.

10/01/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟ Ι ΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ  

ΠΗΓΗ:  http://fireservicenews.blogspot.gr

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Οι 100 πρώτες ημέρες του Υ.Ν.Α


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΠΛΣ για τις 100 πρώτες ημέρες του Υ.Ν.Α. στις 30 Σεπτεμβρίου 2012:

"Παρακολουθούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την συνέπεια του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Κωστή Μουσουρούλη στις θέσεις τις οποίες διατύπωσε κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στις οποίες βέβαια δεν συμπεριέλαβε καμία δράση που να αφορά το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως εκ τούτου βεβαίως 100 ημέρες μετά, συνεπέστατος στις εξαγγελίες του, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια που να δημιουργεί έστω και υποψία βελτίωσης των υφιστάμενων, συνθηκών, λειτουργιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το Σώμα και τα στελέχη του.

Απεναντίας εντείνονται τα φαινόμενα δυσλειτουργίας σε βασικά ζητήματα που αφορούν τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι οδοιπορικές δαπάνες μετακίνησης, τα απλήρωτα πλεύσιμα, οι μισθολογικές δαπάνες του προσωπικού, η ασφάλεια τους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας κ.λ.π.

Αναλυτικότερα αναφέρουμε οτι:

α) Παρα την εντατικοποίηση των πληρωμών των υγειονομικών δαπανών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η συνέχεια είναι απελπιστική, αφού παρατηρείται πλήρη στασιμότητα, η οποία οδηγεί την διαδικασία σε αδιέξοδο.

β) Οι εκβιαστικές διαταγές μετακίνησης, μεταθέσεων, αποσπάσεων κ.λ.π, χωρίς την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, γίνεται πλέον συνήθη πρακτική και μεθόδευση, από μέρους της Διοικήσεως.

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σχετικά με έγγραφες δηλώσεις του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκο

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο να προειδοποιεί με έγγραφο προς τα στελέχη των Ε.Δ, ότι θα περνούν από πειθαρχικό έλεγχο όσοι στρατιωτικοί παίρνουν μέρος με στολή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, υπενθυμίζουμε τα εξής εξής:

1. Mε το άρθρο 23 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος καθιερώνεται η συνδικαλιστική ελευθερία για όλους τους Έλληνες
2. Με την απόφαση 3/2012 της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αναγνωρίζεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το δικαίωμα να συστήσει σωματείο, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα ( άρθρο 12 παρ.1) και οι Διεθνείς Συμβάσεις που επικύρωσε η χώρα, χωρίς το ειδικό δικαίωμα στην απεργία (κατά την ερμηνεία του άρθρου 23 παρ. 2β).

Με βάση τα παραπάνω, και στο βαθμό που το σχετικό έγγραφο που είδε το φώς της δημοσιότητας είναι ακριβές, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία του ΑΓΕΕΘΑ αποσκοπεί όντως στην υπενθύμιση προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της υποχρέωσής τους να εμφανίζονται ως στρατιωτικοί (να μην παραποιούν δηλαδή τη στολή) συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και ότι δεν αποτελεί απόπειρα αμφισβήτησης από τον αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων του Συντάγματος και των αποφάσεων του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.
Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ 29/09/2012