.

06/19/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ

Μόνο οι Πυροσβέστες από όλους τους ένστολους των Σ.Α. δεν πήραν το εκλογικό επίδομα των πρώτων εκλογών  ακόμα.
Συνάδελφοι
Ενώ οι  δεύτερες κατά σειρά εκλογές ολοκληρώθηκαν,  δυστυχώς αυτό που παραμένει ίδιο  μέχρι και σήμερα είναι η ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ΚΑΙ  ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ  των ιθυνόντων απέναντι στους Έλληνες Πυροσβέστες.
Ενώ στο αστυνομικό και λιμενικό προσωπικό χορηγήθηκε από την περασμένη Παρασκευή  η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα  για τις εκλογές της 6/5,  το πυροσβεστικό προσωπικό παρέμεινε στο περίμενε.
Προφανώς  η   διαχειριστική γραφειοκρατία  των θησαυροφυλάκων του κράτους, έκρινε ότι είτε οι Πυροσβέστες είναι « ζάμπλουτοι» και δεν τους ενδιαφέρει  το «σκάρτο εκλογικό εκατόευρο» είτε  κατέληξαν ότι η προσφορά τους στην ασφάλεια της χώρας είναι ανάξια λόγου και έργου.
Προφανώς για τους  διαχειριστές του μνημονίου  της χώρας, δεν φθάνει  η σφαγή του πυροσβεστικού εισοδήματος. Δώρα, επιδόματα, μισθολογικές, χρονοεπιδόματα, δασικό και τώρα το εκλογικό.

Εκλογική αποζημίωση στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»

Ενώ με τον Ν. 4051/2012 νομοθετήθηκε η εξαίρεση του προσωπικού των τριών
Σωμάτων Ασφαλείας από το δικαίωμα χορήγησης εκλογικής αποζημίωσης, η προηγούμενη κυβέρνηση με την ΚΥΑ 17336/4-5-2012 αποφάσισε την χορήγηση ποσού 10.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας στα πλαίσια της διενέργειας των Βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, που θα καταβαλλόταν σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Η καταβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της 5-5-2012, θα πραγματοποιούνταν με την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου.
                    Το πρώτο μέρος του εμπαιγμού ολοκληρώθηκε με την μισθοδοσία του Ιουνίου, όπου δεν πιστώθηκε στον λογαριασμό μας ούτε ένα ευρώ από την περιβόητη εκλογική αποζημίωση! Με το ξέσπασμα των πρώτων αντιδράσεων και με την δεύτερη εθνική εκλογική αναμέτρηση να έχει προκηρυχθεί όπως και την αναστολή των κανονικών μας αδειών να βρίσκεται σε ισχύ, υπήρξε η εκ νέου διαβεβαίωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι το ποσό των 93 ευρώ (μικτό ποσό 130 ευρώ στον καθένα), θα δινόταν το συντομότερο δυνατό, δικαιολογώντας την καθυστέρηση στην γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία πληρωμής (καταβολή πλέον μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και όχι μέσω παγίας προκαταβολής).

διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΥΠΣ

Στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα

Με μια σεμνή τελετή το συνδικαλιστικό μας κίνημα τίμησε σήμερα τη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα που δολοφονήθηκε από άνανδρους τρομοκράτες, πριν από τρία χρόνια.
  Με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών, τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, του Υπαρχηγού κ. Νικόλαου Σερέτη, του Διευθυντή Επιτελείου κ. Αδαμάντιου Σταματάκη, των Επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος κ.κ. Δημήτριου Παπαδόπουλου και Γρηγόρη Μπαλάκου, του Βοηθού Γ.Α.Δ. Αττικής κ. Θουκυδίδη Σακαρέλλου, του Διευθυντή του ΤΕΑΠΑΣΑ κ. Κων/νου Τσουβάλα, του Επίτιμου Προέδρου της ΠΟΑΣΥ και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Μαυρόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κ. Μπέη Παναγιώτη, του Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλία Ηλιόπουλου, εκπροσώπων Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των Ομοσπονδιών μας, των συγγενών και φίλων του αείμνηστου Νεκτάριου Σάββα και πολλών συναδέλφων. 


διαβάστε την συνέχεια της ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ

Αθάνατος στις καρδιές όλων μας!

Για όλους εμάς η ημέρα έχει ένα και μόνο σημαντικό γεγονός: την ανάληψη των καθηκόντων του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ της ΔΙ.ΑΣ, του Νικόλα, σε μια υπηρεσία που δεν σχόλασε ΠΟΤΕ!!
Ο πρόεδρος, Βασίλης Ντούμας, μαζι με τον Γραμματέα του σωματείου μας, Γιάννη Φαναριώτη, προσέτρεξαν στο Νοσοκομείο να συμπαρασταθούν κυρίως στους γονείς, στους συγγενείς και συναδέλφους. Μέσα στην θλίψη μας πληροφορηθήκαμε για το ευτυχές γεγονός που συνδέεται με την πορεία της υγείας του έτερου ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, η ζωή του οποίου δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και πρόκειται να χειρουργηθεί στο Θριάσιο ώστε να αποκατασταθούν τα πόδια του που φέρουν πολλαπλά κατάγματα.
Η αποστολή όλων διατρέχει μεγάλους και πολλαπλούς κινδύνους, ιδιαίτερα σε περιοχές που ο Νόμος δεν εφαρμόζεται και οι κανόνες είναι ανύπαρκτοι.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Τάσο Μαυρόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα σε εξέλιξη μέτωπα  των πυρκαγιών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  Θ. Μπούφη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παν. Μπονάτσο και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Λίγο πριν την αναχώρηση του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από το ΣΕΚΥΠΣ προσήλθε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος με τον οποίο ο Θ. Δρίτσας  είχε σύντομη συζήτηση αξιολόγησης της κατάστασης.
Μετά το τέλος της επίσκεψης εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο Θ. Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η ανθρώπινη αμέλεια και οι ισχυροί άνεμοι είναι οι πρώτες αιτίες για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες και σήμερα  και για την ταχύτατη επέκτασή τους.
Όμως οι επικίνδυνες ελλείψεις και η ελλιπής ετοιμότητα του μηχανισμού δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης είναι και σήμερα παρούσες και γεννούν τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία.
Οφείλουμε να επισημάνουμε -κάτι που το διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας- ότι  η καταστροφή και η απειλή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία και η επαγγελματική ευσυνειδησία των πυροσβεστών αλλά και η προσφορά των εθελοντών και των ενεργών πολιτών, που όλες αυτές τις ώρες δίνουν τιτάνιο αγώνα.
Ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σήμερα οι επίσημες αξιολογήσεις για την  αποδυνάμωση των ανέμων, οι επόμενες μέρες είναι επικίνδυνες. Κάνουμε έκκληση εκτός από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, να ενεργοποιηθούν  πανελλαδικά οι πολίτες και οι δημοτικές αρχές, ώστε να καθαριστούν γρήγορα από τα ξερά χορτάρια όλες οι δημόσιες εκτάσεις, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα ιδιωτικά οικόπεδα και να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες και. σε εμάς εναπόκειται σε κρίσιμες στιγμές να αποδείξουμε ότι  ως κοινωνία μπορούμε να πάρουμε τις ευθύνες επάνω μας.