.

03/23/15 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Επταμελής Επιτροπή και νομικός σύμβουλος για το ακτοπλοϊκό
Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης αντιπροσωπείας της Λήμνου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναζήτηση εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης στο θέμα του ακτοπλοϊκού, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, συνεκλήθη εκ νέου από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο και τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη ευρεία σύσκεψη φορέων, προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες με στόχο η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος να μην οδηγηθούν εκ νέου σε συγκοινωνιακή απομόνωση.

Σαν Σήμερα......Το τηλεγράφημα του Ά. Αϊνστάιν προς την κυβέρνηση Βενιζέλου

                                  


Επιμέλεια Ηρακλής Κακαβάνης,
Σαν σήμερα το 1929 δημοσιεύεται στον «Ριζοσπάστη» τηλεγράφημα του Άλμπερτ Αϊνστάιν προς την κυβέρνηση Βενιζέλου. Ο μεγάλος επιστήμονας, που ήταν και μέλος της Επιτροπής Αμύνης των Θυμάτων της Λευκής (αστικής) Τρομοκρατίας στα Βαλκάνια, διαμαρτυρόταν για την αποβολή φοιτητών από το Πανεπιστήμιο για πολιτικούς λόγους, απαιτώντας την ελευθερία της σκέψης των φοιτητών:

Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών για την απόφαση του ΣΤΕΔιαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν οι Υπουργοί κ.κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Ι. ΠΑΝΟΥΣΗΣ, Δ. ΜΑΡΔΑΣ και Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών σε ερώτηση δύο (2) Βουλευτών για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 96 ΕΤΩΝ...ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 67 Α/22-3-1919 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το άρθρο 3 αποτελεί την επίσημη ληξιαρχική πράξη της γέννησης του Λιμενικού Σώματος. Την είχαν εμπνευστεί οι  Γεώργιος Σακαλής και Κωνσταντίνος Μπούκας, την υπέγραψε ο βασιλιάς Αλέξανδρος και την προσυπογράφουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Ναυτικών. Όπως ήταν φυσικό, ο ίδιος νόμος πρόβλεψε και τον τρόπο συγκρότησης του νεοσύστατου Σώματος. Προς τον σκοπό αυτό με διατάγματα εξουσιοδότησε τη μετάταξη από το Π.Ν. ενός συνόλου 66 Αξιωματικών.

Βραβεύτηκε ο στρατιωτικός που βρήκε 3.000 ευρώ στην Ξάνθη και τα παρέδωσε
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Παναγιώτη Παπαδόπουλο από την Ξάνθη ο οποίος βρήκε έξω από τράπεζα της γειτονικής πόλης και παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ, χωρίς να δεχθεί ούτε τα εύρετρα που προβλέπονται. Παρόντες στην τελετή ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης.

Ανοιχτή εκδήλωση του Κόκκινου 105,5 για τον σχολικό εκφοβισμό


Με κεντρικό θέμα «Η κόλαση είναι οι άλλοι;», το Κόκκινο 105.5 διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, ανοιχτή εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό, στα γραφεία μας στην οδό Σαρρή 19.

Πυροβολήθηκαν δύο Αστυνομικοί στον ΑποκόρωναΕπίθεση με όπλο δέχτηκαν δυο αστυνομικοί στις Βρύσσες Αποκορώνου το πρωί.

Βαθιά κατάλαβέ τον…

Της Μαρίας Κανελλοπούλου,

Αν συναντούσες στον δρόμο κάποιον γηραλέο φωνακλά ο οποίος απειλεί ότι θα σου κόψει το λαιμό ίσως να λυπόσουν για λογαριασμό του, ίσως και να γελούσες.