.

01/03/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση Τμ.Σωμ.Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Υπ.Δημοσίας Τάξης

Μετά τα πυρά του Υπ.Δημοσίας Τάξης 

Απάντηση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης από κεκτημένη ταχύτητα αντιπαράθεσης ψεύδεται και συκοφαντεί για άλλη μια φορά προκειμένου να διαστρεβλώσει τις  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρεί διάψευση μία υπηρεσιακή ανακοίνωση η οποία δεν απαντά στο σύνολο των καταγγελιών. Τη διερεύνηση περιστατικών πιθανής αυθαιρεσίας και απάνθρωπης συμπεριφοράς, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση τη  θεωρεί περιττή και εγκαινιάζει νέα μέθοδο αποφυγής της.
Το υπουργείο δημόσιας τάξης αν ήθελε να προστατέψει  την πλειοψηφία των αστυνομικών, θα αντιμετώπιζε άμεσα τα περιστατικά εκείνα που δυσφημούν  το σύνολο της αστυνομίας.
Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για τους αστυνομικούς και το σύνολο των ένστολων πολιτών είναι ο υπουργός δημόσιας τάξης και η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που με τις μνημονιακές πολιτικές τους αφού τους εξαθλίωσαν και κάνουν σχεδόν αδύνατη την επιβίωση των ίδιων και των οικογένειών τους, τους χρησιμοποιούν από τη μια για να κτυπήσουν τους αγώνες του λαού και από την άλλη τους ρίχνουν απροστάτευτους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Τέλος για άλλη μια φορά διατυπώνουμε τη θέση μας ότι η δημόσια ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών  με όρους ισοτιμίας και ισονομίας και τα σώματα ασφαλείας πρέπει να απεμπλακούν από τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης. Η λειτουργία τους πρέπει να τεθεί υπό την εποπτεία διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους. 
Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Η Πρώτη ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το περιστατικό βασανισμού του ανήλικου Πακιστανού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Η απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης
 «Προφανώς, στο Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν διαβάσει καν την διάψευση της καταγγελίας για δήθεν «βασανισμό» 14χρονου (και όχι 11χρονου όπως ισχυριζόταν χθες το ΚΕΕΡΦΑ) υπηκόου Πακιστάν και τις ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν το ψευδές των συγκεκριμένων ισχυρισμών. Ή ακόμη χειρότερα, θέλουν να παίξουν την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.
Κατά τα άλλα, το να κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του για τους… Έλληνες Αστυνομικούς, μοιάζει με ανέκδοτο. Γιατί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί αβασάνιστα, ακόμη και όταν αυτές διαψεύδονται, όλες τις καταγγελίες εις βάρος τους, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση. Αλλά είναι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον τους, όπως τον χθεσινό τραυματισμό αστυνομικών, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα Εξάρχεια. Τουλάχιστον, ας σιωπούν αντί να προκαλούν!».

Δελτίο Τύπου Τμ.Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τον βασανισμό ανήλικου κρατουμένου στην Αμυγδαλέζα(+απάντηση ΓΑΔΑ)ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΑνακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
για τον βασανισμό ανήλικου πακιστανού στην Αμυγδαλέζα


Οι καταγγελίες για τον βασανισμό του ανήλικου πακιστανού  στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, καθώς και η στέρηση τροφής στους κρατουμένους πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Η διερεύνηση καταγγελιών για απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών σε πολίτες και κρατουμένους και εμπλοκή σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, θα πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητη υπηρεσία. Η κωλυσιεργία και η απροθυμία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών, εκτός του ότι δεν αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αυτά,  τα πολλαπλασιάζουν και δυσφημούν   το σύνολο του προσωπικού της αστυνομίας.

Οι έλληνες αστυνομικοί εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.  Η πλειοψηφία του προσωπικού αγωνίζεται καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη , παρά την εξαθλίωση που βιώνει  λόγω των μνημονιακών  πολιτικών. Η ανοχή όμως σε συμπεριφορές  που καταπατούν τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών  σημαίνει αποδοχή, τους φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία, εκμηδενίζει την προσφορά τους και βάζει  εμπόδια στους   συνδικαλιστικούς τους αγώνες.


03/01/2013               Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  

Ακολουθεί η απάντηση της ΓΑΔΑΜεγέθυνση κειμένουΣμίκρυνση κειμένουΕκτύπωσηΗλεκτρονική Διεύθυνση
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τα αναφερόμενα σε χθεσινή (2-1-2013) έγγραφη καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α), για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού κρατουμένου και γενικότερα για «βασανισμούς» κρατουμένων στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  •  σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ε.Χ.Π.Α Ανηλίκων Αμυγδαλέζας,
  •  προχθές (1-1-2013) το βράδυ ένας 14χρονος (και όχι 11χρονος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία) αλλοδαπός κρατούμενος, υπήκοος Πακιστάν, επικαλέστηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της φρουράς στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ, όπου ουδέν διαπιστώθηκε και συνεστήθη επανεκτίμηση από παιδίατρο παιδοχειρουργό,
  •  πρωινές ώρες της επομένης (2-1-2013) ο ανήλικος επικαλέστηκε εκ νέου κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων «Π.&Α. Κυριακού, όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή,
  •  το απόγευμα της ιδίας ημέρας (2-1-2013) μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», όπου δεν διαπιστώθηκαν παθολογικά ευρήματα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή.
Ο συγκεκριμένος ανήλικος υπήκοος Πακιστάν την 18-12-2012 συνελήφθη να διαμένει παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών παραδόθηκε αυθημερόν στο Ε.Χ.Π.Α Ανήλικων Αμυγδαλέζας, όπου παραμένει για να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής του .