.

09/18/14 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

''Τραγούδα τώρα π…@@ από κει που είσαι''!, του Ν. Μπογιόπουλο.«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε ‘‘έφυγε’’, ούτε ‘‘πέθανε’’, ούτε ‘‘χάθηκε’’ - δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2014Συνεδρίασε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2014 το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρχηγείου, για τις θέσεις των συναδέλφων που θα μετατεθούν με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις


ΟΙ 1013 ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ<<Εντατικοποίηση στο έπακρο των μέτρων προστασίας>> των Ο. Τρέμη, Σ. Κοσσιώνη και Μπ. Παπαδημητρίου διέταξε μέχρι νεωτέρας η Γ.Α.Δ.Α. στις 3 Σεπτεμβρίου.

Μεταφέρουν ή καταργούν το μοναδικό Ναυτικό Οχυρό στα στενά Κέρκυρας - Αλβανίας, χάριν του ΤΑΙΠΕΔ !
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17/09/14


Του Συντονιστικού της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”“Μεταφέρουν ή καταργούν το μοναδικό Ναυτικό Οχυρό στα στενά Κέρκυρας - Αλβανίας, χάριν του ΤΑΙΠΕΔ !”


Σήμερα συζητήθηκε στο Δ' τμήμα του ΣτΕ η Προσφυγή 6 Κερκυραίων (μέλη της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”, ένας νυν αντιδήμαρχος και ένας νυν περιφερειακός σύμβουλος των Αυτοδιοικητικών Αρχών) για την ακύρωση του υπ. αρ. 60 από 8 Μαΐου 2004 Προεδρικού Διατάγματος «Τροποποίηση του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου» (ΦΕΚ 111/Α/14-5-2013).

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αδυναμία χορήγησης βεβαίωσης σπουδών στους επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές


Αθήνα, 16-09-2014
Ερώτηση

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
- Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
- Παιδείας και Θρησκευμάτων,
- Οικονομικών,
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ΠρόνοιαςΘέμα: «Αδυναμία χορήγησης Βεβαίωσης Σπουδών»


Κατόπιν καταγγελιών από τους γονείς των εισαχθέντων στις Αστυνομικές Σχολές τα έτη 2013-2014 και 2014-2015, οι οποίοι αναμένεται –καλώς εχόντων των πραγμάτων- να φοιτήσουν το 2016, επανερχόμαστε επί του θέματος της αναστολής της λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών, που έχει ως αποτέλεσμα εδώ και δύο έτη να μην εισάγονται πρωτοετείς φοιτητές.

Εκτός από την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής τάξης στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας με την επαναλειτουργία των Σχολών, όπως πολύ σωστά τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της και η ΠΟΑΣΥ, οι γονείς θέτουν μία σειρά από προβλήματα που έχουν προκύψει, με κυριότερο εκείνο της αδυναμίας των εισακτέων να λάβουν βεβαίωση φοίτησης, προκειμένου οι γονείς να λάβουν το επίδομα τέκνων.

Επιπροσθέτως, χωρίς βεβαίωση σπουδών τα τέκνα δεν μπορούν να υπαχθούν στην ασφάλιση των γονέων τους, με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι γονείς - συνταξιούχοι δεν δικαιούνται την προσαύξηση του επιδόματος τέκνων στη σύνταξή τους, ούτε δύνανται να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών - φοροελαφρύνσεων.

Τέλος, η πληττόμενη αυτή ομάδα εισαχθέντων δεν δικαιούται ούτε λαμβάνει φοιτητικές ταυτότητες (ΠΑΣΟ), ώστε να απολαμβάνει και όλα τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται, όπως τις μειώσεις στα ΜΜΜ.

Ως εκ των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να είναι εφικτή η χορήγηση βεβαίωσης σπουδών στους εισαχθέντες στις Αστυνομικές Σχολές κατά τα έτη 2013-2014 και 2014-2015, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ανωτέρω αναφερόμενα ζητήματα που έχουν προκύψει, όπως συμβαίνει με όλους τους φοιτητές των υπόλοιπων σχολών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Τσουκαλάς
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου – Πασχαλίδου
Τάσος Κουράκης
Χαρά Καφαντάρη
Στάθης Παναγούλης
Μαρία Διακάκη
Μαρία Κανελλοπούλου
Τζένη Βαμβακά
Παναγιώτα Δριτσέλη
Θεανώ Φωτίου

Γιώργος Πάντζας


O Tσίπρας και οι ένστολοι

  


Δεν είναι μόνο στην ομιλία Τσίπρα που η κυβέρνηση θέλησε να ρίξει "μαύρο", αλλά και στην παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ.