.

10/15/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Καινοτομίες... Πράσινα και μπλέ άλογα.

Κάντε κλικ στο σχέδιο για μεγέθυνση

Αφορμή για το παρόν κείμενο μου έδωσαν τα παρακάτω γεγονότα.

Πρώτον, η παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου στους παραγωγικούς φορείς στην ΔΕΘ, από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι μια βασική παράμετρος αποτελεί  η αύξηση της απασχόλησης με ενίσχυση συγκεκριμένων τύπων ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.

Δεύτερον, η επίσκεψη του στην Κέρκυρα κατά την οποία συναντήθηκε με διάφορους φορείς του νησιού μεταξύ των οποίων και η Ένωση Πυροσβεστών Κέρκυρας. Στο υπόμνημα το οποίο του δόθηκε, όπου αναφέρεται ότι μεταξύ των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζητούν επίλυση, είναι και η επαναλειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών(Π.Σ.Δ.Κ.Δ.Π.)

Τι είναι το 'Δίκτυο 21': Η εθνικιστική οργάνωση με την αμφιλεγόμενη δράση και τους 'δεσμούς αίματος' με τον Σαμαρά

Πρωταγωνιστές στην ίδρυση αλλά και στη δράση της οργάνωσης με την κωδική ονομασία «Δίκτυο 21» υπάρξαν οι πιο εκλεκτοί πολιτικοί φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού και συνοδοιπόροι στο άλλοτε εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης: Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και άλλοι, γνωστοί διανοούμενοι της ελληνικής ζωής, όπως οι: οι Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος, Άγγελος Συρίγος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.  

OΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Μια σειρά πολιτικοί μύθοισυνοδεύουν τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2014. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι ηγετικές χώρες της ΕΕκαι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών φοβούνται ότι η περιφρόνηση των ψηφοφόρων προς τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου αφενός θα τις απαξιώσει μέσω της αποχής σε πρωτοφανή βαθμό και αφετέρου θα ενισχύσει θεαματικά τις δυνάμεις που απορρίπτουν το ευρώ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ;

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Κατεβαίνουνε, και ανάφτει του πολέμου αναλαμπή το τουφέκι ανάβει, αστράφτει, λάμπει, κόφτει το σπαθί./ Γιατί η μάχη εστάθει ολίγη; Λίγα τα αίματα γιατί; Τον εχθρό θωρώ να φύγει και στο κάστρο ν' ανεβεί./ Ακούω κούφια τα τουφέκια, ακούω σμίξιμο σπαθιών, ακούω ξύλα, ακούω πελέκια, ακούω τρίξιμο δοντιών./

Η ζωή στο Γκουαντάναμο (Βίντεο)Η βρετανική εφημερίδα Guardian κυκλοφόρησε το παρακάτω video-animation, βασισμένο σε μαρτυρίες πέντε κρατουμένων που περιγράφουν τις σκληρές σκηνές για τη ζωή και τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο.