.

03/23/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αύξηση το 2012 για τον αριθμό των αδικημάτων που συνδέονται με τη γερμανική Ακροδεξιά

Ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα Δεξιά στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περίπου 4% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

«Οι πρώτοι ενδεικτικοί αριθμοί δείχνουν μια αύξηση κατά περίπου 4% των αδικημάτων που έχουν ως κίνητρο ακροδεξιές απόψεις και τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 17.600» δήλωσε ο υπουργός. Ο Φρίντριχ αποκάλυψε επίσης ότι η αύξηση των πράξεων βίας που συνδέονται με την Ακροδεξιά βρίσκεται κοντά στο 2%, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

Στις επίσημες στατιστικές για το 2011 είχαν καταγραφεί 828 πράξεις βίας με κίνητρο ακροδεξιές πεποιθήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το 2012 έφτασαν τουλάχιστον τις 840, υπολόγισε η «Der Tagesspiegel». Ο υπουργός χαρακτήρισε «ελαφρά» την τάση αύξησης των αδικημάτων και των βίαιων πράξεων της Ακροδεξιάς, προειδοποιώντας πάντως πως δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δυναμική της βίας όσον αφορά τους νεοναζί.Πηγή: ΑΠΕ

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα άλυτα προβλήματα των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά και Λίτσας Αμμανατίδου, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα σε όλη την Επικράτεια, αναφορικά με τις καταστρατηγήσεις και τις παρατυπίες της ισχύουσας νομοθεσίας, που διέπει τον οργανισμό της Αστυνομίας. Στόχος της ερώτησης είναι η ουσιαστική πλέον επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί, και όχι απλά η απόσπαση μίας ακόμη τυπικής απάντησης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια

Θέμα: Συνεχόμενες οι καταγγελίες για τα άλυτα προβλήματα των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ.

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν των πρόσφατων καταγγελιών για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα σε όλη την Επικράτεια, αναφορικά με τις καταστρατηγήσεις και τις παρατυπίες της ισχύουσας νομοθεσίας, που διέπει τον οργανισμό της Αστυνομίας, θα πρέπει ο Υπουργός να δώσει όχι μόνο ακόμη μία απάντηση, αλλά κυρίως να δώσει άμεση λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα.
Ειδικότερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σας απέστειλε επιστολή παραπόνων «σχετικά με το ωράριο εργασίας, την "κατάχρηση" στη χρήση των διμοιριών ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, αλλά και γενικότερα του προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τις "άσκοπες" μετακινήσεις" που φανερώνουν την έλλειψη του μέτρου και της υπηρεσιακής ισορροπίας στη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των διάφορων συγκεντρώσεων, συναθροίσεων και αθλητικών συναντήσεων». Χαρακτηριστικά, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας:
Η ανακοίνωση των μέτρων τάξης για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17/03/2013, απεστάλη μέσω του POL, στα Αστυνομικά Τμήματα, Παρασκευή 15/03/2013 14:18, κατά παράβαση του Π.Δ. 394/2001, που ρητά ορίζει ότι τα μέτρα τάξης από Υπηρεσίες επιπέδου Διεύθυνσης ανακοινώνονται δύο (2) ημέρες νωρίτερα και η υπηρεσία ανακοινώνεται καθημερινά μέχρι την 14:00 για την επόμενη ημέρα και την Παρασκευή μέχρι την 14:00 ώρα για τις ημέρες έως και τη Δευτέρα.
• Πολλές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/2001, δεν ανακοίνωσαν την υπηρεσία τριημέρου εμπροθέσμως, αλλά μόλις το Σάββατο 16/03/2013.
• Οι ημερήσιες αναπαύσεις, για τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για το Σαββατοκύριακο αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα, δεν τηρήθηκαν σε βάρος των ίδιων των αστυνομικών, ως ανθρώπων και ως εργαζομένων.
• Το φαινόμενο της προσωρινής μετακίνησης δεκάδων αστυνομικών από τη μία Υπηρεσία στην άλλη, μεταξύ των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, αλλά οι μετακινήσεις διμοιριών των ΜΑΤ από και προς τη Θεσσαλονίκη, απλά για τη λήψη μέτρων σε μία εκδήλωση για μία ημέρα, λόγω της εμφάνισης επίσημων προσώπων και ιδιαίτερα του κ. Πρωθυπουργού, και για μία αθλητική συνάντηση, ήσσονος σημασίας, είναι διαδικασία που δείχνει ότι κάποιες Υπηρεσίες, δεν λειτουργούν σωστά ή ότι γίνεται λανθασμένος χειρισμός και εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης, ενώ κανονικά χρειάζεται απλώς καλύτερος συντονισμός, καταμερισμός και οργάνωση εργασίας.
• Τέλος, σε πολλές από τις μετακινήσεις δεν τηρούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 100/2003, σχετικά με τη χορήγηση Φύλλου Πορείας και τις προθεσμίες και ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Μήπως λοιπόν γίνεται κατασπατάληση στη διάθεση των αστυνομικών και στις μετακινήσεις τους, που το μόνο τελικά που επιτυγχάνεται είναι η οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημόσιου και η υπέρμετρη κόπωση των αστυνομικών;
2. Στην προκείμενη περίπτωση, με ποιόν τρόπο προτίθεται να αποκαταστήσει την δεδομένη καταστρατήγηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τα δικαιώματα των αστυνομικών υπαλλήλων;
3. Οι Διευθύνσεις δεν θα έπρεπε να σέβονται τους αστυνομικούς ως ανθρώπους, αλλά και ως οικογενειάρχες; Οι τραγικές μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών, μαζί με την υπέρμετρη κόπωση και την ισοπέδωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης υπηρεσιακού προγραμματισμού, δεν αυξάνουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δεν δημιουργούν προβλήματα στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας;
4. Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;
   
Οι ερωτώντες βουλευτές
Τσουκαλάς Δημήτριος
Αμμανατίδου - (Πασχαλίδου) Ευαγγελία (Λίτσα)

Διέφυγε το κίνδυνο ο τραυματίας φρουρός στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Έλλης Ζώτου ο ένας εκ των δύο εξωτερικών φρουρών που τραυματίστηκε σοβαρότερα κατά την χθεσινή απόδραση των κρατουμένων στις Φυλακές Τρικάλων υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην  κοιλιακή χώρα και δεν διατρέχει κίνδυνο.Και οι δύο τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

Η Αυστραλία δεν δέχεται στο έδαφός της βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της κυβέρνησής της για το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π


Θέμα: «Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.

με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Ανωμερίτη».

ΠΟΣΥΦΥ 4ο εκστρατευτικό σώμα Έβρου, Πόσοι, πού και για πόσο

Όπως δημοσιεύτηκε απο τη σελίδα της posyfy στο facebook. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21.3.2013 : πληροφορηθηκαμε πως οι νεες αποσπάσεις για τον Έβρο που θα ξεκινησουν αρχες απριλιου θα αριθμούν και παλι την ιδια δυναμη.

Έρευνα: Η τηλεόραση προωθεί την παιδική εγκληματικότητα

Στήλες-επιστήμες και αστυνομία
 Τα παιδιά που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, είναι πιθανότερο μελλοντικά να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά

Εσπευσμένα ΕΚΑΜ στις φυλακές Τρικάλων40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ

Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγένθυνση
Ανησυχητική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κ.Ε.», με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ να συγκεντρώνουν -για πρώτη φορά μέσα στα τριάμισι χρόνια της κρίσης- τόσο υψηλά ποσοστά αμφισβήτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ). Το χάσμα ευρωπαϊκών λαών-ευρωπαϊκής ηγεσίας βαθαίνει και η χαμηλή εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινής γνώμης, που πλήττει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, αφορά πλέον και το πολιτικό, θεσμικό και νομισματικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν γίνει συνώνυμα των πολιτικών της λιτότητας και της επιβολής της γνώμης της ισχυρής Γερμανίας. Πέραν του ότι δεν προσφέρουν όραμα και δεν εμπνέουν τον ελληνικό λαό, δεν αποτελούν πλέον παράγοντα ασφάλειας για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης.