.

04/14/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 Αndy  Warhol,   1982

Επικρατεί το αδιαχώρητο στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων που, αργά αλλά σταθερά, μετατρέπονται σε... φυλακές αφού τα σωφρονιστικά καταστήματα αδυνατούν να υποδεχθούν άλλους έγκλειστους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στα τμήματα της ΕΛΑΣ (κυρίως στο λεκανοπέδιο) βρίσκονται κατά μέσο όρο περί τους 700 κρατουμένους περισσότεροι απ’ όσους μπορούν να «σηκώσουν». Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται το αδιαχώρητο, καθώς ορισμένες ημέρες, ο αριθμός αυξάνεται ακόμη περισσότερος. Συν τοις άλλοις, η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα δυνάμεις της ΕΛΑΣ να μην αναπτύσσουν άλλες δράσεις, αφού μόνο η φύλαξη τόσο μεγάλου αριθμού «μόνιμων» κρατουμένων απορροφά μεγάλο μέρος του προσωπικoύ της. Όπως τονίζεται αρμοδίως, μια λύση θα πρέπει να βρεθεί και μάλιστα άμεσα.

Πηγή: Καθημερινή Κυριακής 14/4/2012- skai.gr

ΛΗΣΤΕΙΑ! 14 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΡΝΙ, 9 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ!

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ «ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΟΡΓΙΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Πρωτοφανής «ληστεία» σε βάρος των καταναλωτών εξελίχθηκε από χθες στην αγορά, αφού οι τιμές του αρνιού εκτινάχθηκαν στα 14 ευρώ, ενώ το κατεψυγμένο Νέας Ζηλανδίας στα 9 ευρώ το κιλό.
Κυκλώματα μεγαλεμπόρων δημιούργησαν τεχνητή έλλειψη στην αγορά, προκειμένου να διαμορφώσουν τις τιμές στα ύψη και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των καταναλωτών. 

διαβάστε περισσότερα στο http://www.iskra.gr

Στην Ελλάδα του 2012,η Μεγάλη Παρασκευή έγινε καθημερινότητα.

Φέτος, το χρονικό διάστημα πριν και μετά τις εορτές του Πάσχα, δεν θα είναι για τον Έλληνα στρατιωτικό, όπως κάθε χρόνο. Κρίσεις δεν έγιναν. Πάγωσαν για μετά τις εκλογές. Το τι σχέση, βέβαια, έχουν οι βουλευτικές εκλογές με τις κρίσεις του προσωπικού, με το εάν, δηλαδή, οι Ανθυπολοχαγοί γίνουν Υπολοχαγοί και αυτοί Λοχαγοί, κανείς δεν μπορεί να το κατανοήσει. Απάντηση δεν υπάρχει, πλην των γνωστών ξύλινων λόγων. Χρονοεπίδομα και μισθολογικές προαγωγές πάγωσαν. Οικογενειακός – οικονομικός προϋπολογισμός κτύπησε κανόνι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν σε κατάσταση πενίας, φτώχειας και ανέχειας. Οι δυσκολίες βρέθηκαν στην προσκήνιο. Βοήθεια από πουθενά. Σκάστε και κολυμπήστε...

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπού και Βουλευτή Ά Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ά Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, συναντήθηκαν στις 10 Απριλίου με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην ανάγκη συγκρότησης μηχανισμού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, ώστε αυτή να υπάγεται σε διακομματικό κοινοβουλευτικό όργανο και όχι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη η  αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, ώστε αυτή να προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και όχι να παρακολουθεί διαδηλωτές και πολίτες. Ιδιαίτερα σήμερα που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να σπάσουν τα στεγανά που έχουν δημιουργήσει εντός της ΕΥΠ εκπρόσωποι άλλων εποχών και άλλων αντιλήψεων σχετικά με τον ρόλο της υπηρεσίας.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την σημερινή κατάσταση της υπηρεσίας, μιας και δείχνει σημάδια πλήρους αποδιοργάνωσης και διαφθοράς.
Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν τις θέσεις τους  στα θέματα που αφορούν το μισθολόγιο και τα εργασιακά δικαιώματα τους.