.

04/29/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Τ.Μαυρόπουλου για το εκλογικό επίδομα και τις αντιδράσεις των ενστόλων

Πριν μέρες  έγραφα για την  γνωστή πολιτική της απαξίας των ένστολων εργαζομένων,, που παραδοσιακά συνεχίζουν οι συνοδοιπόροι του μνημονίου, των συγκυβερνήσεων  ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.
Αφορμή  ήταν η περιπέτεια της χορήγησης του εκλογικού επιδόματος., το οποίο αφού με τη δικομματική τους συναίνεση,  ήρθαν και το έκοψαν, στη συνέχεια μετρώντας τα χιλιάδες ψηφαλάκια των δυσαρεστημένων ενστόλων, τελευταία στιγμή με τροπολογία νυχτός, το επανέφεραν, αυτή τη φορά όμως με οιικονομικό πλαφόν, που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς δεν θα ξεπερνά τα 150 ευρώ. Στην ίδια παρέμβασή μου σημείωνα ότι οι " Οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. δεν τσιμπάνε πλέον. "Και την απάντηση την έδωσαν σε πρώτη φάση τα σωματεία τους:...

Διαβάστε την παρέμβαση του Τ.Μαυρόπουλου. Υπεύθυνου του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ και υποψ. του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας

'Εγινε κι αυτό.Αίτηση επαναφοράς-κόλαφος απόστρατου αξιωματικού,λόγω οικονομικών δυσκολιών!

Αίτηση επαναφοράς στην ενεργό υπηρεσία κατέθεσε στο ΓΕΝ απόστρατος αξιωματικός “λόγω των άδικων μειώσεων που έχουμε υποστεί οι απόστρατοί και τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει”.

Η ενέργεια αυτή είναι άλλο ένα δείγμα των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών στις οποίες υποχρεώθηκαν να ζουν πλέον χιλιάδες απόστρατοι. διαβάστε περισσότερα στο  www.onalert.gr

Φοβούνται την αριστερά!

Ποιος να τους πάρει στα σοβαρά πλέον; Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν ως σύγχρονοι Γκέμπελ απέναντι σε κάθε προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να αντισταθεί. Πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε οι ιδιωτικοί, πότε ο τάδε κλάδος που κινητοποιείται και πάντα η αριστερά βρίσκονται στο στόχαστρό τους.


Σε πόλεμο λάσπης έχουν επιδοθεί μετά μανίας τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ που "παπαγαλίζουν" μονότονα τις θέσεις τους, αναφορικά με τη μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος Καμμένου.

Ουσιαστικά πρόκειται για "λάσπη στον ανεμιστήρα", δεδομένου ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλειστεί με πλήθος δηλώσεων στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή τους στο θέμα μόνο ως αποτέλεσμα πανικού μπορεί να εξηγηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.left.gr

«45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967. Δημοκρατικά δικαιώματα και καταστολή στις σημερινές συνθήκες»

Την Τετάρτη 25-4-2012 και ώρα 18.30΄, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έλαβε χώρα με επιτυχία, εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού, ο οικοδεσπότης Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (Δ.Σ.Α.), ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 (Σ.Φ.Ε.Α.), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.), με θέμα: «45 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967. Δημοκρατικά δικαιώματα και καταστολή στις σημερινές συνθήκες».  Ιδιαίτερης σημασίας είχε η τοποθέτηση του Γεν.Γραμματεα ου ΣΥΣΜΕΔ, εν ενεργεία στελεχους των Ε.Δ.  Αρχικελευστή ΕΜΘ (ΜΗΧ) Τσάκαλου Αναστάσιου: "...Ωστόσο, για χάρη των ολίγων, συλλήβδην οι Έλληνες στρατιωτικοί από τον Ιούλιο του 1974 και εντεύθεν, ακόμη και μέχρι τις ημέρες της φερόμενης πλήρους και αληθοφανούς δημοκρατίας του 2012, «μπήκαν στο κάδρο» όπως λέγεται. Αναδείχθηκε η βαναυσότητα των ολίγων επίορκων αξιωματικών, που υπό την εξουσία των όπλων, των βασανιστηρίων, του εκφοβισμού και της αφαίρεσης της ζωής των συνανθρώπων τους, επικράτησαν, και σχεδόν αποκρύφτηκε, ίσως και τεχνηέντως, η αντίδραση και η αντίσταση εκατοντάδων άλλων Ελλήνων στρατιωτικών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών έμελλε να κλειστεί πίσω από ένα γυάλινο τοίχο και να απομονωθεί από την κοινωνία. Να στιγματιστεί και να επιδειχθεί ως ένα μίασμα που μόνο δεινά επέφερε στο σύνολο και δεν θα έπρεπε επουδενί να καρπωθεί των πλήρων δικαιωμάτων που οι λοιποί Έλληνες πολίτες εδικαιούντο να καρπωθούν.
Έτσι, δικαιώματα που εδόθησαν στο σύνολο των πολιτών απαγορεύτηκαν στο σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών. Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, προφορικά και γραπτά, της σκέψης, του δημόσιου διαλόγου. Το δικαίωμα της ελεύθερης αναφοράς στις αρχές. Το δικαίωμα του «ησύχως και ελευθέρως συνέρχεσθαι». Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Το δικαίωμα της πληροφόρησης. Το δικαίωμα της ενημέρωσης. Το δικαίωμα της συμμετοχής τους στην εξεύρεση λύσεων και προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
 

Αλ. Τσίπρας: Τα Σώματα Ασφαλείας δίπλα στο λαό και όχι απέναντι


Μπροστά σε αυτό τον διαγκωνισμό των παροχολογιών της προεκλογικής περιόδου, ειδικά γιά τους ένστολους πολίτες της χώρας, ξεχωρισστή σημασία έχει  η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων τους στις 10 Ιούνη.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δληλωσε :
«Σε αυτές τις δύσκολες μέρες λοιπόν, είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα Σώματα Ασφαλείας δηλώνουν ότι είναι κομμάτι του λαού και με την πλευρά του λαού και όχι απέναντι. Και το λέω αυτό διότι πολλά σενάρια έχουν ακουστεί ακόμη και για προβοκάτσιες, ακόμη και για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων»

