.

05/04/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Να αφήσουμε τα λόγια, τις μελωδίες και τους ρυθμούς να μας ταξιδεψουν στην παγκόσμια πατρίδα


Οι Αστυνομικοί μας δείχνουν το δρόμο του Αγώνα!!!

   
Του  Τάσου Παπαζαχαρία. Μέλους του Συντονιστικού Οργάνοu 
 Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ 

Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι αρκετά προβληματισμένοι!!! Πρέπει να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά και να παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τι συμβαίνει αυτό το καιρό στην χώρα μας!!!
     Όλοι οι κλάδοι, όλες οι ειδικότητες, όλες οι κατηγορίες εργαζομένων, δίνουν ένα αγώνα για να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται οι κατακτήσεις τους: Μισθολογικές, Συνταξιοδοτικές, Κοινωνικές, Ασφαλιστικές, Εργασιακές!!!
Πρωτοπόροι σ αυτό τον αγώνα, είναι και οι Αστυνομικοί της χώρας μας, που έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο του ασφαλιστικού τους Ταμείου, διαμαρτυρόμενοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κούρεμα των ομολόγων που έχει στην κατοχή του το Ταμείο τους, αφού κάτι τέτοιο θα φέρει το Ταμείο σε άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία θα φέρει με τη σειρά της, άσχημες επιπτώσεις στις συντάξεις τους και στις κοινωνικές παροχές: όπως :Φάρμακα, Νοσοκομεία κλπ!!!


Διαβάστε περισσότερα στο  tasospapazax.blogspot.com

Είμαστε με την Ελλάδα του Μανώλη Γλέζου

Του Τ.Μαυρόπουλου .Υπεύθυνου του Τμήματος Σωμάτων
Ασφαλείας του ΣΥΝ- Υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθηνών

"Αφού τα κόμματα του μνημονίου, των συμβάσεων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, του ξεπουλήματος της χώρας και της υποθήκευσής της, εξάντλησαν τις δυνατότητές τους και στρέφονται πάλι στους εργαζόμενους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με παροχολογίες χωρίς αντίκρισμα, μήπως και διασωθούν.

διαβάστε περισσότεραΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2012

Προς Υπουργό Εσωτερικών
Κον ΓιαννίτσηΑναστάσιο                                                                                            


Κε Υπουργέ
1.      Πληροφορούμαστε ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός Δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους. Υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
2.      Ζητούμε επίσης να παρέμβετε ώστε να εξασφαλιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η μετάβαση των πολιτών στις εκλογικές τους περιφέρειες διότι έχουν εμφανιστεί  τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα με τα δρομολόγια των πλοίων.
3.      Επίσης όσον αφορά την ηλεκτρονική συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων :
Θέλουμε να μας παραχωρήσετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular Logic. Για την σωστή τήρηση πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.
Επίσης θέλουμε να μας ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ
Οι εκπρόσωποι στη Διακομματική

