.

01/15/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Νέο μαχαίρι στα εισοδήματα μας

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 502/3/3

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Με νέες εισοδηματικές απώλειες, συνεχίζεται η φετινή χρονιά, μετά την ψήφιση του Φορολογικού νομοσχεδίου στην Βουλή (11.01.2013), καθώς την μερίδα του λέοντος καλούνται να καταβάλλουν για μια ακόμα φορά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με επιπλέον 1,114 δισ. ευρώ, βάσει των νέων κλιμάκων φόρου εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Συναδέλφων μας, με μεγάλους χαμένους τους πολύτεκνους, άμεσα θα διαπιστώσει νέες μειώσεις στις αποδοχές από την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου, λόγω των αλλαγών που έρχονται στις κλίμακες του φόρου εισοδήματος, με την κατάργηση του ατομικού αφορολογήτου των 5.000€ και την κατάργηση της προσαύξησης του αφορολογήτου, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ο φόρος είναι πλέον ίδιος για έναν μισθωτό χωρίς παιδιά και για έναν μισθωτό με πέντε παιδιά! Καταργούνται ακόμα οι φοροαπαλλαγές που αφορούν τους τόκους των στεγαστικών δανείων, τα ασφάλιστρα και τα ενοίκια πρώτης κατοικίας. Περιορίζεται το αφορολόγητο που αφορά δαπάνες από τα νοσήλια (έκπτωση φόρου 10%), τα ιατρικά έξοδα και την διατροφή μεταξύ συζύγων, ενώ προστέθηκαν οι δαπάνες για τα δίδακτρα φροντιστηρίων, ξένων γλωσσών και ιδιαίτερων μαθημάτων. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται πλέον στην συλλογή αποδείξεων, καθώς προβλέπονται δυσβάστακτες ποινές σε όσους δεν συμπληρώσουν το αναγκαίο χρηματικό ύψος.
  Πιο αναλυτικά, για τα εισοδήματα του έτους 2013,
-Καθιερώνεται κλίμακα τριών συντελεστών φόρου: 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ (φόρος κλιμακίου 5.500€), 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ (φόρος κλιμακίου 5.440€) από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, και 42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ. Το ποσό φόρου που προκύπτει από την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι μέχρι 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ, στο οποίο η έκπτωση θα μηδενίζεται.
  Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-Για Συνάδελφο με 1 παιδί και μισθό 857 € (εισόδημα 12.000 €) θα προκύψει αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων κατά 3 €, για μισθό 1.143 € (εισόδημα 16.000 €) κατά 14 €, για μισθό 2.143 € (εισόδημα 30.000 €) κατά 55 €.
-Για Συνάδελφο με 2 παιδιά και μισθό 1.357 € (εισόδημα 19.000 €) οι μηνιαίες κρατήσεις θα αυξηθούν κατά 22 €, για μισθό 1.857 € (εισόδημα 26.000 €) κατά 49 €, για μισθό 2.500 € (εισόδημα 35.000 €) κατά 94 €.
-Για Συνάδελφο με 3 παιδιά και μισθό 1.214 € (εισόδημα 17.000 €) θα προκύπτει αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων κατά 47 €, για μισθό 1.785 € (εισόδημα 25.000 €) κατά 58 €, για μισθό 2.857 € (εισόδημα 40.000 €) κατά 139 €.
-Συλλογή αποδείξεων: Καθιερώνεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, το άθροισμά των οποίων πρέπει να είναι ίσο με το 25% του ετήσιου εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 42.000 €, προκειμένου να μην επιβληθεί επιπρόσθετος φόρος. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, προβλέπεται πλέον υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ. Αν κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται, θα πληρώσει επιπλέον φόρο (ποινή) από 10% έως 22%. Για παράδειγμα, Συνάδελφος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ. Στην περίπτωση που θα συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, π.χ. 5.000 €, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 2.500 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 550 €(2.500 Χ 22%)!
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Για μια ακόμα φορά δοκιμάζονται οι αντοχές μας, καθώς ο συνδυασμός του νέου Φορολογικού και των νέων μειώσεων που επήλθαν με τον Ν.4093/2012 στις αποδοχές μας, προκαλεί "αιμορραγία" στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Η νέα καταιγίδα δεν έχει τελειωμό καθώς πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου φορολογικού, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «μίνι φορολογικό», προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 44 δις ευρώ και θα ακολουθήσει ένα «νέο» νομοθέτημα. Παράλληλα, με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016, προβλέπεται η εφαρμογή από την 1.1.2014 ενός νέου μισθολογίου για τους ένστολους, με νέες περικοπές, της τάξεως των 88 εκατ. ευρώ.
  Σας καλούμε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε με τον αγώνα μας τις νέες βάρβαρες περικοπές που μας επιφυλάσσουν.
ypografes-poasy

Πήγαν να ''λύσουν'' την κατάληψη χωρίς άδεια του Πανεπιστημίου

Από φιάσκο σε φιάσκο διολισθαίνει η πανικόβλητη ΓΑΔΑ.
Οργάνωσε την κινηματογραφική έφοδο στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη δίχως προηγουμένως να εξασφαλίσει την ... άδεια του ιδιοκτήτη. Του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλαδή που διατηρεί τη νομή και την κυριότητα του τμήματος. Μόλις η Πρυτανεία ενημερώθηκε για την εισβολή, υπήρξε επικοινωνία με τους επικεφαλής της ΓΑΔΑ για να
ζητηθούν εξηγήσεις. Αμέσως μετά δόθηκε διαταγή της άτακτης αστυνομικής υποχώρησης και της απελευθέρωσης των 16 "συλληφθέντων".
Παρότι από το αρχηγείο επιχειρήθηκε να δοθεί κάλυψη στην ΓΑΔΑ με το πρόσχημα ότι δεν επρόκειτο για λύση κατάληψης αλλά για μία αστυνομική έπιχείρηση ελέγχου σε χώρο που συγκέντρωνε όλα τα εν δυνάμει χαρακτηριστικά του άβατου, αποφασίστηκε στο πλαίσιο όσων χθες είχε πει υπό μορφή οδηγίας ο κ. Δένδιας να γίνει ο έλεγχος του. Τότε προς τί οι προσαγωγές και η απόπειρα σχηματισμού δικογραφίας που σταμάτησε μόλις υπήρξε η παρέμβαση της πρυτανείας;

Και ποια η διαφορά στην ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών με το γραπτό μήνυμα για την επιχείρηση στη Βίλλα Αμαλίας στις 20 του μήνα; Σ' αυτό έγραφαν ότι: "Σε εξέλιξη βρίσκεται από 7.20 το πρωί αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν (Βίλλα Αμαλία).
Στο σημερινό έγραψαν: Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου".
Στην περίπτωση της Βίλλας Σκαραμαγκά, είχαν βάλει τη λέξη εκκένωση: "Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης της Βίλλας Μαρία Κάλλας στη συμβολή της Πατησίων και Σκαραμαγκά".
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πειθαναγκάστηκαν να κάνουν ήταν η επιστροφή των κλειδιών ως ... αχρεωστήτως παραλληφθέντα από τους υπό προσωρινή έξωση ενοίκους της.
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως δηλαδή έγιναν και το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί και άνδρες των ΕΚΑΜ, έφταναν στην οδό Λέλας Καραγιάννη και με τροχούς στα χέρια άνοιγαν την πόρτα της ομώνυμης κατάληψης.
Έγιναν 16 προσαγωγές, φασαρία, κάτοικοι της περιοχής που είχαν πάει στην λαϊκή αγορά εγκλωβίστηκαν με τα ψώνια στα χέρια και η ένταση ήταν μεγάλη.


Πηγή : bloko

Πέθανε ο νεότερος επιζών της λίστας του Σίντλερ σε ηλικία 83 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 83χρονος Λίον Λέισον, ο μικρότερος σε ηλικία Εβραίος που διασώθηκε χάρη στην περίφημη λίστα του Σίντλερ

Η λίστα του Σίντλερ ήταν μία λίστα 13 σελίδων που περιείχε τα ονόματα 801 Γερμανών – Εβραίων, τους
οποίους ο επιχειρηματίας Όσκαρ Σίντλερ κατάφερε να σώσει από τους θαλάμους αερίων.

Η περιβόητη λίστα συντάχθηκε στις 18 Απριλίου του 1945 από τον Όσκαρ Σίντλερ μέλος του ναζιστικού κόμματος, ο οποίος απασχολούσε Εβραίους κρατούμενους σε επιχείρηση του στην Κρακοβία που παρήγαγε προϊόντα για τον γερμανικό στρατό. Ο Σίντλερ, σοκαρισμένος από τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος, φρόντισε να σώσει τους Εβραίους που εργάζονταν στο εργοστάσιό του, συντάσσοντας μία λίστα με ονόματα που ζητούσε ως «απαραίτητη εργασιακή δύναμη» και έτσι τα άτομα αυτά γλίτωσαν το θάνατο στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων.

