τους πλούσιους, το οργανωμένο ψεύδος των ΜΜΕ, την καταστροφή που έχει επιφέρει στην οικονομία το Μνημόνιο, καθώς και την ηθελημένη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ωστόσο , σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις μεγάλους συμμάχους. Πρώτον, η πολιτική πρότασή του είναι η μόνη που δίνει ελπίδα διεξόδου στα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι από τη μια μεριά η βεβαιότητα της μνημονιακής χρεοκοπίας και από την άλλη η διέξοδος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ (η επιτυχία της οποίας βέβαια δεν είναι προεξοφλημένη). Δεύτερον, οι αυξανόμενες αντιφάσεις στους κόλπους των κυρίαρχων της Ε.Ε. -για πρώτη φορά διακρίνονται αποκλίνουσες γραμμές από αυτήν του ευρωγερμανικού διευθυντηρίου. Τρίτον, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει στο πλευρό της το πιο ισχυρό όπλο: τον αγωνιζόμενο λαό. Αυτό το λαό που με τους αγώνες του μετέτρεψε σε απτή πραγματικότητα ό,τι φαινόταν απατηλό όνειρο μέχρι πριν λίγους μήνες, αυτό το λαό που γκρέμισε το φαινομενικά ακλόνητο κάστρο του πολιτικού συστήματος και τώρα θέλει να πάει ακόμα πιο μακριά για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια....Ο Σαρτρ είχε γράψει ότι η φρίκη του ναζισμού ήταν αντιστρόφως ανάλογη της ελπίδας που αντιπροσώπευσε ο κομμουνισμός. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ελπίδα που γεννάει η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιστρόφως ανάλογη της απελπισίας η οπαία έχει κυριεύσει την κοινωνία λόγω Μνημονίου. Θα έπρεπε όμως να προσθέσουμε ότι στη φάση που βρισκόμαστε, αν ηττηθεί η Αριστερά, τα πράγματα δεν θα μείνουν απλώς όσο άθλια είναι σήμερα. Θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο, με το φασισμό να καραδοκεί στον πάτο του κατήφορου. Γι΄ αυτό, εδώ που βρεθήκαμε με ανορθόδοξο κι αναπάντεχο τρόπο, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες!

απόσπασμα από παρέμβαση της  ομάδας "Ρόζα"  για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη και τη μετεκλογικη στάση του ΣΥΡΙΖΑ από το http://www.rednotebook.gr