.

09/27/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλα λόγια, Ψεύτικες υποσχέσεις, Κούφια οράματα


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

(Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

                        Αθήνα,  25 Σεπτεμβρίου 2012                                                                                                         
   


Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την έναρξη της συζήτησης για τη τύχη των ΄΄ειδικών μισθολογίων΄΄ και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να μην έχουμε ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι, εκτός από φήμες, ψιθύρους, διαρροές και μπαράζ δημοσιευμάτων.
Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:  Καμία επίσημη ενημέρωση παρά τις οχλήσεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις με ΄΄ανευθυνο-υπεύθυνους΄΄. Μόνο κέρδος, αοριστίες, χτυπήματα στη πλάτη, εκκλήσεις για υπομονή, με παράλληλες αναφορές επίδειξης εκ μέρους μας πατριωτικού φιλότιμου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αγωνίας για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας ΄΄επιτέλους΄΄ έχουμε κάτι χειροπιαστό:  Την υπ’ αρίθμ. 8002/32/204-ε από 13/09/2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία το ανώτατο μηνιαίο όριο νυχτερινής απασχόλησης για τους συναδέλφους μας καθορίζεται στις 16 ώρες για τους εκτελούντες καθήκοντα υπηρεσίας Διευθυντή, Διοικητή και Προϊσταμένου..!!! 

Αν δεν θέλουν, ας καθίσουν στα όμορφα γραφεία τους να διαβάζουν τις Ε.Δ.Ε. προσπαθώντας να ανακαλύψουν το αξιοπρεπόμετρο…

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Γρεβενά 26 Σεπτέμβρη 2012
 
 
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 
   Η απόφαση για διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος των συναδέλφων που απεικόνισαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στην Πλατεία Συντάγματος τον οικονομικό «απαγχονισμό» μας, αποτελεί τρανό παράδειγμα πως το σύστημα άρχισε να σείεται και να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του μπροστά στη μεγαλειώδη και δημοκρατική μάχη που δίνουμε οι ένστολοι της Χώρας για να περισώσουμε ότι απέμεινε από την αξιοπρέπεια μας.
  Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα με τακτικές του παρελθόντος και των μαύρων ημερών, πλανώνται πλάνη οικτρά.
  Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που ελέγχονται πειθαρχικά για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» και καταδικάζουμε κάθε δίωξη για καθαρή και αγνή συνδικαλιστική δράση που εν τέλει, εκτός όλων των άλλων, ωφελεί ακόμη και αυτούς που «θίχθηκαν».
  Εμείς πάλι στους δρόμους θα είμαστε, πιο πολλοί, πιο δυνατοί!
  Αν θέλουν, ας έρθουν μαζί μας.
  Αν δεν θέλουν, ας καθίσουν στα όμορφα γραφεία τους να διαβάζουν τις Ε.Δ.Ε. προσπαθώντας να ανακαλύψουν το αξιοπρεπόμετρο…
 
ΕΝΣΤΟΛΟΙ    ΕΝΩΜΕΝΟΙ    ΠΟΤΕ    ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Οταν οι κυβερνήσεις προχωρούν στην βία και την καταστολή, ή αλλιώς η επιστροφή στη βαρβαρότητα

Λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου ως Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών

Αρ. Πρωτ.:800/6/17
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος  
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          5) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας– Λακωνίας – Μεσσηνίας
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου ως Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών»
Σχετ.: α) Υπ' αριθ. 301/5/12-α από 24/08/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας
         β) Υπ' αριθ. 301/5/12-γ από 29/08/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
         γ) Υπ' αριθ. 301/5/12-δ από 04/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας
         δ) Υπ' αριθ. 301/5/12-ε από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας –Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
         ε) Υπ' αριθ. 301/5/12-στ από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας –Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
       στ) Υπ' αριθ. 315/2/58 από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Αργολίδας

  Κύριε Υπουργέ,
  Σας αποστέλλουμε συνημμένα τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου με την εκεί εγκατάσταση μεταναστών και την ως εκ τούτου μετατροπή του σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.
  Κύριε Υπουργέ,
  Και σεις ο ίδιος άλλωστε στην εκεί επίσκεψή σας την 13/09/2012, διαπιστώσατε την έλλειψη συρματοπλεγμάτων €“ περίφραξης ασφαλείας, τις χαμηλές προδιαγραφές στους θαλάμους κράτησης, το πρόβλημα φωτισμού, την έλλειψη χώρου επισκεπτηρίου, τα προβλήματα υγείας των κρατουμένων και τις μεταδιδόμενες ασθένειες μεταξύ αυτών, το πρόβλημα ύδρευσης αλλά και της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, τη μη αντικατάσταση των αντικειμένων καθημερινής χρήσης (πετσέτες, σεντόνια κλπ), τον μη επαρκή αριθμό αστυνομικής δύναμης που εκτελεί υπηρεσία στο κέντρο φύλαξης αλλά και την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Α.Δ. Κορινθίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μαρτυρούν τον πρόχειρο σχεδιασμό για την κράτηση των μεταναστών πράγμα που αναμφίβολα βαίνει σε βάρος του καθ' εαυτού έργου της ΕΛ.ΑΣ. αφού σημαντικός αριθμός αστυνομικών σε καθημερινή βάση απασχολείται με τη φύλαξή των.

