.

06/05/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν νέοι και νέες από Αγ. Αναργύρους, Καματερό, Ίλιον και Πετρούπολη, αυτό το Σάββατο (09/06).

Χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ έχει ορισθεί ο Πευκώνας Αγ. Αναργύρων (δίπλα στην κεντρικη πλατεια) και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30 Ανοιχτή συνέλευση νέων με θέμα "πολιτικές εξελίξεις και η ανάγκη αντιστάσεων". 
Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Ν. Ηλιόπουλος, υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του ΚΣ της νεολαίας ΣΥΝ.

22:00 Πάρτυ (rock,reggae, disco,etc)
Προβολές βίντεο, έκθεση σκίτσου, αφιερώματα (Σύνταγμα, Βενεζουέλα, αντιρατσισμός, φοιτητικό κίνημα στον Καναδά), αλληλέγγυο εμπόριο.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- Ώρα ευθύνης

Ημέρα που χρειάζεται να σκεφτούμε το φιλόξενο πλανήτη μας, ημέρα που χρειάζεται να αισθανθούμε την απόλυτη ανάγκη να συμμετέχουμε ο καθένας με το ρόλο μας, "για τη διατήρηση του οικολογικού αποτυπώματος της ανθρωπότητας μέσα σε πλανητικά όρια, σύμφωνα νε το μήνυμα του  γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μου για τη σημερινή  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Στην πατρίδα μας, που ο οδοστρωτήρας του μνημονίου, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί "πολυτέλεια" που δεν επιτρέπεται από τις "δανειακές συμβάσεις"

Ενώ βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του Ιουνίου, και η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει, ο  μηχανισμλος  δασοπροστασίας  στενάζει από τις ελλείψεις.

Στον τομέα της πρόληψης, το μόνο που υπάρχει είναι οι φωνές αγωνίας τόσο από τους δασολόγους, όσο και από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την έλλειψη των αναγκαίων πιστώσεων  Αγνοείται η χρηματοδότηση των έργων και μέτρων πρόληψης (αποψίλωση, καθαρισμοί δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, κ.λ.π.) από τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο, που  μαζί με την μεταβολή του κλίματος, θα δημιουργήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της δασικής μας έκτασης μια  πυριτιδαποθήκη.
Στον τομέα της καταστολής και ειδικότερα στις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος η κατάσταση είναι επίσης αποκαρδιωτική.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Δήλωση Π.Τριγάζη υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Να απαγορευτεί συνταγματικά η εγκατάσταση πυρηνικών στην Ελλάδα
-Να πάρουν θέση τα κόμματα στην πρόταση για αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή
 Με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β’ Αθηνών και υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα εγρήγορσης και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης.Απαιτούνται πρωτοβουλίες τόσο για την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας όσο και της περιφερειακής, αλλά πάνω απ’ όλα η διεκδίκηση της αρχής: οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη.Στο πρόγραμμά του για την εξωτερική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει διακηρύξει τη θέλησή του να αγωνιστεί για την ανάπτυξη της Βαλκανικής και της Μεσογειακής συνεργασίας. Στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας έχουμε προτείνει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη.Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει και τους μεγάλους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή μας και τη χώρα μας από τα πυρηνικά όπλα και τα εργοστάσια, που υπάρχουν ή σχεδιάζονται, όπως το πυρηνικό εργοστάσιο στην υψηλής σεισμικότητας περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας (Ακούγιου). Γι’ αυτό αποτελεί ζήτημα ζωής να κινητοποιηθούμε όλοι οι λαοί της περιοχής για την δημιουργία μιας αποπυρηνικοποιημένης Μ.Ανατολής, πρόταση που μπορεί να αποτελέσει απάντηση και στα σχέδια νέου πολέμου στη πολύπαθη Μ.Ανατολή, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Η χώρα μας έχει κάθε λόγο να πρωταγωνιστήσει στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζοντας ενεργά την φινλαδική πρωτοβουλία για μια διεθνή  διάσκεψη για το ζήτημα αυτό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εντός του 2012.Τέλος, μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της αποπυρηνικοποίησης θα ήταν μια απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης, για την απαγόρευση της εγκατάστασης πυρηνικών όπλων και πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα μας.Επαναφέρουμε την πρόταση αυτή, την οποία είχαμε κάνει στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, ζητώντας να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου».

Στρατιώτες απολύονται αλλά παραμένουν στα στρατόπεδα,γιατί δεν έχουν λεφτά να φύγουν!

Η είδηση αν είναι πραγματική είναι συγκλονιστική και αποκαλυπτική της οικονομικής ανέχειας.
Σύμφωνα με είδηση που αλίευσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ»,στρατιώτες που απολύονται «Ξεμένουν στα στρατόπεδα» γιατί δεν έχουν χρήματα!

Γράφει η εφημερίδα:
«Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!
διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΠΙΔΑΣ


ΕΛΑΣ: Στη μάχη χωρίς... "όπλα"

Στα όριά τους βρίσκονται οι αστυνομικοί στην Κρήτη, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι ελλείψεις προσωπικού και σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται από τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους κάνουν την καθημερινή μάχη που δίνουν για να πατάξουν την εγκληματικότητα άνιση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Θανάση Μπαλαμούτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι μια από τις πιο προβληματικές σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό, κατά την άποψή του, οφείλεται στη συσσώρευση πολλών προβλημάτων, για τα οποία κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, καθώς κάποιοι πάνω από όλα έβαζαν το προσωπικό όφελος. 
 

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ

Την Δευτέρα 04-06-2012, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καθώς και τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές της 03-06-2012, προέκυψε το νέο Προεδρείο της ΕΑΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα στο  eapsgr.blogspot.gr

Ο Μπαμπούλας του συνδικαλισμού και της διάλυσης στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Είναι οι Ενώσεις Στρατιωτικών, Συνδικαλιστικά Όργανα;

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών, είναι ενώσεις φυσικών προσώπων όπως αυτές εννοούνται στο Σύνταγμα της Ελλάδας (Άρθρο 12, παρ. 1). Με την διευκρινιστηκή απόφαση του Αρείου Πάγου, ξεκαθαρίζεται οριστικά ότι, οι στρατιωτικοί, ομοίως προς τους λοιπούς Έλληνες, μπορούν να συστήνουν ενώσεις και σωματεία. Τα σωματεία αυτά, αν και ομοιάζουν σε αυτά, που ώς τώρα έχουμε γνωρίσει ως συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν βασικές διαφορές. 
Οι ομοιότητες περιορίζονται ως προς την μορφή οργάνωσης και το ότι, πρόκειται για ενώσεις ανθρώπων που έχουν κοινό εργασιακό αντικείμενο. Σε τίποτα δεν μπορούν να θυμίσουν τα γνωστά ως τώρα συνδικάτα. Αν απορείτε, γιατί αυτό. Μα διότι το αντικείμενο διαφέρει κατά πολύ. 
Τα σωματεία (των πολιτών, για να κάνουμε διάκριση), διεκδικούν αποκλειστικά και μόνο, εργασιακές διευκολύνσεις ή βελτιώσεις. Δεν ασχολούνται, ούτε με θέματα στέγασης, ούτε με την οικογένεια του μέλους τους. Συχνά παρακινούνται από εξωγενείς παράγοντες (εργοδότες, πολιτικοί χώροι), ενώ τα εκλεγμένα όργανά τους, ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με το φορέα που εργοδοτεί τα μέλη του συνδικάτου.

Διαμαρτυρία της Ένωσης Αργολίδας για παραβίαση ωραρίου αστυνομικού προσωπικού


Η κατάσταση με το ματαναστευτικό στην Πάτρα επέφερε μετακινήσεις δυνάμεων από τις όμορες περιφερειακές υπηρεσίες της Αχαίας. Η Διμοιρία Υποστήριξης της Αργολίδας όπως φαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας ήταν απ΄αυτές που ενίσχυσαν την Αχαία.Για ταλαιπωρία και άδικη αντιμετώπιση που υπέστησαν στην Αχαία κάνει λόγο ηΈνωση Αστυνομικών Αργολίδας που απέστειλε απέστειλε έγγραφο στον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος . Διαβάστε σχετικά στο www.bloko.gr

Ανακοίνωση Γραφείου Tύπου ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» βρίσκει το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον στη χώρα μας σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.
Τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις κατεδάφισαν κάθε θεσμική περιβαλλοντική κατάκτηση, νομιμοποίησαν αυθαιρεσίες μεγάλης κλίμακας, πρόσφεραν «γη και ύδωρ» σε επίδοξους επενδυτές για να λεηλατήσουν τις πόλεις και την ύπαιθρο. Επεκτάθηκε η δραματική περιβαλλοντική υποβάθμιση και μεθοδεύτηκε η πλήρης εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια.
Το κυρίαρχο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης, σε συνθήκες ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και χρειάζεται ν’ αλλάξει ριζικά.
Η διέξοδος από τη σύνθετη οικονομική, κοινωνική και οικολογική κρίση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από ένα συνειδητό και συνολικό κοινωνικοπολιτικό αναπροσανατολισμό. Στην αντίληψη και στις προγραμματικές στοχεύσεις της αριστεράς σήμερα το περιβάλλον αποτελεί αναπαλλοτρίωτο, συλλογικό πόρο της κοινωνίας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αντιπαραθέτει ένα ριζικά διαφορετικό παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό σχέδιο ανάπτυξης. Το σχέδιο αυτό στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των μελλοντικών γενιών, επιδιώκει την ισορροπία και τη συνέργεια μεταξύ αγροτικής παραγωγής, μεταποίησης και υπηρεσιών, διαφυλάσσει το περιβάλλον και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.
Θα βαδίσουμε σταθερά μαζί με τα κινήματα για το περιβάλλον και την οικολογία και θα συνεχίσουμε να δίνουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα, για τη δημοκρατική επαναθεμελίωση και επέκταση του περιβαλλοντικού δικαίου, την ανατροπή του σημερινού παραγωγικού - καταναλωτικού προτύπου και την ισόρροπη, συμβατή με το περιβάλλον ανάπτυξη υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3-6-2012 για την ανάδειξη των νέων οργάνων της ΕΑΠΣ (για το διάστημα 2012-2014), τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής:

διαβάστε περισσότερα στο  http://eusr.org

Σύσκεψη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών

Πραγματοποιήθηκε στις  31-5-2012, κατόπιν σχετικού αιτήματός της ΠΟΕΠΛΣ σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού ΠτΠ κ. Οικονόμου Ελευθέριου, παρουσία του Γ.Γ. Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλου Αθανάσιου, του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σούλη Κωνσταντίνου, του Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Φουστάνου Θεόδωρου, του αρμόδιου Κλαδάρχη Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Πετρόπουλου Παναγιώτη και του Δ/ντη ΔΙΧΕΔΑΠ Πλοιάρχου Λ.Σ. Μεταξά Νικόλαου και της Ομοσπονδίας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών του Λ.Σ. και η πορεία εξέλιξης στο μείζον θέμα της καταβολής των οφειλόμενων δαπανών.
Από την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, φάνηκε σχετική πρόοδος σε ότι αφορά τον έλεγχο των συγκεκριμένων δαπανών.
Από τα περίπου 7.500.000 € χρωστούμενων δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν σταλεί στη ΥΔΕ και βρίσκονται στο τελικό στάδιο ελέγχου, τα 3.500.000 €.