.

05/22/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Tου Αντιπυράρχου  Γιάννη Σταμούλη, Ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Την αφορμή για τις παρακάνω σκέψεις μου τις έδωσε ένας καλός φίλος, ο Κώστας ο Ήσυχος, χρόνια  μαχητικός συνδικαλιστής στην Ο.Α.  και τώρα  υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ που μου μετέφερε την παρακάτω ιστορία:
«Στην Ουρουγουάη την περίοδο της φρενίτιδας των ιδιωτικοποιήσεων, 1999-2002, όπου το Δ.Ν.Τ, επέβαλε με την απόλυτη σύμφωνη γνώμη της συντηρητικής κυβέρνησης Μπλάνκο ( 1999), την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρίας ύδρευσης αλλά και ολοκλήρου του υδροφόρου ορίζοντα της χώρας.
 Στην πόλη Μαλδονάδο, το 1998, κοντά στην πρωτεύουσα Μοντεβιδέο, το δημοτικό σχολείο της,  έμεινε χωρίς νερό για 9 μήνες, με μολύνσεις και αρρώστιες να θερίζουν τους μικρούς μαθητές, μιας και  το υπουργείο παιδείας αδυνατούσε να εξοφλήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς της ιδιωτικής εταιρίας ύδρευσης.
Ο επικεφαλής αξιωματικός της γειτονικής στο σχολείο, τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πήρε την πρωτοβουλία και με «παράνομη» ύδρευση από τον πυροσβεστικό σταθμό, προμήθευε με νερό στο γειτονικό σχολείο.
Όταν η ιδιωτική εταιρία διαπίστωσε την «παρανομία» ο συγκεκριμένος αξιωματικός, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αποτάχτηκε από το σώμα, και αφού δεν είχε να πληρώσει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, οδηγήθηκε στην φυλακή.διαβάστε περισσότερα στο stamoylis.blogspot.com

Επιτακτική η έναρξη χορήγησης δανείων από το ΤΕΑΠΑΣΑ

Επιστολή απέστειλε η  ΠΟΑΣΥ προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, διαμαρτυρόμενη γιά το γεγονός ότι καμία αίτηση για χορήγηση δανείου δεν έχει εγκριθεί, χωρίς να δοθεί και επαρκής αιτιολόγηση στους αιτούντες, για τους λόγους που το αρμόδιο Τμήμα του Ταμείου δεν έχει εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου την εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν.

διαβάστε περισσότερα από το  www.poasy.gr

O ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του  Αναστάσιου Μανιάτη, Μέλους του Δ.Σ.-Υπεύθυνου        Κινητοποίησης της ΕΑΠΣ

Η εκφραστική δεινότητα αποτελεί αναμφίβολα προσόν, αλλά συνάμα και πυρήνα της δημοκρατίας, καθόσον παρέχει την ικανότητα να εκφράζονται πλείστες όσες απόψεις μέσα από τη διαδικασία της διαλεκτικής συζήτησης.
 Βέβαια ο πολίτης -δέκτης που προσπαθεί να συγκεράσει τις απόψεις αυτές 
που αποτελούν και παράλληλα εκφράσεις του ιδίου θέματος, βρίσκεται σε σύγχυση 

αποπροσανατολίζεται και έτσι δημιουργείται μια κοινωνί με έντονο αποπροσανατολισμό 

και ενίοτε με θυμηδία.

 Η ευελιξία της γλώσσας μας είναι παροιμιώδης και ανταποκρίνεται στην όποια απαίτηση, η πολιτική γλώσσα όμως πρέπει να εξυπηρετεί ένα κοινό σκοπό και στόχο, σαφώς καθορισμένο από την κεντρική φιλοσοφία του πολιτικού φορέα, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει επακριβώς τι θα περιμένει στο μετεκλογικό επίπεδο της πολιτικής πράξης πλεόν.
Ειδικά από τους πολιτικούς σχηματισμούς με δυνατότητες διακυβέρνησης, αυτό είναι αναγκαίο μιας και η έκφραση διαφορετικών απόψεων, περνάει από το διαθλαστικό γιαλί των Μ.Μ.Ε. και γίνεται εύκολη λεία παραπληροφορητικών προσπαθειών.

