.

01/18/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η εξαπάτηση της συγκυβέρνησης σε ενστόλους και αποστράτους<<Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, δεν θα αποτελέσει πρόσχημα για τη μείωση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αντίθετα γίνεται αφορμή για την ανασυγκρότησή τους με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.>>
<<Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.>>
<< Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη διασφάλιση και την αναβάθμιση του κύρους των εν αποστρατεία στελεχών και των Ενώσεων τους, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.>>
Αυτές ήταν οι διατυπώσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
για την Εθνική  Άμυνα και βρίσκονται αναρτημένες στο σάιτ του κόμματος. Στις δεσμεύσεις αυτές έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο πρωθυπουργός και αρμόδια στελέχη της Ν.Δ. με προεκλογικές αναφορές τους  σε επισκέψεις υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και προεκλογικές συγκεντρώσει ς αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών που είχαν προκαλέσει οι ίδιοι.
Η σημερινή πραγματικότητα είναι φυσικά εντελώς διαφορετική.Αυτό που αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε είναι ότι για άλλη μιαφορά κορόιδεψαν  αποστράτους και εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να διασφαλίσουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία τους επιτρέπει να προχωρήσουν την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής είναι τα ανθρώπινα θύματα και προφανώς έτσι εκλαμβάνουν και τους ενστόλους.
     Τα εν ενεργεία στελέχη και οι απόστρατοι πλησιάζουν τις 300.000 και αν υπολογίσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους  καταλαβαίνουμε  ότι  αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν με προεκλογικές δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα για να επιτευχθούν κυβερνητικές αυτοδυναμίες. Από το 2010, όπως έκαναν άλλωστε για όλες  τις κοινωνικές ομάδες , οι μνημονιακές κυβερνήσεις  επιδόθηκαν σε μία εκστρατεία εξευτελισμού τους προκειμένου να μειώσουν  το κύρος τους στην κοινωνία. Τα πλέον επίσημα χείλη της τότε κυβέρνησης τους αποκάλεσαν κοπρίτες, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς.   Ενώ ήταν από τους πρώτους που υπέστησαν περικοπές ,οι μοναδικοί στους οποίους αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης κατά 15 χρόνια, οι πρώτοι που είδαν την κατακρεούργηση των μερισμάτων τους, τους παρουσίαζαν ως τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος που λόγω αποστολής εξαιρούνταν, βάζοντας την κοινωνία απέναντί τους.
     Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση ήταν εύκολο η Ν.Δ.  να πάρει τη σκυτάλη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
(με το οποίο συγκυβερνούσε και υλοποιούσε τη βάρβαρη επίθεση κατά των ενστόλων), να πατήσει στην ανάγκη και στη δυσκολία επιβίωσης των ίδιων και των οικογένειών τους  και να δεσμευθεί για άμεση αποκατάσταση των μισθώνσταεπίπεδα του 2009, για άρση του άδικου ηλικιακού ρατσισμού  και αναβάθμιση του κύρους των αποστράτων.
     Οι προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. δεν ήταν ουτοπικές αφού ουσιαστικά ήταν άρσεις αδικιών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αποδεικνύονται όμως ότι ήταν συνειδητά ψεύδη και αποσκοπούσαν για άλλη μια φορά στην κλοπή ψήφου για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.
  Όχι μόνο δεν υλοποίησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά δεν έμειναν ούτε στο καθεστώς που παρέλαβαν. Εξαθλιώνουν περαιτέρω τους εν ενεργεία και μεταφέρουν στους αποστράτους τις περικοπές αυτές. Επιβαρύνουν δε τους αποστράτους  επιπλέον με τις περικοπές που υπέστησαν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Οι απόστρατοι βρίσκονται στο στόχαστρο  της εγχώριας τρόικα που υλοποιεί αυτό που εύστοχα γράφτηκε ότι <<σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν>>. Εδώ δεν έχουμε περικοπές. Έχουμε εκδίκηση.
     Η επιλογή γι’ αυτές  τις περικοπές δεν είναι από λάθος ούτε από άγνοια.  Οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές ήξεραν πολύ καλά τι θα συμβεί στους αποστράτους όταν ψήφιζαν  τις μειώσεις στις μισθολογικές προαγωγές.  Ο Στουρνάρας επίσης  το είχε πει καθαρά στα συνδικαλιστικά όργανα των σωμάτων ασφαλείας. Στη συνάντηση που είχε γίνει ,είχε τονίσει ότι η εγχώρια τρόικα ήταν σύμφωνη και μάλιστα είχε προαναγγείλλει( αυτό για το οποίο κάποιοι δήθεν αιφνιδιάστηκαν και δεν το περίμεναν)   το νέο μισθολόγιο μέσα στο 2013 με κόψιμο των μισθολογικών προαγωγών και περαιτέρω  μειώσεις σε αποστράτους και εν ενεργεία. Τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιων υπουργώνκαι το όψιμο ενδιαφέρον τους για απάλειψη της διπλής περικοπής στους αποστράτους επιεικώς είναι φούμαρα.Εκτός του ότι δεν πρόκειται  να διορθώσουν την αδικία της διπλής περικοπής  σε βάρος τους ,αν το κάνουν θυμίζει τη μέθοδο χότζα προσφέροντας ικανοποίηση για τον περιορισμό του κακού που σημαίνει  και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων για αποκατάσταση.
     Οι δραματικές περικοπές στους εν ενεργεία και αποστράτους  δίνουν διπλό μήνυμα . Η πλειοψηφία του κόσμου έχει τη λαθεμένη άποψη ότι οι ένστολοι αποτελούν το σκληρό πυρήνα του κράτους και επειδή τους χρειάζονται  δεν τους πειράζει κανείς. Η ληστεία στον υποτιθέμενο σκληρό πυρήνα αναγκάζει τους υπόλοιπους να αναδιπλωθούν και να πουν ότι <<αφού δεν γλύτωσαν  αυτοί, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα>>. Το κτύπημα στους ένστολους και απόστρατους εκτός από τον παραδειγματισμό των υπολοίπων προσγειώνει και τους ίδιους στη σκληρή πραγματικότητα. Μας λένε κατάμουτρα:
<< Σε εκμεταλλευόμαστε με μισθό πείνας, χωρίς τα συνταγματικά δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα των υπολοίπων και μετά σε πετάμε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Όταν σε έχουμε ανάγκη κτυπάμε τις ευαίσθητες χορδές σου και παίρνουμε την ψήφο σου . Μόλις κάνουμε τη δουλειά μας σε πετάμε και επικαλούμενοι τις αξίες και τον πατριωτισμό σου, ζητάμε να μην αντιδράσεις .Γιατί  ηφτώχεια σου , η ανεργία της γυναίκας και του παιδιού σου είναι για το καλό σου. Θα πεινάσεις, δεν θα έχεις γιατρό φάρμακα,  σχολείο, πετρέλαιο να ζεσταθείς, θα πληρώνεις χαράτσια, μπορεί να χάσεις το σπίτι σου γιατί  δεν έχεις να πληρώσεις το δάνειο, μπορεί να πέταξες το αυτοκίνητο σου, αλλά είναι για το καλό σου και για να σωθεί η πατρίδα. Πατρίδα σου είναι οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές, οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι ,οι ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., οι οφ-σορ εταιρείες, οι πολυεθνικές και τους σώζεις εσύ.Γι’ αυτό σου κόψαμε μισθούς, συντάξεις , μερίσματα και θα συνεχίσουμε να στα κόβουμε όποτε χρειάζεται να σωθούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους  αυτοί που θεωρούμε εμείς πατρίδα σου. Εξάλλου οι θυσίες σου δεν πήγαν χαμένες. Το 10% των πλουσιότερων ελλήνων αύξησαν τα εισοδήματα τους την τελευταία διετία κατά 15%. Όπως βλέπεις τα λεφτά που σου κόψαμε έπιασαν τόπο. Και αν χρειασθεί θα σε χρησιμοποιήσουμε για να τους υπερασπιστείς.>>

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ
     Η εξαθλίωση του κόσμου και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι  αποτέλεσμα αποτυχίας των μνημονίων και των λαθεμένων προγραμμάτων. Δεν έτυχαν ούτε απέτυχαν.
Ήταν καλά προγραμματισμένα και πέτυχαν απόλυτα. Είναι σε εξέλιξη ένας άγριος ταξικόςπόλεμος
. Αυτοί που δημιούργησαν το χρέος , το μεταφέρουν στις πλάτες μας, εξαθλιώνοντάς μας και διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον υποδούλωσης και εκμετάλλευσης.  Ηεθνική άμυνα , η δημόσια  ασφάλεια και  το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας δεν τους ενδιαφέρει.  Το κύριο μέλημά τους είναι η διασφάλιση των κερδών της οικονομικής ελίτ και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του λαού.
     Οι περικοπές σε μισθούς , συντάξεις, μερίσματα, κοινωνικές δαπάνες δεν πρόκειται να σταματήσουν και φυσικά δεν θα εξαιρούνται οι απόστρατοι και οι ένστολοι. Η τακτική θα είναι η ίδια. Ληστεία στο λαό, ελαφρύνσεις και απαλλαγές στους πλούσιους.
     Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μας πολιορκούν με εκβιασμούς , διλλήματα, φοβίες και ενοχές για να ελαχιστοποιούν τις αντιδράσεις στις νέες περικοπές που θα επιβάλλουν.
Όπως έκαναν μέχρι τώρα, τα μέτρα που θα παίρνουν κάθε φορά σε βάρος μας  , θα λένε ότι είναι τα τελευταία και μετά θα ακολουθήσει  <<ανάπτυξη>>.
Κάθε φορά θα επιδιώκουν την υποταγή μας, αποκαλώντας τη  σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμό.
     Σκοπός τους είναι  να ρίξουν όσο πιο χαμηλά μπορούν το βιοτικό επίπεδο, να το ισοπεδώσουν, για να ξεπουλήσουν τη χώρα μας , τις στρατηγικές υποδομές της και να παραδώσουν το λαό της απροστάτευτο για εκμετάλλευση.
    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που έχουμε χάσει μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να τα ανακτήσουμε.
     Αυτά που έχουν χαθεί την τελευταία τριετία ήταν κατακτήσεις πολλών δεκαετιών με αγώνα και αίμα.  Για να ανακτηθούν ξανά θα απαιτηθούν αγώνες πολλών ετών με απαραίτητη όμως προϋπόθεση την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να μπει ένας πάτος στο βαρέλι. Πάτος τώρα δεν υπάρχει.
     Τα ανθρώπινα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουν. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική είμαστε με χρονοκαθυστέρηση εμείς και οι οικογένειές μας εν δυνάμει θύματα που κανείς δεν θα τα θυμάται.
     Σ’ αυτό τον άγριο ταξικό  πόλεμο τα στρατόπεδα είναι δύο. Αυτό της οικονομικής ελίτ  που επιτίθεται με αιχμή του πολιορκητικού της μηχανισμού την εγχώρια τρόικα και το άλλο του λαού που μέχρι τώρα υποχωρεί και δεν έχει προβάλλει την αντίσταση που απαιτείται.  Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.
     Οι ένστολοι και οι απόστρατοι προέρχονται από τα χαμηλά και τα μεσαία λαϊκά στρώματα
. Υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας και του  λαού  και συντάσσονται στο πλευρό του, γιατί τα συμφέροντα αυτά πλήττονται.
Ο πατριωτισμός ο δικός τους είναι προσχηματικός
και είναι κατατεθειμένος σε ξένες τράπεζες, πολυεθνικές και οφ-σορ εταιρείες και σκοπός του είναι η εκμετάλλευσή μας.
    Ο δικός μας πατριωτισμός είναι γνήσιος και ανιδιοτελής.  Μας δείχνει το δρόμο της αντίστασης μαζί με το λαό απέναντι στην πολιτική της υποδούλωσης, της υποταγής , του ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης.
    Η ειρηνική εξέγερση  με ενότητα και ομοψυχία όλου του Ελληνικού λαούμπορεί να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική και να ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας. Και φυσικά για να πάρει η ελπίδα σάρκα και οστά  απαιτεί συμμετοχή και όχι ανάθεση.
ΥΓ. Με τις λέξεις << στρατόπεδα ή εμείς και αυτοί>> εννοούνται οι πολιτικές επιλογές . Μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι να μιλήσουν ότι αναπαράγονται εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα.Τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και η ανθρωποφαγία αναπαράγονται με τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η τρκομματική κυβέρνηση για να διαιρέσει και να αποπροσανατολίσει τολαό. Να τον κάνει να βλέπει σαν εχθρό τον φίλο του, τον γείτονά, ακόμα και την ίδια την οικογένειά του. 

                                                                 Τάσος Μαυρόπουλος Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.(ε.α.)
                                                                Συντονιστής του Τμήματος  Σωμάτων Ασφαλείας

                                                                                           ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: "Προσθέτουν τον πυροσβέστη στο μηχανισμό καταστολής...""Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τις αντιδραστικές πολιτικές επιλογές της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, που επιτάσσουν την εμπλοκή των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε ενέργειες καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, με τη χρησιμοποίησή τους ως συνεπίκουρη δύναμη των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συμμετοχή των πυροσβεστών προς ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την κατάπνιξη της κινητοποίησης των κατοίκων και φορέων της περιοχής της Δεσκάτης Γρεβενών, που αντιδρούν στα σχέδια μεταφοράς της ομώνυμης Εφορίας. (βλέπε σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.) 

Η συγκεκριμένη ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 3511/2006 άρθρο 2 παράγραφος 1), οφείλεται στη συνεχή και εντεινόμενη στρατικοποίηση του, που στοχεύει σταδιακά στην έμμεση και συγκαλυμμένη αριθμητική ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής των αγώνων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που διεξάγονται ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή – ταξική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον οι πρακτικές αυτές, εκθέτουν ανεπανόρθωτα και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δίνουν αντίστοιχες εντολές εφαρμογής τους, που συνιστούν παράβαση καθήκοντος.

Ανάλογα φαινόμενα έλαβαν χώρα και το Φθινόπωρο του 2010, με τη συμβολή των πυροσβεστών στο κόψιμο των λουκέτων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και στην περιοχή της Φλώρινας, προκειμένου να σπάσει η κατάληψη και να σταματήσει ο αγώνας  των μαθητών των Γενικών Λυκείων Φλώρινας, γεγονός που είχε καταγγελθεί από την παράταξή μας με αντίστοιχο Δελτίο Τύπου, στις 14 – 10 – 2010. (βλέπε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.)

Συνέχεια αυτών των ενεργειών αποτέλεσε και η εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στις 24 – 9 – 2012,  για την απόσπαση τριών οχημάτων από τη δύναμη των οχημάτων του Π.Σ. και την ένταξή τους στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, προς ενίσχυση της κατασταλτικής δραστηριότητας.   

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή και αυτό το περιστατικό εμπλοκής πυροσβεστών σε κατασταλτικές ενέργειες καλεί:

•    Την Πανελλήνια Ομοσπονδία να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να μπει φραγμός στην καταχρηστική χρησιμοποίηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων, σε αντίθεση με τις αρμοδιότητες του Π.Σ. και τα καθήκοντα τους και την αναζήτηση ευθυνών όπου αυτές εντοπίζονται.   

•    Τους συναδέλφους σε συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές της, για την αποστρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και την εξαίρεσή του από τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να εκλείψουν οριστικά ανάλογα φαινόμενα, καθώς και για την πραγματική οργανωτική και θεσμική του αναβάθμιση, στη βάση της κοινωνικής του αποστολής, προς όφελος του λαού. 

Η Ε.Α.Κ.Π. κόντρα στην τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζει τον αγώνα στη βάση των αρχών και των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους αγώνες του Λαού μας και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, να επιδείξουν την ανάλογη απαιτούμενη στάση. 

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

"Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή" και φωτογραφίες του ... "φύρερ" στο σπίτι του 25χρονου


50 φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου με τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή» και φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 25χρονου δράστη της δολοφονίας του 27χρονου άτυχου μετανάστη από το Πακιστάν, όπως επισημάνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών διαπιστώνεται πως ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 25χρονος είχαν κατηγορηθεί για κλοπή, επειδή είχαν αρπάξει… 10 επώνυμα μπλουζάκια από
κατάστημα, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχαν προσαχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες γιατί κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ομόνοιας.
          Την ίδια ώρα στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένας αεροβόλο πιστόλι, μία  σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο  σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σφεντόνα.
Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν πως αιτία της πράξης τους ήταν πως ο άτυχος μετανάστης έκανε… οκτάρια στον δρόμο με το ποδήλατό του και τους εμπόδιζε να περάσουν με το μοτοποδήλατο. Και οι δύο φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί είχαν στην κατοχή τους στιλέτα! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας». Η Διεθνής Αμνηστία «χρεώνει» την δολοφονία του μετανάστη στην αναποτελεσματική δράση των ελληνικών αρχών με τον αρμόδιο διευθυντή της Marek Marczynski, να δηλώνει: «Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα». Άμεσα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων απάντησε: «Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Φθάνει στην καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία».
          Η δολοφονία σημειώθηκε στις 03:20 στην οδό Τριών Ιεραρχών 65 στα Πετράλωνα. Όπως περιέγραψαν μάρτυρες δύο άνδρες άρχισαν να χτυπούν τον μετανάστη που ήταν πάνω στο ποδήλατο. Ο ένας από αυτούς, ο 25χρονος λένε αστυνομικές πηγές, τον χτύπησε με στιλέτο στο στήθος και ο άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος. Οι δυο δράστες διέφυγαν με ένα σκουτεράκι αλλά ευτυχώς ένας ταξιτζής που είδε τα πάντα, κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και έτσι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο Σύνταγμα, με το αιματοβαμμένο στιλέτο στην κατοχή τους. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα.
Ο 29χρονος είναι πυροσβέστης, τα τελευταία 5 χρόνια και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο. Είχε πάρει δεκαπενθήμερη άδεια από την υπηρεσία του και σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων του ήταν κλειστός χαρακτήρας, ενώ ο διοικητής του, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 29χρονο, ο νεαρός ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Ο 25χρονος και ο 29χρονος ήταν σεσημασμένοι για μικροκλοπή.

Πηγή : bloko

50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι ενός από τους δολοφόνους, Βρέθηκε οπλισμός frei korp


Προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου που συνελήφθη μαζί με τον πυροσβέστη από αστυνομικούς της ομάδας ΖΗΤΑ και κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του τραγικού μετανάστη. 
Ακολουθεί η αποκαλυπτική ανακοίνωση της Αστυνομίας...
"Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 27χρονου αλλοδαπού στα Πετράλωνα Συνελήφθησαν οι δυο
ημεδαποί δράστες μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων  
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 03.20 ώρα σήμερα, στην οδό Τριών Ιεραρχών έναντι του αριθμού 65-67, στα Πετράλωνα.
Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα. Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» την 03.40 ώρα σήμερα, στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας. Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.   
Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες). Οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα .
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
• Tρία (3) στιλέτα τύπου πεταλούδα.
• Ένας (1) σουγιάς.
• Μία (1) μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
• Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.
• Μία (1) σιδερογροθιά.
• Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
• Δύο (2) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
• Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα.
• Μία (1) σφεντόνα.
Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν πενήντα (50) προεκλογικά φυλλάδια  πολιτικού κόμματος. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθηνών." 

Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Θέμα: «Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος»ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
17.01.2013
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος»
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη συζήτηση σχετικά με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Βάσει της υπ΄αριθ. 53100 οικ.Φ.100.4/16-11-2011 Απόφασης του Αρχηγού Π.Σ. ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωσή των Υπηρεσιών του. Σύμφωνα και με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 23.01.2012 η Επιτροπή συγκροτήθηκε από μέλη του Π.Σ. με σκοπό αφού ολοκληρώσει τις εργασίες της να παραδώσει το πόρισμα για αξιολόγηση στα αρμόδια όργανα του Π.Σ. Παρόλα αυτά το πόρισμα αυτής της επιτροπής ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε.
Η αναδιοργάνωση του Π.Σ. οφείλει να υπηρετεί τις ανάγκες αποτελεσματικότητας του έργου που αντιστοιχεί στον κοινωνικό του ρόλο. Ειδικότερα για τις Ε.Μ.Α.Κ. η όποια αναδιοργάνωση τους πρέπει να ενσωματώνει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει συσσωρευθεί, την ειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού τους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποτελεσματικότερης οργάνωσής τους σε σχέση με τη φύση της αποστολής τους: την άμεση αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος οι πολιτικές αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών εν γένει του Δημοσίου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών αποδομούν τις Δημόσιες λειτουργίες, απαξιώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο και οργανώνονται αποκλειστικά με βάση λογιστικά κριτήρια συρρίκνωσης δαπανών.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΥΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος) μετά απο συνάντηση του προεδρείου της στις 4-1-2013 με τον Αρχηγό του Π.Σ. η ηγεσία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει μόνον δυο Ε.Μ.Α.Κ. πανελλαδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλα και να μειώσει τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια.
Επειδή η ανθρώπινη ζωή, η διάσωση και η προστασία της δεν κοστολογούνται.
Επειδή εκτός απο την σύγκλιση του συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού του Π.Σ. στο οποίο κατατέθηκαν οι προτάσεις των συνδικαλιστών και απο το οποίο ουδεμία απόφαση κοινοποιήθηκε, δεν υπάρχει κάποια άλλη επίσημη πρόταση ή σχέδιο απο το Υπουργείο σας που να αφορά την αναδιαργάνωση του Π.Σ.
Επειδή οι φειδωλές ανακοινώσεις του Υπουγού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του Π.Σ. για πλεονάζον προσωπικό στο Π.Σ. και της ηγεσίας του Π.Σ. για κλείσιμο των περισσοτέρων Ε.Μ.Α.Κ. και μείωση των κλιμακίων, χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και πανικού στις τοπικές κοινωνίες.
Επειδή απαραίτητη στόχευση της αναδιοργάνωσης του Π.Σ. είναι η ενίσχυση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας του και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του.
Επειδή ο διάλογος για την οργάνωση του κοινωνικού ρόλου του Π.Σ. οφείλει να είναι ανοικτός στην κοινωνία με συμμετοχή της ηγεσίας του Π.Σ., των συνδικαλιστικών φορέων του Π.Σ., της επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων.  


Επειδή οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο που απαιτεί μεγάλο βαθμό εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.
Επειδή η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη.
Ερωτάστε κ. Υπουργέ
1.        Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Βάσει ποιού σχεδίου θα γίνει και ποιούς στόχους θα επιτύχει η αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Π.Σ.; 
2.            Προτίθεστε να προβείτε στη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκτός απο τα κόμματα, η ηγεσία του Π.Σ., εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Π.Σ. εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένοι επιστήμονες προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες και να κατρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προστασίας του πολίτη.
3.            Δεσμεύεστε να διατηρήσετε αλλά και να βελτιώσετε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό όλες τις Ε.Μ.Α.Κ. πανελλαδικά αφού σύμφωνα και με την απάντησή του Υπουργείου σας στη υπ΄ αριθ. ερώτησή 163/16-07-2012 μας «η προστασία των πολιτών από τις θεομηνίες, ατυχήματα και άλλα καταστροφικά γεγονότα αποτελεί για το Υπουργείο σας πρωταρχικό στόχο.»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαίρη Διακάκη

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Χαρά Καφαντάρη

Στάθης Παναγούλης

Τσουκαλάς Δημήτρης