.

01/23/15 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Καλό βόλι και Ψυχή Βαθιά...!!Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

«Ἀπολείπειν ὁ Θεός Ἀντώνιον» έγραφε ο Καβάφης. Αλλά μιας και από καιρό πια (και μακάρι) αυτή η εξέλιξη μοιάζει περίπου βέβαιη, ας σταθούμε στα επόμενα λόγια του μεγάλου Αλεξανδρινού:

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.

Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,

πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων.

Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα

αντιλαμβάνονται.

Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών

ταράττεται. Η μυστική βοή

τους έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.

Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν

έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί». 

«Σοφοί δε προσιόντων», λοιπόν.

Ελλείψει «θεών», δανεισμένοι το κομμάτι από την καλλιτεχνική σοφία των Active Member που επιμένουν ότι «Έτσι κι αλλιώς θα ‘χουμε ντράβαλα», με ψηλά το κεφάλι την Κυριακή και με απόλυτη συναίσθηση ότι θα ακολουθήσει η Δευτέρα, λέμε: Ούτε βήμα πίσω!

Καλό βόλι!

Και ψυχή βαθιά!
Και «επιστημονική» η διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ


Διευρύνθηκε τις τελευταίες ώρες ο χορός των αντισυριζαίων, πλην όμως «ορκισμένων φίλων», κατά δήλωσή τους, των αστυνομικών, πάνω στη βάση της τρέχουσας προπαγάνδας περί αφοπλισμού της αστυνομίας.

Μήπως κ. Κικίλια θεωρείτε τους ένστολους κορόιδα;


Πρωτοστατεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στο λαϊκισμό και στη διαστρέβλωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία και το κάνει ενσυνείδητα για να κρύψει πράγματα που δεν κρύβονται, όπως είναι η μετεξέλιξη των αστυνομικών σε ρόλο υπηρεσιακού «ζητιάνου» λόγω π.χ. των περικοπών των λειτουργικών δαπανών των αστυνομικών υπηρεσιών ή σε παρία του συστήματος, λόγω της φτωχοποίησής τους και της αδυναμίας τους να κάνουν οικογένεια και να δώσουν ως αξιοπρεπείς γονείς, απεριόριστη αγάπη στα παιδιά τους όπως οι ίδιοι θα ήθελαν.
Αναζητά σωσίβιο σε αερολογίες του στυλ εμείς σας αγαπάμε καλύτερα από τους άλλους, εμείς είμαστε η παράταξη της αστυνομίας, εμείς σας στηρίζουμε στα ποινικά σας δικαστήρια όταν οι άλλοι σας κατηγορούν για διαφθορά και αστυνομική αυθαιρεσία και πολλά άλλα ωραία και ανέξοδα για ένα συγκεκριμένο ακροατήριο.
Οι μισθολογικές περικοπές είναι όμως δεδομένες ακόμα και η απάτη με τη γνωστή μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας βγάζει μάτι. Η πιο πρόσφατη απόφασή τους για το εκλογικό επίδομα της ξευτίλας ακόμα περισσότερο. Πού ξανακούστηκε μια βδομάδα πριν τις εκλογές να μην έχουν υπογράψει την απόφαση; Ντρέπονται να τη χρεωθούν πριν τις εκλογές μάλλον γιατί θεωρούν τους αστυνομικούς κορόιδα που μπορεί να ξεγελαστούν με τα φημολογούμενα περίπου 80 ευρώ, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.
Αντί να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν κάθε αστυνομική οικογένεια, τούτη την ώρα, αρπάζονται από δυο επί μέρους σημεία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ (επαγγελματική λειτουργία των ΜΑΤ, χρήση χημικών και λελογισμένη οπλοφορία) και ξεπερνούν τόσο απλά και τόσο εύκολα τις δικές τους ευθύνες ως κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Κικίλιας που επωμίζεται και το βάρος της προεκλογικής προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Δημόσιας Τάξης.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριε Κικίλια λένε στα μέρη μας και μάλλον πρέπει να είστε πιο προσεχτικός και πιο σοβαρός όταν μιλάτε ως υπουργός. Ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας μπορείτε να λέτε ότι θέλετε σε αυτούς που σας ανέχονται χωρίς να σας βάζουν ερωτήματα ουσίας. Αλλά όταν δίνετε στημένες συνεντεύξεις μην παίζετε με την νοημοσύνη μας.
Και αυτό το Σαββατοκύριακο σε διάφορες εφημερίδες λέτε ότι σας τρομάζουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απαντήσετε σοβαρά σ’ αυτό που λένε στο ΣΥΡΙΖΑ για άοπλους αστυνομικούς στις ειρηνικές διαδηλώσεις, εσείς πετάτε το «ειρηνικές», γενικεύετε τον αφοπλισμό για όλη δήθεν την αστυνομία ή κάνετε κάτι ακόμα πιο αισχρό. Ταυτίζετε τις διαδηλώσεις εκ των προτέρων με τις μολότοφ, τους σιδηρολοστούς, τα κοντάρια και τις πέτρες για να περάσετε την προπαγάνδα σας και το στρεβλό μήνυμα προς τους αστυνομικούς, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στέλνει τους αστυνομικούς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας! «Οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι; Δεν ρισκάρουν τη ζωή τους, δεν πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους; Σαν να μην έχουν καταλάβει γιατί φτάσαμε ως εδώ» λέτε υποκριτικά και το γράφει σήμερα μια εφημερίδα. Και χαρακτηρίζετε λαϊκιστή, ποιον, μα τον Τσίπρα, Ποιον άλλο; τον Αντώνη Σαμαρά; Ούτε φυσικά τον εαυτό σας που δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημα γιατί οι αστυνομικοί δεν θέλουν να υπηρετούν στα ΜΑΤ ή γιατί τρέχουν διαρκώς στους ψυχολόγους και στους παπάδες για υποστήριξη… Για τη Χρυσή Αυγή, δεν συζητάμε, είναι πιο περίπλοκο το θέμα και ο νοών νοείτω.
Εκεί που βγάζει η Νέα Δημοκρατία σπυράκια είναι όταν ακούει να μιλάνε για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, για αξιοκρατικές κρίσεις των αξιωματικών, για δημοκρατική εκπαίδευση, για προστασία των δικαιωμάτων των αστυνομικών στην αξιοπρεπή εργασία με ωράριο, πληρωμένες τις υπερωρίες κλπ.

Πάλι σπεκουλάροντας δεν απαντά επί της ουσίας αλλά πετά ξανά την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας «αμφισβητείτε τη δημοκρατικότητα των αστυνομικών». Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή. Ευτυχώς που έχουν δημοκρατική συνείδηση λέμε εμείς και ευτυχώς που σας έχουν πάρει χαμπάρι κύριε Κικίλια και πίσω από το παραβάν ξέρουν τι θα κάνουν την Κυριακή. Οσα κόλπα κι αν κάνατε για να κερδίσετε το χαμένο σας ακροατήριο, η αστυνομία του 2015 δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων.
Γι’ αυτό αποκαλύφθηκαν αμέσως και οι παλαιοκομματικές σας πρακτικές με τους αστυνομικούς που μαζέψατε για να σας στηρίξουν στις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Παραμάγαζο της Συγγρού κάνατε το υπουργείο και αυτό δεν είναι από …αγάπη για τους αστυνομικούς αλλά από την ανάγκη του κόμματός σας και τη δική σας προσωπικά να επιβιώσετε πολιτικά σε ένα ρημαγμένο πολιτικά από σας τους ίδιους τοπίο. Οφείλατε να είχατε παραιτηθεί όπως σας είχε καλέσει ο Τσίπρας με την προκήρυξη των εκλογών για να αποφύγετε τα ατοπήματα σας και να κινείσθε ελεύθερα όπως θέλετε εσείς και το κόμμα σας. Δεν το κάνατε γιατί «αισθάνεστε» προφανώς ότι θα είστε υπουργός και μετά τις 25/1. Ξεχάσατε όμως ότι ο Λαός μας, αυτός ο ταπεινωμένος Λαός, στα πέντε χρόνια της λιτότητας των Μνημονίων έριξε τέσσερις (4!) κυβερνήσεις: Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και Σαμαρά-Βενιζέλου. Τελειώσανε τα παραμύθια σας αλλά μάλλον δεν θέλετε να το πιστέψετε ακόμα.

ΥΓ Διαβάστε τουλάχιστον το πρωτοσέλιδο των Νέων σήμερα που έχει μετρημένες τις ώρες σας.


Η ακτινογραφία των αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ. με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑπίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει στις αστυνομικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες. Όσο πλησιάζει η Κυριακή και η εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με σφοδρή την πιθανότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, σπάει ο φόβος και ανοίγουν τα στόματα.

«Η δημοκρατία επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε»

Απευθυνόμενος στους νέους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Μην τους αφήσετε να σας κλέψουν το μέλλον»
«Πολίτες της Αθήνας, ο κύβος ερρίφθη. Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά. Με περηφάνια. Με σιγουριά. Με αξιοπρέπεια. Ο λαός μας την Κυριακή θα γράψει ιστορία. Ο φόβος τελείωσε», άρχισε την κεντρική προεκλογική ομιλία του από την Ομόνοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Ο εμπαιγμός για το εκλογικό επίδομα

Ο εμπαιγμός το εκλογικό επίδομα
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Θεσσαλονίκης
"Συνάδελφοι, 
Ο εμπαιγμός και η υποκρισία της Κυβέρνησης αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, αφού χθες απαξιώθηκε κατάφωρα το έργο και η προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού.