.

04/28/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την παρέμβαση της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ. προκάλεσε το προεκλογικό πρόγραμμα  του κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στο  τομέα της δημόσιας τάξης ασφάλειας και πολιτκής προστασίας. Σε ανακοινωσή της προς τον κ.Καμμένο αναλύει τις ενστάσεις της.
Διαβάστε την ανακοίνωση

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
25 μέρες παρουσίας του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας-Ενόπλων Δυνάμεων του ΣΥΝ στο διαδίκτυο

Κοντά στον ένα μήνα, το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας-Ενόπλων Δυνάμεων του ΣΥΝ πλέει στα κύματα του διαδικτύου. 
Με το ιστολόγιο του  και με το προφίλ του στο facebook. 
Στις 25 αυτές πρώτες μέρες το ιστολόγιο δέκτηκε 3.660 επισκέψεις και το προφιλ του στο facebook έχει 287 φίλους. 
Ενα δύσκολο εγχείρημα που έρχεται να φέρει σε επαφή  δύο κόσμους τόσο φαινομενικά μακριά και τόσο πραγματικά  κοντά. 
Τα Σώματα Ασφαλείας και την Αριστερά. 
Τομή τους, οι ένστολοι εργαζόμενοι που αποτελούν ανπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και η άποψη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας με κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και της αποτελεσματικής πρόληψης, αποτροπής και δίωξης του εγκλήματος και ότι η ασφάλεια των πολιτών απαιτεί δημοκρατικά οργανωμένες υπηρεσίες με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. 
Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια που δημοσιεύονται κάτω από την είδηση της παρουσίασης  του enstoloisyn.blogspot.com στο πλέον διεδομένο ιστολόγιο του χώρου των Σωμάτων Ασφαλείας blokoteam.blogspot.com :
ανώνυμος είπε...
Eπιτέλους!!!
Κάθε επιτυχία του εύχομαι.
Γιατί υπάρχουν και δημοκράτες ένστολοι, και δεν είναι όλοι ακροδεξιά αποβράσματα.

Ανώνυμος είπε...
Aγαπητέ 3:02 ο καθείς εφ ων ετάχθη. Την είδαμε την δημοκρατικότητα των δύο "μεγάλων" κομμάτων της εξουσίας, στα μαύρα χρόνια του ΔΝΤ.
Για τα μικρότερα ακροδεξιά μορφώματα δεν το συζητώ και φαντάζομαι ούτε και'συ...
Το ΠΑΡΗΓΟΡΟ είναι πως από ότι φαίνεται η ακροδεξιά ιδεοληψία ΔΕΝ έχει το μονοπώλιο στα σώματα ασφαλείας.
Και οι φίλοι δημοκράτες που υπηρετούν σε αυτά, να ξέρουν ότι έχουν τον λαό στο πλάϊ τους.
είπε...
Να θυμίσω στους αγαπητούς συναδέλφους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας πως η συμπαιγνία του μαύρου μετωπου Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μας εξαθλίωσε και ότι η Ν.Δ. αντιδρούσε λυσσαλέα στο συνδικαλισμό και τα δικαιωματα των ενστολων ΤΟΤΕ που αν στραβοκοιταγες σε στελναν στην πινεζα του χαρτη.
Επίσης ΠΑΣΟΚ ήταν οταν τα ΜΑΤ χτυπησαν τους ενστολους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
Χορτασαμε πατριωτες και ενστολοπατεραδες.
Ας ανοίξουμε τα ματια μας λίγο...
Ανώνυμος είπε...
Λετε να το ριξουμε στον Αλέξη? Δεν ακουγεται ασχημο πάντως!
Ανώνυμος είπε...
οι αστρατευτοι οι λιποτάκτες και οι ρουφιάνοι προφανώς και δημιουργηθηκαν από τα κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ανα δεν κάνω λάθος και προφανώς όσοι είχαν "μεσο" εκει έκαναν τα παραπάνω.
Οι υπόλοιποι μη προνομοιούχοι σην "πινεζα"
ΛΑΘΟΣ;
Ανώνυμος είπε...
Εγώ αν και δεξιός οφείλω να πω ότι χαΐρι με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν είδα όλα αυτά τα χρόνια και τον καιρό που σε άλλους κλάδους έβρεχε επιδόματα εμάς μας πετούσαν ψίχουλα.Κι όχι μόνο αυτό αλλά μας αντιμετωπίζουν σα ξυπόλυτους χωριάτες.Γραμμένους μας έχουν οι δύο μεγάλοι οπότε αυτή τη φορά λέω να δοκιμάσω ή Τσίπρα ή Κουβέλη.Πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν ένα γ@μημένο ΟΧΙ στη Μέρκελ...
Ανώνυμος είπε...
25 Απριλίου 2012 10:28 μ.μ. ,μια χαρά συμβαδίζουν τα Σ.Α με την αριστερά κι ειδικά οι χαμηλόβαθμοι υπηρετούντες που περιμένουν εκδημοκρατισμό των Σ.Α κι αναβάθμιση του ρόλου τους.Τα Σ.Α δεν είναι για να καταστέλλουν άνεργους και πεινασμένους συμπολίτες τους που διαμαρτύρονται έξω από το Κοινοβούλιο.Και δεν είναι δυνατόν οι ένστολοι που ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά,να αμείβονται με ένα ξεροκόμματο..Έχω καταλήξει ότι μόνο οφέλη θα δούμε σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης με συμμετοχή της αριστεράς.
Οι μόνοι που θα χάσουν,πιθανόν είναι κάτι υψηλόβαθμοι κηφήνες που έχουν χαθεί στους διαδρόμους της διαπλοκής με τους πολιτικάντηδες.
Γι' αυτούς τους λόγους,επιμένω ότι πρέπει να δοκιμάσουμε Τσίπρα-Κουβέλη.
(ο δεξιός που έγραψα και πιο πάνω)

Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Έλεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων. Τώρα, αφού τους έπεισαν να πάρουν δάνεια, τους αφαιρούν τη δουλειά, τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κόβουν το εφάπαξ. Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά.

Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά, πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια. Η αξία του σπιτιού σου πέφτει συνεχώς. Δανείστηκες και πληρώνεις για διαμέρισμα 130 χιλιάδων ευρώ που σήμερα έχει αξία 80 και αύριο θα έχει 50 και –πολύ πιθανό- μεθαύριο 30, αλλά εσύ χρωστάς και θα πληρώνεις με βάση το 130 που ήταν η αξία του δύο χρόνια πριν!
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, παγίδευσαν τους ιδιοκτήτες με τους ημιυπαίθριους χώρους και τώρα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες ώστε να πληρώνεις φόρο για μια αξία πολλαπλάσια της πραγματικής.

διαβάστε  τη συνέχεια του άρθρου του  Στέλιου Ελληνιάδη-Υποψήφιου ΣΥΡΙΖΑ στην Ά Αθηνών