.

04/18/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ – ΦΟΝΙΑ 4,7% ΤΟ 2012 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΝΤ!

 Πρώτη φορά ο θύτης ζωγραφίζει με τόσο μελανές προβλέψεις τα παθήματα του θύματός του!  Ύφεση, αρνητικό πληθωρισμό, υψηλή ανεργία και μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Συνιστά τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι το ίδιο το ΔΝΤ που επιβάλλει, στο πλαίσιο της τρόικας, το μνημονιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, σκιαγραφεί με τις προβλέψεις του την παταγώδη αποτυχία αυτού του προγράμματος και το δράμα στο οποίο βυθίζεται η οικονομία!  Η βαθιά ύφεση (4,7%) που προβλέπει, μάλλον εξωραϊσμένα, το ΔΝΤ, για το 2012, δηλαδή για πέμπτο συνεχή χρόνο (!), όχι μόνο συνιστά πρωτοφανές γεγονός για χώρα σε ειρηνική περίοδο αλλά και αποτελεί μια ανεπανάληπτη καταστροφή, η οποία μάλλον θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με ένα απίστευτο κανιβαλισμό!

διαβάστε περισσότερα στο /www.iskra.gr

Επιστολή συζύγου στρατιωτικού προς τους υποψηφίους των κομμάτων

Προς Παντώς Υπευθύνων
 Κύριοι,
 Είμαι σύζυγος μόνιμου υπαξιωματικού στρατού ξηράς.
Σας στέλνω τη παρούσα επιστολή, διότι επιθυμώ να σας επισημάνω τη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια.
Εκτός από την  άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει... λόγω των συνεχόμενων μειώσεων του μισθού του συζύγου μου αλλά και της απόλυσής μου από τη δική μου εργασία, έχουμε φορτωθεί και με το άγχος που προκαλείται επανηλλημένως  τα τελευταία χρόνια από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των μεταθέσεων.
  Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω για τα εξής:
α) Την έγκαιρη ανακοίνωση των μεταθέσεων, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς τον χρόνο για την οργάνωσή τους, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. (π.χ. χρηματικό ποσό που πρέπει να έχουμε συγκεντρώσει για προκαταβολή 2 ενοικίων της καινούριας κατοικίας, εξόφληση όλων των λογαριασμών της προηγούμενης κατοικίας, μεταφορικά έξοδα μετακόμισης, όπως επίσης και μεταφορικά έξοδα ανεύρεσης κατοικίας ), καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για μας με τις παρούσες καταστάσεις ν’ ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
 

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος γαι τα "Πληρώματα σκαφών Λ.Σ. "

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΠΛΣ
σχετικά με τα προβλήματα
των πληρωμάτων των σκαφών
 του Λιμενικού Σώματος.
Η σχετική ανακοίνωση με υμερομηνία
18 Απριλίου 2012 έχει ως εξής:


Πληρώματα σκαφών Λ.Σ

Η αθέατη πλευρά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής που όμως είναι αυτή που σηκώνει το κύριο βάρος της αναγκαιότητας ύπαρξής του, είναι τα πλωτά σκάφη.
Ένας ομολογουμένος απαξιωμένος τομέας της δραστηριότητας του Σώματος όπου ταυτόχρονα είναι και ο κύριος επιχειρησιακός του βραχίονας, από τον οποίο κρίνεται εν πολλοίς η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητά του. Και αυτό είναι το οξύμωρο.
Τι και αν προσθέσαμε τον όρο «Ακτοφυλακή» στην ονομασία μας, τι και αν προσπαθούμε να αλλάξουμε προσανατολισμό, η σκληρή πραγματικότητα των στοιχείων και των αριθμών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Άλλωστε οι προσλήψεις Α/Ξ όπου δεν καλύφθηκε καμία θέση Α/Ξ προερχόμενου από ΑΕΝ τα λέει όλα.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η μη αναγνώριση των αναγκών των πληρωμάτων των ΠΛΣ, όπου αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ωράριο, μέρα, νύχτα, Σαββατοκύριακα, αργίες αφού σχεδόν κανένα ΠΛΣ δεν έχει 2ο πλήρωμα, να μετακινούνται συνεχώς για κάλυψη αναγκών σε όλη τη χώρα.
Πράγμα που αποτελεί πλέον συνήθη πρακτική και βέβαια χωρίς να λαμβάνουν πλέον ούτε τις πενιχρές αποζημιώσεις που χαρακτηρίζονται ως πλεύσιμα. Η υπουργική απόφαση που καθόριζε τις σχετικές αποζημιώσεις έχει ζητηθεί να αντικατασταθεί με ΚΥΑ, όπου για αδικαιολόγητους λόγους καθυστερεί υπερβολικά, θέτοντας σε κίνδυνο τις αποζημιώσεις των δικαιούχων εδώ και 3 χρόνια.
Ο εμπαιγμός και η αδιαφορία για μία ακόμη φορά είναι πιο ισχυρά από το δίκιο των ανθρώπων που εργάζονται αναγνωρισμένα και αποδεδειγμένα περισσότερο από κάθε άλλον κάτω από αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής τους για το κοινωνικό σύνολο. Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Αρχηγείου Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά των ΠΛΣ και των πληρωμάτων τους κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την λειτουργικότερη και αποδοτικότερη προσφορά τους, στο πλαίσιο της προστασίας των θαλασσίων συνόρων, της παράνομης δραστηριότητας στην θάλασσα αλλά κυρίως δίνοντας τους ταυτόχρονα την ελπίδα ότι κάποιος τους σκέφτεται, κάποιος ασχολείται επιτέλους μαζί τους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

«Ο συνδικαλισμός περνάει κρίση ως αξία»

Ο συνδικαλισμός στην Ελληνική Αστυνομία ήρθε σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα και ζούσαμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Κατακτήσεις άλλων εργαζομένων όπως ωράριο εργασίας , αμοιβές για νυχτερινή εργασία και πενθήμερα αποτελούσαν όνειρα «θερινής νυκτός» για τους ένστολους. Οι διαφοροποιήσεις που υπήρξαν από τότε μέχρι σήμερα είναι πάρα πολλές και βελτίωσαν την εργασιακή ζωή των αστυνομικών αλλά ταυτόχρονα έκαναν και ένα άνοιγμα στην Ελληνική Κοινωνία δείχνοντας ότι ο αστυνομικός δεν είναι αντίπαλος με τον πολίτη αλλά υπάρχει για να τον υπερασπιστεί , να τον βοηθήσει , να του παρέχει το αγαθό της ασφάλειας. Ακόμα και σήμερα που κάποιοι χρησιμοποιούν την αστυνομία ως «σάκο του μποξ» για να περάσουν τα οποιαδήποτε σκληρά μέτρα, εμείς θα είμαστε με την κοινωνία, γιατί αποτελούμε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της....

διαβάστε τη συνέντευξη του Γραμματέα του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου στο «ileiapost» από το www.poasy.gr

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Παρέμβαση των 

Αναστάσιου Μανιάτη, Μέλους του Δ.Σ.-Υπεύθυνου Κινητοποίησης  και του Ιωάννη Σταμούλη Ταμία του Δ.Σ.της ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 Μετά από δύο και πλέον χρόνια πρωτοφανούς λιτότητας, η Συγκυβέρνηση των δυνάμεων του Μνημονίου χωρίς καμιά Λαική Νομιμοποίηση, και σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ), πήραν αποφάσεις που οδηγούν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας και της χώρας μας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον Κεφαλικό Φόρο ,τα Χαράτσια ΔΕΗ, της μειώσεις σε Μισθούς και Συντάξεις, την μείωση των Κατώτατων Μισθών των Επιδομάτων Ενεργείας και των Κοινωνικών Επιδομάτων, την Ληστρική επιδρομή στα Ασφαλιστικά Ταμεία (PSI), τα Ρήτρα Θανάτου, την Κατάλυση των Δημοκρατικών Θεσμών με την επιβολή στον Ελληνικό Λαό της Κυβέρνησης Ράιχενμπαχ, καθώς και την Εκποίηση της Δημόσιας και ιδιωτικής Περιουσίας.
Με τις αποφάσεις τους, μετέτρεψαν τη βαθιά και πολλαπλή κρίση της κοινωνίας σε κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Έχει γίνει πια σαφές σε όλους τους Έλληνες Πολίτες ότι το «κούρεμα» και η νέα δανειακή σύμβαση μόνο δεινά θα φέρουν στο σύνολο των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, επαγγελματιών, αγροτών και νέων που ζουν σε τούτη τη χώρα.Η κυβέρνηση Συνεργασίας δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της, και μετεκλογικά, προς όφελος μόνο των πλούσιων, των τοκογλύφων και των τραπεζών. Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Η εκτροπή αυτή πρέπει να σταματήσει.Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.Σήμερα τίθεται με μεγαλύτερη οξύτητα το ερώτημα ποιος θα πληρώσει την κρίση:

Ο κόσμος της εργασίας ή το κεφάλαιο.

Η αποτυχία των Μνημονίων, πού τα επέβαλαν τα Οικονομικά Κέντρα- Ξένα και Εγχώρια με τους πραιτοριανούς τοποτηρητές τους, έχουν φανερή πια αδυναμία να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, αλλά και παροχές δημόσιας υγείας και παιδείας στον Ελληνικό ΛΑΟ.Έτσι κάνουν επιτακτική, αλλά και επίκαιρη μία άλλη Πολιτική Προοπτική.Μπροστά στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ελίτ, οι τράπεζες, οι «αγορές», το κεφάλαιο ενάντια στον κόσμο της εργασίας, η προστασία μας από την μνημονική λαίλαπα που σαρώνει τη ζωή μας, πρέπει να είναι μια άλλη πολιτική.Μια πολιτική που να εκφράζει την βούληση των μη προνομιούχων πολιτών της πατρίδας μας, μια προοδευτική λαική πολιτική που να εκφράσει το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που συγκροτείται από τους ενεργούς πολίτες.Μια πολιτική που να δημιουργήσει διέξοδο από την βαθιά κρίση που πλήητει βάναυσα την χώρα μας.Μιά πολιτική που να εκφράσει το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο πολιτών των πολιτών που νιώθουν στο πετσί τους την αδικία,την φτώχεια, την εξαθλίωση, την βαρβαρότητα.Και αυτή η λαική οργή, ο θυμός και η αγανάκτιση δεν πρέπει να είναι απλά μιά ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά μια πολιτική επιλογή που θα οδηγήσει σε μιά λαϊκή εντολή, που θα συστήσει ένα προοδευτικό συνασπισμό εξουσίας.Ένας συνασπισμός εξουσίας ,που θα φέρει στην πατρίδα μας, μια εναλλακτική Κυβερνητική πρόταση απέναντι στην κρίση.
Θα απαλλάξει τη χώρα μας από το μνημόνιο, θα δώσει σταθερότητα, προοπτική και ελπίδα, όχι μονάχα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης. Γιατί η ανατροπή στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.Βέβαια το "μαύρο μέτωπο" απλώνει τα εκβιαστικά διλλήματα και τις κυνδινολογίες, γιά τα άδεια ράφια - κ,λ,π.
Το σύστημα παίζει τα ρέστα του, αυτή είναι η αλήθεια. 
Αν η Ελλάδα κάνει την αλλαγή, αύριο τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην Ευρώπη. Η σιδηρά κυρία Μέρκελ, θα υποχρεωθεί να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα,το ΔΝΤ θα πρέπει να διαχειριστεί ένα αρνητικό προηγούμενο για τη φήμη και την αξιοπιστία του Ταμείου και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα και την πραγματικότητα μιας άλλης Ελλάδας – μιας Ελλάδας που δεν δέχεται χωρίς αντίλογο ό,τι της προτείνουν, αλλά μιας Ελλάδας που απαιτεί, διεκδικεί και διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας άνεμος αλλαγής. Υπάρχει ένα κλίμα ανατροπής. Ταυτόχρονα, όμως, και σε όλη την Ευρώπη, οι πολιτικές αυτές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα, οδηγούν και την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, στη χρεοκοπία και στη διάλυση. Είναι θέμα ημερών, ίσως, να ενταχθεί και η Ισπανία στο καθεστώς της επιτήρησης και στο ΔΝΤ, αφού η συνταγή της λιτότητας και εκεί έχει αποτύχει παταγωδώς. Είναι ζήτημα ημερών να τεθεί. Ζήτημα για την πορεία ολόκληρης της Ευρωζώνης, διότι το σχέδιο Μέρκελ – Σαρκοζί, το σχέδιο της λιτότητας, διευρύνει την ύφεση και δημιουργεί συνθήκες χάους στην οικονομία και έντονων κοινωνικών αντιθέσεων.
Την ίδια στιγμή, όμως, που η Ευρώπη βυθίζεται εξαιτίας αυτών των πολιτικών που εφαρμόστηκαν παραδειγματικά στην Ελλάδα, έχουμε και το ευχάριστο μήνυμα ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αντιστάσεις, υπάρχουν κινητοποιήσεις και υπάρχει ο άνεμος της αλλαγής.
Στη Γαλλία την επόμενη Κυριακή λίγο πριν από εμάς έχουν κι εκεί εκλογές. Κι εκεί η έκπληξη των εκλογών αναμένεται να είναι ο υποψήφιος της Αριστεράς, ο Ζαν - Λυκ Μελανσόν, ο οποίος καταγράφει διπλάσια και τετραπλάσια ποσοστά από αυτά που κατέγραφε η Αριστερά μέχρι πρότινος, και έχει καταφέρει να βάλει στην προεκλογική ατζέντα, στην προεκλογική συζήτηση, τις προτάσεις της Αριστεράς για αναδιανομή του πλούτου, για φορολογία στους πλούσιους και φοροαπαλλαγές στους μισθωτούς και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και ταυτόχρονα και την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, της βασικής αιχμής δηλαδή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη.
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι η Αριστερά είναι η δύναμη που πλέον δεν καταγράφεται ως δύναμη καταγγελίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία, αλλά ως δύναμη πρωταγωνίστρια στις πολιτικές εξελίξεις.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 17-4-2012)

Προεκλογική Περίοδος με Πολλές Υποσχέσεις

Είμαι λοιπόν απόστρατος αξιωματικός κάτω των 55 ετών και με μια σειρά μέτρων μου μείωσαν τη μειωμένη σύνταξή μου κατά 40%. Μειωμένη ήταν γιατί αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ νωρίτερα, οπότε και οι συντάξιμες αποδοχές μου, συμφώνως προς τον ισχύοντα τότε κώδικα περί συντάξεων, ήταν πολύ κατώτερες από κάποιον που θα έφευγε με πλήρη σύνταξη. Όταν αποφάσισα να φύγω από την ενεργό υπηρεσία, υποβάλλοντας προς τούτο την αίτηση αποστρατείας μου, δεν πίστευα ότι μια μελλοντική  κατοχική κυβέρνηση (*) θα μου έκοβε το 40% μόνο και μόνο επειδή ήμουν κάτω των 55 ετών.

Διαβάστε την επιστολή  του Σχη ε.α. Α.Φ. 55 ετών, από το kranosgr.blogspot.com

Φαντάροι δεν ήθελαν άδεια…λόγω κρίσης

Απίστευτο. Η κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και τους φαντάρους που κάποτε παρακαλούσαν για μια άδεια και τώρα τους την δίνουν και δεν την θέλουν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» αυξάνονται ραγδαία οι στρατιώτες που δεν κάνουν χρήση της εξόδου τους από το στρατόπεδο η ακόμα και της κανονικής τους άδειας ελλείψει χρημάτων, όσοι υπηρετούν εκτός του τόπου κατοικίας τους..
Οι οικογένειές τους πλέον δεν μπορούν να τους στηρίξουν οικονομικά είτε λόγω ανεργίας είτε σημαντικών μειώσεων στους μισθούς.
Ενδεικτικό της
κατάστασης είναι ότι έχουν τριπλασιαστεί τα αιτήματα για θητεία στην Κύπρο, όπου ο μηνιαίος μισθός κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 300 ευρώ.
Οι φαντάροι ζητούν από τους διοικητές των μονάδων τους να μεταφέρουν όλη τους την άδεια στο τέλος της θητείας τους, έτσι ώστε ουσιαστικά να απολυθούν συντομότερα.
Η 9μηνη θητεία με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κοστίζει περί τις 3.000 ευρώ σε μία οικογένεια.
Η είδηση είναι από το  www.prionokordela.gr

Ιδιωτικοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων! Προσεχώς στην Ελλάδα;Τα πρώτα "πειράματα" γίνονται

Υπάρχει περίπτωση να δούμε και στην Ελλάδα το “φρούτο” που ανθίζει στις ΗΠΑ,αλλά σιγά,σιγά και σε άλλες χώρες; Υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε την “ιδιωτικοποίηση” των ΕΔ; Όλα πλέον είναι πιθανά την εποχή της “παγκοσμιοποίησης” και στην Ελλάδα ,έχουν αρχίσει να γίνονται …πειράματα!
Δεν είναι μυστικό ότι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τις ΕΔ έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να γίνεται σε ατομικό επίπεδο,αλλά πλέον ο αριθμός εν ενεργεία στρατιωτικών που λόγω οικονομικής ανάγκης υποκύπτουν στον “πειρασμό” μιας δεύτερης και πιο καλοπληρωμένης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλος.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι εταιρείες που στήθηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν ως αποστολή την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας σε πλοία που πλέουν στ΄ ανοιχτά της Σομαλίας. Οι φήμες ότι άνδρες ειδικών δυνάμεων των ΕΔ συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αποστολές είναι έντονες και ουδέποτε έχουν κατηγορηματικά διαψευστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.onalert.gr

Σκύλος Vs Άνθρωπος 1-0

Καμιά φορά βλέπω αυτόν το σκύλο στο δρόμο, στις φωτογραφίες και τα video και αναρωτιέμαι για το μυαλό που κουβαλάνε οι άνθρωποι. Το γεγονός ότι ο Λουκάνικος, όχι μόνο συμμετέχει ανελλιπώς αλλά έχει επιλέξει και πλευρά, πέραν των άλλων δείχνει την ομορφιά του αγώνα. Την δύναμη της συμμετοχής. Όπως έλεγε και εκείνη η φοβερή γυναίκα από την Κερατέα: “βγείτε στο δρόμο. Θα γιατρευτείτε!”. Ο Λουκάνικος και ένστικτο διαθέτει και τηλεόραση δεν βλέπει και τον δρόμο μας δείχνει...
Από το http://antistachef.wordpress.com

Προτάσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου για την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος

Ως άμεσα  μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο συνδυασμός  Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο προτείνει:
  • Αύξηση των εισοδημάτων, έως την πλήρη αποκατάσταση των εισοδημάτων στα προ της κρίσης επίπεδα, σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές συνθήκες της χώρας.
  • Αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών. Προτείνουμε την αποκατάσταση του αφορολογήτου ορίου, σε τέτοιο επίπεδο που να μην φορολογούνται εισοδήματα, όχι απλώς που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας –που ούτε αυτό πλέον δεν συμβαίνει σήμερα- αλλά  που θα είναι απαραίτητα για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
  • Αύξηση του κοινωνικού μισθού και περιορισμός του χρηματικού κόστους ζωής και των δαπανών των νοικοκυριών, μέσω της απο-εμπορευματοποίησης και της αναβαθμισμένης παροχής δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, η κοινωνική προστασία και μέριμνα, η ποιότητα ζωής.
  • Επαναφέρουμε την πρότασή μας –η οποία είχε καταψηφιστεί τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ παλαιότερα, στην προ μνημονίου εποχή- για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, Αυτό είναι ένα μέτρο άλλωστε που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά απουσιάζει από την Ελλάδα.
  • Επίσης επαναφέρουμε μία ακόμη πρόταση που είχαμε κάνει και παλαιότερα. Ως ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είχαμε προτείνει ότι η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να καταρτίσει και να δημοσιεύει έναν ειδικό δείκτη πληθωρισμού που θα αφορά τα φτωχότερα νοικοκυριά και θα υπολογίζει τις αυξήσεις των τιμών βάσει των ιδιαίτερων καταναλωτικών προτύπων και αναγκών. Αυτός ο δείκτης, τον οποίον θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε «πληθωρισμό των φτωχών», θα αποτελεί το πραγματικό κριτήριο της αύξησης του κόστους διαβίωσης των φτωχότερων νοικοκυριών και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις διαπραγματεύσεις για μισθούς ή συντάξεις, σε όλα τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΑΝ-ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ

Αγαπητέ σύντροφε

.Τολμάς να αναδείξεις το γεγονός ότι η δύναμή μας προέρχεται από τις πολλαπλά μπολιασμένες ρίζες μας. Και επέλεξες να το κάνεις αυτό, από μια κάθε άλλο παρά τυχαία πόλη. Από ένα εμβληματικό λιμάνι. Από τη Μασσαλία. Από τη Μεσόγειο.

Τη Μεσόγειο. Την κατ’ εξοχήν θάλασσα-σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών, αξιών, θρησκειών, ανταλλαγή αγαθών, τρόπων ζωής. Την «ετερόκλητη Μεσόγειο που παρουσιάζεται ως συνεκτική εικόνα, ως ένα σύστημα όπου όλα ανακατεύονται και ανασυντίθενται μέσα σε μια πρωτότυπη ενότητα», όπως παρατηρεί στην εισαγωγή του βιβλίου «Μεσόγειος» ο Φερνάν Μπροντέλ.

Επέλεξες από τα λιμάνια της Μεσογείου, να απευθύνεις τη μεγαλειώδη προεκλογική σου ομιλία σε πάνω από 120 χιλιάδες πολίτες, από τη Μασσαλία. Την κατεξοχήν πόλη της πολυμορφίας, του πολύχρωμου, της αναίδειας στην εκάστοτε εξουσία, της πόλης που κτίστηκε σε μια ένωση διαφορετικών. «Η Μασσαλία ήταν και είναι μια αποθήκη Ιστορίας, όπως άλλωστε όλα τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου», έλεγε πρόσφατα άλλο ένα γνήσιο τέκνο της πόλης, ο Γαλλοαρμένιος σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.