.

06/27/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Οι ρίζες του μίσους, Του Κορνήλιου Καστοριάδη


Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο  και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία «διαφανή» κοινωνία, κάθε
πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.  

«... ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΘΕΡΙΑ... »
Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι προϊόν «έξωθεν πιέσεων». Δεν αποτελούν επιταγές των Μνημονίων ή των εταίρων με τις οποίες οι κυβερνώντες, τάχα, «δυσφορούν».
Το παραμυθάκι να χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» η τρόικα, πίσω από την οποία η «καημένη» η εγχώρια πλουτοκρατία θα συνεχίσει να κρύβεται την ώρα που εξανδραποδίζει διά του πολιτικού της προσωπικού τον ελληνικό λαό, τελείωσε.
Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, φανταζόμαστε ότι ο λόγος του πρωθυπουργού είναι αρκούντως πειστικός.
Ο κ. Σαμαράς στην χτεσινή του εισήγηση στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο το ξεκαθάρισε.
Όπως είπε, «τις θεσμικές αλλαγές» (σ.σ.: εννοεί το ξεθεμελίωμα των πάντων) «που έχει ανάγκη η χώρα» (σ.σ.: εννοεί που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο)
«τις προωθούμε εμείς, γιατί τις πιστεύουμε εμείς. Δεν μας τις επιβάλλουν».
Συμφωνούμε απολύτως.
Είναι έτσι όπως το ομολόγησε ο Σαμαράς.
Είναι έτσι όπως το περιγράφει ο ποιητής:
«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου
με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου
το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι.
Τόνε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι.
Τώρα η Νύχτα τελειώνει... Παθοί και μαθοί
ξέρουν, όταν η μάχ' η μεγάλη δοθεί,
για να μην ξαναχάσουνε τη λεφτεριά τους,
θ' αφανίσουνε πρώτα τα ντόπια θεριά τους».
(Κώστας Βάρναλης, από το ποίημα «Ιστορία» της συλλογής «Ελεύθερος Κόσμος»)

Πηγή:iskra

Ενημέρωση για τον απαιτούμενο χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτούμενου δικαιώματος στο ΤΕΑΠΑΣΑ κι εξαγοράς πλασματικού χρόνουΤο ΤΕΑΠΑΣΑ μετά  από την αναγκαία αλληλογραφία με την εποπτεύουσα αρχή και σχετική νομική γνωμοδότηση εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζεται ότι: 
Ο χρόνος ασφάλισης στον Επικουρικό Τομέα του Τ.Π.Υ.Π.Σ. που απαιτείται γιά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των μετόχων του που εξήλθαν ή θα εξέλθουν του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται
 
ΓΙΑ ΤΟ 2011 στα
26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
ΓΙΑ ΤΟ 2012 στα 27 1/2 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
ΓΙΑ ΤΟ 2013 στα 29 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
ΓΙΑ ΤΟ 2014 στα 30  1/2  έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας
 

Πράσινο φως από το ΣτΕ για συνέχιση των εργασιών στις ΣκουριέςΜε διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεχίζονται οι εργασίες της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Με την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ επιβάλλεται η συνέχιση των εργασιών της "Ελληνικός Χρυσός" στην Χαλκιδική παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστέλλει την ισχύ του σήματος της Πολεοδομίας Αρναίας διατάζοντας τη συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.

Τι τον κρατάτε τον Σακκά, δώστε τον στον Κασιδιάρη!Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί θέμα άμεσης προτεραιότητας, δήλωσε σε συνέντευξή του, στο Βήμα FM, o υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Άψογος ο κύριος -δεν αποτελεί προτεραιότητα. Και γιατί να αποτελεί; Κανείς δεν έκανε μαύρο στο ξύλο τον κύριο Αθανασίου -αφού δεν είναι μαύρος. Ούτε του αμφισβήτησε και του έβρισε κανείς τα εκατομμύρια των νεκρών του -αφού δεν είναι Εβραίος. Ούτε φυσικά τον μαχαίρωσαν, τον σακάτεψαν, τον διέσυραν -αφού δεν είναι ούτε Πακιστανός, ούτε γκέη απ” όσα γνωρίζουμε, ούτε βρωμοσυριζαίος. Και τελικώς σε τίποτε δεν τον ενόχλησε ούτε αυτόν, ούτε τον κύριο Σαμαρά, ούτε τον κύριο Δένδια, ούτε τον κύριο Άδωνη, ούτε κανέναν από τους κυρίους του είδους, η Χρυσή Αυγή. Γιατί λοιπόν να την ενοχλήσουν αυτοί;

«Μόλις πιω να φύγεις γιατί μπορεί να σε σκοτώσω»

Του Μίλτου Σακελλάρη
 «Η φτώχεια σε θλίβει αλλά σε κάνει σοφότερο», είπε κάποτε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Στην Ελλάδα η φτώχεια είναι κάτι που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην περίπτωση που είσαι χρήστης ναρκωτικών. Διανύοντας το 5ο έτος δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπών των προϋπολογισμών των υπηρεσιών του κράτους,  οι σχετικές με τα ναρκωτικά υπηρεσίες είχαν κατά μέσο όρο 20% περικοπές στους προϋπολογισμούς τους έως το 2011, με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά.
 

Σε ... ΙΕΚ μετατρέπει η συγκυβέρνηση τις Σχολές Αστυφυλάκων!!!Σε αποφοίτους Ι.Ε.Κ. προσανατολίζεται να εντάξει η νέα κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. όλους τους αστυνομικούς που προέρχονται από Πανελλήνιες εξετάσεις ,καθώς και τους αποφοίτους του Τ.Ε.Μ.Α..Στο σχέδιο νόμου Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις και συγκεκριμένα στο άρθρο 28,παρ.4 ..αναγράφεται επακριβώς το εξής :
…… Η σχολή αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. είναι

Θωρηκτό Ποτέμκιν - Η πιο διάσημη ανταρσία ξεκίνησε με αφορμή το συσσίτιο - ΒΙΝΤΕΟΗ “ανταρσία του θωρηκτού Ποτέμκιν” είναι χωρίς αμφιβολία η πιο “διάσημη”. Και λόγω της κινηματογραφικής ταινίας.Ξεκίνησε σαν σήμερα το 1905 σε μία Ρωσία όπου το τσαρικό καθεστώς κατέρεε και η ανταρσία στο θωρηκτό ήταν ένα γεγονός συνταρακτικό. Και όπως συμβαίνει συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις όλα ξεκίνησαν από μια φαινομενικά αστεία αφορμή.