.

02/21/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις από Βαλαβάνη-Δρίτσα-Διαμαντόπουλο στη βουλή για τις νέες περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Όλγας – Νάντιας Βαλαβάνη, Β’ ΑθηνώνΘοδωρή Δρίτσα, Α΄ Πειραιά και Νησιών  και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας στις 18/2/2013 συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας

Συγχαρητήριο Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. προς τους συναδέλφους τους


                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Στις 20/02/2013 και περί ώρας 20:00 οι συνάδελφοι Π.Χ. και Κ.Ι. που εκτελούσαν
διατεταγμένη υπηρεσία στις σκοπιές, 2 του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού και 5
της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, αντελήφθησαν ύποπτες κινήσεις στην ταράτσα της
Δ’ πτέρυγας και άμεσα ενημέρωσαν τον ΑΞ.ΥΠ. και σήμαναν συναγερμό.

Κατόπιν ενημέρωσης, από τη Διευθύντρια της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, του
Διοικητή και του Υποδιοικητή της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού, οι οποίοι προσήλθαν
άμεσα, προέκυψε ότι έγινε απόπειρα απόδρασης τεσσάρων κρατουμένων, εκ των οποίων
οι δύο συνελήφθησαν μετά την άμεση αντίδραση των προαναφερομένων Εξωτερικών
Φρουρών και οι άλλοι δύο δεν είχαν εντοπισθεί.

Αμέσως, τέθηκε σε επιφυλακή το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών του Κορυδαλλού
και προσήλθαν άμεσα στην υπηρεσία οι Εξωτερικοί Φρουροί της νυχτερινής βάρδιας, ενώ
αποκλείστηκε ο περιβάλλον χώρος από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που συμμετείχαν οι Εξωτερικοί Φρουροί και οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι
εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Εξωτερική Φρουρά, οι δύο κρατούμενοι.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 15/02/2013, το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Α.Κ.Κ.
Κασσάνδρας ενημερώθηκε για απόδραση δύο κρατουμένων από το Κατάστημα.

Αμέσως οι Εξωτερικοί Φρουροί Π.Δ. και Χ.Ε. ενεργώντας με επαγγελματισμό και
λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλειας, μετέβησαν στον χώρο απ’
όπου σημειώθηκε η απόδραση, εξωτερικά του Καταστήματος και μετά από σχετική έρευνα
προέβησαν στην σύλληψη των δύο κρατουμένων.

Κατόπιν και αξιολογώντας τη συμπεριφορά των συλληφθέντων, μετέβησαν εκ’
νέου στο χώρο, όπου και μετά από σχολαστική έρευνα ανακάλυψαν και συνέλεξαν δύο
συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συνάδελφους, Π.Χ. και Κ.Ι. της Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. Κορυδαλλού καθώς και στους Π.Δ. και Χ.Ε. της Εξωτερικής Φρουράς Α.Κ.Κ. Κασσάνδρας για τον ιδιαίτερο ζήλο
και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

,


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

      -Ο-                                                                                                                    -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ                                                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Διεθνής Αμνηστία ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Διεθνής Αμνηστία έχει μακρόχρονες και συνεχιζόμενες ανησυχίες αναφορικά με την παράλειψη των αρχών στην Ελλάδα να διασφαλίσουν ότι η αστυνομία σέβεται και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δρα βάσει διεθνούς δικαίου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. τουΤάσου Μανιάτη


     Τάσος Μανιάτης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ.  (ΕΑΠΣ)
 Πρίν από  τρείς και πλέον μήνες σε συνάντηση που είχαν τα Δ.Σ των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΛ.ΑΣ- ΠΣ- ΛΣ) με τον Οικονομικών κ. Στουρνάρα, μας είχε δηλώσει ευθαρσώς  << ότι εκτός από τις περικοπές σε μισθούς για τους ένστολους στα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το 2013 και συγκεκριμένα το ποσό των (78.000.000),  θα υπάρξει ένα ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ το ίδιο έτος, μέσα από το οποίο θα προσδιόριζε ΝΕΕΣ περικοπές για το 2014 της τάξεως των (88.000.000) πού μάλιστα μέρους τους θα καλυφθεί από το κόψιμο των μισθολογικών προαγωγών///// ότι φοράς θα παίρνεις///// καθώς και επιδομάτων.
Οι πρώτες περικοπές ψηφίστηκαν από τούς διαχειριστές του μνημονίου γνωστούς πλέον << Ως ΔΗΜΙΟΥΣ η ως ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ>>.
 Οι δεύτερες περικοπές του 2014 ενταγμένες στο ΜΝΗΜΟΝΕΙΟ 3 και παρά την δήλωση άγνοιας των πολιτικών Ιθυνόντων όπως και στις περικοπές για το 2013, συζητήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Παράλληλα χρησιμοποιούν το Π.Σ. ως πειραματόζωο με το Σχέδιο Νόμου για την <αναδιοργάνωση> στην βάση της μείωσης των λειτουργικών δομών κατά 30% σύμφωνα με το μνημόνιο,  καθώς και των δαπανών σε αυτό, μειώνοντας έτσι την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Πλέον οι ηγέτες  επιχειρούν να παίξουν παιχνίδι και με τους θεσμούς.
 Είμαστε κάθετα αντίθετοι,και γιαυτό έχουμε καθήκον  να τούς  σταματήσουμε.
ΟΙ Κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει πόσο το ηθικό είναι σημαντικό, στο να έχεις αξιόμαχα Σώματα Ασφαλείας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και του ίδιου του κράτους. Με ένστολους που πλέον θα ανήκουν στην ομάδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας, πού θα βρουν το ηθικό στήριγμα να επιτελέσουν το υπηρεσιακό καθήκον;
 Αλλά για πιά ευεσθησία προς τούς πολίτες μπορούν να μιλούν οι επίορκοι συγκυβερνήτες:
-Για πάνω από τους τρείς χιλιάδες συμπολίτες μας, που τους οδήγησαν στην αυτοκτονία
-Για τα 3.900.000 πού ζουν κάτω από τα όρια της Φτώχιας
-Για το μεγάλο ποσοστό των ανέργων και δη στους νέους πού έχουν συντριβεί τα όνειρα  μαζί και το μέλλον τους, με ορισμένους από αυτούς να βρίσκουν την διέξοδο της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ του δύσκολου δρόμου της κατοχής.
Ξεστομούν ξεδιάντροπα εκκλησιαστικούς λόγους του τύπου <Βοηθήστε του φτωχούς συμπολίτες μας>. Θα συμφωνήσω ως προς την άξία της βοήθειας και τις αλληλεγγύης, αλλά θα διαφωνήσω στο ότι <ΔΕΝ θέλω κοινωνία φτωχών> αλλά κοινωνία πολιτών πού ευημερούν.
Η ανοχή πού επιδεικνύει η κοινωνία και οι συναδελφοί μου ένστολοι με εξοργίζει αφάνταστα. Ελάχιστη αντίσταση επιδείξαμε από την αρχή της εφαρμογής των ληστρικών μνημονίων, με μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και παρακολουθώντας από την πολυθρόνα του σπιτιού με απάθεια τα τεκταινόμενα. Καίγονταν τά σπίτια των συμπολιτών μας και εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα στο ρυθμό των ΜΕGAλοκάναλων παπαγάλων των ΜΜΕ πού μας είχαν αποβλακώσει.
Τώρα το όριο της φτώχειας κτύπησε και το δικό μας σπίτι καταρράκωσε την αξιοπρέπεια και οδηγεί τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση.
Ένας είναι ο δρόμος!!!!
Ξεσηκωθείτε και τιμωρείστε τους δημίους με τον ίδιο τρόπο πού αυτοί πράττουν.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική Τρομοκρατίας του Ελληνικού λαού  μπορεί να αλλάξει και να σταματήσει η εξαθλίωση των οικογενειών μας, αρκεί να την αλλάξουμε εμείς.
Πρέπει να παλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας.
Εμπρός να σταματήσουμε τον κατήφορο.
 Τίποτα δεν πρέπει να είναι ίδιο με το σήμερα.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!!!! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.  

Ένωση Αστ.Υπ.Τρικάλων: Μομφή στην κυβέρνηση για τις ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης

Φτάσαμε στα όρια μας
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από τις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την αλληλεγγύη της και δηλώνει παρών στους αγώνες όλων των εργαζομένων.

Αστυνομικοί βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν 23χρονη αυτόχειρα

Σύμφωνα με την e-εφημερίδα voria της Θεσσαλονίκης δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ  βούτηξαν στο Θερμαικό και έσωσαν 23χρονη.

Ψηφίστηκε ο νέος μισθολογικός Αρμεγαδώνας για τους ένστολους, Νέες βίαιες μειώσεις


Ψηφίστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Τι τρέχει με τους Ισπανούς Πυροσβέστες;

Η κίνηση του Πυροσβέστη στη Λα Κορούνια΄να αρνηθεί τη διαταγή δικαστικής επιτροπής και να μην κόψει την αλυσίδα από το σπίτι 85χρονης στην οποία είχε επιβληθεί έξωση  ίσως να μας ακούγετε περίεργο σε εμάς, αλλά όχι όμως στους Ισπανούς. ΄

Ομοσπονδίες Ενστόλων: Επιστολή στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας για ανάληψη πρωτοβουλιών αναχαίτισης των περικοπών στους ένστολους


 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Σύμφωνα με ανεπίσημη μετάφραση από το αγγλικό κείμενο του «Μνημονίου συνεννόησης στις συγκεκριμένες υποθέσεις οικονομικής πολιτικής», που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα στο άρθρο 10.6 με τίτλο: «Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2012 και Μεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική για 2013 – 2016», μεταξύ των άλλων αποτυπώνονται:

Εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί στην καταστολή αποδυναμώνουν την ΕΛ.ΑΣ- Σύγκριση Ελλάδας με άλλες χώρες

Ο Νίκος Δένδιας ήταν σαφέστατος όταν από το βήμα του ετήσιου  τακτικού συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ., έκανε λόγο για μείωση των υπεράριθμων θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.