.

06/26/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ - 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013 – Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (Στάση ΗΣΑΠ Ειρήνη)


Σημαία μας η ισότητα - 'Οπλο μας η αλληλεγγύη

Ζοφεροί καιροί για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Αλλά και για τους ντόπιους εργαζόμενους και εργαζόμενες, οι μέρες δεν είναι λιγότερο άγριες. Οι «από κάτω» στο σύνολό τους πιέζονται μέχρι συνθλίψεως απ’ τους «από πάνω» για να πληρώσουν μια βαθιά κρίση που δε δημιούργησαν οι ίδιο. Παράλληλα, βλέπουν το «κράτος έκτακτης ανάγκης» να περιστέλλει ταχύτατα δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα σε όλο τους το φάσμα. Μαζί με τη λεηλασία της ζωής μας, γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς καθημερινών εικόνων που άλλοτε θυμίζουν Μεσαίωνα, άλλοτε ναζιστική Γερμανία κι άλλοτε αμερικανικό Νότο της εποχής των σκλάβων. Μετανάστες πυροβολούνται στο ψαχνό από τσιφλικάδες ενώ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, πρόσφυγες κυριολεκτικά απάγονται και παραδίδονται στους κυνηγούς τους τη στιγμή που ζητούν άσυλο, άνθρωποι που πέρασαν απ’ τα σαράντα κύματα για να ζήσουν μια καλύτερη, πιο ασφαλή, ζωή βλέπουν τα μαγαζιά τους να καίγονται από ρατσιστικούς εμπρησμούς, άλλοι οδηγούνται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από φασίστες, ενώ στα παιδιά τους η πολιτεία αρνείται την Ιθαγένεια –και μαζί μια ισότιμη θέση στον αγώνα για ζωή… Ζούμε το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αλλά και των αδιανόητων συνθηκών διαβίωσης στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της χώρας, που έχουν μετατραπεί παράνομα σε φυλακές για εκατοντάδες μετανάστες και όχι μόνον. Βιώνουμε τη βαρβαρότητα της φασιστικής/ρατσιστικής βίας που εκτός απ’ τους «ξένους», απειλεί και τους ντόπιους που έχουν «ενοχλητική» ιδεολογία ή «ενοχλητικό» σεξουαλικό προσανατολισμό. Μπροστά μας εκτυλίσσεται η νομιμοποίηση της ναζιστικής Ακροδεξιάς, οι ρητορείες και τα εγκλήματα μισανθρωπισμού τείνουν να γίνουν ρουτίνα. Την ίδια στιγμή το ζήτημα ενός «αντιρατσιστικού νόμου» εξελίσσεται σε φιάσκο.


Εισήγηση για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ Στάθη ΜπούκουραΤην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Το κατηγορητήριο αφορά στη συμμετοχή του κ. Μπούκουρα στα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στην Κόρινθο, έξω από το πρώην στρατόπεδο στο οποίο κρατούνται μετανάστες.

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ για τη φύλαξη της οικία του πρώην Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 25 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 401/1/3α
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 801/2/21 από 25/05/2013 έγγραφό της, αναπτύσσει εμπεριστατωμένα όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η οικία του πρώην Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου δεν μπορεί να φυλάσσεται από τις ελλιπείς δυνάμεις της Α.Δ. Αργολίδας και προτείνει την ανάθεση της φύλαξης σε Κεντρικές Υπηρεσίες του Α.Ε.Α.

Παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας, το αίτημα των συναδέλφων της ανωτέρω Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας τύχει θετικής αντιμετώπισης ενημερώνοντάς μας σχετικά.

Απαιτούμενος χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης-ΤΕΑΠΑΣ
Διαβάστε στη συνέχεια τη σχετική από 5-6-2013 Απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ που αφορά τον απαιτούμενο χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. [Τ.ΕΑ.Ε.Χ. – Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. – Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ.], αναγνώριση συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τρόπος εξαγοράς πλασματικού χρόνου και καθορισμός χρόνου έναρξης καταβολής της
επικουρικής σύνταξης (εξ αναβολής).

AN.E.A.Ε.Δ.: Οι Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών λουφάζουν και απειλούν!
Οι ενώσεις αποστράτων (ΝΠΔΔ), επιδεικνύοντας αλαζονεία, αυταρχισμό και προκλητική στάση στην επιστολή/πρόσκληση της ΑΝΕΑΕΔ για την από κοινού ανάληψη ενεργειών όλων των φορέων των ε.ε. & ε.α. στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. αντί απαντήσεως προτίμησαν να εκπέμψουν ανακοίνωση. Ανακοίνωση που δεν αισθάνθηκαν την υποχρέωση ούτε καν να την κοινοποιήσουν στον εκδότη της επιστολής (ΑΝΕΑΕΔ) αλλά να την διακινήσουν υπογείως, φοβούμενοι την αποκάλυψη της αλήθειας.