Γ. Θεωνάς
Μ. Δαρειώτης

ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 2012.wmv


Διαμαρτυρία Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης

Από την ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΥΔ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης) πληροφορηθήκαμε, εγώ και οι άλλοι μάχιμοι συνάδελφοι, στην Ενημέρωση μελών - 25/4/2012 ότι : «Από τον επόμενο μισθό οι οδηγοί θα λάβουνεπίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ». Αυτό κύριοι είναι απαράδεκτο. Ποιοι είναιτόσο στενά συνδεδεμένοι (ερωτευμένοι;) με τους οδηγούς στην δουλειά μας και όποιοι και αν είναι οι κυβερνώντες, όποιοι οι εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι αυτών  και ημών και όποιο το καθεστώς που μας διέπει (εποχικοί, πενταετήςκτλ) εν αντιθέσει με ότι ισχύει για τους μόνιμους (ποια η διαφορά), εδώ πάντα οι οδηγοί θα είναι οι προνομιούχοι; Είναι μήπως κανά τέχνασμα της Πολιτείας που είναι φτωχή και τα αμάξια και ο εξοπλισμός κοστίζουν για να της τα προσέχουν περισσότερο; Ότι και να είναι, πάντως είναι άδικο!Στους μόνιμους συναδέλφους δεν παίρνουν οι οδηγοί περισσότερα! Από ότι λένε, ίσως παίρνουν και λιγότερα, δεν γνωρίζω μετά αποδείξεως. Βέβαια το ένσημο και η σύνταξη είναι και εκεί άλλη τεράστια αδικία (όπως σε μας).Στα δικά μας. Αφού ο μάχιμος είναι επικεφαλής, ο μάχιμος μπαίνει στη φωτιά και τρώει όλη τη μπίχλα (έπαθαν χαλίκωση τα πνευμόνια μας τόσα χρόνια στις δασικές και μάλιστα με υποτυπώδη εξοπλισμό για πολλά χρόνια στην αρχή), συντονίζει, αποφασίζει, λογοδοτεί, σβήνει, απεγκλωβίζει (παρέχει πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη σε πρώτη φάση), διασώζει-γιατροπορεύει (ΚΑΡΠΑ κτλ), προστατεύει-σώζει και διασφαλίζειπεριουσίες, κινδυνεύει, τραυματίζεται, επιβαρύνει την υγεία του και τον ψυχισμό του, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο με ότι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται σε εκείνες τις άσχημες συνθήκες και ψυχολογίες, ιδρώνει, μοχθεί, εισπράττει τα
χαμόγελα, τις ευχαριστίες τους επαίνους και τα εύσημα από τον πολίτη, η Πολιτεία κωφεύει ηθελημένα η από την ελλιπή πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση από κάποιους τάχα ειδικούς σε κάποιους τάχα ιθύνοντες.Ποιος κάνει τη δουλειά; Ποιος επιβαρύνεται; Ποιος δικαιούται το «βαρύ» και ανθυγιεινό ένσημο και την «βαριά»
σύνταξη; Ο μάχιμος ή ο οδηγός που γυρνάει γύρω-γύρω από το όχημα, εκ του ασφαλούς, ανίδρωτος, χωρίς άγχος και καταπόνηση και μάλιστα πολλές φορές και στην σκιά του οχήματος; Και αν τον ξεβολέψεις για να σε βοηθήσει ξεσκαλώνοντας το λάστιχο, ξινίζει τα μούτρα ή να τραβήξει ενδιάμεσα για να πας μακρύτερα γιατί μάκρυνε και βάρυνε αυτό, αυτός σου λέει έλα μωρέ δεν χρειάζεται! Όλα τα χρόνια σαν εποχικοί μας κορόιδευαν που κάναμε όλη τη δουλειά και αυτοί έπαιρναν περισσότερα λεφτά! Σαν πενταετής αναγκαστικά προσαρμοστήκαμε σε αυτά που ίσχυαν για το μόνιμο προσωπικό και μας έλεγαν μέχρι τις 25/4/2012 ότι θα ισχύουν και για εμάς, ότι δηλαδή ναι μεν βαρύτερο ένσημο και βαρύτερη σύνταξη (ή ποιο νωρίς)
αλλά σαν λεφτά εμείς θα παίρναμε περισσότερα. Πάλι αδικημένοι δηλαδή αλλά ήταν μια ηθική ικανοποίηση ρε αδερφέ!Χώρια που σαν μόρια παίρνουν περισσότερα από τους μάχιμους ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματός τους. Άλλη αδικία! Άλλη η δουλεία του οδηγού άλλη του μάχιμου. Τι δουλειά έχουν ναδιαγωνίζονται μαζί τα ανόμοια; Εκτός και δεν μας χρειάζεται η Πολιτεία και θέλει μόνο οδηγούς, οπότε ας το φιξάρει ανάλογα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν τοξέρουμε ή δεν το φανταζόμαστε; Όποιοι είναι σχετικοί με τη δουλειά μας
καταλαβαίνουν τι λέω! Όσοι όχι θα είναι πάντα υποκείμενοι στα ψέματα, τα λάθη, τις επιλογές, τα συμφέροντα και τις πολιτικές άλλων!Δεν καταθέτω μόνο προσωπική άποψη. Καταμαρτυρώ και την απογοήτευση, διαμαρτυρία,
άποψη-γνώμη και το γιατί, όλων των μάχιμων συναδέλφων της περιοχής μου που  μίλησα μαζί τους!           
Εάν η Πολιτεία θέλει να είναι δίκαια και να δώσει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ κάποιον που το δικαιούται, αυτός είναι ο μάχιμος Πυροσβέστης και όχι ο οδηγός! Θα γίνει και οικονομία γατί είμαστε και αρκετά λιγότεροι.Ειδάλλως ας κάνει ακόμα περισσότερη οικονομία και ας μην το δώσει σε κανέναν!Πάντως όχι σε αυτούς που δεν το κερδίζουν!!! Δίκαια πράγματα!
 Καλαϊτζής  Νικόλαος Νικήτη 63088, Χαλκιδική

