.

10/17/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τον Επικεφαλής Βουλευτή της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Τσουκαλά και τον Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ Ιωάννη Δικόπουλο.

Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδίκασε την απάνθρωπη μεταχείριση και τα βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένων που είδαν το φώς της δημοσιότητας, την άκρατη και βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, τις συμπεριφορές ανδρών των ειδικών δυνάμεων που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τις αναίτιες προσαγωγές πολιτών κατά την μετάβασή τους σε συγκεντρώσεις για να τους τρομοκρατήσουν και ζήτησε τον αυστηρό έλεγχο των εμπλεκόμενων αστυνομικών και την υπηρεσιακή παρέμβαση προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Επίσης, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της δράσης των φασιστικών ομάδων που δρουν ανενόχλητες σε όλη την Ελλάδα ασκώντας βία και τρομοκρατία κάτω από τα βλέμματα των δυνάμεων ασφαλείας.

Τέλος, ζητήθηκε η διασφάλιση των μαζικών - ειρηνικών συγκεντρώσεων και η διακριτική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.


 16/10/2012


To Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ


Πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης – αποδοχή γνωμοδότησης 260/2012 του Ν.Σ.Κ.

Τρί, 16/10/2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Με την απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με αριθμό πρωτοκόλλου 34671οικ./Φ.300.2/28-7-2011 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα τεσσάρων χιλιάδων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, σύμφωνα με την οποία ένα από τα απαραίτητα προσόντα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1. Ωστόσο, η προϋπόθεση αυτή καταστρατηγήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ.Προ.Πο και έχουν ήδη προσληφθεί στο σώμα πυροσβέστες που έχουν μεταβάλλει, σε μεταγενέστερο χρόνο, την κατηγορία της σωματικής τους ικανότητας από Ι2, Ι3 και Ι4 σε Ι1. Υπάρχει  σχετική  γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπ’ αριθμ. 260/2012, που ρητά αναφέρει ότι ”υποψήφιοι στο διαγωνισμό πρόσληψης Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, για να προσληφθούν, θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1 και συνεπώς η μεταγενέστερη μεταβολή της σωματικής τους ικανότητας από Ι2, Ι3 ή Ι4 σε Ι1 δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη”.
Επειδή ότι  η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ.Προ.Πο προκάλεσε τον άδικο αποκλεισμό σε περίπου 550 εποχικούς πυροσβέστες, επιλαχόντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, που ενώ διέθεταν όλα τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης του διαγωνισμού παραγκωνίστηκαν από συνυποψήφιους τους που άλλαξαν την κατηγορία της σωματικής του ικανότητας κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας σε μεταγενέστερο χρόνο.
Επειδή στο τέλος του έτους ολοκληρώνονται οι “10 συμβατικές περίοδοι” που όριζε το Π.Δ 121/2007 το οποίο τροποποίησε το Π.Δ. 124/2003 ανανεώνοντας με αυτό το τρόπο τη θητεία των εποχικών πυροσβεστών ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει χώρα νέα τροποποίηση η οποία θα ανανέωνε την θητεία για τα επόμενη έτη.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Προτίθεστε να υπογράψετε την γνωμοδότηση 260/2012 της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των επιλαχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης  και να αποκατασταθεί η νομιμότητα;
  2. Προτίθεστε να ανανεώσετε την πενταετία των εποχικών πυροσβεστών;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Μαρία Κανελλοπούλου

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Δημήτρης Τσουκαλάς

Σαμαράς: «Περνάμε τον τελευταίο κάβο (Μαλιά... κουβάρια

«Σκέπτομαι συνεχώς τον πόνο του κόσμου και είμαι μαζί του. Γι' αυτό ακριβώς θέλω να βγούμε γρήγορα από το τέλμα, ώστε να ανασάνει όλη η κοινωνία. Αν πετύχουμε, ο κάθε Έλληνας θα ζήσει την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή περνάμε τον τελευταίο κάβο».
«Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει ο πρωθυπουργός. 
Για του λόγου το αληθές, η άλλη εικόνα της χώρας

Αντιμετώπιση συνεπειών εκ των καταστρεπτικών πυρκαγιών της Ζακύνθο


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
– Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
– Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Αντιμετώπιση συνεπειών εκ των καταστρεπτικών πυρκαγιών της Ζακύνθου

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1-5-2012) στη Ζάκυνθο έχουν εκδηλωθεί πάνω από 70 δασικές πυρκαγιές. Από την 15η Αυγούστου και μέχρι σήμερα, 25.8.2012, έχουν εκδηλωθεί πάνω από 25 δασικές πυρκαγιές. Οι πυρκαγιές είναι έργο αθλίων εμπρηστών, οι οποίοι, στηριζόμενοι στην μη ύπαρξη μέτρων πυροπροστασίας και στις σοβαρές ελλείψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε προσωπικό και μέσα, ανενόχλητοι επιτελούν το αντικοινωνικό τους έργο. Η συνολική καμένη έκταση ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων.
Η καταστροφή είναι βιβλική, αφού πέρα από τη δασώδη έκταση της βόρειας Ζακύνθου, η οποία ουσιαστικά εξαφανίστηκε, ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που έχει υποστεί η χλωρίδα και η πανίδα των καμένων περιοχών του νησιού, ενώ έχουν καεί  ελαιόδεντρα, αμπελώνες, μελίσσια και μικρές γεωργικές αποθήκες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν είχαν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας, δηλαδή δεν είχαν δημιουργηθεί οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά και τις δασικές εκτάσεις, εξ αιτίας της περικοπής των πιστώσεων στο Δασαρχείο και τον Δήμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ορεινά χωριά.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ θα έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί σε υπηρεσία Α' τάξεως, σύμφωνα με τα πορίσματα του ιδίου του Π.Σ. και να υπηρετούν 110 πυροσβέστες, παραμένει υπηρεσία Γ' τάξεως, με αποτέλεσμα να υπηρετούν μόνο 34, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες.

   Ερωτάται έκαστος των Υπουργών και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του:

1) Θα αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου σε υπηρεσία Α΄ Τάξεως και θα υπάρξει επάρκεια στον εξοπλισμό με επίγεια και εναέρια μέσα;
2) Θα διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τη δημιουργία δασολογίου και την αποζημίωση των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων;
3) Θα απαγορευτεί ο αποχαρακτηρισμός των καμένων δασικών εκτάσεων και η έκδοση υλοτομικών αδειών στις προμνησθείσες περιοχές;

   Αθήνα 16-10-2012
Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                                   Σταύρος Ν. Κοντονής


Έρχονται παραιτήσεις

Από παντού καταφθάνουν μηνύματα ότι επίκειται μεγάλο πλήθος παραιτήσεων στις ένοπλες δυνάμεις από στελέχη κυρίως μικρόβαθμα που λόγω των περικοπών δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Αλήθεια είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να παραιτούνται; Έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του δημοσίου τομέα; Υπάρχει άλλος κλάδος υπαλλήλων, δημόσιων και ιδιωτικών, που εν μέσω κρίσης  να επιλέγουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους; Γιατί συμβαίνει λοιπόν αυτό;
         Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η φύση του λειτουργήματός μας απαιτεί αυξημένα έξοδα καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου. Το ενοίκιο, για παράδειγμα,  είναι ένα κόστος που απορροφά το ¼ του μισθού μας. Μα θα πει κάποιος όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν προσλαμβάνονται, τοποθετούνται πολλές φορές σε
κάποια περιοχή μακριά από της οικογενειακή τους εστία.
 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Παρ, 12/10/2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς
- Οικονομικών
- Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

12 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΜΑ:  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Την 09.10.2012 γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης των νέων υδροφόρων οχημάτων, τα οποία προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία. Φωτογραφίες δε που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τρία τέτοια οχήματα, να βρίσκονται σταθμευμένα στην οδό Ηρώδου Αττικού μπροστά στο μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας κας Α. Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα αυτά παραχωρήθηκαν από το Π.Σ. και ενδέχεται να ενταχθούν στις «νέες μεθόδους μηχανισμών καταστολής των κοινωνικών διεκδικήσεων».
Επίσης πληροφορούμαστε από σχετικά δημοσιεύματα, ότι το Υπουργείο προτίθεται να προμηθευθεί 4 νέα οχήματα τέτοιου τύπου από το Ισραήλ. Προφανώς υπάρχουν χρήματα για να διαθέσει η Πολιτεία  για την προμήθεια μέσων καταστολής και μάλιστα άμεσα, αλλά δεν διατίθενται για την άμεση αγορά εξοπλισμού και οχημάτων, τα οποία προορίζονται για την προστασία των πολιτών.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί:

  1. Αληθεύουν οι πληροφορίες για την προμήθεια των υδροφόρων οχημάτων αστυνομίας;
  2. Έχει υλοποιηθεί η σχετική παραγγελία;
  3. Με ποια διαδικασία έχει ανατεθεί η σχετική σύμβαση;
  4. Ποιο είναι το κόστος, που θα επωμιστούν οι δεινά χειμαζόμενοι από την ύφεση και την φορολογική επίθεση,  έλληνες πολίτες;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Χαρούλα Καφαντάρη
Μαρία Διακάκη
Στάθης Παναγούλης
Δημήτρης Τσουκαλάς

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε


Με ιδιαίτερη λύπη μας, δυστυχώς βλέπουμε για  άλλη μια φορά την έλλειψη ειλικρινούς πρόθεσης , για την ουσιαστική προώθηση θεσμικών ζητημάτων στα καίρια προβλήματα του Π.Σ. όπως και αυτό της διαμόρφωσης -τροποποίησης του Κανονισμού Μεταθέσεων.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ενεργείτε  με προχειρογραφειοκρατικές κινήσεις, ξοδεύετε «χρόνο ηγεσίας», μη αγγίζοντας το θέμα, χρησιμοποιώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με τις γνωστά του προβλήματα και προβαίνοντας επιπλέον σε χρήση του ακόμα και για μεταθέσεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας  (όπως οι τελευταίες των Π.Π.Υ.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ»

Παρ, 12/10/2012
Σύμφωνα με χτεσινή δικαστική απόφαση, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, το θεατρικό έργο Corpus Christi δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί κακόβουλης βλασφημίας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα λάμβανε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα, άλλη μία παράσταση του ίδιου έργου είχε διακοπεί, έπειτα από κινητοποίηση παραθρησκευτικών οργανώσεων, και με  το επιχείρημα ότι «αν έγινε χαμός με τα σκίτσα του Μωάμεθ, δεν θα μείνουμε εδώ με σταυρωμένα χέρια».
Αντ’ αυτού, και καθώς ο κ. Δένδιας αποφάσισε χτες ότι το δεξιό είναι το φιλικότερο από τα άκρα που κατά τα άλλα αντιμάχεται, η Δικαιοσύνη κατέστη ανενεργή. Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν επί ώρες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν χτες στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου, να βρίζουν χυδαία, να προπηλακίζουν, να επιτίθενται βίαια και να απειλούν, και ω του θαύματος, να καταφέρνουν εν τέλει τη ματαίωση της παράστασης και την «απελευθέρωση» συλληφθέντα στα έκτροπα.
Στην Ελλάδα του 2012, και όχι σε κάποιο θεοκρατικό καθεστώς, μερικές δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και μια ομάδα βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής είναι δυνατό να επιβάλουν τη δική τους νομιμότητα, με το κράτος σε ρόλο εγγυητή της απρόσκοπτης δράσης του παρακράτους και του δικαιώματος στη λογοκρισία και τον φονταμενταλισμό. Με αυτή την έννοια, αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι η προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος, που σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως σεβαστό. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσουν να επιτηρούν την κατάλυση της δημοκρατίας, με ή χωρίς προσχήματα, και αν το θρησκευτικό συναίσθημα θα επιβάλλεται διά νόμου – του νόμου των νεοναζί, που δεν φημίζονται για τη χριστιανική ηθική τους.

Τα σχέδια αδρανοποίησης μας συσπειρώνουν

Πειραιάς 15/6/12
Η κυβέρνηση προχωρά, ξεδιπλώνει και υλοποιεί βήμα προς βήμα το στρατηγικό σχέδιο των δανειστών και της Τρόικας, για την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας με σκοπό την υποδούλωση της χώρας.

Στον γενικότερο αυτό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνει και την αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες του τις δομές και εκφράσεις μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού και πολέμου που υφίσταται όλο το τελευταίο διάστημα.

Τα χθεσινά δημοσιεύματα που αφορούν τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντάσσονται στην ίδια λογική και δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Όμως σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους πρακτικές, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να μας συσπειρώνουν, να μας πεισμώνουν και να μας οπλίζουν με δύναμη να συνεχίσουμε την μάχη και να αγωνισθούμε, με πίστη στην δύναμη μας και στο κοινό μας όραμα για ευημερία, ανάπτυξη και προοπτική.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος        Κατσίνας Σωτήριος