Είναι νόμιμο ή όχι να μιλά στον Τύπο και τα ΜΜΕ ,ένας στρατιωτικός; Άρθρο-άποψη

Tου Ανέστη Τσουκαράκη
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Η συνεχιζόμενη εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού, η αποδυνάμωσή του και η φτωχοποίησή του, η στοχοποίησή του και η πολύτροπη εξουθένωσή του (ψυχολογική, ηθική και σωματική) με ό,τι εξ αυτών συνεπάγεται ως επακόλουθο, δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον Ελληνικό λαό, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι. Οι Έλληνες πολίτες διψούν για πληροφόρηση μέσα από τους λειτουργούς της ενημέρωσης, αποστολή των οποίων είναι η αποτύπωση της αλήθειας και μόνο. Ο Έλληνας στρατιωτικός μέσα από τις Ενώσεις του οφείλει να ενημερώνει και θα το πράττει με όλες τους τις δυνάμεις. Ωστόσο Κασσάνδρες τιτιβίζουν, προσπαθώντας να εκφοβίσουν, αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν τη σκέψη του Έλληνα πολίτη σε πράξεις που προφανώς οι ίδιες ευαγγελίζονται, αλλά φοβούνται να ψελλίσουν.

Πόσο νόμιμη, λοιπόν, είναι η ελεύθερη έκφραση γνώμης ή σκέψης του στρατιωτικού στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και τα ΜΜΕ; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν περιορισμοί;

Αίαντας και λευκά Αιαντάκια

Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε την εντολή σας για  παραχώρηση τριών (3) υδροφόρων Πυροσβεστικών οχημάτων Α΄τύπου  πρώτης και άμεσης επέμβασης, από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Ελληνική Αστυνομία. Πιθανόν μετά από απαίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για εφαρμογή νέων μεθόδων στους μηχανισμούς καταστολής των κοινωνικών διεκδικήσεων.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε  ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη και κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας.

Παρέμβαση των διανοούμενων της Αργεντινής στην σημερινή κατάσταση της Ε.Ε. και τη Ελλάδας

«Εμπειρίες από τον νότο στην Ευρώπη»
Μετάφραση - επιμέλεια Δήμητρα Τσάμη
Η «Carta Abierta» ( Ανοιχτή Επιστολή) είναι μια κίνηση των ανθρώπων της διανόησης, της επιστήμης, του ακτιβισμού, των γραμμάτων και των τεχνών από την Αργεντινή, που ξεκίνησε την δράση της το 2004, ως μια πολιτική και κοινωνική ανάγκη,  να παρεμβαίνει στα δρώμενα της χώρας και του κόσμου, αναδεικνύοντας την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση σε έναν από τους μεγάλους κινδύνους για την ανθρωπότητα σήμερα. Η τελευταία παρέμβαση της «Carta abierta» σχετίζεται με την πολύπλευρη κρίση στην Ευρώπη με ακραία περίπτωση αυτήν της  Ελλάδας.
Τις τελευταίες εβδομάδες, θεσμικοί παράγοντες της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και της συμβιβασμένης  σοσιαλδημοκρατίας Ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στην δίνη μιας βαθειάς κρίσης, μεταξύ αυτών και ηγεμονικών χωρών της Ευρώπης, πραγματοποιούν μια αγωνιώδη προσπάθεια να ενδυναμώσουν  την πρωτοβουλία των δεδηλωμένων θέσεων τους,  ώστε με τον τρόπο αυτό  να «εγγυηθούν»  την συνέχιση και βάθεμα των πολιτικών λιτότητας ως μια στρατηγική που θα έδινε υποτιθέμενες λύσεις στο ολοκαύτωμα που οδηγηθήκαν χώρες και λαοί στην περιφέρεια της Ευρώπης, μέσω του άκρατου χρηματοπιστωτικού στραγγαλισμού τους. Οι συνηθισμένες κατηγορίες εναντίων της Αργεντινής , των εκπροσώπων αυτών, γίνονται για να αποκρύψουν τον εναλλακτικό δρόμο που υιοθέτησε ο λαός της Αργεντινής, σήμερα, ώστε να ξεφύγει από τον υπερσυντηρητισμό των τελευταίων 25 ετών του 20ου αιώνα, όταν η οικονομία βρέθηκε στην δίνη μιας βαθύτατης ύφεσης, στο πισωγύρισμα των κοινωνικών δικαιωμάτων, την αποβιομηχάνιση, την ξένη εξάρτηση και την παύση κάθε παρέμβασης του κράτους στην οικονομία.