.

07/26/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ- EKM και του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ρεθύμνου μαζί με τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε την Παρασκευή 20/07/2012 με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και συζήτησαν τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών του Ρεθύμνου παρουσίασαν  τις αυξημένες ανάγκες αστυνομικής προστασίας των πολιτών και καταπολέμησης του εγκλήματος που έχει προκαλέσει η οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και τις δυσκολίες που δημιουργούνται στην αποτελεσματική διεκπεραίωση αυτού του έργου.
Επέμειναν πολύ στην ανάγκη να αποσαφηνιστεί πλήρως από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος το ερώτημα «τι Αστυνομία θέλουμε σήμερα». Εξέφρασαν την κατηγορηματική θέση τους ότι οι αστυνομικοί, ως εργαζόμενοι που έχουν πληγεί εξίσου από τη μνημονιακή πολιτική, επιθυμούν μια Αστυνομία που δεν στρέφεται εναντίον των πολιτών αλλά υπηρετεί την κοινωνία και σέβεται τα ανθρώπινα  δικαιώματα.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έθεσαν  με έμφαση το θέμα των πρόσφατων κρίσεων στο Σώμα και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την αποστρατεία του τ. Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου κ. Νίκου Κουρμούλη.
Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι για μια ακόμα φορά στις  κρίσεις στην ΕΛΑΣ κυριάρχησαν ο κομματισμός, ο ρεβανσισμός, η ευνοιοκρατία και η υποτίμηση της ανάγκης για αξιόπιστες και αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας της Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα.
Η επίκληση της αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και τοn Στρατό, αποδεικνύεται ήδη ότι ήταν ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα και ότι οι επιρροές και εξαρτήσεις από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία εξακολουθούν να παραμένουν ακλόνητες.
Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις κρίσεις διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχουν αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια αξιολόγησης της συνολικής προσφοράς και του έργου του κάθε αξιωματικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ελέγχεται από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ EKM και ο κ. Ξανθός έθεσαν στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων το θέμα της έξαρσης της  ακροδεξιάς και ρατσιστικής βίας σε συνθήκες κρίσης και ζήτησαν την συμβολή τους  στην αντιμετώπιση της.

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό δυο ακόμα συναδέλφων ειδικών φρουρών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ επέστρεφαν στην έδρα της υπηρεσίας τους, λίγο πριν ολοκληρώσουν τη βάρδιά τους.
  Δυστυχώς, οι απώλειες και οι τραυματισμοί συναδέλφων σε τροχαία ατυχήματα προσλαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις.
  Γι' αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας της δίκυκλης αστυνόμευσης και της εκπαίδευσης των συναδέλφων που προτάσσουν τα στήθη τους σε επικίνδυνους κακοποιούς καθημερινά, μη έχοντας εξασφαλίσει την αυτονόητη ασφάλεια όσο κινούνται με τα υπηρεσιακά δίκυκλα.

Το ξύπνημα του Εφιάλτη - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας , τα φαντάσματα της δικτατορίας αναβιώνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Η Ελληνική Τρόικα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που τόσο πολύ νοιάζεται για τη σωτηρία αυτού του τόπου τοποθέτησε στη θέση του Γενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Αθανάσιο  Ανδρεουλάκο. Ο κύριος αυτός ήταν  βασιλικός  επίτροπος  και αντιεισαγγελέας  πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της  09/11/1968  όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη,  προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, εφημερίδες  της εποχής δημοσιεύουν την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου. Χαρακτηριστικά είπε."  η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή  του κρατούντος πολιτεύματος  και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος.."
Πολλά ερωτηματικά γέννα η τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της Νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία. Άραγε, δεν  υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για  την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής;
Η κυβέρνηση μέρα τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, δίνει το στίγμα της λειτουργίας της, και στο όνομα της κρίσης ισοπεδώνει  αγώνες και θυσίες. Αυτή η κυβέρνηση αναδεικνύει μνήμες που ούτε στους  χειρότερους εφιάλτες του δεν φανταζόταν  ο σύγχρονος Έλληνας.
Απορίας άξιον είναι η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε τέτοιες πρακτικές που στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε αυτό το ερμαφρόδιτο σχήμα,  απεμπολούν  δημοκρατικές ευαισθησίες και πρωτάγματα.

ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ -ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΥΠΗ ΜΑΣ

Την Κυριακή το πρωί, εκεί στον Καρέα, σε ένα τόπο που προσπαθεί να πρασινίσει μέσα στο γκρίζο που αφήσαν οι πύρινες φλόγες, συγκεντρωθήκαμε μια ομάδα ανθρώπων να επαναλάβουμε όπως κάθε χρόνο το καθήκον μας να αφήσουμε ένα στεφάνι τιμής και μνήμης, σε τέσσερα παλικάρια που στον τόπο αυτό το καλοκαίρι του 1998, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες. Τρείς επαγγελματίες και ένας εθελοντής Πυροσβέστης, κόψαν το νήμα της ζωής τους επιτελώντας το καθήκον τους. Προστιθέμενοι στο Ηρώο των ηρώων της καθημερινότητας, αυτών που δηλαδή, πάντα σε αυτή τη χώρα διατηρούσαν τη συνοχή του κοινωνικού και εθνικού ιστού στην πατρίδα μας.

διαβάστε περισσότερα στο  http://www.eaps.gr

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄ Πειραιά & Νησιών, υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο, για τις επικείμενες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες ενός παράλογου συστήματος κρίσεων και προαγωγών, στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται, για μια πάγια πολιτική τακτική της εκάστοτε εξουσίας, που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις, τον άκρατο κομματισμό και το ανεξέλεγκτο και αδιαφανές πρωθυπουργικό-κεντρικό  μοντέλο εξουσίας.
Η διαχρονική πολιτική ομηρία της πολιτικής  των μεταθέσεων, σε όλη τη κλίμακα των Ενόπλων Δυνάμεων, η έλλειψη δημοκρατικού έλεγχου,  η ανάγκη αξιολόγησης στη βάση ενός διακοινοβουλευτικού έλεγχου, που θα βασίζεται στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα, αποτελεί τη βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.  Πρόκειται για ένα ιστορικό στοίχημα, που συνδέεται με την ίδια τη δημοκρατία και την αδιαπραγμάτευτη αξία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Καλούμε την ύστατη στιγμή την τρικομματική κυβέρνηση, να απεμπλακεί από αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές και να στηριχτεί στις αρχές της Δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Για κομματικές επιλογές στις Ενοπλες Δυνάμεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

ια κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα, με αφορμή την παραίτηση του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.
Ο κ. Ήσυχος αναφέρει στη δήλωσή του, ότι "η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.
Με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την «καθετοποίηση» τέτοιων απαραδέκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων", τονίζει ο κ. Ήσυχος και επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων.

αναδημοσίευση από το  http://news247.gr

Δήλωση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Χαράς Καφαντάρη στο ετήσιο τρισάγιο προς τιμήν των πεσόντων πυροσβεστών και του εθελοντή δασοπυροσβέστη στον Καρέα

Την Κυριακή 22 Ιουλίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Β Αθήνας  Χαρά Καφαντάρη παρέστη στο ετήσιο τρισάγιο προς τιμήν των πεσόντων πυροσβεστών και του εθελοντή δασοπυροσβέστη, που πραγματοποίησε ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) στον Καρέα.  
Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:
“Δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από τον άδικο χαμό των τριών πυροσβεστών και του εθελοντή δασοπυροσβέστη, που έπεσαν παλεύοντας  με τις φλόγες σε μια από τις πολλές φωτιές  που υπέστη ο Υμηττός. Δυστυχώς κάθε  χρόνο γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές… Τα δάση μας, σημαντικό κομμάτι του φυσικού πλούτου της χώρας μας, καίγονται, ενώ τα κονδύλια για πρόληψη και καταστολή βαίνουν μειούμενα, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτουργεί με μειωμένα κονδύλια και καθηλωμένα αεροπλάνα, με πιλότους   που τα διπλώματά τους δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και τρία χρόνια  ελλείψει χρημάτων, με αυτοκίνητα χωρίς ανταλλακτικά και φθαρμένα  λάστιχα, ενώ οι πιστώσεις για την πρόληψη (καθαρισμοί, αποψιλώσεις),  εγκρίθηκαν τέλη Ιουνίου.
Ο Υμηττός, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, η ανάσα του λεκανοπεδίου, είναι ουσιαστικά απροστάτευτος  και διασώζεται κάθε φορά  χάριν στην αυτοθυσία  των πυροσβεστών και των δραστήριων εθελοντικών ομάδων,  που υπάρχουν και λειτουργούν στους πέριξ του Υμηττού Δήμους. 
Από τις πρώτες ερωτήσεις  που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  στη θητεία της νέας Βουλής, ήταν και ερώτηση σχετική  με τον  Υμηττό. Συγκεκριμένα, η  ανάγκη άμεσα να λειτουργήσει το Δασαρχείο Υμηττού  (Π.Δ.135/2010) και να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες  κύρια στο  δυτικό κομμάτι του βουνού ( Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Χολαργός, Παπάγος κλπ), μέτρα που θα αποτελέσουν εργαλεία ουσιαστικής  προστασίας του βουνού. Επίσης κατατέθηκε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία