.

01/21/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δεν έπεισε ο αρχηγός για την ειλικρινή πρόθεση και θέση της Αστυνομίας απέναντι στο ρατσισμό


Εγκαίνια τμημάτων και γραφείων αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας με ανεκπαίδευτους ακόμη αστυνομικούς στη διαχείριση των περιστατικών παραδέχτηκε ο κ. αρχηγός. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, στο περιθώριο της παρουσίασης και υπό την πίεση των ερωτημάτων παραδέχτηκε επίσης την κατάργηση των γραφείων αντιμετώπισης κρουσμάτων
αστυνομικής αυθαιρεσίας λόγω μη ... εθελοντικής συμμετοχής δικαστικών λειτουργών και δεν μπόρεσε επαρκώς να πείσει για την ειλικρινή στάση και πρόθεση της Αστυνομίας να σταθεί -πέρα από ευχολόγια- απέναντι στο φαινόμενο με σθεναρές αντιδράσεις και στρατηγικές επιλογές. 
Το ... "φιάσκο" ολοκληρώθηκε με την ... εις άτακτον φυγή του αρχηγού όταν τέθηκε ερώτημα για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατία, καθώς αντέδρασε ως ... μη εξουσιοδοτημένος σε μια υπηρεσία  της οποίας προΐσταται ως φαινομενικά solus primus.  
Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, δεν μπόρεσε να εκτινάξει το στίγμα πάνω από την Αστυνομία για την "ιδιώνυμη" μεταχείριση που επιδαψιλεύει στους ύποπτους διάπραξης κακουργημάτων με ισχυρές αποχρώσεις ενδείξεις ρατσισμού, όπως στην περίπτωση της άγριας δολοφονίας των Πετρώνων.
Στο ερώτημα του bloko.gr γιατί ενώ όπως μας έχουν συνηθίσει σε άλλες περιπτώσεις δημοσιοποιούν φωτογραφίες συλληφθέντων σε προανακριτικό επίπεδο αναζητώντας πρόσθετα στοιχεία και αποδείξεις, δεν το έκαναν σε μια τέτοια περίπτωση. (Και σε μια τέτοια περίπτωση το bloko.gr σεβόμενο το τεκμήριο της αθωώτητας δεν θα τις δημοσιοποιούσε)
Ο κ. αρχηγός είπε ότι δεν γνωρίζει εάν ζητήθηκε από τον κ. εισαγγελέα κάτι τέτοιο, πρόσθεσε όμως ότι επειδή η έρευνα για την υπόθεση  δεν έχει κλείσει -παρότι με αυτή δε ασχολούνται  ακόμη οι νοεσύστατες αρχές όπως είπε- κατέθεσε τη βεβαιότητα του ότι κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό.
Πάλι ανέκυψε, όπως στο στάδιο της προαναγγελίας από τον κ. Δένδια το πως ένας μετανάστης που μπήκε παράνομα στη χώρα θα καταγγείλλει μια επίθεση σε βάρος του, αφού θα κινδυνεύει με απέλαση. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ στην ουσία απευθύνεται μόνο στους νόμιμους μετανάστες.
Κατά τ' άλλα την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που έχουν συσταθεί με βάση το υπ. αριθμ. 132 Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσαν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα.
Από σήμερα φαινομενικά τουλάχιστον από τα συμφραζόμενα άρχισαν να λειτουργούν δύο Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, τα Τμήματα και Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στελεχώνονται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας.
Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.
Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες θα είναι αρμόδιες για τη συλλογή στοιχείων και τις συνεργασίες με διάφορες υπηρεσίες και οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και φορείς. Παράλληλα, θα συνδράμουν άλλες αρχές και υπηρεσίες στη διερεύνηση υποθέσεων, θα ενημερώνουν τα θύματα για τα δικαιώματά τους, θα φροντίζουν για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ή ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων, θα διατηρούν αρχείο για περιστατικά ρατσιστικής βίας και θα αναφέρουν άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα κάθε υπόθεση που επιλαμβάνονται προανακρτικά και αυτεπάγγελτα μετά από τις καταγγελίες.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στην αποστολή τους και εξέφρασε την ευχή τα Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας να έχουν μικρή διάρκεια, αφού, όπως είπε, ελπίζει αυτά τα περιστατικά να αποτελούν μια μικρή θλιβερή παρένθεση στην ιστορία της χώρας μας.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τα παραπάνω τμήματα και γραφεία δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτεί ειδικά και η εκπαίδευσή τους θα είναι σταδιακή και διαρκής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ διευκρίνισε ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες των δύο δραστών της ανθρωποκτονίας Πακιστανού μετανάστη, την προηγούμενη εβδομάδα στα Πετράλωνα, αντίθετα από άλλου είδους υποθέσεις που έχουν χειριστεί οι αστυνομικές αρχές, γιατί συνεχίζεται η ανάκριση για την υπόθεση.
Διευκρίνισε, ακόμη, ότι σε περίπτωση καταγγελίας επίθεσης σε βάρος παράνομου μετανάστη δεν ακυρώνεται η νομική διαδικασία απέλασης που προβλέπεται από τον νόμο.
Σε ό,τι αφορά τα γραφεία αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα οποία έχουν συσταθεί με νόμο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν λειτούργησαν μέχρι σήμερα λόγω απροθυμίας για τη στελέχωσή τους, αλλά θα λειτουργήσουν στο νέο πλαίσιο της ΕΛΑΣ, ενώ, όλα τα περιστατικά που αφορούν σε πράξεις αστυνομικών τα χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.Πηγή newsit

Θέμα: Επισκέψεις κλιμακίων ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ σε Αστυνομικά ΤμήματαΑθήνα, 21.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Επισκέψεις κλιμακίων ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ σε Αστυνομικά Τμήματα

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ αποτελούμενο από τους Βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά, Χαρά Καφαντάρη και το Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Γέρακα.

Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί από τις δραματικές περικοπές στους μισθούς και στις λειτουργικές δαπάνες (αυτοκίνητα-βενζίνη-ανταλακτικά-πετρέλαιο).

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στα υπόγεια κρατητήρια του Α.Τ. κρατούνται μετανάστες μέχρι και τέσσερις μήνες, ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων «σκούπα», χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες συνθήκες κράτησης που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού καθ’ όλο το διάστημα κράτησής τους δεν προαυλίζονται και δεν βλέπουν το φώς του ήλιου, ενώ κάποιοι από αυτούς, Σύριοι στην καταγωγή, ζητούν απεγνωσμένα πολιτικό άσυλο.

Τα κλιμάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ θα συνεχίσουν αυτού του είδους τις επισκέψεις και το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την συμβολή στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.


Το Γραφείο Τύπου

                                                                                                                                            enstoloi.grΑνώτ.Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ:..ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή σε συνδυασμό με μηχανισμούς καταστολής, ενάντια της Αριστεράς

Τάδε έφη και ακόμα περισσότερα Ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο ντοκυμαντέρ της βρετανικής Quardian για τη Χρυσή Αυγή. Δείτε παρακάτω το ντοκυμαντέρ.
Τα κέρδη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων για το 2012, είναι ικανά να εξαλείψουν 4 φορές την παγκόσμια φτώχεια.


Τα κέρδη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων για το 2012, είναι ικανά να εξαλείψουν το λιγότερο 4 φορές την παγκόσμια φτώχεια.
Οι 100 πλουσιότεροι του πλανήτη ''έβγαλαν'' το 2012 το εντυπωσιακό ποσό των 240 δισ δολαρίων,  αρκετά χρήματα για να καταπολεμηθεί η ακραία φτώχεια σε όλο των κόσμο τουλάχιστον τέσσερις φορές. Η Oxfam αποκάλυψε, ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση αύξησε περαιτέρω τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων  Το 1% των δισεκατομμυριούχων αύξησε τα έσοδα του κατά 60% τα τελευταία 20 έτη, με την οικονομική κρίση να επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαδικασία, ενώ το 0.01% των πλουσιοτέρων, έχει σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των κερδών του, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam.
Για παράδειγμα, η αγορά αγαθών πολυτελείας έχει σημειώσει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κάθε χρόνο από όταν ''χτύπησε'' η κρίση. Και ενώ οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι εισέπρατταν  240 δις, οι φτωχότεροι επιβίωναν με 1,25 δολάρια την ημέρα.
Η Oxfam είναι ένας κορυφαίος διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός. Σε νέα έκθεση της ''Το κόστος της ανισότητας'΄ πως τα κέρδη των πλουσίων είναι επιβαρυντικά για όλους μας'', υποστηρίζει ότι η υπερβολική συγκέντρωση πλούτου, στην πραγματικότητα εμποδίζει κάθε προσπάθεια να μειωθεί η φτώχεια.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός, και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να μειώσουν έως το 2025 την ακραία συγκέντρωση του πλούτου, προκειμένου να αντιστραφεί η ραγδαία αύξηση της ανισότητας που παρατηρείται στην πλειοψηφία των κρατών τα τελευταία 20 χρόνια.
Έκθεση της Oxfam υποστηρίζει ότι ο ακραίος πλούτος είναι ανήθικος, οικονομικά αναποτελεσματικός, πολιτικά διαβρωτικός, κοινωνικά διχαστικός και καταστροφικός για το περιβάλλον.
Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, και όπως η Oxfam, δήλωσε: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ανισότητα γρήγορα επιστρέφει σε επίπεδα που δεν έχουμε δει ούτε στην εποχή του Καρόλου Ντίκενς. Στην Κίνα το top 10 των πλουσιοτέρων κατέχει σχεδόν το 60 των εσόδων της οικονομίας ... όπως στη Νότια Αφρική, η οποία είναι πλέον απο τις πιο άνισες χώρες στον πλανήτη και πολύ περισσότερο απο ότι ήταν, στο τέλος του απαρτχάιντ. "
Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam στις ΗΠΑ, τα έσοδα του 1% των πλουσίων, έχουν διπλασιαστεί από το 1980, κατά 10 έως 20 τοις εκατό. Για το 0,01 τοις εκατό των πλουσίων, το μερίδιό τους στο εθνικό εισόδημα τετραπλασιάστηκε, φθάνοντας σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί.
«Δεν μπορούμε πλέον να προσποιούμαστε ότι η δημιουργία πλούτου για λίγους αναπόφευκτα θα ωφελήσει τους πολλούς - πάρα πολύ συχνά ισχύει το αντίθετο,>> δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam International Τζέρεμι Χομπς.
Ο κύριος Χόμπς εξήγησε ότι η συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων, δυσχεραίνει  την οικονομική δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο  για τους άλλους να συμμετάσχουν. Από τους φορολογικούς παραδείσους μέχρι τους νόμους για την απασχόληση, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι στημένο υπέρ των πλουσίων".
Η έκθεση τονίζει ότι ακόμη και η πολιτική ελέγχεται από τους πλούσιους, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε πολιτικές "που ωφελούν τους λίγους και όχι την φτωχή πλειοψηφία, κάτι που παρατηρείτε ακόμα και σε δημοκρατικά κράτη."
"Είναι καιρός οι ηγέτες των κρατών να προβούν σε μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό σύστημα, έτσι ώστε να λειτουργεί προς όφελος του συνόλου της ανθρωπότητας και όχι προς όφελος μιας παγκόσμιας ελίτ», αναφέρει η έκθεση.
Το τετραήμερο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός ξεκινά την επόμενη Τετάρτη. Οι παγκόσμιοι ηγέτες της οικονομίας θα συγκεντρωθούν για την ετήσια συνάντηση τους, που θα επικεντρωθεί στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την κρίση στην ευρωζώνη και τις συγκρούσεις στη Συρία και το Μαλί.
Πηγή: RT για την έκθεση της Oxfam, μεταγλώτισση ρεπορτάζ, enstoloi.gr

Οι πολιτικές της αποτροπής είναι πολιτικές θανάτου..

Δεν προλάβαμε να ντρεπόμαστε για τους θανάτους του ναυαγίου της Λέσβου,  και νέοι θάνατοι από ναυάγια , αυτή τη φορά στη Χίο, ήρθαν να προστεθούν.
Και  πριν από ένα 24ωρο ένας μετανάστης, ένας νέος άνθρωπος,  26 χρονών δολοφονήθηκε από νεοναζί κατά την διάρκεια εκτέλεσης των «καθηκόντων» τους.
Και τα περισσότερα ΜΜΕ  περί άλλων τυρβάζουν…..
Εμείς είμαστε θυμωμένοι από την διαρκή βρισιά που δεν σταματάει ούτε μπρος στο θάνατο των ανθρώπων αυτών, την ρατσιστική έκφραση που έγινε καθημερινό δηλητήριο στα αυτιά μας, και ξεκινά από την λέξη «λαθρομετανάστες».
Και φοβόμαστε για τα μελλοντικά θύματα της «Ευρώπης- φρούριο», της «Ελλάδας- φρούριο», για  τα ναυάγια που προκαλεί η λεγόμενη «ασφαλής αποτροπή» εισόδου των προσφύγων από κατεστραμμένες πατρίδες στη χώρα μας.

Γιατί  είναι αυτή η λεγόμενη «ασφαλής» αποτροπή  και όχι κάποιο παράξενο κέφι, που  τους αναγκάζει να ταξιδεύουν όταν ελπίζουν ότι οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί (ή οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο άσχημες)  ώστε να μην είναι δυνατό να τους κυνηγήσουν τα σκάφη του λιμενικού.
Είναι η «ασφαλής αποτροπή» και ο εθισμός στην απαξία της ζωής και της αξιοπρέπειας του πρόσφυγα και του μετανάστη που παράγει ναυάγια. Και μοιραία νεκρούς σε πελαγίσιους τάφους.
Και μια άλλη εκδοχή της αποτροπής, «ενεργητική» αυτή τη φορά, με την οποία φλερτάρει η κυβέρνηση, μέσα  στο κλίμα της  γενικής απαξίωσης, προεκτείνεται στα χέρια των ελλήνων πολιτών που δολοφόνησαν  τον μετανάστη στα Πετράλωνα. Γι αυτούς και σύμφωνα με την ιδεολογία τους, ο φόνος ήταν απλώς «ενεργή αποτροπή»!
Να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά κάποια κανάλια έκαναν  την παραχώρηση και μας είπαν ότι ήταν νόμιμος!  Σαν να έχει σημασία αν είχε χαρτιά ή όχι!
Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο,
Εμείς  είμαστε ενάντιοι : στον  κοινωνικό  πόλεμο που τσακίζει την κοινωνία μας και παράγει μίσος και απόγνωση, στον ρατσισμό των βολεμένων απέναντι στους  απόκληρους, στον ρατσισμό των φτωχών και των αδύναμων (ή κοινωνικά αδικημένων) απέναντι στον διπλανό τους. Είμαστε ενάντιοι στον εκφασισμό της κοινωνίας μας που απαξιώνει τη ζωή όλων μας οδηγώντας την στην βαρβαρότητα.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΌΥΜΕ,ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ;»
Πηγή lathra

Θα κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων!