Ο Λίον Λέισον ήταν ο μικρότερος σε ηλικία Εβραίος του οποίου το όνομα βρισκόταν στη λίστα του Σίντλερ. Ήταν περίπου 10 ετών όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Πολωνία το 1939 και ενώ οι δύο αδελφοί του ήταν θύματα του Ολοκαυτώματος, ο ίδιος επέζησε καθώς στα 13 του ήταν εργάτης στο εργοστάσιο του Σίντλερ.

Μάλιστα ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι ήταν τότε τόσο κοντός που χειριζόταν τις μηχανές στο πόστο του, ανεβασμένος σε ένα κιβώτιο.

Μετά τον πόλεμο μετακόμισε στις ΗΠΑ και εργάστηκε ως δάσκαλος για να ξεχάσει τη φρίκη του πολέμου, ενώ σπάνια μιλούσε για τα βιώματά του από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διάσωσή του χάρη στο Σίντλερ, μέχρι την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το 1993. Πηγή: bloko

Πλήγμα στον Τουρισμό η αναίτια και βίαιη προσαγωγή τουριστών στα κρατητήρια στα πλαίσια του «Ξένιου Δία»


Πλήγμα στον Τουρισμό η αναίτια και βίαιη προσαγωγή τουριστών στα κρατητήρια στα πλαίσια του «Ξένιου Δία» - Ερώτηση Δ.Τσουκαλά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ,
Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ σε τουρίστες, οι οποίοι επισκεπτόμενοι την Ελλάδα αντί να περιηγούνται στα μνημεία της χώρας μας πέρασαν τις διακοπές τους στα αστυνομικά τμήματα λόγω αναιτιολόγητων προσαγωγών, με μπόλικο ξύλο, που οι ίδιοι καταγγέλλουν τόσο πριν και κατά τη στιγμή της σύλληψής τους όσο και μετά στα κρατητήρια, όπου κρατήθηκαν μαζί με παράτυπους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, όπως αναφέρουν.
Το ρεπορτάζ αναφέρει χαρακτηριστικά περιπτώσεις ατόμων που συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν λόγω του χρώματος του δέρματός τους στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Δίας". Κάποιοι καταγγέλλοντες μάλιστα τονίζουν ότι ενώ είχαν ήδη επιδείξει τα διαβατήριά τους, οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν στο Τμήμα, όπου ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Ένας εξ αυτών δήλωσε αυτολεξεί στη συνέντευξή του : «Πήγα να ξοδέψω τα χρήματά μου στην Ελλάδα και με σταμάτησαν για το χρώμα του δέρματός μου. Είναι ρατσιστές» .
Ντροπιαστική δε για τη χώρα μας είναι η περίπτωση του δρ. ΣΑΪΛΕΝΤΡΑ ΚΟΥΜΑΡ ΡΑΙ, που ήρθε στην Ελλάδα δεχόμενος τιμητική θέση από την ΑΣΟΕΕ. Είχε βγει από το κτήριο για λίγο ξεχνώντας να πάρει μαζί τα χαρτιά του, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί. Ο ίδιος δήλωσε «Νόμιζαν ότι ήμουν Πακιστανός και, καθώς δεν μιλούσαν αγγλικά, δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ήμουν από την Ινδία». Φοιτητές και συνάδελφοί του προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς ποιος ήταν, αλλά μάταια.
Επειδή κάτι τέτοιο δημιουργεί μείζον θέμα τόσο διπλωματικό, όσο και για τον Τουρισμό και τη φήμη της χώρας μας, μετά μάλιστα και από την έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ που προειδοποιεί τους τουρίστες για την ασφάλειά τους, ότι δηλαδή διατρέχουν τον κίνδυνο να δεχθούν επιθέσεις στην Ελλάδα.
Επειδή ο υπερβάλλων ζήλος των αστυνομικών θολώνει την κρίση τους.
Επειδή οι εξευτελιστικές διαταγές από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για προσαγωγές κατ’ αποκοπήν ντροπιάζουν  μια ολόκληρη χώρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Με ποια κριτήρια γίνονται οι προσαγωγές;
2. Κρίνεται άσκοπο οι αστυνομικοί που διενεργούν τους ελέγχους να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, ώστε να μπορούν τουλάχιστον να συνεννοηθούν με τους τουρίστες;
3. Πώς κρίνεται το γεγονός ότι καίτοι οι Τουρίστες επιδεικνύουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ωστόσο προσάγονται στα Αστυνομικά Τμήματα;
4. Θα λάβει επιτέλους ένα τέλος η αδικαιολόγητη χρήση βίας εναντίον των προσαχθέντων, οι οποίοι μάλιστα δεν προβάλλουν και την παραμικρή αντίσταση; Θα αποβάλλεται επιτέλους την επαναλαμβανομένη δικαιολογία – απάντησή σας ότι για τα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας φταίει ατομικά ο κάθε αστυνομικός; Θα αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας;
Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Τσουκαλάς

Εθελοντές πυροσβέστες - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Εθελοντές πυροσβέστες - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Όπως αναφέρεται εδώ και καιρό, στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση, αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος προς τις Περιφερειακές Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενισχύοντας έτσι τόσο τις αρμοδιότητες τους όσο και το ρόλο τους. Ταυτόχρονα όμως στο όνομα της αναβάθμισης φημολογείται ότι επιχειρείται και ένα «κλείσιμο» Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων, με το αιτιολογικό ότι ο αριθμός των συμβάντων που αυτά αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα μικρός και κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί  εξοικονόμηση πόρων.
Είναι συνταγματική υποχρέωση του κράτους να παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη της χώρας εκείνη ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεται, και το κλείσιμο Υπηρεσιών φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά αναβαθμίζει και ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αυτού. Το κλείσιμο μιας  Υπηρεσίας ή ενός Κλιμακίου το μόνο που πετυχαίνει είναι να απομακρυνθεί το Πυροσβεστικό Σώμα από την περιοχή και ο πολίτης  να στερείται τις υπηρεσίες του, εκείνη τη στιγμή που θα το χρειαστεί. Ένα κλείσιμο μιας Υπηρεσίας θα αυξήσει κατακόρυφα τον χρόνο άφιξης στο συμβάν, με αποτέλεσμα η όποια καταστροφή που θα επέλθει να είναι μεγαλύτερη και εν κατακλείδι να υπάρχει ανάγκη για διάθεση περισσότερων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Από το 1991 έχει καθιερωθεί ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη που προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε περιοχές όπου απουσιάζει η έμμισθη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στόχος του νόμου αυτού ήταν η έμμεση εξάπλωση του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των κατοίκων, όπου ως εθελοντές πυροσβέστες θα έπαιζαν το ρόλο του πρώτου ανταποκριτή και του πρώτου επεμβαίνοντα σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών μέχρι, αν ήταν απαραίτητο, την άφιξη της Επαγγελματικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πάνω σε αυτόν τον τρόπο διάρθρωσης και λειτουργίας είναι στημένες οι περισσότερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και έχουν επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Το Νοέμβριο του 2011 η Βουλή προχώρησε στην ψήφιση του Ν.4029/2011 αναβαθμίζοντας τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα. Το συγκεκριμένο νόμο τον υπερψήφισε και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι το νομοθέτημα αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στο Π.Σ., χωρίς να υποκαθίσταται ο επαγγελματικός του χαρακτήρας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός,
•    Σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει στην πλήρη αξιοποίηση του νομοθετήματος αυτού, μέσω μια στρατηγικής ανάπτυξης Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε περιοχές όπου σχεδιάζεται το κλείσιμο επαγγελματικών Υπηρεσιών διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία του Π.Σ. στην περιοχή;
•    Σκοπεύει να προχωρήσει στην αναβάθμιση των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων Ατταβύρου Ρόδου, Πεντέλης  Αττικής και Βουτά Χανίων σε Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Β’ Τάξης, με την τοποθέτηση υφιστάμενου μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου;
•    Σκοπεύει να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να υλοποιήσει άμεσα το ενδιαφέρον αρκετών Δήμων για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Καφαντάρη  Χαρούλα
Τσουκαλάς Δημήτρης

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του ν. Ηρακλείου προκαλεί η έλλειψη καυσίμων


Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του ν. Ηρακλείου προκαλεί η έλλειψη καυσίμων -- Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης η υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη καυσίμων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα χρέη που φτάνουν τις 18.500 ευρώ προς τον μέχρι πρότινος προμηθευτή τον οδήγησαν στην καταγγελία της σύμβασης, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανεφοδιασμού των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού, μιας οργανικής για την ασφάλεια των πολιτών Υπηρεσίας, για  μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στη σωρεία άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και που παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα. Η ελλιπής συντήρηση των σκαφών σε συνδυασμό με το πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα θέτει τόσο τους εργαζόμενους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής όσο και τους πολίτες σε κίνδυνο.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κ. Υπουργέ
1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του νομού Ηρακλείου ώστε να υπάρχει αυτονομία στη λειτουργία της Υπηρεσίας;
2.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου ο επιχειρησιακός εξοπλισμός να συντηρείται επαρκώς, να είναι κατάλληλος και να μην θέτει σε κίνδυνο εργαζόμενους και πολίτες;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Μαίρη Διακάκη
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Θοδωρής Δρίτσας