.

07/04/13 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αστυνομικός των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη ο 26χρονος που αυτοκτόνησε στα Ψακούδια ΧαλκιδικήςΑστυνομικός που υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη ήταν ο άτυχος νεαρός που έχασε τη ζωή του από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στο δωμάτιό του, σε συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Ψακούδια Χαλκιδικής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για αυτοκτονία. Ο 26χρονος αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Υπηρετούσε στην   Υπηρεσία Μέτρων Τάξης.
Η υπηρεσία του τον παρέπεμψε σε ψυχολόγο όμως ο ίδιος δεν πέρασε ποτέ από το γραφείο ψυχολογικής στήριξης.   Τις τελευταίες τρεις ημέρες είχε φύγει από το σπίτι του και αναζητούνταν από τους οικείους του. Σήμερα το μεσημέρι έδωσε τέλος στη ζωή του με έναν περίεργο τρόπο.
Προκάλεσε έκρηξη με άγνωστο μέχρι στιγμής υλικό ενώ στη συνέχεια εξερράγησαν τέσσερα γκαζάκια τα οποία βρέθηκαν στο δωμάτιο του άτυχου νεαρού.
Μέσα στο δωμάτιο βρέθηκε η ταυτότητα του 26χρονου.

πηγή:thestival

Νέο μισθολόγιο ενστόλων...
ΟΤΑΝ Η ΑΠΑΤΗ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ο   ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ    
              
Οι ένστολοι είναι μία πολυπληθής ομάδα εργαζομένων με 170.000 περίπου εν ενεργεία στελέχη και πάνω από 120.000 αποστράτους, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους αποτελούσαν το φιλέτο της εκλογικής πελατείας των κομμάτων εξουσίας.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το σχέδιο ''Άρτεμις'' για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

                                                                             Αθήνα, 03/07/2013

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Με διατάξεις του  πρόσφατου αντεργατικού Νόμου 4144/2013 ελήφθησαν ορισμένα πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα αντικοινωνικά μέτρα, δήθεν με στόχο την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Δ. Αττικής «η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ»
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ
03.07.2013
ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Δ. Αττικής «η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ»
Ένα « ιστορικό» νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ», οδηγείται σε κλείσιμο, μέσω της σταδιακής υποβάθμισής του.

Σημαντική εξέλιξη οι προσλήψεις στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θεωρούμε πολύ σημαντική και θετική την εξέλιξη για την πραγματοποίηση νέων προσλήψεων  στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις που αναμένεται να εγκριθούν από την κυβέρνηση, έρχονται χρονικά σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου εκτός όλων των άλλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, το Σώμα κλυδωνίζεται από τις πολλές και σημαντικές αποστρατείες, σε αριθμό, εμπειρία, εξειδίκευση, ειδικότητες, στελεχών του, δημιουργώντας έτσι τεράστια και δυσαναπλήρωτα κενά στην ήδη ελλειμματική οργανική σύνθεση των Υπηρεσιών του.

Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή όλου του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και του τρόπου εισαγωγής στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την δημιουργία Ακαδημίας, με κατ΄ έτος προσλήψεις  μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, με αλλαγή του ποσοστού εισαγωγής Αξ/κών ειδικότητας ΑΕΝ από 20% σε 40%, με συνεχή μετεκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε το Σώμα να επενδύσει στην εκπαίδευση, ως μόνου αναγκαίου και ικανού τρόπου παροχής, ποιοτικού και αποτελεσματικού έργου, υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.ΠΗΓΗ:NEA ΠΛΕΥΣΗ

Ένας στρατιώτης ροκσταρ - Από τους Nirvana στις Ειδικές Δυνάμεις και τον πόλεμο!Ο Τζέισον Έβερμαν (Jason Everman) ειναι κάποιος που μάλλον δεν ξέρετε εκτος και αν ειστε οι πλέον ειδικοί στην ρόκ σκηνή! Ο ΤΖέισον Εβερμαν λοιπον θα έπρεπε να ειναι γνωστός ως ο μόνος άνθρωπος που εχουν διώξει οχι απο ενα  αλλα απο δύο μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του 90!

Τον έδιωξε ο Κέρτ Κομπέιν (Kurt Cobain) γιατι όπως ειχε δηλώσει τότε ο Κομπέιν,  ηταν ιδιότροπος και τον απέλυσαν και  οι Soundgarden.

Ο Έβερμαν όμως, που τώρα εχει φτάσει τα 45, το 1993 οταν ηταν ακόμη 26 ετών απόφασισε να αλλάξει καρριέρα και να ενταχθεί στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

'' Με τα ΙΧ των αστυνομικών δουλεύουν τα τμήματα...''Ένα από τα «θύματα»των Μνημονίων και των πάσης φύσεων περικοπών είναι και τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.Σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές δεκάδων χιλιάδων κατοίκων δεν υπάρχει ούτε ένα περιπολικό στη διάθεση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους,κυρίως για τη διεκπεραίωση διοικητικών εργασιών και την
απόδοση δικαστικών κλητεύσεων.