.

09/16/20 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κραυγή αστυνομικών: Η κυβέρνηση μας εμπαίζει και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός μας παγιδεύει!Εμπαιγμό και πλήρη αδιαφορία καταλογίζουν στον πρωθυπουργό οι αστυνομικοί της Δημοκρατικής Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, ύστερα και από την παρουσία του στη ΔΕΘ το περασμένο σαββατοκύριακο. 

 «Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού στην συνέντευξη του στη Δ.Ε.Θ, απέδειξε για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό και την πλήρη αδιαφορία του για τις πραγματικές ανάγκες των ενστόλων όπως και του συνόλου του κόσμου της εργασίας στην χώρα», αναφέρει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών σε ανακοίνωσή της, ενώ καλεί άπαντες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να αποτυπωθεί στην συνείδηση μας ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με αγώνες».

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δε μας αξίζει άλλο ο εμπαιγμός και η εθελοδουλία

Συνεχίζοντας η ΔΕΚΑ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση έχει ένα σκοπό, τα προνόμια των λίγων να επιβληθούν στις ανάγκες των πολλών. Την ίδια ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους εργολάβους, στις πολυεθνικές και σε εκλεκτούς της οικονομικής ελίτ, δήθεν γιατί επλήγησαν από το covid-19, ξεμπερδεύει με ένα υποκριτικό ευχαριστώ στους ένστολους οι οποίοι με φιλότιμο και αυταπάρνηση επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους, από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, θυσιάζοντας ακόμα και την ζωή τους! Οι πολιτικές που προαναγγέλλει όπως το νέο μνημόνιο της επιτροπής Πισσαρίδη, η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, οι επιχορηγήσεις και οι φοροελαφρύνσεις των ισχυρών και ο εκφοβισμός για συλλογική διεκδίκηση, με την εργαλειοποίηση και της αστυνομίας, θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί βιώνουν στις σημερινές συνθήκες, δυστυχώς με την κάλυψη και την ανοχή του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ, μια άνευ προηγουμένου δυσχερή κατάσταση. Το Προεδρείο πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Δεν προσποιείται καν ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντα του αστυνομικού, δεν μπαίνει καν στον κόπο να αρθρώσει φωνή διεκδίκησης και να αναδείξει μαχητικά τα κακώς κείμενα, αλλά το μόνο θέμα που την απασχολεί ,αυτή τη περίοδο, είναι η διατήρηση των προνομίων και η νομή τους σε ημετέρους.

Προς τι η εκκωφαντική σιωπή; Στους κυβερνητικούς θώκους βρίσκονται αυτοί στους όποιους οφείλουν κυρίως τη συνδικαλιστική τους υπόσταση και βάζοντας πλάτη εκατέρωθεν σε ένα ευτελές αλισβερίσι, ακριβώς για να μπορούν να ξεμπερδεύουν με ένα υποκριτικό ευχαριστώ.

Ακριβώς για να μπορούν να αδειάζουν τα αστυνομικά τμήματα και Τ.Α αναίμακτα.

Ακριβώς για να νομιμοποιείται η εργασιακή βαρβαρότητα, με την εντατικοποίηση της εργασίας μας, χωρίς ρεπό.

Ακριβώς για να μη χρειάζεται να ληφθούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού.

Ακριβώς για να μπορούν να γίνονται πελατειακές προσλήψεις.

Ακριβώς για να μην επιλύεται κανένα χρόνιο πρόβλημα (βαθμολόγιο, μισθολόγιο, επικίνδυνο και ανθυγιεινό κ.α.).

Ακριβώς για να οπισθοδρομεί ο οργανισμός ανεμπόδιστα στις εποχές των κομματικών διώξεων, και της πλήρους αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό. Τώρα το μόνο που μένει είναι το περιεχόμενο του να μας πνίξει. Το μόνο που μένει είναι ο ενδοτισμός τους να απλωθεί και σε ότι έχει μείνει υγειές. Η ευθύνη όλων μας τεράστια, που δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι ένας άλλος συνδικαλισμός, ανιδιοτελής, διεκδικητικός, αγωνιστικός και αποτελεσματικός είναι εφικτός. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για δάκρυα, για απάθεια. Η συγκρότηση ενός μετώπου που θα φέρει την ανατροπή, είναι απολύτως εφικτή και αναγκαία. Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τη σημερινή κατάντια του συνδικαλισμού και κάθε συνάδελφο που νιώθει ντροπή με την παρούσα κατάσταση να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξουμε πορεία από αυτό το μονόδρομο, που βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε ελπίδα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δε μας αξίζει άλλο ο εμπαιγμός και η εθελοδουλία.

Δώστε το παρόν με την Δ.Ε.Κ.Α στον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκιων μας!»


πηγη left.gr


Επίκαιρη ερώτηση Ραγκούση προς Γεραπετρίτη για το νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας σχετικά με τις άχρηστες «μάσκες»Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη

Θέμα: "Απόδοση ευθυνών τώρα για το νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος για τις άχρηστες 'μάσκες' στα σχολεία"

Αποσβολωμένοι παρακολουθούν οι πολίτες τους συναρμόδιους υπουργούς να προσπαθούν να αποποιηθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία.
Αποκρουστικό είναι το θέαμα της εκ των υστέρων επίκλησης αναρμοδιότητας τόσο από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, όσο και από την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, που εάν διέθεταν στοιχειώδη πολιτική ευθιξία θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, έχει φροντίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να καταστήσει απολύτως υπεύθυνο για αυτήν την τραγική αποτυχία το δήθεν επιτελικό κράτος του, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, όταν προχθές από τη Θεσσαλονίκη δήλωνε: «Θα είμαστε έτοιμοι με τις μάσκες στα σχολεία… Ευχαριστώ προσωπικά τον κύριο Γεραπετρίτη, ο οποίος έμεινε ξάγρυπνος για να γίνουν όλα σωστά…».
Δεν πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο τέτοιας επιπόλαιης σπουδής ενός Πρωθυπουργού, ο οποίος έσπευσε να αυτοθαυμαστεί καθώς και να προεξοφλήσει σωστή υλοποίηση μιας απόφασης, που τελικά έμελλε να αποτελέσει ένα πρωτοφανές τεκμήριο κυβερνητικής και κρατικής ανικανότητας.
Ο διασυρμός της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού όμως, δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η κύρια συνέπεια αυτής της τραγικής αποτυχίας.
Η χειρότερη συνέπεια αυτού του φιάσκου είναι δυστυχώς η γελοιοποίηση στα μάτια της νέας γενιάς, της πιο σοβαρής προσπάθειας για την εκμάθηση μαθητών και μαθητριών στη σωστή και συστηματική χρήση της μάσκας.
Γι' αυτήν όμως την παταγώδη αποτυχία στη μάχη της ελληνικής κοινωνίας κατά του κορωνοϊού, κανείς σας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Τώρα, όλοι κρύβεστε.
Από χθες το πρωί, μόνη κυβερνητική δραστηριότητα είναι η φαιδρή δημόσια ανταλλαγή υπαινιγμών μεταξύ των Υπουργών, με σκοπό την απόσειση και μεταφορά της ευθύνης.
Και βέβαια ούτε λόγος για μία δημόσια συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη.
Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό σας κράτος.
Αυτό είναι το δημόσιο ήθος της κυβέρνησής σας.
Αυτή είναι η κοινωνική σας ανευθυνότητα.
Τα οδυνηρά αποτελέσματα της ανεπάρκειας της κυβέρνησης έχουν ήδη προκαλέσει γενική κατακραυγή που κατακλύζει το δημόσιο διάλογο.
Η κυβέρνηση σπατάλησε διάστημα πολλών μηνών, στο οποίο, αντί να μελετήσει σοβαρά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και να προετοιμάσει και υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης, προχώρησε σκόπιμα σε μια ταχεία διαδικασία, της τελευταίας στιγμής, που εξυπηρετούσε τη χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διαγωνισμό, προμήθεια μασκών αξίας 6.108.199,97€. Διαδικασία στην οποία συμμετείχαν και καρπώθηκαν μέρος της προμήθειας, μέχρι και εταιρείες «φίλων», άσχετες με το αντικείμενο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Επικρατείας:

    1. Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτήν την τραγική αποτυχία στη μάχη για την προστασία της υγείας, μαθητών, εκπαιδευτικών, καθώς και των οικογενειών τους;
    2. Ποιες πρωτοβουλίες είχατε αναλάβει ως Υπουργός Επικρατείας για τον έγκαιρο εφοδιασμό των σχολείων με κατάλληλες μάσκες; Θα ζητήσει η δήθεν επιτελική σας κυβέρνηση έστω μία συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία για αυτό το αδιανόητο φιάσκο, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της νόσου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης