.

01/13/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Focus: Ο Επαναστάτης των Ελλήνων προκαλεί τον Σόιμπλε.

Πρώτη είδη στα Γερμανικά ΜΜΕ η αυριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χαρακτηριστικός ο τίτλος του περιοδικού Focus, στην διαδικτυακή του έκδοση: «Ο Έλληνας επαναστάτης προκαλεί τον Σόιμπλε». Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με την πολεμική του ενάντια στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή πολιτική να γίνει δημοφιλής. Σύντομα ο ακροαριστερός θα έλθει στο Βερολίνο και με την ευκαιρία αυτή θα τα ψάλει στον Σόιμπλε». Η είδηση βρισκόταν στην κορυφή του περιοδικού Focus ως δημοφιλέστερη.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η καγκελάριος Μέρκελ ακολουθεί το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης».

Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει αποικία χρέους και ο ευρωπαϊκό Νότος να μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας. Το πρακτορείο ειδήσεων dapd αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «μερκελιστές», οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της καγκελαρίου.

10% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ-Αναδρομικά από 01-01-2013

Έως 10% οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ- Αναδρομικά απο 01-01-2013 
- Αυξάνεται στα 194,04 ευρώ από 177,76 ευρώ το 2012(αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%) η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.) για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες. Με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) γίνεται έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.
 - Ακριβαίνει ο λογαριασμός στα 257,35 ευρώ από 235,69 ευρώ (αύξηση 21,66 ευρώ ή 9,19%) για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες. Στα 37-45 ευρώ η έκπτωση με το ΚΟΤ.
-  Ανεβαίνει ο λογαριασμός στα 340,43 ευρώ από 313,39 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%) για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες.
- Αυξάνεται ο λογαριασμός σε 201,43 ευρώ από 181,54 ευρώ (αύξηση κατά 19,89 ευρώ ή 10,95%) για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες.
- Στα 725,45 ευρώ από 659,7 ευρώ (αύξηση κατά 65,74 ευρώ ή 9,96%) ο λογαριασμός για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες.
- Στα  132,65 ευρώ από 117,67 ευρώ (αύξηση κατά 14,98 ευρώ ή 12,7%) για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες.
 - Στα 889,35 ευρώ από 806,51 ευρώ (αύξηση κατά 82,83 ευρώ ή 10,2%) για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες.
Θα εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου.
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.
4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
   
Δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:
- Άτομα με χαμηλό εισόδημα, που δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ ετησίως. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh.
- Τρίτεκνοι, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας .     
- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο από 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
-Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου ορίου, χωρίς να απεντάσσονται από το ΚΟΤ, το υπόλοιπο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης πέραν των 2.000 kWh δεν θα επιδοτείται μέσω ΚΟΤ.
Το ΥΠΕΚΑ τονίζει ότι οι ανατιμήσεις ήταν οι χαμηλότερες δυνατές, λαμβάνοντας υπόψη:
-Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.
- Τη δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων των λειτουργικών δαπανών των δραστηριοτήτων παραγωγής- εμπορίας της ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ καθόρισε με Υπουργική Απόφαση στο ποσό των 2.890 εκατομμυρίων ευρώ τις προς ανάκτηση δαπάνες της ΔΕΗ για το 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης. Περιέκοψε δηλαδή επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ από το αντίστοιχο ποσό στην εισήγηση της ΡΑΕ.
-Την υποχρέωση της Ελλάδας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης και την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, όπως προβλέπει και η Ευρωπαϊκή Οδηγία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
- Το γεγονός, ότι από το 2013 και μετά η ΔΕΗ υποχρεούται από Ευρωπαϊκή Οδηγία να αγοράζει το σύνολο των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση λόγω CO2 ανέρχεται στο 5%.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Αλέξης Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ και Μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες


Φυσιολογική εξέλιξη, που οφείλεται στην κάμψη των λαϊκών κινητοποιήσεων, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τη δημοσκοπική κάμψη που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Real Fm, στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Αλ. Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για όλο το φάσμα της τρέχουσας επικαιρότητας - από τη λίστα Λαγκάρντ και την κυβερνητική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ως προς το θέμα, μέχρι τις διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με αφορμή το ταξίδι στη Γερμανία, στην οποία θα βρεθεί από σήμερα Σάββατο μέχρι και την Τρίτη, όπου και θα συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης Β. Σόιμπλε.

Σε σχέση με το θέμα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Public Issue, στην οποία εμφανίζεται, μετά από αρκετό καιρό, πρώτη η Νέα Δημοκρατία και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η οριακή κάμψη του κόμματος οφείλεται “στο γεγονός ότι εδώ και ένα μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα, μετά δηλαδή την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τη Βουλή, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού, ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως θα καταφέρουμε να ξαναπάμε και σε μια δημοκρατική οδό, μια δημοκρατική διαδικασία, να έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση αυτής της προσδοκίας”. Επιπλέον, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να καλλιεργήσει ελπίδες, τις οποίες όμως χαρακτήρισε “φρούδες” κι αυτό θα έχει ως συνέπεια να διαψευσθούν πολύ σύντομα.
Η λίστα Λαγκάρντ και η “ανομία”
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την ποινική διάσταση των ευθυνών του κ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει επιδεικτικά την πρώτη δικογραφία: “Όταν δυο εισαγγελείς διαβιβάζουν, διά μέσου του κ. Παντελή, του ειδικού εισαγγελέα, στη Βουλή έναν φάκελο, 26 Νοεμβρίου, και τον διαβιβάζουν γιατί προέκυψαν ενδείξεις ποινικών ευθυνών μελών της κυβέρνησης - μελών, το τονίζω, όχι μέλους της κυβέρνησης- είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός σοβαρού πολιτικού κόμματος να ψάξει, να βρει και να εντοπίσει αυτές τις ευθύνες”. Επίσης, δήλωσε πως, σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα καταθέσει συμπληρωματική πρόταση.
Ακόμα, υπογράμμισε πως το θέμα της λίστας συμπυκνώνει δύο πολύ σημαντικά πολιτικά ζητήματα: 1. “Εκεί συναντάει κανείς πρόσωπα που συγκροτούν όλο αυτό το πλέγμα της διαπλοκής που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν κυρίαρχο στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, επιχειρηματίες, μιντιάρχες, τραπεζίτες” και 2. “Η λίστα αυτή ήταν εν γνώσει τουλάχιστον των γαλλικών αρχών και το ερώτημα είναι αν ήταν εν γνώσει και των ελληνικών προϊσταμένων πριν το Μνημόνιο”, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει διασύνδεση με την υπόθεση της Siemens, υπόθεση για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες ο κ. Σαμαράς, τόνισε.
Τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από το επίμαχο θέμα, κατασκευάζοντας το θέμα των καταλήψεων εγκατελειμμένων κτηρίων: “Δημιουργήθηκε ένα ζήτημα που σε επικοινωνιακά εργαστήρια δεν υπήρχε, κατά την άποψή μου δεν απασχολούσαν την κοινή γνώμη εδώ και μια εικοσαετία οι περίφημες βίλες... Φαντάζομαι ότι αν απασχολούσαν και αν ήταν κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, θα είχαν ξεσηκωθεί οργισμένες κοινωνίες”. Επιπλέον, υπογράμμισε πως “είναι πολιτικά πολύ πιο αποτελεσματικός ο ειρηνικός τρόπος, η ειρηνική διαμαρτυρία -έριξε δυο κυβερνήσεις μέχρι σήμερα-, ενώ αντιθέτως η σπασμένη τράπεζα και η καμένη τράπεζα ενισχύει το σύστημα και την κυβέρνηση, παρά δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα”.

Το Μνημόνιο είναι τελειωμένη υπόθεση
"Για μας δεν υπάρχει επόμενη μέρα με Μνημόνιο. ΣΥΡΙΖΑ και Μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Εξάλλου, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως ο Γερμανός υπουργός γνωρίζει, από την επιστολή που είχε αποστείλει τον περασμένο Μάιο ο ΣΥΡΙΖΑ, πως οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Υπογράμμισε δε πως, για το ζήτημα του χρέους, θα του θέσει το ερώτημα αν “η Γερμανία είναι ένα κράτος μπαταχτσήδων και ο λαός του είναι ένας λαός μπαταχτσήδων που το 1953 διεκδίκησε και κέρδισε διαγραφή του χρέους της Γερμανίας κατά 60%”.
Πηγή : Η Αυγή

Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση σε ηγέτη των νεοναζιστώνΟ Γκότφριντ Κίσελ κρίθηκε ένοχος για ιστότοπο εξύμνησης του Γ' Ράιχ

Σε εννιά χρόνια κάθειρξη για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην δημιουργία ενός ιστοτόπου που εξυμνούσε το Γ' Ράιχ, καταδικάσθηκε από δικαστήριο της Αυστρίας ο Γκότφριντ Κίσελ, μία ηγετική μορφή των νεοναζί στη χώρα.

Κατά την απολογία του στη δίκη ο Γκότφριντ αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και ισχυρίστηκε ότι «γύρισε σελίδα», αφού εξέτισε μια προηγούμενη ποινή φυλάκισης για νεοναζιστική δραστηριότητα, που είναι απαγορευμένη στην Αυστρία.

Όμως, αφού οι εισαγγελείς αναφέρθηκαν στον Κίσελ ως ηγετικό στέλεχος της αυστριακής ακροδεξιάς, το δικαστήριο τον καταδίκασε με 5 ψήφους έναντι 3. Δύο ακόμα κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 4,5 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο συνήγορος του Κίσελ, Μίχαελ Ντορ, είπε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση. «Περίμενα να αθωωθεί λόγω των πολύ πενιχρών στοιχείων. Υπήρχαν μόνο περιστασιακά στοιχεία, τίποτε περισσότερο», είπε σε σχόλιά του που μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.

Η Ναζιστική Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία το 1938 και ο διάλογος για το εάν οι Αυστριακοί υπήρξαν τα πρώτα θύματα ή οικειοθελείς συνένοχοι των ναζί, συνεχίζεται.

Ο εβραϊκός πληθυσμός της Αυστρίας εξαλείφθηκε σχεδόν ολοσχερώς στο Ολοκαύτωμα.

Ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας προειδοποιούν εκ νέου το τελευταίο διάστημα για αυτή που αποκαλούν υφέρπουσα ανοχή του αντισημιτισμού στην Αυστρία.

Ένας ραβίνος είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι νεοναζί οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας τον είχαν προπηλακίσει μπροστά σε αστυνομικούς που παρέμειναν άπραγοι, ενώ ένας πολιτικός της ακροδεξιάς επικρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας διότι δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα σκίτσο που θεωρήθηκε σαφώς αντισημιτικού περιεχομένου.

Πηγή:Grafida
«Περίμενα να αθωωθώ, λόγω των πολύ πενιχρών στοιχείων» δήλωσε αμέσως μετά.

Μ. Γλέζος: Να κάνουμε την οργή πολιτική πράξη, όχι βία


Με την "ιδιότητα" του… πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών μίλησε χθες στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος για το φορολογικό, καθώς το 1940, ως φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟ), είχε αντικαταστήσει εθελοντικά (όπως πολλοί φοιτητές) δημοσίους υπαλλήλους που εστάλησαν στο μέτωπο. Τότε είχε εργαστεί στο Τρίτο Ταμείο Εισπράξεων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πρότεινε κατάργηση των φόρων που επιβλήθηκαν με την κρίση, αντιστροφή άμεσων και έμμεσων φόρων, κατάργηση ΦΠΑ στα εγχώρια προϊόντα πρώτης ανάγκης, κατάργηση του φόρου σε όλα τα προϊόντα θέρμανσης και στη μοναδική κατοικία και ειδική φορολόγηση των ξένων.
Ο Μ. Γλέζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της βίας. Και ήταν εξαιρετικά σαφής: "Όσο ο ελληνικός λαός τον θυμό και την οργή του την μετατρέπει σε οποιαδήποτε μορφή βίας, εμείς λέμε ότι δεν θα πάμε μπροστά. Εμείς το λέμε επίσημα, κατηγορηματικά: Θέλουμε να το κάνει πολιτική πράξη! Πολιτική πράξη θέλουμε να το κάνουμε. Το καταλαβαίνετε, ναι ή όχι; Και γι’ αυτό τον λόγο εμείς καταδικάζουμε όλες τις μορφές βίας και ζητάμε από το λαό να κάνει υπομονή και να μετατρέψει σε πολιτική πράξη τον θυμό και την οργή του".
Πηγή: Η Αυγή