.

07/24/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Αlpha Bank.

 Με έκπληξη αναγνώσαμε στο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της 19-7-2012 που εκδίδει η Τράπεζα Αlpha Bank του ομίλου σας, http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120719.pdf  την τοποθέτηση σχετικά με την  περικοπή των μισθών στους αμειβόμενους με ειδικά   μισθολόγια, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι της χώρας. Ο συγγραφέας της ανάλυσης, προφανώς τελεί σε άγνοια της πραγματικότητας στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν γνωρίζει προφανώς τις άγριες περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι ένστολοι από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1 και 2 μέχρι σήμερα, που είναι: Τον  Φεβρουάριο του 2010 περικόπηκαν 10% τα επιδόματά μας, που αποτελούν και το κύριο μέρος του εισοδήματός μας. Τον Μάρτιο του 2010 μειώθηκαν κατά 30% τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και 12% τα επιδόματά μας. Τον Μάιο του 2010 καταργήθηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και μειώθηκαν ακόμα 8% τα επιδόματά μας. Τον Νοέμβριο του 2010 μειώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα καθώς και τα προνοιακά σε όσους τα δικαιούνται. Τον Ιούλιο του 2011 τσεκουρώνεται το εισόδημά μας με τα ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ της έκτακτης εισφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης. ΠΡΟΣ ΤΗΝ Αlpha Bank.


Διαβάστε την ανκοίνωση της ΕΑΠΣ

Ο εκβιασμός των αγορών Συνέντευξη με τον Τόνι Νέγκρι

το Commonwealth, το τρίτο βιβλίο μιας σειράς που άρχισε με την Αυτοκρατορία, ο Μάικλ Χαρτ και ο Τόνι Νέγκρι αναλύουν πώς η εξουσία του παγκοσμιοποιημένου χρηματιστικού κεφαλαίου επανακαθορίζει τις έννοιες της κυριαρχίας και της δημοκρατίας. Μια πρόγευση του βιβλίου δίνει ο Νέγκρι στη συνέντευξη στον Πάμπλο Ε. Τσακόν και το περιοδικό Ñ, που αναδημοσιεύουμε σήμερα στο Red Notebook.

***

Ο Τόνι Νέγκρι με τον αμερικανό συνάδερφό του Μάικλ Χαρτ εξέδωσαν ήδη τον τελευταίο τόμο της τριλογίας, που άρχισε με την Αυτοκρατορία και συνεχίστηκε με το Πλήθος. Πρόκειται για το Commonwealth. Το πλάνο μιας επανάστασης των κοινών, που εκδόθηκε πρόσφατα στην Ισπανία. Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη στο Ñ, ο Ιταλός στοχαστής αναφέρεται στις συνθήκες της γνωστικής παραγωγής, στη χειραφέτηση σ’ έναν κόσμο που έχει απαχθεί από το κεφάλαιο και στις κυρίαρχες μορφές του ανθρώπου στο σύγχρονο σύμπαν.

Στην Αργεντινή, κατά την τελευταία σας επίσκεψη, αναφερθήκατε στη χειραφέτηση. Τι σημαίνει  αυτή η λέξη στα διεθνή συμφραζόμενα;

Καταρχάς, δόθηκε ένας πρώτος ορισμός της χειραφέτησης, που συνδέεται με μια αντίληψη ατομικιστική και οικουμενική. Οι απαρχές του ορισμού έχουν τις ρίζες τους στους Ιλλουμινιστές, μόνο που πολλές φορές η εξέλιξη αυτού του ιλλουμινισμού συναντιόταν με μια εσχατολογία που είναι χαρακτηριστική της καθολικότητάς του.
διαβάστε περισσότερα στο http://www.rednotebook.gr

Δήλωση της Μαίρης Ν. Διακάκη, για την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαίρη Ν.  Διακάκη,μέλος της Ε.Ε.Κ.Ε. για θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε τα εξής:
«Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, δικαιολογώντας την  αστυνομική παρέμβαση στην Χαλυβουργία. Εκείνο βέβαια που σκόπιμα παρέλειψε να διευκρινίσει ο πρωθυπουργός των μνημονίων είναι πως, κατά την γνώμη του, το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό μερικές φορές, άλλες όμως δεν είναι. Είναι ιερό για παράδειγμα όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μάνεση και μιας δράκας απεργοσπαστών στην Χαλυβουργία, αλλά δεν ήταν και τόσο ιερό όταν υπέγραψε το μνημόνιο που δημιούργησε 1.500.000 ανέργους.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι όχι μόνο ιερό αλλά και Συνταγματικά κατοχυρωμένο, όπως και το δικαίωμα της απεργίας είναι νομικά κατοχυρωμένο. Αυτό το ιερό και Συνταγματικό δικαίωμα  υποστηρίζουν οι χαλυβουργοί με την απεργία τους εδώ και εννέα μήνες. Κατάφεραν παρά τις διώξεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς, να γίνουν το σύμβολο της Ελλάδας που αντέχει και αντιστέκεται, δεν παραιτείται, αγωνίζεται και διεκδικεί. Διεκδικεί το ιερό δικαίωμα στην εργασία.
Με 164 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλους όσους θέλουν να μείνουν όρθιοι και να παλέψουν για την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των απεργών της Χαλυβουργίας.»

Χορήγηση εκλογικού επιδόματος στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους.

  Δυστυχώς μετά από τις συνεχείς οχλήσεις μας, και την  παρέλευση δυόμισι  (2 1/2) και πλέον μηνών, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στο Πυροσβεστικό Προσωπικό το Εκλογικό Φιλοδώρημα των περίπου ενενήντα ( 90)ευρώ για τις εκλογές της 5ης Μαΐου του 2012.  Όπως σας έχουμε ήδη γνωρίσει με προηγούμενη επιστολή μας, στις αρχές του μήνα, σας υπενθυμίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Προσωπικό είναι το μόνο από το προσωπικό του Υπουργείου σας, το οποίο δεν του έχει καταβληθεί το παραπάνω επίδομα.  Με ανακοινώσεις – Παρεμβάσεις μας, τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στην απελθούσα Πολιτική Ηγεσία έχουμε επισημάνει την κατάφωρη αυτή αδικία.

διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

Ο άτεγκτος Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, Είτε ως γ.γ. Δημόσιας Τάξης, είτε ως ... βασιλικός επίτροπος

ιαβάζουμε τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία αναγγέλλει ότι: "Ο κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης". Δύο ημέρες νωρίτερα, θυμίζουμε ότι είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν με το καλημέρα, έστειλε
συστημένες 4 μεταθέσεις σε στελέχη της φρουράς του υπουργείου, αποδεικνύοντας πόσο άτεγκτα προσηλωμένος είναι στα ιδεώδη της εκάστοτε αρχής και εξουσίας που καλείται να υπηρετήσει από οποιαδήποτε θέση.
Είτε από αυτή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, είτε ως ... βασιλικού επιτρόπου επί Χούντας. Ανθολογήσαμε από το blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr το κείμενο που ακολουθεί και σας το παραθέτουμε. Γιατί η ιστορία γράφεται μόνο μία φορά, αλλά ανεξίτηλα. Δεν ξεγράφεται, ούτε ξεθωριάζει.
"Αυτή κι αν δεν είναι η μεγάλη υπέρβαση του Σαμαρά!
Έκανε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο,  Βασιλικό Επίτροπο της  Χούντας, που καταδίκασε τον αδελφό της μητέρας του, Παύλο Ζάννα.

