.

03/29/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου δύο μαθητές δημοτικού


Σοκαρισμένοι είναι δάσκαλοι και γονείς στην Κίνα μετά το θάνατο δύο νεαρών μαθητών δημοτικού οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από εργαζόμενο σε σχολείο στην πόλη Γιουλίν, στην επαρχία Γκουανσί Ζουάνγκ.

Ο νέος Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΝ, Ηλίας Χρονόπουλος, στο Κόκκινο

Ακούστε τη συνέντευξη του νέου γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ, Ηλία Χρονόπουλου στην εκπομπή «Νέα Κατάσταση, Νέα Καθήκοντα».

Πόλεμος κατά της ελευθερίας συνδικαλιστικής έκφρασης και στους Ούγγρους αστυνομικούς

Στην Ουγγαρία η αστυνομική ένωση TMRSZ, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διακρίνει προθέσεις της κυβέρνησης να περιορίσει τον ελεύθερο συνδικαλισμό στη χώρα με την αντικατάσταση της υπάρχουσας ένωσης με φορέα (ΜRK) που είναι απολύτως ελεγχόμενος από αυτήν.

Συνάντηση Τσίπρα με αποστράτους αξιωματικούς 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Μαθητές στην Πάτρα θυσίασαν την πενθήμερη για να «σώσουν» συμμαθητή τους


Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης έδωσαν οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί αλλά και θα μείνει χαραγμένη για καιρό στις μνήμες των μελών του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.Οι μαθητές του λυκείου πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος.

Πρόκειται για μαθητή ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αμέσως μόλις οι μαθητές της Γ' Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας και πραγματοποίησης της εγχείρησης.
Σήμερα αντιπροσωπεία των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων θα επισκεφθεί στο Νοσοκομείου τον μικρό μαθητή και θα παραδώσει τα χρήματα που προορίζοντο για την εκδρομή.

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια νεαρών κρατουμένων
Τα πόδια 12 νεαρών κρατούμενων, εκ των οποίων δύο κορίτσια, έπλυνε χθές, Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέφθηκε το αναμορφωτήριο Μόντι στο Κάσαλ Ντελ Μάρμο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.
Επρόκειτο για την αναπαράσταση ενός τελετουργικού του Πάσχα, με την οποία ο Ποντίφικας ήθελε να περάσει το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τους απόρους.

Η ενέργειά του παραπέμπει στην - κατά τις Γραφές - πράξη του Ιησού, την τελευταία νύχτα της επίγειας ζωής του, κατά την οποία έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων.

Είναι η πρώτη φορά που Πάπας προβαίνει σε αυτή την ενέργεια σε φυλακές, και η πρώτη φορά που στο τελετουργικό συμμετέχουν γυναίκες.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην ιταλική πρωτεύουσα για να δει από κοντά αυτή τη συμβολική πράξη ταπεινότητας του Ποντίφικα, που είναι καθιερωμένη τη Μεγάλη Πέμπτη από την καθολική εκκλησία.

Ο νέος Πάπας έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια από πολλούς πιστούς με τα κηρύγματα, τις δηλώσεις και τις πράξεις του, ιδίως με τελευταία την απόφασή του να μην μείνει στην πολυτελή κατοικία του Αποστολικού Παλατιού, αλλά σε ξενώνα κληρικών με κοινόχρηστη τραπεζαρία, ώστε να γευματίζει και να δειπνεί καθημερινά μαζί τους.

ΣΥΡΙΖΑ Αδικία σε βάρος συνταξιούχων που αμείβονταν με ειδικά μισθολόγια
Για μεγένθυνση πατήστε επάνω στην ερώτηση

Χάος στον ΟΠΑΔ για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ΥγείαςΣτα σύγχρονα «κολαστήρια» του ΟΠΑΔ συρρέουν εκατοντάδες ασφαλισμένοι (συνταξιούχοι και μη) του δημοσίου από νωρίς σήμερα το πρωί προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους. 


Για να καταλάβει κανείς το τι ακριβώς συμβαίνει, αρκεί να ξέρει πως για να θεωρήσει κάποιος μια ιατρική εξέταση, ή να ανανεώσει κάποιο βιβλιάριο, θα πρέπει να προσέλθει στον ΟΠΑΔ περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα και αν είναι τυχερός, να βρει θέση στην ήδη σχηματισθείσα ουρά, ώστε όταν ανοίξει τις πόρτες του ο Οργανισμός για να μπορέσει να προμηθευθεί ένα νούμερο προτεραιότητας εξυπηρέτησης.Έτσι και σήμερα οι ουρές που έχουν σχηματιστεί είναι ατελείωτες και οι πολίτες για ακόμη μία φορά ταλαιπωρούνται άσκοπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι ακόμη και εάν δεν έχουν καταφέρει να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους, μπορούν να εξυπηρετούνται μέχρι και τις 30 Ιουνίου.