Οι μέρες που ζούμε παράγουν ιστορία. Η πολιτική σαφώς και δεν διαμορφώνεται στην βαρωνία των Μέσων.
Οι πολίτες διαμορφώνουμε την νέα μεταπολίτευση, με δράσεις, επιλογές και πολιτικές θέσεις, με την παρουσία μας σε κοινωνικούς αγώνες, και συνδιακλιστικές διεκδικήσεις.
Οι υπερασπιστές της μνημονιακής τυρρανίας ψυχοραγούν και προσπαθούν με "τρύπια λόγια" να μπαλώσουν τα εγκληματικά τους έργα απέναντι στο  λαό.

Μικρό το φράγμα που στήνουν  για το ποτάμι της ανατροπής
 
 
 

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης του δικαιώματος της απεργίας, στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΤο 13ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, που συνήλθε στην πόλη της Καλαμάτας την 18/19 και 20 Μαΐου 2012, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να θέσει ως κυρίαρχο στόχο την διεκδίκηση της αναγνώρισης του δικαιώματος της απεργίας στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το δικαίωμα της απεργίας, που έχει διεκδικηθεί από τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, με πολύχρονους και οδυνηρούς αγώνες και κατοχυρωθεί σε συνταγματικό επίπεδο, δυστυχώς στερείται στη χώρα μας από το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των λοιπών ένστολων σωμάτων.
Αυτό αποτελεί απαράδεκτη εξαίρεση σε βάρος μας, η οποία δεν βρίσκει κανένα ουσιαστικό έρεισμα.

διαβάστε περισσότερα στο www.poepls.gr

Η φαρμακευτική περίθαλψη έχει καταρρεύσει

Ένα δισ. ευρώ θα χρωστάει στα τέλη Μαΐου ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, τα εγγεγραμμένα κονδύλια του οποίου δεν υπερβαίνουν πλέον τα 784,5 εκατ. ευρώ για φαρμακευτική δαπάνη. Έτσι, οι φαρμακοποιοί ζητούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση την άμεση ρύθμιση των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ, ενώ καλούν επίσης τα κόμματα να δηλώσουν δημοσίως με ποιους τρόπους θα χρηματοδοτήσουν τον Οργανισμό.
Επίσης, οι φαρμακοποιοί διερευνούν τις ποινικές ευθύνες εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται στην κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου.
Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με αφορμή την αυριανή έναρξη της πανελλαδικής αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς και της αυριανής εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας.

διαβάστε περισσότερα στην www.avgi.gr

Πυροσβεστική: μειωμένα κονδύλια κατά 15% εφέτος

Μετ΄ εμποδίων ξεκινά η φετινή αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα στον «αέρα» λόγω των πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 εποχικών πυροσβεστών ενώ τα κονδύλια για την δασοπυρόσβεση σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένα κατά 15%.
Παράλληλα πολλά οχήματα που χρησιμοποιούνται για αυτή διαθέτουν φθαρμένα ελαστικά και παρά τις σχετικές εξαγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Σώματος δεν κατέστη εφικτό να αντικατασταθούν έγκαιρα.
Ακόμη οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για την έλλειψη χρηματοδότησης για την προληπτική δασοπροστασία. Παράλληλα διοικητικές πυροσβεστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τοπικούς Δήμους αλλά και αρμόδιους φορείς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να εντοπιστούν χώροι που χρειάζεται να καθαριστούν άμεσα.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο Αντιπύραρχος και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Σταμούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στις πολιτικές δυνάμεις που μάχονται αυτή την ώρα για την ψήφο των πολιτών, αλλά την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι η αντιπυρική περίοδος δεν αναβάλλεται και οι κάθε είδους απειλές που μπορεί να στοχεύσουν την πολιτική προστασία της χώρας, δεν ανακόπτονται από τους προεκλογικούς λόγους και την προσδοκία ψηφοσυλλογής».
διαβάστε περισσότερα στο www.tovima.gr