.

Απο το ''ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ'' στο ''enstoloi.gr'' - 22 Χρόνια ενημέρωσης των ενστόλων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Απο το ''ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ'' στο ''enstoloi.gr'' - 22 Χρόνια ενημέρωσης των ενστόλων



Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, 22 χρόνια δίπλα στον ένστολο εργαζόμενο, τον Αστυνομικό, τον Πυροσβέστη, τον Λιμενικό αλλά και στον ένστολο συνδικαλισμό, να προβάλλει και να διεκδικεί τα αιτήματα των ένστολων.


Μετά τη διάσπαση του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς (Κ.Κ.Ε.-Ε.Α.Ρ.) και τη δημιουργία του νέου κόμματος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, συνεχίζεται η προσπάθεια, σε νέα πλέον βάση, κατανόησης των προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα).

Έτσι δημιουργήθηκε το τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με στόχο το δημοκρατικό αναπροσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Μία διαρκής προσπάθεια κατανόησης των προβλημάτων και κοινωνικοποίησης των εργαζομένων και το σημαντικότερο να προτείνει λύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων σε αυτά πιο ανθρώπινη και την αναγνώριση του έργου τους από την ίδια την κοινωνία.

Από τα πρώτα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση, το ‘’ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ’’. Μία εφημερίδα της Αριστεράς για τους ένστολους, που στηρίζει την αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος μέσα και έξω από τη Βουλή, την εφαρμογή του Ν. 1264/82 (Συνδικαλιστικός Νόμος), προτείνει αξιοκρατική εισαγωγή με πανελλήνιες εξετάσεις και στα τρία σώματα (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) και ζητά τη μοριοποίηση των μεταθέσεων, αξιοκρατία στις κρίσεις και τις προαγωγές, εφαρμογή της νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας, τον προγραμματισμό και την εφαρμογή του πενθημέρου, δημοκρατική εκπαίδευση, κατάργηση του στρατωνισμού στις σχολές Αρχιφυλάκων και Αξιωματικών, μετατροπή τους σε πολιτικά σώματα με ιεραρχία και ενσυνείδητη πειθαρχεία. Οι προτάσεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ έρχονται να μπολιαστούν με τα νεοσύστατα συνδικάτα στα Σώματα Ασφαλείας.

Η αποκομματικοποίηση και ο εκδημοκρατισμός σε όλες τις δομές και λειτουργίες προς όφελος του Ελληνικού λαού, η πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και νόμων, καθώς και οι ελευθερίες των εργαζομένων (πλήρη συνταγματικά και πολιτικά δικαιώματα) ήταν η σταθερή πυξίδα σε όλη την πορεία των χρόνων.

Το ‘’ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ’’ από το 1992 μέχρι και το τελευταίο τεύχος 49 του 2009 του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και έπειτα μέσω του www.enstoloi.gr, στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των ενστόλων για ΣΥΓΧΡΟΝΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Αρκετές προτάσεις του τμήματος που διεκδικήθηκαν και από τα συνδικάτα, έγιναν πράξη, όπως η αναγνώριση του συνδικαλιστικού δικαιώματος με το Ν.1264/82, οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Αστυνομία, η μοριοποίηση των μεταθέσεων, η εκπροσώπηση στα ταμεία. Παρ’ όλα αυτά, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν όπως η αποκομματικοποίηση, η αποστρατικοποίηση, ο δημοκρατικός έλεγχος και στήριξη του έργου των σωμάτων ασφαλείας από τη βουλή, η κατάργηση των ρουσφετιών της εκάστοτε κυβέρνησης, ο δημοκρατικός αναπροσανατολισμός τους, η αξιοκρατία, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης που ακολουθεί μοντέλα περασμένων δεκαετιών, η αξιοκρατία και διαφάνεια στην αξιολόγηση, τις κρίσεις και τις προαγωγές, η διασφάλιση των εργαζομένων από την αυθαιρεσία της εκάστοτε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού, Λιμενικού και Πυροσβέστη, ο εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η βελτίωση της καθημερινότητας, η εφαρμογή του ωραρίου και της πενθήμερης εργασίας, η κατάργηση της χρησιμοποίησής τους στην καταστολή των αγώνων του λαού για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι μέχρι σήμερα ζητούμενα.

Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια , με κορύφωση τα χρόνια των μνημονίων, υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες, σε οικονομικό, ασφαλιστικό, αλλά και θεσμικό επίπεδο. Οι εργασιακές τους συνθήκες χειροτέρεψαν και εργάζονται καθημερινά κάτω από ασφυκτική πίεση που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους. Από τη μια καλούνται να αντιμετωπίσουν το έγκλημα απροστάτευτοι και από την άλλη τους χρησιμοποιούν απέναντι στο λαό για την υπεράσπιση των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων.

Η άρχουσα τάξη, οι κεφαλαιοκράτες, οι ολιγάρχες, οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και των Π.Α.Ε., οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές μαζί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που για χρόνια τους υπηρετούν, χρησιμοποιούν τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας για να προστατεύσουν και να αυξήσουν τον πλούτο τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας είναι από τα μεσαία και χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, οι γονείς μας. Συνταγματικό τους καθήκον είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του Ελληνικού λαού και η προστασία της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Αντί γι’ αυτό όμως, χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν τον κόσμο που αποβάλλεται και περιθωριοποιείται από αυτή την κοινωνία. Το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και ο λαός που αγωνίζεται για να ανατρέψει την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική, μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, έχουν τα ίδια συμφέροντα και οι στόχοι τους πρέπει να είναι κοινοί. Είναι ταξικοί σύμμαχοι και η αμοιβαία προσέγγισή τους σήμερα, είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η αριστερά μέχρι σήμερα, στήριξε τα αιτήματά τους, στάθηκε σταθερά δίπλα στις διεκδικήσεις τους και αγωνίστηκε για τον εκδημοκρατισμό λειτουργίας των σωμάτων, χωρίς να προσδοκά ψήφους και ανταλλάγματα. Τώρα είναι έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία των σωμάτων, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, και θα επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους στη κατεύθυνση της προστασίας των συμφερόντων του λαού και της παροχής ουσιαστικής ασφάλειας, χωρίς διακρίσεις.


Απο το 1992 εκδίδει την εφημερίδα ''ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ'' (βλέπε παρακάτω) ενημερώνοντας τους ενστόλους κυρίως στα Σώματα Ασφαλείας ( Λιμενικό -Αστυνομία -Πυροσβεστική)





Το 1998 τυπώνονται οι ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (πατήστε ΕΔΩ) και διανέμονται στους ένστολους





Η εφημερίδα αποστελλόταν με το ταχυδρομείο σε Υπηρεσίες και ένστολους σε όλη την Ελλάδα.



Το πρώτο τεύχος εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1992. Ένα οκτασέλιδο δελτίο με θεματολογία που παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρη......






































Το τελευταίο τεύχος.
Έπειτα απο 16 χρόνια πορείας, η έντυπη έκδοση
αντικαταστήθηκε απο την  την ηλεκτρονική ιστοσελίδα
www.enstoloi.gr





























Διαβάστε ΕΔΩ το ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 1992

Διαβάστε ΕΔΩ το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ που εκδόθηκε το Μάιο του 1992





Τα υπόλοιπα τεύχη θα είναι διαθέσιμα στο φάκελο......















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.