.

01/14/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μανώλης Γλέζος 14.01.2013 Βουλή (+Video)


Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, σχετικά με τα φαινόμενα βίας


Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο –
όσο τρομερό και αν είναι – εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμεθα
ένοχοι, και να οφείλουμε να απαντήσουμε.

Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να πω στη Ν.Δ. ότι από όλη τη δήλωσή της,
χαίρομαι για το ότι θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει – σύμφωνα με
την ιδεολογία της – χωρίς να τρομοκρατείται. Αυτό το δέχομαι και το χαίρομαι.
Αλλά θέλω να εξετάσει η Ν.Δ. το γεγονός μήπως κάποιος ωφελείται – και
ποιος ωφελείται - από αυτά τα γεγονότα.
Δεν ωφελείται πάντως η αριστερά! – Κάποιος άλλος ωφελείται.
Και μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες
προς τη Ν.Δ;

Και θα ήθελα επιτέλους κάποια φορά να καταδικάσετε και το γεγονός των
πραξικοπημάτων που γίνονται συνέχεια στο Κοινοβούλιο.
Και τις 50 έδρες που παίρνετε παραπάνω που σας επιτρέπει να καταδικάζετε
το Σύνταγμα και την πλειοψηφία.

Και επιμένω ότι δεν μπορεί να είμαι συνέχεια ένοχος.
Και έμπρακτα – όποιος έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή μου – θα έχει δει
ότι δεν έχω υποστηρίξει έμπρακτα καμία ενέργεια που στρέφεται και κατά του
Λαού, του Συντάγματος, και της Δημοκρατίας.

Δεν έχω να δηλώσω τίποτα παραπάνω.
 Πηγή βίντεο :enikos

Όταν παρακράτος-Χρυσή Αυγή ασκούν εξωτερική πολιτική


Η επίθεση εναντίον του Τούρκου γενικού πρόξενου στη Καβάλα αυτή την εβδομάδα, αποτελεί ένα ακόμη ανησυχητικό δείγμα της έντασης που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κύκλοι του παρακράτους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκμεταλλευόμενοι την κοινωνική κρίση και την παράλυση του πολιτικού προσωπικού, οι ακροδεξιοί συνεχίζουν την δράση τους ατιμώρητοι: Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Καβάλας, δε
θεώρησε ότι η επίθεση κατά του Τούρκου διπλωμάτη συνιστά αδίκημα. Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με αφορμή την ΑΟΖ, φλερτάρει με την ιδέα δημιουργίας κλίματος αντιπαράθεσης με την Τουρκία, ελπίζοντας σε πολιτικά οφέλη.

Η λεγόμενη «πατριωτική κίνηση Καβάλας» μέλη της οποίας επιτέθηκαν στον Τούρκο διπλωμάτη είναι μανδύας στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προϋπήρχε των εκλογών.Επειδή το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία είναι διαρκώς αυξανόμενο και έχει επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συνεννόησης στα τουριστικά ζητήματα με το τουρκικό προξενείο, οι ακροδεξιοί ήθελαν να πλήξουν όλη την προσπάθεια. Η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Θράκη, συγκεντρώνουν κάθε Σαββατοκύριακο πολλούς τουρίστες από μεσαία και υψηλά εισοδήματα της γείτονος, ακόμη και από την Άγκυρα, που προφανώς ενοχλούν το φρόνημα των υπερπατριωτών. Ενοχλούνται επίσης από την προσπάθεια αναστήλωσης μουσουλμανικών μνημείων, όπως γίνεται με τα χριστιανικά μνημεία στην Τουρκία.

Τα πράγματα δυσκολεύουν επειδή στην Θράκη και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις της ΝΔ με τη Χ.Α., το Δίκτυο 21, την ΕΥΠ και διάφορες άλλες ακροδεξιές κινήσεις, που έχουν κοινό παρονομαστή τις φανατικές απόψεις περί των εθνικών θεμάτων αλλά και την μυστική χρηματοδότηση τους. Σύντομα στο όλο πλέγμα προβλέπεται ότι θα προστεθεί και το κόμμα του Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα τουρκοφαγικό βιβλίο.(*)

Παράλληλα, δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Α. Σαμαρά να εξετάζει σοβαρά, κάτω από την πίεση του λόμπι του πετρελαίου, την ανακήρυξη ΑΟΖ, παρά τις αντιρρήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ιδέα της ΑΟΖ και των πετρελαίων θεωρείται κρίσιμη πολιτικά «ένεση πατριωτισμού» σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εσωτερικές δυσκολίες λόγω του μνημονίου.Αλλά μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική ένταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας στην παρούσα, τόσο λεπτή και κρίσιμη ευρωπαϊκή συγκυρία.
Πηγή: tvxs via bloko

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ-Επικίνδυνη, αποπροσανατολιστική και απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

«Η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής. 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδίδει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

Η εμφυλιοπολεμική στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πλήττει τη δημοκρατία


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις, καθώς και την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της.

Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στοναποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσχεδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή για την ίδια την δημοκρατία, που εμπνευστές της είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εγκαταλείποντας τα χαρακτηριστικά της Καραμανλικής μεταπολιτευτικής δεξιάς, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής. 

Αλήθεια αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, του κομπάρσου στην ακροδεξιά κατρακύλα της σημερινής κυβέρνησης; 

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτή την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία.

Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και φραστικές καταδίκες


Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/4/134
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις σε διάφορους στόχους και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, καταδικάζει για άλλη μια φορά τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, υπενθυμίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και φραστικές καταδίκες.
  Όταν βάλλονται οι θεσμοί και δυναμιτίζεται η πολιτική ομαλότητα, δημοκρατικό καθήκον όλων είναι ο συντεταγμένος αγώνας για τη θωράκιση της δημοκρατίας, μακριά από άναρθρες κραυγές και πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις.
  Ως συνδικαλιστικοί φορείς, που εκπροσωπούμε το σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών και γνωρίζουμε πόσο απαιτητική είναι η προσπάθεια των υπηρεσιών με τα σημερινά δεδομένα για να αντιμετωπιστούν οι τυφλές πράξεις βίας και τρομοκρατίας, αγωνιζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με πνεύμα διακομματικής συνεννόησης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο των συναδέλφων μας στη δίωξη κάθε μορφής εγκλήματος, μη επιτρέποντας σε κανέναν να επιβουλεύεται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών. Επιτέλους, το αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.
  Ας μην λησμονούμε, τέλος, ότι οι θιασώτες της βίας και τα εκτελεστικά τους όργανα, «κενά ασφαλείας» εκμεταλλεύονται για να δράσουν. Είμαστε, ωστόσο, βέβαιοι ότι με μεθοδικότητα και πολλή προσπάθεια, έχοντας την υποστήριξη του πολιτικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας, και αυτό το «στοίχημα» θα το κερδίσει η Ελληνική Αστυνομία.
ypografes_poasy-poaxia

Δελτίο Τύπου Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 14.01.2012 για την Ε.Μ.Α.Κ.


Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ημερομηνία: 14/01/2013
Το εξειδικευμένο έργο των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, που επιχειρεί σε φυσικές καταστροφές και σε ειδικά περιστατικά για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής, δεν επιδέχεται εκπτώσεις.

Η αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος δεν πρέπει να κλείσει καμία από  τις μονάδες αυτές αλλά να τις αναβαθμίσει, με την ενίσχυσή τους με μέσα και προσωπικό. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.

Προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ΤΠΥΠΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ

Προς : ΤΕΑΠΑΣΑ
ΣΧΕΤ: α. Υπ. αριθ. 87070/0 229 /6-12-2012 έγγραφό σας
          β. Το από 14-12-2012 έγγραφό μας
Σε συνέχεια του β. σχετικού, αρχικώς θα επαναλάβουμε την θέση που διατυπώσαμε, ότι μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη πρόταση θα πρέπει να είναι επαρκώς και αναλογιστικώς τεκμηριωμένη. Ωστόσο, προκειμένου να συμμετέχουμε στην συνολική έκφραση πρότασης του ΤΕΠΑΣΑ, που θα συμπεριλάβει και τον Τ.Π.Υ.Π.Σ. αξιολογήσαμε τις προτάσεις του Προέδρου του Ταμείου, καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση του Τομέα μας.
Κοινή διαπίστωση, αποτελεί ότι το ουσιαστικό πλήγμα στην βιωσιμότητα του Ταμείου μας, ήταν το ληστρικό P.S.I. που υφάρπαξε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών του και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Έτσι σαφώς η μόνη δίκαιη πρόταση βιωσιμότητας, είναι η αναπλήρωση των χρημάτων μας από τους υπαίτιους της μνημονιακής αυτής αρπαγής του υστερήματος των συναδέλφων.
Πολιτική που όμως σαφώς και στα πλαίσια της τροικανής κυριαρχίας της χώρας μας δεν είναι άμεσα εφικτή, αλλά πρέπει να παραμένει ως στόχος τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και του ΤΕΑΠΑΣΑ. Σαφώς και το ζητούμενο παραμένει να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, που να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους ότι το υστέρημά του, που επενδύει στα Επικουρικά Ταμεία, θα διασφαλίζεται και θα πολλαπλασιάζεται με πραγματική τιμαριθμική αύξηση, ανάλογη των αναγκών των εργατικών λαϊκών οικογενειών μας.
1. Πέρα από τα παραπάνω, στις σημερινές συνθήκες της μισθολογικής μας εξαθλίωσης, οποιαδήποτε αύξηση εισφορών, είναι απαγορευτική για τα πενιχρά εισοδήματα των συναδέλφων, γι αυτό και μας βρίσκει αντίθετους.
2. Μετά από την τελευταία επιδρομή μειώσεων στο εισόδημά μας, (31-7-2012) επήλθε άμεσα ουσιαστική αλλαγή στον υπολογισμό του δικαιούμενου εφάπαξ των συναδέλφων. Στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της αναλογικότητας προτείνουμε:
α. για όσους συναδέλφους συνταξιοδοτήθηκαν πριν την 1-8-2012 και η πράξη απονομής του εφάπαξ δεν εκδόθηκε, το δικαιούμενο εφάπαξ να αναλογεί σε αυτό που αντιστοιχεί κατά την ημερομηνία διαγραφής του από το Π.Σ.
β. για όσους συναδέλφους συνταξιοδοτούνται μετά την 31-7-2012 το δικαιούμενο εφάπαξ να καθορίζεται από τρία τμήματα:
  • Το πρώτο τμήμα να προσδιορίζεται για τα έτη ασφάλισης έως και 31-7-2012 και επί των αποδοχών επί των οποίων καταβλήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και την συγκεκριμένη ημερομηνία.
  • Το δεύτερο τμήμα να προσδιορίζεται από 1-8-2012 επί των νέων αποδοχών όπως διαμορφώθηκαν με το τελευταίο μνημόνιο.
  • Το τρίτο τμήμα να προσδιορίζεται από 1-1-2014 σύμφωνα με την τεχνική βάση υπολογισμού που θα καθοριστεί τότε.
3. Επειδή σύμφωνα με το τελευταία οικονομικά μέτρα η οικογενειακή παροχή, δίδεται μόνο σε έγγαμους με τέκνα, να θεσμοθετηθεί ποσό 60 ευρώ στη θέση της Οικογενειακής Παροχής όπου η νομοθεσία για τον υπολογισμό του εφάπαξ, αναγράφει οικογενειακή παροχή (Ο.Π.).
4. Oυσιαστικό για την βιωσιμότητα του ΤΠΥΠΣ αποτελεί η απόκτηση κοινωνικού πόρου όπως διαθέτουν και τα αντίστοιχα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ. Εδώ θα πρέπει και από το ΤΕΑΠΑΣΑ να συνταχθεί σχετική πρόταση, που να ζητά συγκεκριμένους πόρους και συγκεκριμένα:
α. είσπραξη εισφοράς-απόδοσης ποσού σε ποσοστό από τις ασφαλιστικά συμβόλαια πυρός.
β. Επιβολή ενσήμου στην χορήγηση πιστοποιητικών – βεβαιώσεων πυροπροστασίας
γ. Ποσοστό από τα διοικητικά πρόστιμα του 433 Π.Κ.
δ. Ποσοστό από την εκποίηση αχρήστου υλικού του Π.Σ.
ε. Ποσοστό από τα εισπρακτέα ποσά, σύμφωνα με την ΚΥΑ 9009/16/5α/19-1-2000 Β27
στ. Ποσοστό από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα, αθλητικών αγώνων που διατίθεται πυροσβεστική δύναμη.
5. Τέλος μείζον για την βιωσιμότητα του Ταμείου, αποτελεί η βέλτιστη αξιοποίηση των αποθεματικών του. Συγκεκριμένα άμεσα η Διοίκηση του, θα πρέπει να προχωρήσει στην τοποθέτηση του μέγιστου επιτρεπτού ποσού των αποθεματικών, κατά νόμω, σε επενδύσεις μηδενικού ρίσκου και σταθερής απόδοσης. Εξειδικεύοντας το παραπάνω, θα πρέπει:
α. να τοποθετηθούν χρήματα σε προθεσμιακές καταθέσεις, σε κάποια από τις «συστημικές τράπεζες» ώστε να υπάρξει κερδοφορία από τον σαφώς υψηλότερο τόκο από την ΤτΕ και βέβαια να θωρακιστούν τα συγκεκριμένα χρήματα από νέο τυχόν ληστρικό «κούρεμα».
β. να αλλάξει ριζικά η πολιτική χορήγησης δανείων, ώστε και τους μετόχους να εξυπηρετεί και κέρδος να αποκομίζει το Ταμείο. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αυξηθεί το συνολικό ποσό των διατιθέμενων κατ έτος χορηγούμενων δανείων. Θα πρέπει να αυξηθεί αναλογικά το ποσό του χορηγούμενου δανείου και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής. Και αυτό το μέτρο θα συνεισφέρει πέρα τον σαφώς υψηλότερο τόκο από την ΤτΕ να θωρακιστούν τα συγκεκριμένα χρήματα από νέο τυχόν ληστρικό «κούρεμα».

Οι anonymous χάκαραν τον Αδέσμευτο ΤύποΤον ιστότοπο της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος "χτύπησε" ομάδα κυβερνοακτιβιστών που υπογράφει ως Anonymous και Black Team και το έθεσαν εκτός λειτουργίας.
Στο site του Αδέσμευτου εμφανίστηκε φωτογραφία από τη Βίλα Αμαλία και συνθήματα υπέρ των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και των καταλήψεων.
"Κάτω τα χέρια από τη
Villa Amalias, την κατάληψη Σκαραμαγκά, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ, τον 98 FM, το στέκι Xanadu, την κατάληψη Δέλτα, όλες τις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους κοινωνικούς αγώνες", έγραψαν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του "Αδέσμευτου Τύπου" βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17/12/2012 καθώς τους οφείλονται, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δεδουλευμένα έξι μηνών.
Στις 28/12, ο εκδότης του "Α.Τ.", Δημήτρης Ρίζος, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας η οποία θα συζητηθεί στις 3/4/2013.
Πηγή: bloko