Η πικρή αλήθεια

Του Αντώνη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Αντιπρόεδρου Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ


Η επόμενη των εκλογών, η 7 Μαΐου θα φέρει στην πρώτη γραμμή την επιταγή της Τρόικας για άμεση εφαρμογή πενήντα νέων σκληρών μέτρων. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επιπλέον  των περικοπών που επεβλήθησαν με το πρώτο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του περυσινού Ιουνίου , που μοιραία θα οδηγήσουν στην εκ βάθρων αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Μέτρα της τάξεως των 11,7 δισ. ευρώ τουλάχιστον που περιγράφονται στα παραρτήματα των οκτακόσιων και κάτι σελίδων  του  Ν4046/21012 και τα οποία θα κληθεί να υλοποιήσει η Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές:
- Νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τον Ιούνιο- Μείωση κατά Μ.Ο. 10% στα ειδικά μισθολόγια η οποία θα θεσπιστεί νομοθετικά μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2012 και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατ. ευρώ το 2013) . Η περικοπή των 114 € αφορά το καθαρό ποσό αφού ληφθεί υπόψη η επίπτωση επί των φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.


διαβάστε περισσότερα στο  aspapolice.blogspot.com

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ … ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

 Του Ν.Χανιά
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κορινθίας

Οι λαοί της Ευρώπης  αλλά και η ανθρωπότητα περιμένει να δεί πως θα αντιδράσει το πειραματόζωο.    Η ελληνική κοινωνία θα πεί ναι σε αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ ή θα βάλει στο περιθώριο  της πολιτικής αλλά και της ιστορίας τα δύο πρώην  μεγάλα κόματα και θα στείλει   το  ξεκάθαρο μύνημα  ότι λάθος λαό διάλεξαν να κάνουν το πειραμά τους και να εφαρμόσουν την  αδιέξοδη και καταστροφική για όλους μας πολιτική.    Ζητάνε την ψήφο  μας αυτοί που ακρωτηρίασαν κάθε εργασιακό , ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαιωμά μας. Αυτοί που έφτασαν τους επίσημα εγγεγραμένους  ανέργους στο 1.044.000, και που θέλουν τους νέους μας  χωρίς καμία προοπτική και ελπίδα ή στο περιθώριο της κοινωνίας ή μαζικά στην ξενιτειά. ΄

διαβάστε περισσότερα στο www.sfedona.gr

Θα λάβετε ότι σας αξίζει


 Μιά ιδιαίτερη ουσιαστική παρέμβαη- ανακοίνωση εξέδωσε η  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης στις 3-5-2012:

"διαμαρτυρόμαστε για την αντιμετώπιση που τυγχάνουμε από την πολιτεία για ακόμα μία φορά ως ένστολοι και στελέχη Σ.Α. , όσον αφορά τις εξελίξεις με την εκλογική αποζημίωση . Εκλογικό επίδομα που κανείς δεν ξέρει , ακριβώς πόσο είναι . Άλλος το βγάζει 87 ευρώ , άλλος 98 , άλλος 102 . Ούτε αυτά δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε έγκαιρα.. Δεν είστε ικανοί ούτε για αυτό . Είστε καλοί μόνο , στο να βρείτε με ποιο τρόπο θα μας δίνετε ένα ξεροκόμματο ίσα – ίσα για να φυτοζωούμε . Αλλά δεν θα σας περάσει . Θα σας ανταποδώσουμε την καλοσύνη σας , την Κυριακή , όπως σας αξίζει . Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Α Μ Ε :
  1. Την κοροϊδία με τα φάρμακα . Ποιος λυμαίνεται και κλέβει τα χρήματα των κρατήσεων μας για τα υγειονομικά μας ?
  2. Τα οφειλόμενα χρήματα αποσπάσεων συναδέλφων και Π.Λ.Σ.
  3. Την κοροϊδία με τα πλεύσιμα των Π.Λ.Σ.
  4. Την τραγελαφική επιχειρησιακή κατάσταση όλων των Π.Λ.Σ. και χερσαίων μέσων με συνέπεια να μας έχετε ξεφτιλίσει ως ανθρώπους για να ζητιανεύουμε για την επισκευή – συντήρηση τους .
  5. Την υποστελέχωση των υπηρεσιών με συνέπεια την υπερεργασία και εξάντληση του προσωπικού .
  6. Μισθοί πείνας και εξαθλίωσης με βάση το ενιαίο μισθολόγιο Ιουλίου .
Σας γνωστοποιούμε ότι , ως Δ.Σ. δεχόμαστε πιέσεις να γίνει μία συνολική κίνηση των όποιων χρημάτων δώσουν << αν τα δώσουν >> ως εκλογική αποζημίωση , να δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα . Η θέση της Ένωσης μας είναι ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους συναδέλφους σε μία τέτοια κίνηση . Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια , τον τιμά ιδιαιτέρως και ευχαρίστως να του παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τραπεζικό λογαριασμό κατάθεσης των χρημάτων σε οποιοδήποτε ίδρυμα ή ότι άλλο χρειαστεί .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ . Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ . ΤΡΕΙΣ (3) ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ . ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ
ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ .

Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Επτά επίδικα ερωτήματα για τις εκλογές


Κρίσιμα ερωτήματα πριν και μετά τις εκλογές

 Συνέντευξη  με το  Γιάννη Τόλιο, διδάκτορα οικονομικών επιστημών,
  υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Αθήνας


Κάθε φορά «εν όψει εκλογών» μιλάμε για την «κρισιμότητα» τους. Σε τι ακριβώς συνίσταται η σημασία αυτών της 6ης Μαΐου ’12; Ποια είναι τα επίδικα;
Τα γεγονότα που βιώνουμε συμβαίνουν μόνο 1-2 φορές στη διάρκεια ενός αιώνα στη ζωή μιας χώρας.! Οι πολιτικές «Μνημονίου» που εφαρμόζονται με ευθύνη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όλων των αστικών δυνάμεων, μαζί και της «τρόϊκας» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), έχουν φέρει τη χώρα και τον ελληνικό στην εξώπορτα του…Άδη.! Κατά συνέπεια το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συνεχιστεί ο κατήφορος ή θα….«ανακρούσουμε πρύμναν». Δηλαδή ριζική στροφή πορείας. Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών. Το μήνυμα που θα δώσει η κάλπη.!
Ο ελληνικός λαός δηλαδή καλείται να αποδοκιμάσει ή να στηρίξει τα κόμματα, ανάλογα με τη στάση τους στο «Μνημόνιο»;
Κατ’ αρχήν ναι, χωρίς όμως να είναι αρκετό διότι υπάρχει και ο πολιτικός ….«χαμαιλεοντισμός». Η ΝΔ για παράδειγμα, παρ’ ότι κράτησε αποστάσεις από το πρώτο Μνημόνιο, ψήφισε το δεύτερο που ήταν και χειρότερο. Από την άλλη το ΛΑΟΣ με τις γνωστές «κωλοτούμπες» έκανε το αντίστροφο, όπως και διάφοροι βουλευτές που συμμετέχουν σήμερα σε νεοπαγή πολιτικά σχήματα του συντηρητικού χώρου (κόμμα «Ανεξάρτητων» Π.Καμμένου), ενώ απόμακρα έρχονται και οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής»...

διαβάστε περισσότερα στο  hytoliosblog.wordpress.com