Η προειδοποίηση ήρθε πριν από 10 μέρες μέσω…Νέας Υόρκης.
 Οι New York Times δημοσίευσαν μακροσκελή ανάλυση των αμυντικών δαπανών όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνον η Ελλάδα και… οι Η.Π.Α. (!) ξοδεύουν περισσότερο από 2% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τους για την άμυνά τους.
Ειδικά για την Ελλάδα της κρίσης η αμερικανική εφημερίδα επεσήμανε πως η χώρα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, με την

οικονομία της να έχει συρρικνωθεί κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια, ξοδεύει περισσότερο από το 73% του αμυντικού της προϋπολογισμού αποκλειστικά για τις δαπάνες προσωπικού κι αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στις αμοιβές στρατιωτικών της Νατοϊκής Συμμαχίας!
Επισημαίνεται ακόμα πως το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 2,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, ποσοστό επίσης από τα υψηλότερα στο ΝΑΤΟ.
  Λίγες μέρες αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε μια «διακριτική» υπενθύμιση: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε νέες μειώσεις και αλλαγές στο ειδικό μισθολόγιο για τους ενστόλους.
 Αυτό σημαίνει ότι προτού καν εφαρμοστούν οι περικοπές μισθών που επεβλήθησαν (αναδρομικά από 1.8.2012),  το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καλέσει τις επόμενες μέρες σε «διάλογο» τους εκπροσώπους όλων των σωμάτων στρατού και ασφαλείας, με προφανή στόχο την κατάργηση των μισθολογικών διαφοροποιήσεων, που παραμένουν ως σήμερα ανάλογα με τον κλάδο όπου υπηρετεί κάθε ένστολος (στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό).
Στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της «κοινωνικής δικαιοσύνης» ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και η πλήρης εξομοίωση των αποδοχών για κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, για όλα τα σώματα.
 Το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων, μόνο «ενιαίο» δεν είναι,  καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ταχύτητες στον υπολογισμό των αποδοχών τους. Κλασικό παράδειγμα οι μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών, που όταν αποστρατεύονται λαμβάνουν επιπλέον έναν βαθμό (μισθολογικά). Αντιθέτως στα σώματα ασφαλείας παίρνουν το μισθό που αντιστοιχεί στο βαθμό τους, εκτός αν εξελιχθούν στην ιεραρχία, χωρίς να βαρύνει η αρχαιότητα, όπως στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Στο υπουργείο Οικονομικών λέγεται όμως πως έχουν εντοπίσει και άλλες αμοιβές και επιδόματα, που λαμβάνουν π.χ. αστυνομικοί «ειδικών καθηκόντων» κ.λπ., οι οποίες θα επαναξετασθούν από μηδενική βάση.
Προφανώς το νέο καθεστώς θα επιβαρύνει και τις συντάξεις των αποστράτων. Ήδη οι συντάξεις των στρατιωτικών έχουν υποστεί μειώσεις έως 25% λόγω της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς υπάρχει οργανική σύνδεση μεταξύ συντάξεων και μισθών κάθε βαθμίδος. Για παράδειγμα, ο συνταξιούχος που φέρει τον βαθμό του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από 2.500 ευρώ, έχει κατέβει στα 1.700 ευρώ. Αν πληγούν και πάλι οι μισθοί των εν ενεργεία στρατιωτικών με το υπό διαμόρφωση νέο ειδικό μισθολόγιο, τότε θα υποστούν και πάλι περικοπές οι συντάξεις των αποστράτων, που αντιμετωπίζουν ήδη περικοπές και στα μερίσματα των Μετοχικών τους Ταμείων (50% σε δύο χρόνια).
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, οι ένστολοι έρχονται αντιμέτωποι και με νέες μεγάλες μειώσεις του εφάπαξ τους, που ενδέχεται να αγγίξουν ακόμη και το 20%. 
Αν και αυτό το θέμα βρίσκεται υπό μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών, ο υπολογισμός του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούται το στρατιωτικό προσωπικό με την αποστρατεία του ενδέχεται, πλέον, να γίνεται με βάση το νέο μισθολόγιο που ισχύει από 1/1/2013, αλλά και τα νέα μειωμένα επιδόματα που αυτό προβλέπει. 
Ήδη όμως εκδηλώνονται έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη του Στρατεύματος…


Πηγή Αττικήpress