.

04/25/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ανακεφαλαιοποίηση: Οι θύτες επιχορηγούνται και πάλι

 Tου Πέτρου Τσάγκαρη
 Η μόνη λογική και δίκαιη λύση είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών που έγιναν αποδέκτες στήριξης από το ελληνικό Δημόσιο, δηλ. όλων των ιδιωτικών τραπεζών, χωρίς αποζημίωση.
O όρος «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών είναι μία ακόμη εφεύρεση των απολογητών του συστήματος προκειμένου να εξωραΐσουν αυτό που περιγράφει: την παροχή χρημάτων στους τραπεζίτες οι οποίοι φαλήρισαν τα μαγαζιά τους αλλά τους οποίους, σε αντίθεση με ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία, το κράτος έρχεται να βοηθήσει.
Αιτίες της κρίσης
Δύο είναι οι αιτίες της τωρινής κρίσης: Α) Οι τραπεζίτες τζογάρισαν και θυσαύρισαν για χρόνια παίζοντας με τοξικά «προϊόντα» (παράγωγα κ.λπ.) τα οποία όμως στη συνέχεια μετατράπηκαν σε «σκουπίδια» και δίνοντας αφειδώς επισφαλή δάνεια (με τερατώδη επιτόκια βεβαίως). Β) Το «κούρεμα» του PSI που απομείωσε το ενεργητικό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας υποχωρούν ραγδαία και αν σήμερα όλοι οι καταθέτες γύρευαν πίσω τα λεφτά τους, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να τους δώσουν παρά μόνο το… 2%!


διαβάστε περισσότερα στο www.dea.org.gr/

Παρέμβαση του Τάσου Μαυρόπουλου για το εκλογικό επίδομα του ένστολου προσωπικού των Σ.Α.

Η γνωστή πολιτική της απαξίας των ένστολων εργαζομένων είναι πλέον παράδοση των συνοδοιπόρων του μνημονίου, των συγκυβερνόντων  ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. Το ίδιο έκαναν και με το εκλογικό επίδομα. Στην δήλωσή του ο Τάσος Μαυρόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ά Αθηνών αναφέρει:


Διαβάστε περισσότερα

''Αυτή είναι η δική μου αλήθεια''. Νέα επιστολή - απάντηση από Σύζυγο στρατιωτικού

ΨΗΦΟΥΣ ΖΗΤΑΝ ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ?

 ...Ο κύριος Παπακωνσταντίνου προχθές δε γνώριζε να απαντήσει πόσα χρήματα χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για να ζήσει - επιβιώσει , ο κύριος Βενιζέλος κατόπιν εορτής , κατόπιν πεπραγμένων και τετελεσμένων γεγονότων μερικών εκ των οποίων είναι και τρομερά δύσκολο να ανατραπούν, δηλώνει ότι ήταν ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Ρίχνει τις ευθύνες αλλού. - Δε θέλουμε να μάθουμε ποιος φταίει κύριε Βενιζέλε  , (εσύ ήσουν αυτός που πριν κάτι μήνες χτυπιόσουν στη Βουλή και απειλούσες όσους δε ψήφιζαν το μνημόνιο 2, ως μη υπεύθυνα άτομα,ως άτομα που θέλουν τη καταστροφή της χώρας ), τώρα μας λες ήταν όλα λάθος. Λάθος διαπραγματεύσεις … μα εσείς τις κάνατε … με εντολή δική μας γιατί εμείς σας δώσαμε την εξουσία που έχετε … 


Διαβάστε τη δεύτερη επιστολή συζύγου στρατιωτικού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ YPF-REPSOL.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κώστα Ήσυχο μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Νίκο Γεωργακάκη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα την πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Μαρτίν Λαφόρχε, Γενικό Πρόξενο, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας.
Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για τους λόγους που οδήγησαν την Αργεντινή να αναλάβει την πρωτοβουλία να εθνικοποιήσει κατά 51% την ιδιωτική Ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία πετρελαίου YPF-REPSOL, προκειμένου να προστατέψει το εθνικό, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της παράταξης στην πρωτοβουλία της Αργεντινής, η οποία συνιστά μια νόμιμη και  αναγκαία πράξη προστασίας και ανάπτυξης του εθνικού πλούτου της χώρας, απέναντι στην ασυδοσία και τη ληστρική εκμετάλλευση της ιδιωτικής πολυεθνικής εταιρείας.

Καθημερινή: Κρατητήρια... με χρήση φυλακής

Ασφυκτικά γεμάτα είναι το τελευταίο διάστημα τα κρατητήρια της ΕΛ. ΑΣ. Μόνο στην Αττική, ο αριθμός των κρατουμένων υπερβαίνει σε ποσοστό που αγγίζει το 40% τη χωρητικότητα των κρατητηρίων. Ενδεικτικά, την Παρασκευή σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ κρατούνταν 2.300 άτομα αντί 1.760 που είναι η συνολική χωρητικότητά τους.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ. ΑΣ., από το σύνολο των 2.300 κρατουμένων, οι περίπου 2.000 είναι αλλοδαποί που κρατούνται για απέλαση.
Επίσης, λόγω του υπερπληθυσμού των φυλακών όλης της χώρας, 285 καταδικασθέντες παρέμεναν σε χώρους κράτησης της ΕΛ. ΑΣ, στην Αττική, αναμένοντας τη μεταγωγή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα. Αστυνομικές πηγές περιγράφουν ως «εκρηκτική» την κατάσταση και στους χώρους κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

διαβάστε περισσότερα στο  http://blokoteam.blogspot.com

Παρέμβαση του Αν.Μαυρόπουλου για τις γαλλικές εκλογές

Το Μετώπο της Αριστεράς στις γαλλικές εκλογές  κατάφερε να φέρει αισιοδοξία στους λαούς της ΕΥΡΏΠΗΣ...

Διαβάστε την παρέμβαση του Αναστ.Μαυρόπουλου , υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Α'  Αθηνών

Προειδοποιήσεις των αστυνομικών για τα νέα κέντρα κράτησης μεταναστών

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ)  προειδοποιούν προς κάθε  κατεύθυνση για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια σειρά πράξεων και αποφάσεων όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης και δη αυτό που ιδρύεται στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα, και ενημερώνουν τους
συναδέλφους τους  που θα κληθούν να ασκήσουν διάφορα καθήκοντα, ότι θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι ήθελε προκύψει στο μέλλον.