.

06/02/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΒΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Του ΣΤΑΘΗ*
Αυτό που θα διαβάσετε σήμερα είναι ένα βίαιο κείμενο που παροτρύνει σε μίσος. Εν πρώτοις, μίσος κατά του φασισμού.
Πόσα εγκλήματα θα έπρεπε να έχουν κάνει οι ναζί στην Ελλάδα, πόσα Καλάβρυτα και Δίστομα θα έπρεπε να έχουν πυρπολήσει, για να μην ξεπουλάει σήμερα η υποτελής ελληνική κυβέρνηση το Σκοπευτήριο της Καισαριανής;
Εφιστώ σήμερα την προσοχή σε όσους με διαβάσετε, ότι πρόκειται για ένα βίαιο κείμενο που παρακινεί σε μίσος κατά του ρατσισμού.
Πόσο κτήνος μπορεί να ’ναι ένας εκλεγμένος με την ψήφο μας βουλευτής της Δημοκρατίας, για να προπηλακίζει, να βρίζει, να δέρνει και να διαπομπεύει έναν άνθρωπο, όπως έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρος εναντίον ενός βιοπαλαιστή, Σκοπιανού φορτηγατζή. Πόσο γομάρι και τζάμπα μάγκας μπορεί να ’ναι ο παλιάνθρωπος που κόλλαγε στο μέτωπο του φορτηγατζή το ψευδεπίγραφο «Μ» ενός ψευδώνυμου κράτους, λες κι έφταιγε ο βιοπαλαιστής για τη διεθνή ίντριγκα που παίζεται γύρω απ’ το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Δεν έχει παιδιά αυτός ο φορτηγατζής; δεν έχει ψυχή; δεν έχει αξιοπρέπεια; Μπορεί όσο βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος να πέφτει θύμα του κάθε πίθηκα τραμπούκου, που έχει αναλάβει αυτόκλητος να μάθει την Ιστορία τα δικά του ανορθόγραφα γράμματα;
Αλλά έτσι είναι οι δειλοί, όπως το είδος του κ. Παναγιώταρου, κορδώνονται, κορδακίζονται και κορυβαντιούν μπροστά στους ανυπεράσπιστους, αλλά τρέμουν σαν σκουλήκια μπροστά στους Δυνατούς, τους φύρερ αυτού του κόσμου, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τη συμμορία της Μέρκελ και τα λοιπά αγλαΐσματα ενός συστήματος που έχει κάνει τη δυστυχία των ανθρώπων απότοκο και συνέπεια της λειτουργίας του. Οταν δεν είναι αυτοσκοπός.
Το κείμενο αυτό, σας το προείπα αλλά και πάλι σας προειδοποιώ, είναι βίαιο, προτρέπει, παροτρύνει και παρακινεί σε ένα νηφάλιο μίσος, ψύχραιμο και καλά οργανωμένο εναντίον του γεγονότος ότι οι τράπεζες αυξάνουν τα κέρδη τους, αλλά τα νοσοκομεία κλείνουν.
Εναντίον της πολύ καθωσπρέπει κι ευγενικά διατυπωμένης άποψης Προβόπουλου ότι καλό θα είναι να ψάξουμε για καμιά ιδιωτική ασφάλιση, διότι τις κρατικές συντάξεις (με τα δικά μας λεφτά) τις φάγανε.
Τις έφαγε ο κ. Σημίτης, όταν έσπρωξε τα Ταμεία να παίξουν στο χρηματιστήριο (για να τους λέει ύστερα «ας προσέχατε»), όταν τους φάγανε τα αποθεματικά με τα δομημένα ομόλογα, κι όταν τα αποτελείωσε, τώρα, με το κούρεμα ο κ. Βενιζέλος.
Νιώθω λοιπόν στο πετσί σας (μας) τη βία της άνεσης Προβόπουλου, όταν σας προτείνει απ’ τα λίγα ευρώ που (δεν) σας μένουν να πληρώσετε μια ιδιωτική εταιρεία για να σας ασφαλίσει (ώσπου να φαλίρει) - και μετά πάλι ξεκρέμαστος εσείς, όπως αρμόζει σε κάθε «τεμπέλη» και «διεφθαρμένο».
Οι Ελληνες δούλεψαν παρά πολλά χρόνια (πολύ περισσότερες ώρες κάθε μέρα από τους Γερμανούς) και τα κόπια τους λεηλατήθηκαν απ’ τους μιζαδόρους, τα λαμόγια και τους διαπλεκόμενους, από ένα κράτος στα χέρια τους, πελατειακό, ληστρικό, θερμοκήπιο για κρατικοδίαιτους, που τώρα πλέον το κατάντησαν υποτελές και πάμφτωχο.
Δεν γίνεται λοιπόν όλοι αυτοί να εξακολουθούν να μας κάνουν χρηστομάθεια, να μας ζητούν θυσίες (για να φάνε κι άλλο), να διαμορφώνουν μια χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, να ’χουν στείλει 2.000.000 ψυχές στην ανεργία κι ύστερα να μας ζητούν να αυτοπαραμυθιαζόμαστε ότι πάμε καλύτερα, ότι το success story θα έχει κάποτε, σε τρία τέρμινα ή του Αγίου Ραγιά, χάπυ εντ!
Δεν πάει να λέει ο ΟΟΣΑ ότι η ύφεση συνεχίζεται και βαθαίνει. Οχι, λέει ο κ. Στουρνάρας. Ο Σημιτάνθρωπος που κάποτε νόθευε τους αριθμούς με «δημιουργική λογιστική» και τώρα δεν τους «πιστεύει», αν δεν είναι της δικής του αριθμητικής. Του ένα συν ένα ίσον τα πουλάω όλα ένα τάληρο.
Κι αυτό, το τάληρο, το δίνω για να αποπληρωθεί «το μεγαλύτερο δάνειο που έχει εκδοθεί απ’ την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας». Τις ίδιες μπούρδες με την ίδια αυταρέσκεια έλεγε κι ο Γιωργάκης, όταν μιλούσε κι αυτός για το «μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών».
Δάνειο είναι όμως και θα το πληρώνουν τα μεγαλύτερα κορόιδα «όλων των εποχών», εμείς! Μάλιστα στον αιώνα τον άπαντα. Και θα το πληρώνουν εκείνοι που ούτε τους μισθούς του κ. Στουρνάρα ή του κ. Προβόπουλου λαμβάνουν, ούτε παίρνουν μπόνους για το πιστωτικό σύστημα που έχουν επιβάλει, ούτε για το φορολογικό όργιο που έχουν επινοήσει, όπως ο απίθανος αυτός Θεοχάρης που θα φορολογήσει όσους αγρούς τρέφουν, χέρσοι, κουνάβια.
Ναι, πρόκειται για ένα βίαιο κείμενο εναντίον του μείγματος των πονηρών τε και ηλίθιων που μας έχουν φλομώσει στο ψέμα. Και στο κλέψιμο.
Μας έκλεψαν τους μισθούς, μας έκλεψαν τις συντάξεις, μας έκλεψαν τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, κυνηγάνε να βουτήξουν τα σπίτια μας, έχουν μαραζώσει τη νεολαία, έχουν ατιμάσει τους γέροντες, σπρώξανε κόσμο στην αυτοκτονία κι όμως έχουν το θράσος, αυτοί και τα τσιράκια τους από τα ΜΜΕ, να μας τρομοκρατούν με το χειρότερο, να επισείουν πάνω απ’ το κεφάλι μας τη σπάθη του Δαμοκλή, να μας συκοφαντούν τον έναν στον άλλον, να μας διαιρούν και να μας τρώνε τη χαρά της ζωής. Για φράγκα. Απέναντι σε όλους αυτούς το κείμενο αυτό διατρέχεται από ένα κρύο μίσος - κι ας έρθει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, όταν γίνει νόμος, να με συλλάβει. Διότι αυτό προβλέπει αυτό το έκτρωμα: Εναν Υπουργό-Φάτσιο, που θα μπορεί να αποφασίζει ποιας σκέψης Ιαβέρης θα γίνει, ποιο κόμμα θα μπορεί αίφνης να βγάλει εκτός νόμου και πώς θα πρέπει να κατευνάζεται η οργή του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, ας πούμε, όχι όταν οι Ισραηλινοί σφάζουν κοσμάκη στην Παλαιστίνη, αλλά όταν ένας οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα ήταν ένας συνωστισμός μπροστά στα κρεματόρια.
Αυτό το κείμενο είναι ένα βίαιο κείμενο εναντίον εκείνων που έσπασαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκει τώρα δουλειά μόνο σε Ελληνες, αλλά με μισθό Πακιστανού, με τις ΜΚΟ να ενοικιάζουν σε αφεντικά εργάτες με μισθούς μαθητευόμενων, με το κράτος να παράγει σταζιέρ (αίφνης θυμήθηκαν τις... κοινωφελείς εργασίες) και μετανάστες.
Παραβρώμισε το πράγμα. Με φορολογούν οι προστάτες των φοροφυγάδων. Μου έκαναν το Σύνταγμα κουρέλι. Μου φόρτωσαν στον σβέρκο τον κ. Ράιχενμπαχ. Τις ασφαλιστικές μου εισφορές τις έφαγε η Μπούντεσμπανκ. Με βρίζουν κάθε μέρα ότι τους μοιάζω. Πέταξαν δυο-τρεις γενιές Ελλήνων στον Καιάδα. Εχουν γεμίσει θλίψη όλους τους ανθρώπους γύρω μου.
Πλην όμως, αυτή θα ήταν η αναπόφευκτη κατάληξη του μονοκομματικού δικομματισμού που ταλάνισε επί δεκαετίες τη χώρα. Ουδεμία διαφορά (απλώς διαφορετικές αναφορές προς τα δεξιά και τα αριστερά) είχαν η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ. Ωσάν κυβέρνηση Σημίτη κυβέρνησε η κυβέρνηση Καραμανλή κι έκαναν την Ελλάδα, όπως επίσης οι κυβερνήσεις Ανδρέα και Μητσοτάκη, το ράκος που είναι σήμερα.
Τόσο ράκος, που είναι αναγκασμένοι να το κυβερνούν μαζί πλέον - και πάντα εν ονόματι άλλων. Των Επικυρίαρχων. Τι σημαίνει αυτό για τον λαό - το ξέρει πλέον ο ίδιος πάρα πολύ καλά. Ως πότε θα συμβαίνει, είναι δική του υπόθεση να αποφασίσει.
Πάντως, όλοι οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες, όλοι, ανεξαρτήτως των επιλογών μας, ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Ολοι, κατά βάθος, γνωρίζουμε...


πηγή:iskra

Ναόμι Κλάιν:Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφηγηθεί το μέλλον Η άφιξή της συζητήθηκε. Μίλησε στο BFest της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και στους "Φακέλους" του Αλέξη Παπαχελά. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν είναι μια προσωπικότητα με ισχυρή επιρροή στη σύγχρονη αριστερή διανόηση. Από το "Δόγμα του Σοκ" και το "No Logo" μέχρι τις παρεμβάσεις της στο κίνημα Occupy, η Καναδέζα Κλάιν, εκτός από το να γράφει βιβλία που ξεχωρίζουν, ξέρει και να πιάνει τον παλμό μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Γκανγκστερικού τύπου η απαγωγή και η απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγαΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απαγωγή και απέλαση του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά
Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων ΕλευσίναςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την εισαγωγή στην Ολομέλεια της Βουλής χαριστικής τροπολογίας σχετικά με την τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας


Μπουλούτ Γιαϊλά: Μυστικές υπηρεσίες τον απήγαγαν και τον πέρασαν παράνομα στην Τουρκία! Και μετά άρχισε την προανάκριση!

Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία απήχθη με αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ την Πέμπτη το βράδυ από την Αθήνα, στη συνέχεια τον πέρασαν παράνομα από τα σύνορα και τώρα κρατείται στην Κωνσταντινούπολη αφού συνελήφθη από την τούρκικη αντιτρομοκρατική. H επιχείρηση θυμίζει απαγωγές της CIA και μυστικές μεταφορές υπόπτων στο Γκουαντάναμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη για τη βάναυση καταπάτηση του συνταγματικού πλαισίου και των θεμελιωδών ελευθεριών. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Πάντως, μετά τις καταγγελίες, η ΕΛΑΣ ... άρχισε προανάκριση για την εξαφάνισή του!


Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωσταντινούπολης βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν που απήχθη μπροστά στα μάτια πολιτών από το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη το βράδυ και μάλιστα με αυτοκίνητο, του οποίου οι πινακίδες ανήκουν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ., όπως καταγγέλθηκε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Αλληλεγγύης. Για την υπόθεση αυτή μάλιστα έχει γίνει ακόμα και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, 26 ετών είχε δραστηριοποιηθεί στην πατρίδα του στο φοιτητικό κίνημα γεγονός που το πλήρωσε με 10 συλλήψεις και βασανιστήρια. Κατάφερε να φτάσει στη χώρα μας πριν 8 μήνες και προσπαθούσε να καταθέσει αίτημα ασύλου, κάτι που οι ελληνικές αρχές αρνούνταν όπως σημείωσε η Μαριάννα Τζεφεράκου από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) που έχει αναλάβει την υπόθεσή του. Συγκεκριμένα, αρχικά ο Μπ. Γιαϊλά είχε προσπαθήσει μόνος να καταθέσει το αίτημα στην Πέτρου Ράλλη αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα (μόνο 20 αιτήματα γίνονται δεκτά την εβδομάδα). Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο ΕΣΠ, το οποίο προχώρησε στην κατάθεση των απαραιτήτων εγγράφων, ωστόσο και τότε οι ελληνικές αρχές  αρνήθηκαν να παραλάβουν το αίτημα.

Απήχθη, τον πέρασαν παράνομα από τα σύνορα και τελικά συνελήφθη στην Τουρκία!

Το χρονικό της απαγωγής και της μετέπειτα σύλληψης του Μπ. Γιαϊλά θυμίζει αστυνομικό δράμα με κατασκόπους με φόντο την Αθήνα και την Κωσταντινούπολη και ξεκίνησε όπως διηγήθηκε ο Ερκάν, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης στη γωνία Σόλωνος και Μπόταση. Μια ομάδα πέντε ανδρών με πολιτικά βγήκαν από το ασημί Peugeot με πινακίδες ΖΚΙ 8462, όπως σημειώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, οι τέσσερις έπιασαν τον Μπουλούτ και δερνοντάς τον τον έβαλαν στο ασημί  αυτοκίνητο. Ο πέμπτος έφυγε περπατώντας μάλλον από την Μπόταση. Λίγο πιο κάτω υπήρχε μάλιστα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο απομακρύνθηκε όταν ξεκίνησε η φασαρία, όπως είπε η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ επικαλούμενη τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων.

Η Επιτροπής Αλληλεγγύης ειδοποιήθηκε σήμερα από τον δικηγόρο του Γιαϊλά στην Τουρκία, ότι βρίσκεται στην Αντιτρομοκρατική στην Κωσταντινούπολη. Η πορεία μέχρι την Κωσταντινούπολη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η Επιτροπή, είναι ότι η πρώτη ομάδα που μιλούσε ελληνικά, τον παρέδωσε σε μια δεύτερη ομάδα που μιλούσε ελληνικά και αγγλικά, αφού του φόρεσε μια μαύρη κουκούλα για να μην βλέπει. Αυτή η ομάδα δύο ώρες μετά τον κατέβασε και τον έσερνε σε χωράφια. Επιβιβάστηκαν ξανά σε αυτοκίνητο και αρκετές ώρες αργότερα, ένιωσε να τον περνούν κάτω από σύρματα, προφανώς πέρασε τα σύνορα. Λίγη ώρα μετά παρελήφθη από μια ομάδα που μιλούσε αγγλικά και τουρκικά και με άλλο αυτοκίνητο συνεχίστηκε η πορεία μέχρι να φτάσουν το αστυνομικό τμήμα της Ανδιανούπολης, όπου του αφαιρέθηκε η μαύρη σακούλα και έγινε η συλληψή του. Έπειτα οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στην Κωσταντινούπολη.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωνε ότι δεν ήξερε πού είναι και παραδεχόταν υπηρεσιακό όχημα!

Την  ίδια ώρα στην Ελλάδα, σύντροφοι, δικηγόροι αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να τον βρουν. Από το πρωί της Παρασκευής, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωνε ότι δεν ήξερε που ήταν και μάλιστα έψαχναν να δουν αν κρατείται σε κάποιο τμήμα στην Αττική, όπως τόνισε η Γ. Κούρτοβικ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς. Φυσικά, οι αναζητήσεις ήταν άκαρπες. Είκοσι λεπτά αφού δόθηκε ο αριθμός των πινακίδων του αυτοκινήτου των «5 απαγωγέων» στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο ότι ο αριθμός ανήκε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά υπηρεσίας εκτός Αττικής, δήλωσε ο Δ. Τσουκαλάς. Κατα τα άλλα, αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι για την υπόθεση θα γίνει προανάκριση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα!

Παραβιάστηκε κάθε έννοια και διάταξη διεθνούς και εθνικού δικαίου. Γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση;

«Τρομάζουμε στη σκέψη ότι βρήκαν έτσι την ευκαιρία να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις των δικαστικών αρχών να εκδοθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ενώ υπάρχει ακόμα και ζήτημα εθνικής κυριαρχίας» επεσήμανε η Γ. Κούρτοβικ, υπενθυμίζοντας ότι μετά την συνάντηση Ερντογάν-Σαμαρά υπάρχει στοχοποίηση των Τούρκων πολιτικών προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οι οποίοι συλλαμβάνονται με εντάλματα της Ιντερπόλ έπειτα από αίτημα των τουρκικών αρχών για αδικήματα όμως που αφορούν την συνδικαλιστική και κινηματική τους δράση. Πρόκειται για τους ίδιους δηλαδή λόγους που οι άνθρωποι αυτοί ζητούν πολιτικό άσυλο ενώ μέχρι στιγμής πάνω από 5 πολιτικοί πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο έχουν συλληφθεί με τέτοια εντάλματα αλλά η ελληνική δικαιοσύνη δεν ενέκρινε την εκδοσή τους.

Για υπόθεση που θυμίζει Οτσαλάν μίλησε ο Δ. Τσουκαλάς ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθεί αν γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση. «Αν δεν γνώριζε, έχουμε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας και πρέπει να προχωρήσει σε διάβημα και να απαιτήσει την επιστροφή του Μπουλούτ. Αν πάλι γνώριζε και συνεργάστηκε, είναι έκθετη καθώς έχει παραβιάσει από διεθνείς συμβάσεις και δίκαιο μέχρι το ελληνικό Σύνταγμα και τα άρθρα 5,6 και 20», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους σε Τουρκία και Κουρδιστάν καλεί σε συγκέντρωση έξω από την τούρκικη πρεσβεία τη Δευτέρα στις 17.30 μ.μ.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η Ελλάδα του Μνημονίου μοιάζει όλο και περισσότερο  με Μπανανία, όπου ο λαός ζει σε πλήρη εξαθλίωση και οι βασικές συνταγματικές διατάξεις έχουν ανασταλεί. Πριν από λίγο η Τούρκικη Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τους οικείους του Γιαϊλά Μπουλούτ ότι ο αριστερός αγωνιστής βρίσκεται στα χέρια της. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουλούτ απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος. Η Ελληνική Αστυνομία αρνήθηκε επισήμως ότι έχει ανάμειξη στο περιστατικό. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυς σημείωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου στο οποίο έσυραν τον Μπουλούτ. Η πινακίδα αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ.Είτε την απαγωγή την έκανε η ΕΛΑΣ είτε οι τούρκικες ή αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, το βέβαιο είναι ότι καταλύθηκε κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης. Κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και των διεθνών συμβάσεων, ο πολιτικός πρόσφυγας παραδίδεται στο Τουρκικό κράτος, με μια επιχείρηση που θυμίζει έντονα τις απαγωγές της CIA και τις μυστικές μεταφορές υπόπτων στο Γκουαντάναμο.

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες έχουν ενορχηστρώσει μια επιχείρηση εναντίον «υπόπτων» σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι επίσης γνωστό ότι σε αυτήν την επιχείρηση παίζει ενεργό ρόλο η Ελληνική Αντιτρομοκρατική, λειτουργώντας ουσιαστικά ως παραμάγαζο των Αμερικανών.

Καταγγέλλουμε την Ελληνική κυβέρνηση για αυτήν τη βάναυση καταπάτηση του συνταγματικού πλαισίου και των θεμελιωδών ελευθεριών. Καλούμε σε μαζική συστράτευση για την υπεράσπιση των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ για καταγγελίες αρπαγής Τούρκου υπηκόου από την Αθήνα

Προανάκριση για καταγγελίες που αφορούν σε αρπαγή Τούρκου υπηκόου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, διενεργείται από την αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομική πηγή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε δήλωση εξαφάνισης του συγκεκριμένου ατόμου στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και σήμερα το μεσημέρι υποβλήθηκε μήνυση για αρπαγή. Η υπόθεση ανατέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικτύου Μεταναστών και Προσφύγων στην οδό Τσαμαδού.

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, από αγνώστους, οι οποίοι τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο. Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες, ο Τούρκος υπήκοος αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο ήρθε στην Ελλάδα περίπου πριν από δύο μήνες και παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, όπου έδωσε τα στοιχεία του, με βάση τα οποία πριν από τρεις εβδομάδες, υποβλήθηκε φάκελος από το Συμβούλιο στις αρχές με την εισήγηση να εξεταστεί η υπόθεση γιατί συντρέχουν λόγοι για χορήγηση ασύλου.

Η εξέταση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι εξετάζονται με προσοχή όλες οι καταγγελίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία πέρα από αυτά που καταγγέλλονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, έκανε ήδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απαγωγή και απέλαση του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά


Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν.

Ο 26χρονος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με γκανγκστερικό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013 στην οδό Σόλωνος, στην Αθήνα, από «αγνώστους» και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο σε άγνωστο σημείο.

Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, σύμφωνα με καταγγελίες συμπατριωτών του, θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, είχε προ ολίγων εβδομάδων αποστείλει γραπτό αίτημα προς την Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να καθορισθεί η ημερομηνία προσέλευσής του με σκοπό να υποβάλει αίτηση ασύλου.

Όπως κατάγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι οι δράστες ήταν αστυνομικοί, αν και δεν έφεραν στολή, και το αυτοκίνητο, με το οποίο μεταφέρθηκε, όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα ανήκε στην δύναμη της Αστυνομίας, αν και δεν είχε σαφή υπηρεσιακά διακριτικά. Αμέσως σχεδόν το γεγονός της απαγωγής δηλώθηκε επισήμως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Από το πρωί της επόμενης μέρας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, στελέχη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και δικηγόροι προέβησαν σε συνεχείς και επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις, παραστάσεις και εκκλήσεις προς τις αρμόδιες Αρχές και δημοσιοποίησαν το γεγονός. Εν τούτοις, μέχρι και το Σάββατο το πρωί η Ελληνική Αστυνομία διαβεβαίωνε κατηγορηματικά και … υπεύθυνα (;) ότι «καμία τέτοια προσαγωγή ή σύλληψη δεν έγινε από την υπηρεσία», ότι «κανένα όχημα της ΕΛ.ΑΣ», με τα δημοσιοποιημένα στο μεταξύ στοιχεία, «δεν χρησιμοποιήθηκε για τέτοια αποστολή», και ότι «σε κανένα κατάστημα της ΕΛ.ΑΣ». (αστυνομικό τμήμα, ΓΑΔΑ, κέντρο κράτησης ή οπουδήποτε αλλού) «δεν κρατείται ο Τούρκος υπήκοος Μπουλούτ Γιαϊλά».

Και ήταν αλήθεια, γιατί το Σάββατο το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας με επισήμως καταγεγραμμένη πρόθεση κατάθεσης αιτήματος προς την Ελληνική Δημοκρατία για την παροχή ασύλου, φυγαδεύτηκε χωρίς καμιά επίσημη ή νόμιμη διαδικασία, παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και ήδη κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη!

Καλαμάτα: Μαζικό 'Όχι' τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων στην καλοκαιρινή φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής

Έντονες αντιδράσεις από σωματεία εργαζομένων, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, καθώς και αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες έχει προκαλέσει η έγκριση από την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στην Παραλία της Καλαμάτας στη Χρυσή Αυγή για τη φασιστική γιορτή της, στις αρχές Αυγούστου.

Τσόμσκι: Ο σημερινός φιλελευθερισμός είναι τυραννία«Δεν υπάρχει εξουσία ‘ελέω θεού’, αλλά ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί την ισχύ του. Αφού δεν μπορεί να το κάνει, που συνήθως αυτό συμβαίνει, τότε η εξουσία του θα πρέπει να καταρρεύσει και να αντικατασταθεί από κάτι πιο ελεύθερο και δίκαιο». Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μιλά στο Modern Success για την «προπαγάνδα», τον «μηχανισμό συγκατάθεσης» και τον «αναρχοσυνδικαλισμό». 
Συνέντευξη στον Michael Wilson