.

11/26/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Ε.Κ.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.11.2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»


Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας, απάνθρωπης μεταχείρισης, βασανισμού και αυθαιρεσίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών, πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και προσβάλλουν το σώμα της αστυνομίας.

Το υπουργείο δημόσιας τάξης οφείλει να διαλευκάνει αυτές τις υποθέσεις χωρίς να χρονοτριβεί, να αποδώσει τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και να διασφαλίσει ότι στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοια περιστατικά. Όσοι αποδειχθεί ότι είχαν εμπλοκή δεν έχουν θέση στο σώμα της αστυνομίας και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ωστόσο και  οι ίδιοι οι αστυνομικοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν μηδενική ανοχή  σε πράξεις συναδέλφων  τους που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.  Η υπόθαλψη τέτοιων πράξεων προσβάλλει τους ίδιους και την αστυνομία, υπερκαλύπτει και μηδενίζει την προσφορά τους και τους βάζει απέναντι στην κοινωνία.Στα χέρια μας οι τύχες μας(ανακοίνωση Ε.Α.Π.Σ.)Η επίθεση πλέον δεν έχει να κάνει με τη ληστεία στο εισόδημά μας, Έχει να κάνει με την ίδια την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας.
Οι Πυροσβέστες ήταν και προ μνημονίου αναγκασμένοι να αμείβονται ιδιαίτερα δυσανάλογα με την εργασία που προσέφεραν.
Η έφοδος του Μνημονίου τους βρήκε αμειβόμενους με επιδοματικό τρόπο κατά το μέγιστο, έτσι οι πρώτες περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν ιδιαίτερα επώδυνες γι αυτούς. Τα μνημονιακά μέτρα θέρισαν τις αμοιβές των ένστολων, ενώ οι περικοπές βύθισαν τον πυροσβεστικό οργανισμό στην φτώχεια και την  εγκατάλειψη.
Τώρα μετά και τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, επιβεβαιώνονται τα παπαγαλάκια που κροάζουν το τελευταίο καιρό ζητώντας εκ νέου περικοπές από το φτωχολόγιό μας.
Τώρα θα περικόψουν μεσοσταθμικά τις αποδοχές μας, θα υφαρπάξουν τα απομεινάρια 13ου-14ου μισθού, θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πρόσθετες αποζημιώσεις και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε νέο μισθολόγιο για να αρπάξουν εκ νέου ότι απέμεινε/
Ο Υπουργός Οικονομικών ήταν κυνικός όπως και άλλοι διάσπαρτοι αυτόκλητοι  και μη  κυβερνητικοί σωματοφύλακες του μνημονίου.
Γι αυτούς είμαστε ένα ακόμα βάρος που εμποδίζει τη γρήγορη κερδοφορία των τοκογλύφων, των δανειστών και των κερδοσκόπων,
Ο αγώνας τώρα ξεφεύγει από τα δικά μας πλαίσια. Είναι κοινός με την εργατική τάξη της Πατρίδας μας. Αν δεν σταματήσουν συνολικά τα μέτρα η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, οι Έλληνες όμως δεν θα ζουν στην Ελλάδα.
Είναι ιστορική στιγμή. Τώρα που  ο μνημονιακός οδοστρωτήρας ισοπεδώνει τυν πατρίδα μας και που οι τροικανοί πυρπολούν τη ζωή μα;, ο δρόμος είναι ΕΝΑΣ, του ΑΓΩΝΑ.
Το προσκλητήριο σάλπισε. "Έχουμε συμβάν πυρκαγιάς"  που απειλεί να κάψει τη ζωή μας.
Θα την αφήσουμε;

Γιάννης Σταμούλης            Αναστάσιος Μανιάτης 

Απαράδεκτη Υπουργική απόφαση για τα Ταμεία μας(ανακοίνωση Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Μέσα στον ορυμαγδό των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και των απαξιωτικών για το αστυνομικό προσωπικό αποφάσεων του τελευταίου μήνα, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα χτύπημα, αυτή τη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2/53167/0021 από 7/11/2012 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά α) με την είσπραξη και απόδοση πόρων στο ΜΤΣ και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα, ποσοστού 5% επί των επιβαλλομένων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από την μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών και β) την είσπραξη και απόδοση πόρων στα ίδια Ταμεία, σε ποσοστό 68% και 32 % αντίστοιχα, από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».
  Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε ένα αυτονόητο και δίκαιο αίτημά μας, που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  Πώς είναι δυνατόν ένα μέτρο που θα έδινε ζωή στα Επικουρικά μας Ταμεία, να απαξιώνεται από την Κυβέρνηση, όταν δεν αντιπροτείνεται τίποτε ουσιαστικότερο; Ή μήπως στο σχέδιό τους είναι η πλήρης απαξίωση του Κράτους πρόνοιας και ο μηδενισμός των παρεχόμενων, όπως τα κατάντησαν, φιλοδωρημάτων;
  Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να επιμείνει στην υπογραφή του και να θέσει άμεσα το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.
  Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν άμεσα θέση για το όλο ζήτημα και να συμβάλλουν στη διάσωση των όσων με κόπους και θυσίες κατακτήσαμε σ' αυτόν τον τόπο.
Η απαξίωση στον ένστολο να σταματήσει επιτέλους εδώ!