.

11/19/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Αναφορά του Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή ΔρίτσαςΟ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, έκπληκτος, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επιστολή την οποία του διαβίβασε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του στην οποία περιγράφεται εμπειρία του προσώπου αυτού κατά την επίσκεψη του σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής για διεκπεραίωση υπόθεσής του.
Σημειώνεται ότι η παράλειψη στοιχείων που περιέχονται στην επιστολή και αντικαθίστανται με στίγματα (…), επιλέγεται από τον καταθέτοντα Βουλευτή, με τη σύμφωνη γνώμη του καταγγέλλοντος προσώπου, καθόσον στόχος δεν είναι η τιμωρία συγκεκριμένων αστυνομικών (συνήθης μέθοδος αποφυγής πολιτικών ευθυνών), αλλά η ανάδειξη αυτών ακριβώς των υπαρκτών ευθυνών διοικούντων Πολιτικών και Υπηρεσιακών Προϊσταμένων.
Επισυνάπτεται η σχετική Αναφορά.
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Επίσκεψη σε Αστυνομικό Τμήμα. Τι κάνει κανείς όταν δεν έχει αποδείξεις; Μάλλον κινδυνεύει να του ασκηθεί ομαδική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!»
Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, έκπληκτος, καταθέτει ως Αναφορά επιστολή την οποία του διαβίβασε πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του στην οποία περιγράφεται εμπειρία του προσώπου αυτού κατά την επίσκεψη του σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής για διεκπεραίωση υπόθεσής του.
Σημειώνεται ότι η παράλειψη στοιχείων που περιέχονται στην επιστολή και αντικαθίστανται με στίγματα (…), επιλέγεται από τον καταθέτοντα Βουλευτή, με τη σύμφωνη γνώμη του καταγγέλλοντος προσώπου, καθόσον στόχος δεν είναι η τιμωρία συγκεκριμένων αστυνομικών (συνήθης μέθοδος αποφυγής πολιτικών ευθυνών), αλλά η ανάδειξη αυτών ακριβώς των υπαρκτών ευθυνών διοικούντων Πολιτικών και Υπηρεσιακών Προϊσταμένων.
Κύριε Υπουργέ
«Απολαύστε» την επιστολή. Είναι αυθεντική. Μπορεί να γελάσετε ή να θυμώσετε ή να προβληματιστείτε, αλλά παρακαλώ απαντήστε για το τι έχει κάνει και για το τι θα κάνει το Υπουργείο και το Αρχηγείο, όπως επίσης για το αν τα καταγγελλόμενα συμβαίνουν και σε άλλα Αστυνομικά Τμήματα και Υπηρεσίες του τομέα πολιτικής ευθύνης σας.
Επισυνάπτεται η αναφερόμενη επιστολή.
Αθήνα 18 /11/2020
Ο καταθέτων Βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας
ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
«Τι κάνει κανείς όταν δεν έχει αποδείξεις;
Μάλλον κινδυνεύει να του ασκηθεί ομαδική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση!
(Ημέρα)….., (Ημερομηνία)……, (Ώρα)…….., πηγαίνω στο Α.Τ. …… να δηλώσω απώλεια Δημόσιου Εγγράφου. Στην είσοδο (στο κουβούκλιο) ο αστυνόμος βάρδιας (με μάσκα) με ενημερώνει ότι στο 2ο όροφο βρίσκεται το αρμόδιο γραφείο.
Ανεβαίνω, περιμένω έξω. Βγαίνει ένας αστυνομικός, με ρωτά τι θέλω, παίρνει την ταυτότητά μου. Μετά από λίγο μου ζητά να μπω στο γραφείο για να υπογράψω. Διαπιστώνω ότι σε έναν μικρό χώρο βρίσκονται τρεις αστυνομικοί χωρίς μάσκα.
Ρωτώ (με αληθινή απορία, μια και αυτές τις μέρες είμαι εκτός αναλυτικής ενημέρωσης) αν σε εσωτερικούς χώρους εργασίας δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.
Από τον νεαρό που με εξυπηρετεί ακούω το εξής συγκλονιστικό:
«Ούτε μέσα ούτε έξω είναι υποχρεωτική η μάσκα. Το Σύνταγμα μας λέει ότι είμαστε ελεύθεροι».
Άναυδη και αμήχανη, ψελίζω: «καλά το Σύνταγμα παραβιάζεται κάθε στιγμή», αλλά «τι ισχύει; Δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες έξω, αλλά και μέσα στις υπηρεσίες;».
« Ούτε μέσα ούτε έξω, αυτά τα λένε τα κανάλια, δεν ισχύουν».
Οι δύο παρόντες δείχνουν να συμφωνούν κουνώντας το κεφάλι και μόνο ο ένας από τους δυο προσθέτει αμήχανα ότι αυτός φοράει έξω που είναι οι μεγάλοι άνθρωποι (μάλλον κατάλαβε ότι παραεκτέθηκαν).
Φεύγοντας, διαπιστώνω ότι και στα άλλα δύο γραφεία (στο ένα μάλλον βρισκόταν ανώτερος αξιωματικός) δεν φορούσαν μάσκα οι παρόντες.
Βγαίνοντας από το Α.Τ. διαπιστώνω ότι από τους 15-20 περίπου αστυνομικούς που βρίσκονται στο απέναντι πεζοδρόμιο (εκεί στέκονταν και όταν ανέβηκα στο Α.Τ., αλλά δεν τους παρατήρησα), μόνο 2 είχαν τη μάσκα κάτω από το σαγόνι. Κανείς δεν φορούσε.
Περίμεναν άραγε να τους στείλουν να εισπράξουν πρόστιμα από όσους δεν φορούσαν μάσκα;
Ποιος τους καλύπτει;
Εις υγείαν μας!»