διαβάστε περισσότερα στο  http://www.bloko.gr

Μετά τα μνημόνια η καταστολή - Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν πλήξαμε. Παρακολουθήσαμε με ποιο τρόπο θα διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τον κόσμο της εργασίας και πως θα επιλύει ζητήματα που αφορούν στην ανεργία, στις βίαιες απολύσεις και στην εξομάλυνση των εντάσεων που δημιουργήθηκαν με την υπογραφή των μνημονίων της εξαθλίωσης και της φτώχειας.  Με επέλαση των ΜΑΤ.
Ο ελληνικός λαός είναι καταρρακωμένος από τα σκληρά μέτρα,  που έχουν οδηγήσει στην ανεργία 1.500.000 έλληνες, και τους υπόλοιπους που εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες από τις τεράστιες απώλειες μισθών και συντάξεων. Την ίδια ώρα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την κατάσταση, τους στερούν με τη βία και το κάθε δικαίωμα που έχουν να αντισταθούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στη χαλυβουργία. Οι εργαζόμενοι εκεί είναι 9 μήνες απεργοί, επειδή ο κ. Μάνεσης-το αφεντικό τους στις 1.11.2011 τους κάλεσε να διαλέξουν μεταξύ 180 απολύσεων ή 5ωρη πενθήμερη εργασία με 40% μείωση των αποδοχών  τους. Ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος θα σκεπτόταν ότι αυτήν την απόφαση την έλαβε η διοίκηση της εταιρίας  σε περίοδο κρίσης για να σώσει και την ίδια και τους εργαζόμενους. Τι μπορεί να σκεφτεί όμως ο μέσος Έλληνας όταν  μάθει ότι η Ελληνική Χαλυβουργία όχι μόνο δεν έχει ζημία αλλά η παραγωγή βαίνει αυξάνουσα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα το 2009: 194600 τόνοι, 2010: 231.000 τόνοι με το χυτήριο κλειστό για δύο μήνες λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος , και 2011 έως τον 10ο 266.000 τόνοι!!!
Ο Πρωθυπουργός που πρόσφατα είπε ότι θα προστατεύσει το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» γνώριζε  ότι η φράση αυτή είναι η επιτομή της απεργοσπασίας.
Πρέπει επίσης  να γνωρίζει ότι τέτοιες τακτικές γίνονται όπλο κατά των απεργών, όχι όμως και κατά όλων όσων κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν εκτός Ελλάδας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.   Όχι και κατά όλων όσων παράνομα αλλάζουν τα ωράρια-περικόπτοντας κατά το δοκούν τους μισθούς που μαζί με την βοήθεια των όσων έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς στα μνημόνια προσπαθούν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε χώρα τρομοκρατημένων ειλώτων.
Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός και η «Ελληνική Τρόικα» ΝΔ–ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να μετατρέψουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε Υπουργείο προστασίας του Πολίτη Μάνεση !

Ζητείται ανθρωπιά

Πειραιάς,  20  Ιουλίου 2012
Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την ολοκλήρωση του Π.Δ. «Τροποποίηση του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α' 50) Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δημιουργεί μεταξύ άλλων και μεγάλα προβλήματα στους συναδέλφους Δοκίμους Λ/Φ που βρίσκονται αντιμέτωποι με την προχειρότητα και την αδιαφορία, με την οποία το Σώμα αντιμετωπίζει τα στελέχη του.
Εδώ και 15 ημέρες, αναμένοντας την έκδοση του νέου Π.Δ., 288 Δόκιμοι Λ/Φ έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Ν. Αττικής, για πρακτική εκπαίδευση.
Οι παραπάνω συνάδελφοι διαμένουν σε συγγενικά και φιλικά τους σπίτια, σε ξενοδοχεία και κάποιοι λίγοι στο ΚΕΠΑΛ του Π.Ν. στον Σκαραμαγκά. Οι ανωτέρω μετακινούνται με δικά τους έξοδα από και προς τις υπηρεσίες διάθεσης τους, καλύπτουν την σίτιση τους επίσης με δικά τους έξοδα και όλα αυτά με τον μισθό των 200 € μηνιαίως που λαμβάνουν ως αποζημίωση.
διαβάστε την ανακοίνωση  της ΠΟΕΠΛΣ

Απάντηση του ΣΥΣΜΕΔ στην Alpha Bank σχετικά με δελτίο της, της 19-7-2012

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Διαβάζοντας το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της 19ης Ιουλίου 2012, με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την άποψη της τράπεζάς σας αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες περικοπές στο μισθολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών. Είναι άξιο απορίας πώς μια έμπειρη τράπεζα όπως η Alpha Bank κατ΄επανάληψη πέφτει ... Διαβάστε περισσότερα