.

06/07/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Tencer Tava Havasi: Τραγουδώντας με κατσαρόλες και τηγάνια για την εξέγερση στην Τουρκία


                        


                          Ενα κεφάτο τραγούδι με μήνυμα

"Tencere tava hep aynı hava":  Κατσαρόλες, τηγάνια, πάντα ο ίδιος χαβάς (πρόκειται για ατάκα του Ερντογάν πριν φύγει για Μαρόκο). Έτσι  ξεκινάει το τραγούδι που δημιούργησε μια ομάδα στην Τουρκία, η "Καρντές Τουρκουλέρ", που τραγουδάει σε όλες τις γλώσσες της γείτονος.

Στο τραγούδι υπάρχει και μια αναφορά σε πιγκουίνους - όχι ανεξήγητη: την ώρα των διαδηλώσεων, το CNN Turk έδειχνε ένα ντοκιμαντέρ για πιγκουίνους!

Το κεφάτο τραγούδι διαμαρτυρίας:


πηγή:left

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ' Βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και ένταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε αυτές'

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013
                                      
                                       Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :
  • Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
  • Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια
  • Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη
  • Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και ένταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε αυτές

Με την υπ΄ αριθμ. Φ.10221/οικ.26816/929/30-11-2011 (ΦΕΚ Β΄ 2778) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όπως ισχύει, καθορίστηκαν οι ειδικότητες που εντάχθηκαν στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, δικαιούμενες του σχετικού επιδόματος.
Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής: «Α. ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ...... 31) Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Κλινικές, Μικροβιολογικά και Βιοχημικά Εργαστήρια, Υγειονομικές Μονάδες Ασφαλιστικών Οργανισμών. Νοσοκόμοι - νοσηλευτές, παρασκευαστές και βοηθοί αυτών, θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και Κλινικών, Συντηρητές Πειραματόζωων, Συσκευαστές ορρών-εμβολίων, παρασκευαστές τραπέζης αίματος, βιολόγοι εργαστηρίων παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και οι αντίστοιχες ειδικότητες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καθαρίστριες 32) Ακτινολογικά και ακτινοθεραπευτικά εργαστήρια. Οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε ακτινολογικούς θαλάμους και εμφανίσεις ...... 42) Ναυπηγεία. Όλοι οι απασχολούμενοι σε ναυπηγούμενα ή επισκευαζόμενα και μετασκευαζόμενα πλοία και γενικότερα εντός των χώρων των μονίμων, πλωτών δεξαμενών και των ναυπηγικών κλινών..... 51) Επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές. Οδηγοί βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3.5 τόνων, λεωφορείων, πούλμαν, οχημάτων σταθερής τροχιάς, οδηγοί ταξί νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης, οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων – διασώστες , καθαριστές λεωφορείων. 55) Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πυροτεχνουργοί και ναρκαλιευτές. Β. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η` ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ..... 6. Χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών και ισοπεδωτικών μηχανημάτων. 28. Διαμορφωτές σωλήνων (Σωληνουργοί) πλοίων, εργοταξίων, κ.λπ.».
Αν και η ανωτέρω απόφαση δεν κάνει ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν ή αποκλείονται από αυτήν, εν τούτοις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, που κατέχουν την ίδια ακριβώς ειδικότητα με τις ανωτέρω αναφερόμενες, μέχρι και σήμερα δεν εφαρμόζεται, καθόσον δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί το πόρισμα της φερόμενης συσταθείσας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτροπής που μελετά ποιες από τις ειδικότητες των στρατιωτικών θα συμπεριληφθούν στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, με αποτέλεσμα πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό που εργάζεται στους ίδιους ακριβώς χώρους να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης, δημιουργώντας την έντονη δυσφορία των τελευταίων.
Θεωρώντας ότι η ανθρώπινη φύση δεν διαφοροποιείται από το τι φοράει ο κάθε εργαζόμενος (στολή ή πολιτικά), δεν δύναται αυτή η κατηγορία εργαζομένων να διαφέρουν ως προς την απολαβή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών εργασιών. Τα δικαιώματα αυτών που εργάζονται στους ίδιους εργασιακούς χώρους, ακόμη και εάν αυτοί διέπονται από ένα ιδιαίτερο νομικό πλέγμα, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους (ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας), αποκλειστικά όμως και αυστηρά μόνο ως προς τους περιορισμούς λόγω της σχέσης τους προς το κράτος, δεν επιτρέπεται να διαφέρουν.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη της συσταθείσας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτροπής που διερευνά ποιες από τις ειδικότητες των στρατιωτικών θα συμπεριληφθούν στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και πότε θα εκδοθεί το σχετικό πόρισμά της;
2. Έχει συσταθεί παρόμοια επιτροπή για να διερευνήσει ποιές από τις ειδικότητες των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας θα συμπεριληφθούν στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες;
3. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους ένστολους που εργάζονται στους χώρους που αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. Φ.10221/οικ.26816/929/30-11-2011 (ΦΕΚ Β΄ 2778) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, έναντι των πολιτικών υπαλλήλων που εργάζονται στους ίδιους χώρους;
4. Υπάρχει τελικά πρόθεσή σας να συμπεριλάβετε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στα βαρέα και ανθυγιεινά ή συνεχίζετε να τους αντιμετωπίζετε ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, καταρρακώνοντας περαιτέρω το ηθικό τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Δημήτριος Τσουκαλάς
Θεόδωρος Δρίτσας
Χαρούλα Καφαντάρη
Ευστάθιος Παναγούλης
Μαρία Διακάκη
Βασίλειος Χατζηλάμπρου

Δημήτρης Τσουκαλάς:«Ο υπουργός Ν. Δένδιας ‘αιχμή του δόρατος’ των μνημονιακών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης»


Με το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί για υπογραφή ο κ. Δένδιας, η επίθεση των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των λαϊκών τάξεων, περνά σε νέα φάση, με στόχο την παρακώλυση – παρεμπόδιση των διαδηλώσεων και τελικά την ουσιαστική κατάργησή τους.

Ραφήνα: Ένταση στο λιμάνι-Δύο συλλήψεις

Δύο συλλήψεις συνδικαλιστών, σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έγιναν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Ραφήνας, αφού είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου «Πηνελόπη».

Οι συλλήψεις έγιναν παρουσία του Λιμενάρχη και του Εισαγγελέα.

Οι επιβάτες του πλοίου, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 07.30 για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο θα ταξιδέψουν με το πλοίο SuperFerry με καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής των εισιτηρίων τους.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις: Tι προβλέπει το διάταγμα Δένδια που ζήλεψε τον Ερντογάν


Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της τρικομματικής συγκυβερνήσεως απέστειλε χθες, 6/6, σχέδιο Προεδρικού Διαταγματος (ώστε να αποφύγει την κατάθεση νόμου στη Βουλή και τη σχετική, ενοχλητική διαδικασία) με το οποίο ο εκάστοτε αστυνομικός διευθυντής θα αποφασίζει αν μια ...«συνάθροιση» είναι πολύ μικρή για τη σημασία της συγκεκριμένης οδού στην οποία διεξάγεται.

ΜΗΝΥΣΗ κατά του Α/ΓΕΕΘΑ από δύο στρατιωτικούς


Έγκληση σε βάρος του Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ , για υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας.

Το θέμα έχει να κάνει με τη 10ήμερη φυλάκιση που τους επέβαλλε μετά από έγγραφο που του απέστειλαν και με το οποίο τον ρωτούσαν εάν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις, απολύσεις στελεχών και αλλαγές προς το χερότερο των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των
στρατιωτικών.