Παρέμβαση του Ν.Χανιά,Υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία

  Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε όλοι   τις συνέπειες μιας καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής.  της  πολιτικής που υπαγορεύεται από τα αλλεπάλληλα μνημόνια και  παρουσιάζεται , από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά, ως  δήθεν μονόδρομος για την σωτηρία της χώρας μας.
        Στη ζωή του ένστολου πολίτη, δυστυχώς μέχρι τώρα,  υπάρχουν μόνο καθήκοντα και πολλές υποχρεώσεις και ελάχιστα δικαιώματα. Για καμία κυβέρνηση,  ο Αστυνομικός, ο Πυροσβέστης , ο Λιμενικός  και ο Στρατιωτικός, δεν  δικαιούται  να έχει  οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική υπόσταση, ούτε βέβαια  δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά) και αξιοπρεπή διαβίωση. Τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν , κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, στους ΄Ελληνες πολίτες,  οι ένστολοι τα βιώνουν, με τον χείριστο τρόπο, επί πολλά χρόνια χωρίς κανένας από τους κυβερνώντες και κυβερνήσαντες να συγκινείται. Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα και  ανθρώπινο ωράριο εργασίας για μας.  Τις περισσότερες φορές είμαστε μόνο αριθμοί και κεφάλια και  ελάχιστες άνθρωποι με προσωπικότητα.
        Γνωρίζουμε πλέον καλά  τι μας επιφυλάσσουν   το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για την επομένη των εκλογών όπου έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν, αφού έχουν δεσμευθεί και ενυπογράφως στους δανειστές μας, να εφαρμόσουν κατά γράμμα  και το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο και θα είναι η θανατηφόρα δόση σε ότι έχει απομείνει όρθιο και ζωντανό στην  κοινωνία, την οικονομία και την πατρίδα μας.  Μας έδειξαν άλλωστε  τις διαθέσεις τους  και τώρα που συγκυβερνούν, αλλά και επί πολλά χρόνια  που κυβερνούσαν μόνοι τους και απαξίωναν την  όποια προσφορά μας.  
    Τιμώρησαν λοιπόν παραδειγματικά  και τους νέους, τους οποίους στέλνουν μαζικά στην ξενιτειά,  στερώντας  τους το όποιο  δικαίωμα στην ελπίδα και στην προοπτική, και το σύνολο των εργαζομένων  και των συνταξιούχων, αλλά και τους ένστολους που επί πολλά χρόνια δεν ξέρουν τι θα πεί  πενθήμερη εργασία,Χριστούγεννα, Πάσχα, Σαββατοκύριακο και καλοκαίρι.   Αυτιστικοί και ανάλγητοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία κατά των συνταξιούχων στρατιωτικών, των οποίων μείωσαν τις συντάξεις ακόμα και 50%, όπως βέβαια έγινε και σε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.  
   ΄Εφθασε όμως η ώρα να μιλήσουν  οι πολίτες, να μιλήσουν και οι ένστολοι πολίτες.
    Η απάντηση  της ελληνικής κοινωνίας  τους είναι γνωστή και γιαυτό  ακριβώς επενδύουν στην ραφιναρισμένη εκλογική βία, στον φόβο, και   στα εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα εντείνονται και θα πολλαπλασιάζονται, μήπως καταφέρουν να εξαπατήσουν και να παγιδεύσουν για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας.
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  ,  έχουν συναποφασίσει και θα ανακοινώσουν αμέσως μετά τις εκλογές νέες και μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών (ειδικά μισθολόγια)  και των συντάξεων, νέους φόρους, περισσότερη υποτέλεια,  λιγότερη δημοκρατία, και περισσότερη ανεργία.
     Τελειώνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να πω κουράγιο στους σοσιαλιστές συναγωνιστές  του ΄Ακη που επί πολλά χρόνια , ανιδιοτελώς θυσιάσθηκαν για μας και αγωνίσθηκαν να μετασχηματίσουν την κοινωνία και να συνετίσουν τους κοπρίτες και διεφθαρμένους ΄Ελληνες. 

Ο Νίκος Χανιάς γεννήθηκε στο Χαλκί Κορινθίας  (2-12-1956). 
 Υπηρέτησε την ελληνική κοινωνία από τη θέση του Αξιωματικού και Διοικητή διαφόρων Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, ανά την Ελλάδα (Αττική, Αχαϊα, Κορινθία, Σάμο, Μεσσηνία, Κυκλάδες, Ζάκυνθο, Ηλεία και Δωδεκάννησα).΄Εχει πάρει μέρος στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων συμβάντων (πυρκαϊών, πλημμυρών, σεισμών και ατυχημάτων ) που έπληξαν την χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Για την συμμετοχή του στις καταστροφικές πυρκαιές του 2007,προτάθηκε από φορείς, να ψηφισθεί σε διαδικτυακή ψηφοφορία, ως πρόσωπο της χρονιάς.
   ΄Εχει επιδείξει πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.Εκλεγόταν επί πολλά έτη στη πανελλήνια ομοσπονδία και εκπροσώπησε επανειλλημένα  τη χώρα μας, τους συναδέλφους του και το Πυροσβεστικό Σώμα, σε διεθνή συνέδρια με θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος (Αθήνα, Ρώμη, Μαδρίτη, Λουμπλιάνα κ.α). ΄Εχει αρθρογραφήσει επανειλλημένα για πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της  Αγωνιστικής Συνεργασίας στον Νομό Κορινθίας.Eίναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Είναι  παντρεμένος με την Στρατιωτικό Αλεξάνδρα Παπουτσή και έχει τρία παιδιά.