.

02/14/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τροχονόμος Σκιάχτρο!

enstoloi.gr-οι ένστολοι ανα την υφήλιο
Ποιός είπε ότι οι ένστολοι δεν έχουν φαντασία και δημιουργικότητα; Η τροχαία  της Σανγκάης μιμήθηκε μια μέθοδο που χρησιμοποιούν απο αρχαιοτάτων χρόνων οι αγρότες για προστατέψουν την καλλιέργεια τους απο τα πτηνά!

OmniaTv: Καταγγελία για την παρουσία ένστολων αστυνομικών στη σύσκεψη του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων

Σύμφωνα με καταγγελία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ένστολοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στην συνέλευση του Συντονισμού, προκειμένου να «ελέγξουν αν τίθενται ζητήματα τάξης και ασφάλειας»

Η κυβέρνηση αποκάλυψε τις προθέσεις της για το ξεπούλημα εκατοντάδων νησίδων

Η ένταξη των δημόσιων νησίδων στην τροπολογία που προσπαθεί να περάσει από το παράθυρο η κυβέρνηση αποκάλυψε τις προθέσεις της για ξεπούλημα εκατοντάδων ελληνικών νησιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ


          Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Ε.Α.Π.Σ


Α.Π.2930                                                                                                 13-2-2013 

                ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ  


Προς αξιότιμους Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου 


Κυρίες και κύριοι  Βουλευτές. 

Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα τελευταία χρόνια μετά την επιβολή του δυσβάσταχτου Μνημονίου στη χώρα μας, δεχτήκαμε μια άγρια επίθεση στο πενιχρό εισόδημά μας. 

Οι αλλεπάλληλες περικοπές εξανέμισαν τις αποδοχές μας,  πυρπολώντας την ίδια τη ζωή μας, και  φέρνοντας μας στα όρια της επιβίωσης. 

Και  ενώ ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την τελευταία αναδρομική «σφαγή»  του τελευταίου «Μεσοπρόθεσμου» του 2012, αύριο συζητείται στην   διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016»  όπου πέρα από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των ένστολων  για το 2013 όπου ανέρχονται στα 78 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει για το 2014 μία ακόμα μεγαλύτερη περικοπή,  που ανέρχεται  στα 88,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της εφαρμογής του  «νέου μισθολογίου» των ένστολων. 

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές. 

Η διαμορφωθείσα πλέον κατάσταση είναι αφόρητα δυσβάσταχτη για το πυροσβεστικό προσωπικό που δίνει καθημερινά, με  κίνδυνο της ζωής του, τη μάχη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της πατρίδας από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές. 

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές. 

Μην συντελέσετε με την ψήφο σας στο νέο αυτό χτύπημα  της ζωής μας, αλλά και του αξιόμαχου του επαγγελματικού μας φορέα. 
Ο  Έλληνας Πυροσβέστης που καθημερινά υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες επιτελεί το καθήκον του, περιμένει έστω και τώρα να πράξετε και εσείς το δικό  σας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του. 

  


  
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ 
Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ 


Νικόλαος Αθάνατος 
Ιωάννης Σταμούλης

Καταστολή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Μέργου - Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Η διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του Κ. Μέργου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, γνωστού για τη δήλωση περί προοπτικής μείωσης του ήδη καταβαραθρωμένου κατώτατου μισθού, δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξυλοδαρμούς. Τραυματισμοί 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών,

Νέες βίαιες περικοπές μισθών

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 500/3/40
Προς: Πρόεδρο, Γραμματέα και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
  Αξιότιμοι κ. Πρόεδρε, κ. Γραμματέα και κ.κ. Βουλευτές
  Συζητείται σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
  Από την ανάγνωση και μόνο των σχετικών στοιχείων, προκύπτει ανάγλυφα το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν για το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και συνακόλουθα για τις οικογένειές μας, όσο και για τους συμπολίτες μας, αφού οι περαιτέρω περικοπές των λειτουργικών δαπανών, επηρεάζουν επί τα χείρω και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις καλές προθέσεις των συναδέλφων μας.
  Ειδικότερα, η Κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση τα εξής:
-Περικοπές ειδικών μισθολογίων ενστόλων 78.000.000 ευρώ το 2013
-Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ
-Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών
-Μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών
  Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016.
  Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί απαρέγκλιτα τις καταστροφικές απαιτήσεις των τροϊκανών, παρά το γεγονός ότι ομολογείται και επισήμως πλέον η αναποτελεσματικότητα των μέτρων και κυρίως το ότι το τρίτο Μνημόνιο έχει σχηματιστεί με λάθος πολλαπλασιαστές!
  Επειδή τα νέα αυτά μέτρα οδηγούν και τους ένστολους στο περιθώριο και στην κοινωνική εξαθλίωση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το προαναφερόμενο νομοσχέδιο, χωρίς να βάλει καν στη βάσανο της συζήτησης στην αρμόδια Οικονομική επιτροπή της Βουλής τις διατάξεις του.
  Σε αρνητική περίπτωση, παρακαλούμε στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων να μας απευθύνετε σχετικές προσκλήσεις, προκειμένου να ενημερώσουμε διεξοδικά τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού μας για τις καταστρεπτικές συνέπειες των συνεχιζόμενων περικοπών.
  Οι ένστολοι δεν επαιτούν!
  Απαιτούν κοινωνική δικαιοσύνη και μια δίκαιη οικονομική πολιτική που θα τους εξασφαλίζει, πλέον, μόνο «τα προς το ζην» και όχι το «ευ ζην», το οποίο δυστυχώς προ πολλού έχει υποθηκευτεί στο βωμό της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας.
ypografes_omospondion4

Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα

Τέλος στα σενάρια, στις διαψεύσεις και στις διαρροές για το τι έχουν να περιμένουν οι στρατιωτικοί ,εν ενεργεία και απόστρατοι.Τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά χειρότερα και δεν χρειάζεται κανένας να το πει. Είναι όλα γραμμένα στο Μνημόνιο Συνεννόησης και στο Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών.