.

01/26/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πρόεδρος ΕΠΛΠΣΑΠ (Λιμενικού)''Συντηρούμαστε από ιδιώτες χορηγούς και αναγκαζόμαστε να τους παρέχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση

Περισσότερο από ξεκάθαρος ήταν ο Πρόεδρος  της  ΕΠΛΣ Αττικής, Πειραιά & Νήσων Δίζελος Ιωάννης, στην Πρωϊνή Eνημέρωση του ΣΚΑΪ 100,3 με τον Γιώργο Ψάλτη, συζητώντας για τα σοβαρά προβλήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας. Τόνισε ότι η αδιαφορία του Υπουργείου να παρέχει τα βασικά μέσα στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οδηγεί το Λιμενικό σε σχέσεις εξάρτησης από ιδιώτες χορηγούς, οι οποίοι επιδιώκουν αναπόφευκτα ιδιαίτερη μεταχείρηση. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Ενοπλες Δυνάμεις: Εκπαιδεύονται σε ρόλο εσωτερικής καταστολής

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, προσδεδεμένες, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα 
ιμπεριαλιστικά δόγματα περί «νέων απειλών», εκτρέπονται από το ρόλο τους σαν 
υπερασπιστές της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που 
στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό. Μάλιστα, οι στρατιωτικές δυνάμεις 
που συμμετέχουν σε τέτοιες ασκήσεις, πιστοποιούνται ως «ικανές» να συνδράμουν το έργο των 
άλλων μηχανισμών καταστολής σε βάρος του λαού. Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο 
αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, δεν είναι άλλο από το νέο δόγμα του 
ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Τέτοιου είδους 
ασκήσεις, αποτελούν μια ισχυρή επιβεβαίωση ότι τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη 
ενσωματωθεί στο ελληνικό «αμυντικό» δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές Ενοπλες 
Δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» 
δόγματος εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για 
αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την 
«τρομοκρατία», όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται 
ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Πηγή Ριζοσπάστης

Τουρκία: Αυτοκτόνησαν 5 στρατιώτες σε 5 ημέρες λόγω καταπιεστικής συμπεριφοράς

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σοκ και πανικό έχουν προκαλέσει οι ασταμάτητες αυτοκτονίες στρατιωτών στα στρατόπεδα της Τουρκίας. Τις τελευταίες πέντε ημέρες αυτοκτόνησαν πέντε στρατιώτες σε διαφορετικά στρατόπεδα. 
Δυο αυτοκτονίες στη Μαγνησία και οι υπόλοιπες στη Σμύρνη, στο Γκαζίαντεεπ και στη Νικομήδεια.
Ο εκπρόσωπος της Πλατφόρμας Δικαιωμάτων Στρατιωτών Τολγκά Ισλάμ δήλωσε πως «ο βασικός λόγος των αυτοκτονιών στα στρατόπεδα είναι η κακή συμπεριφορά απέναντι στους φαντάρους πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα. Μην ξεχνάμε πως οι αυτοκτονίες στο στρατό είναι 2.5 φορές περισσότερες απ όσες υπάρχουν στην κοινωνία μας άρα κάτι άλλο συμβαίνει»
Ηδη το φιλο-κουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας καταθέτει επερώτηση στο Κοινοβούλιο για να απαντηθεί από τον Υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.Πηγή onalert

Συνδικαλιστές ΕΛ.ΑΣ. Εξώδικο προς ΑΡΧΗΓΟ :«αστυνομεύεται» και τρομοκρατείται η λειτουργία των Ενώσεων


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας   Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΠΟΥΛΟ Νικόλαο Κύριε  Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την απόφαση της Ηγεσίας να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για γεγονότα κατά τη
διαμαρτυρία των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του!
H συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε, ως γνωστόν, καθόλα  ειρηνική και αποτελεί  νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της συνδικαλιστικής λειτουργίας μας, που κατοχυρώνεται και προστατεύεται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο. Εκδηλώθηκε δε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας, ύστερα από απόφαση των συλλογικών οργάνων μας,  να  εκφράσουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για τη  μετατροπή του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε  φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με τη στέγαση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.
Το δίκαιο της ανησυχίας μας, αποδείχθηκε περίτρανα όχι μόνο από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο την 23-11-2012, αλλά και από το γεγονός ότι η ίδια η Ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξαρχής θεωρούσε προσωρινή την απόφαση για την αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Σχολής. Γεννάται επομένως εύλογα το ερώτημα  γιατί μετά από έξι μήνες πειθαρχικοποιείται μια  καθόλα νόμιμη  συνδικαλιστική διαμαρτυρία  που λαμβάνει χώρα για ένα γεγονός που και η ίδια η Πολιτεία έχει εκφράσει το σκεπτικισμό της και έχει δηλώσει την προσωρινότητα του μέτρου που έλαβε!
Στο γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια του πειθαρχικού ελέγχου του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, επειδή δήθεν προσέβαλε τη δημόσια αιδώ, συμμετέχοντας στο συμβολικό απαγχονισμό κατά τη διάρκεια μιας άλλης καθολικής μας διαμαρτυρίας ενάντια στα επαχθή οικονομικά μέτρα… Και για μας καθόλου σύμπτωση δεν αποτελεί το γεγονός αυτό. Είναι γνωστή η οικονομική επίθεση που δέχεται καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός και  - δυστυχώς ως ένα σημείο  - αναπόφευκτη. Από την άλλη, είναι θεσμικός και αναγνωρισμένος ο ρόλος  του συνδικαλιστικού μας κινήματος  και η ακώλυτη λειτουργία των Ενώσεών μας.
Με αυτά τα δεδομένα, αντί να «αστυνομεύεται» και να τρομοκρατείται  η λειτουργία των Ενώσεων, θα αναμέναμε και  θα επιθυμούσαμε  από την Αστυνομική Ηγεσία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους αγώνες μας για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την οικονομική επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, να διατηρήσουμε υψηλό το φρόνημα των συναδέλφων μας, να ενισχύσουμε την ελπίδα και το όραμα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία. Η  κίνηση μιας τέτοιας πειθαρχικής διαδικασίας  προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την υπηρεσιακή τους υπόσταση, την συνδικαλιστική τους αγωνιστική δράση,  τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών μας, αλλά δεν περιποιεί τιμή ούτε στην Ηγεσία που στρέφεται κατά όλων των ανωτέρω, όπως προσωποποιούνται στους πειθαρχικώς διωκόμενους εκλεγμένους εκπροσώπους Ενώσεων.
Μπροστά  σ’ αυτήν την ενέργεια της Ηγεσίας με την οποία επιχειρείται  η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος,  ο πειθαναγκασμός,  η υποτέλεια  και ο εκφοβισμός  των συναδέλφων με το πρόσχημα της δήθεν πειθαρχικής διαφάνειας, εμείς ως θεματοφύλακες των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.
Για τους λόγους αυτούς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ  ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφασής σας για πειθαρχικό έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας.  
Εξυπακούεται ότι η μη αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας και η συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης των εκπροσώπων των Ενώσεων, θα μας αναγκάσει, ως απορρέει από  το καταστατικό μας να  κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε βάρος των αυθαιρετούντων και των πολέμιων συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.
Σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ http://www.enstoloi.gr/2013/01/blog-post_6313.html