.

06/12/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Με ΠΝΠ καταργείται η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 

                                                                  Αθήνα, 12η Ιουνίου 2013

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την 11η Ιουνίου 2013με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,   και δια της ενός ανδρός αρχή, σε μονόπρακτο έργο, σίγησαν  οι συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και  Τηλεόρασης.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ήδη το παρελθόν έτος 2012 γευτήκαμε τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας ενέργειας όταν με ανάλογη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανεστάλησαν οι κρίσεις και οι μεταθέσεις των στελεχών, με την επίκληση εξαιρετικά επείγουσας απρόβλεπτης ανάγκης, που ποτέ δεν μάθαμε.

Δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ρύθμισαν τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, τη ζωή όλων μας, την τελευταία διετία προς το δυσμενέστερο καταργώντας την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Στη «δημοκρατία» του 2013 ενέργειες σαν τις ανωτέρω μόνο ανάκληση στη μνήμη μας άλλων εποχών μπορούν να δημιουργήσουν και τίποτα παραπάνω.

Για το ΔΣ
 
Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

Ο Γεν. Γραμματέας
 
Ράλλης Κωνσταντίνος
Ταγματάρχης (ΥΠ)

   
πηγή:www.espea.gr/

Τάσος Μανιάτης: ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.


Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η Συγκυβέρνηση διαλύει την δημόσια τηλεόραση, ξεπερνώντας  μεθόδους πολιτικών της Επταετίας.Απολύει 2.656 εργαζόμενους στην ΕΡΤ φτωχοποιόντας  αντίστοιχα τις οικογένειές τους ανεβάζοντας τους δείκτες ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, χωρίς σταματημό.Το μαύρο φόντο στους δέκτες της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει αποδέκτη των ελληνικό λαό, στρέφεται ενάντιά του, διότι είναι εκείνος πού πληρώνει από το υστέρημά του την δημόσια τηλεόραση και δικαιούται να έχει αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση.Η συγκυβέρνηση ξεπουλά την δημόσια τηλεόραση και το αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης , σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Στόχος της είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων.Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός.ΛΟΥΚΕΤΟ στις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ = ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ.= ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μετά τι ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΤάσος Μανιάτης

Γ.Γ της ΕΑΠΣ

Χουνταίοι!


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Κάτω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ, αλλά και όποια άλλη ΔΕΚΟ γουστάρει να κλείσει ο κάθε υπουργός, έχει βάλει το όνομά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Να στείλει κάποιος επειγόντως πίσω το χαρτί στον κ. Παπούλια και να του ζητήσει να βάλει εισαγωγικά στη λέξη «Δημοκρατία» ή αν δεν του αρέσουν τα εισαγωγικά, να βάλει έναν αστερίσκο που θα παραπέμπει στη φράση: «Το ζήτημα τελεί υπό διερεύνηση».

Τι σκατά δημοκρατία είναι αυτή όπου ένα κωλόχαρτο είναι αρκετό για να σιωπήσουν η δημόσια ραδιοφωνία και η τηλεόραση; Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς συζήτηση, χωρίς να ρωτηθεί καν η ρημάδα η Βουλή. Για ψηφοφορία δεν συζητάμε, οι ψηφοφορίες γίνονται πια είτε για να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα είτε για να σώσουν το τομάρι του Βενιζέλου από τις εξεταστικές. Και έχουνε και μούτρα οι άθλιοι να παραδίδουν μαθήματα φιλοπατρίας, έχουνε το θράσος να μιλούν για άκρα και συνταγματικά τόξα.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης στην ΕλλάδαΗ αρχή και το τέλος της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα...
Το πρωί της 23ης Φεβρουαρίου 1966, οι Αθηναίοι διαβάζουν στην εφημερίδα:

"Τα πάντα για την σημερινή, πιο οργανωμένη εμφάνιση των πειραματικών εκπομπών του ΕΙΡ είναι έτοιμα. Ενας πομπός, 6 φορές ισχυρότερος από τον αρχικώς κατασκευασθέντα, είναι

τοποθετημένος στο πιο ψηλό κτίριο των Αθηνών, στο Μέγαρο του ΟΤΕ. Στην πρωτεύουσα λειτουργούν αυτήν την στιγμή 1.200-1.500 συσκευές τηλεοράσεως. Το σημερινό πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

18.30 Διεθνή επίκαιρα

18.45 Για σας κυρία μου

19.00 Αυστραλία (ταξιδιωτικό ντοκυμανταίρ)

19.25 Ο Αγγλος γλύπτης Χένρυ Μουρ

19.55 Παίζει η ορχήστρα Ανρύ Λεκά

20.15 «Ο κλέφτης». Μια βραζιλιάνικη ταινία μικρού μήκους

20.30 Τέλος του προγράμματος».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.30, η εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου άνοιγε την πρώτη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή, καλωσορίζοντας στο νέο μέσο τους Αθηναίους:

 

     
πηγή:bloko

.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας για την ΕΡΤΗ ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα κόμμα.

Δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους 2.500 εργαζόμενους που με μία αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, παράνομη και αυταρχική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο μέσω απολύσεων.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα, ως παιδιά του Ελληνικού Λαού θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης όπως και της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.


πηγή:http://www.apasa.gr/2013/06/blog-post_12.html

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση


"Φοβάμαι ότι έχουμε ένα πλήγμα στη δημοκρατία, είναι υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας" είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια σημειώνοντας ότι "δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων". Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα και στην ελευθερία του λόγου. 

Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Αιτιολογική Έκθεση 
Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»
 
Με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργούνται από τότε που ίσχυσαν αφενός η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 44 παρ.1 του Συντάγματος και αφετέρου η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)”», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσας από την ως άνω Πράξη.
Αποκαθίσταται έτσι η υπηρεσία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία της οποίας επιβάλλεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος, η δημοκρατική ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικά προγράμματα, αλλά και από αδήριτους εθνικούς λόγους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των απομακρυσμένων περιοχών και του εγκατεσπαρμένου νησιωτικού χώρου, καθώς και των πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών – ομογενών σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»
Άρθρο μόνο
 
  1. Η κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)» (ΦΕΚ Β 1414) καταργείται από τότε που εκδόθηκε, μαζί με όποιες άλλες πράξεις της από 11.06.2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 139) και αίρονται όλες οι συνέπειές τους.
  2. Η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 139) δεν κυρώνεται και παύει να ισχύει από τότε που εκδόθηκε.
 
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013
 
Οι προτείνοντες Βουλευτές
Τσίπρας Αλέξης
Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη
Αθανασίου Νάσος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Αμανατίδης Γιάννης
Αμμανατίδου Ευαγγελία
Αποστόλου Ευάγγελος
Βαλαβάνη Νάντια
Βαμβακά Τζένη
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης Νικόλαος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Γερμανίδης Αθανάσιος
Γεροβασίλη Όλγα
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Γλέζος Μανώλης
Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος
Διακάκη Μαρία
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Διώτη Ηρώ
Δούρου Ρένα
Δραγασάκης Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 
Ζερδελής Γιάννης
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Ιγγλέζη Αικατερίνη
Καλογερή Αγνή
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κατριβάνου Βασιλική
Καφαντάρη Χαρούλα
Κοδέλας Δημήτρης
Κοντονής Χαράλαμπος – Σταύρος
Κουράκης Αναστάσιος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Κυριακάκης Βασίλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Χρήστος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μητρόπουλος Αλέξιος
Μιχαλάκης Νικόλαος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπόλαρη Μαρία
Ξανθός Ανδρέας
Ουζουνίδου Ευγενία
Παναγούλης Ευστάθιος
Πάντζας Γεώργιος
Παπαδημούλης Δημήτριος
Πετράκος Αθανάσιος
Σακοράφα Σοφία
Σαμοΐλης Στέφανος
Σταθάς Γιάννης
Σταθάκης Γεώργιος
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στρατούλης Δημήτρης
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τατσόπουλος Πέτρος
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Φωτίου Θεανώ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χατζηλάμπρου Βασίλης

ΠΟΙΟ «ΛΑΘΟΣ»;


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ποια είναι η αλήθεια:
Ούτε το ΔΝΤ έκανε κάποιο λάθος, ούτε η ΕΕ, ούτε κανείς από την τρόικα και τις κυβερνήσεις της εγχώριας πλουτοκρατίας. Το σχέδιό τους, εξ αρχής, ήταν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό και να διασώσουν τα μονοπώλια.
Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών, που διαπλέκονται μεταξύ τους μέσω των τραπεζών με χίλια νήματα.

Στρατιωτικοί - Λιμενικοί - Πυροσβέστες κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ - Τι λένε σε ανακοίνωσή τουςΛίγη ώρα μετα από την ανακοίνωση Κεδίκογλου για τον ξαφνικό θάνατο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, εξέδωσε ανακοίνωση η  Ομάδα Αγώνα Στρατιωτικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Γράφουν:
Σήμερα για μία ακόμα φορά, η τρικομματική κυβέρνηση απαξιώνοντας τον θεσμό του κοινοβουλίου εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία πραξικοπιματικώ δικαίω δίνει την υπερεξουσία σε Υπουργούς να κλείνουν επιχειρήσεις Δημοσίου συμφέροντος και να οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Πράξη πρώτη το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δηλαδή της στέρησης του αγαθού και συνταγματικού δικαιώματος των Ελλήνων στην Δημόσια ενημέρωση.
Περιμένουμε την επόμενη πράξη , γιατί ο κατήφορος φαίνεται δεν έχει σταματημό.
Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων και πλέον άνεργων υπαλλήλων της ΕΡΤ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
    


onalert

Επεσε στις 23:15 το σήμα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα-Στον 'αέρα' οι εργαζόμενοιΔραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα. Οι Ενώσεις του Τύπου, αντιδρώντας άμεσα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για σήμερα Τρίτη από τις επτά το απόγευμα έως της μία μετά τα μεσάνυχτα.