.

11/20/12 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φρίκη.Γάζα(φώτο-σκληρό περιεχόμενο)Στο ΣτΕ οι στρατιωτικοί για τις μειώσεις


Θέμα: «Δικαστική αντίδραση για τις μισθολογικές περικοπές, που επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4093/2012»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Όπως γνωρίζετε, με τις υποπαραγράφους 31 - 33 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016») τροποποιείται το ισχύον ειδικό μισθολόγιο – φτωχολόγιο και επιβάλλονται σαρωτικές μειώσεις στις – ήδη περικοπείσες - συνολικές αποδοχές μας (βασικό μισθό και επιδόματα), και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Ήδη οι αποδοχές μας και πέραν των προβλεπομένων με τον ανωτέρω νόμο θα είναι μικρότερες από το 2013 και εν συνεχεία το 2014 λόγω της κατάργησης των δώρων και των πάγιων οδοιπορικών από το 2013, αλλά και του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου που θα θεσπισθεί το 2014 (ο προϋπολογισμός αναφέρει για μισθολογικές μειώσεις ακόμη 88.000.000,00 ευρώ).
Μετά από μελέτη των σχετικών διατάξεων, από το νομικό μας σύμβουλο, κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, τηλ. 2103615430 & 427), θεωρούμε ότι, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αποτελεσματικής αντίδρασης κατά των νέων μισθολογικών περικοπών είναι η προσβολή με κατάθεση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που σύμφωνα με την υποπαράγραφο 37 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του παραπάνω ν. 4093/2012, θα εκδοθεί για τον καθορισμό του χρόνου και του τρόπου επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών (ήτοι της διαφοράς των αποδοχών που καταβλήθηκαν από 1-08-2012). Επ’ ευκαιρίας της προσβολής της απόφασης αυτής, θα κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και το ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής μειώσεων στις εν γένει αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι συνιστούν νευραλγικό τομέα για την άμυνα της χώρας και για το λόγο αυτό αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.
Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ αποφάσισε την κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της ανωτέρω απόφασης του Υπουργού Οικονομικών. Το δικόγραφο, το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί εντός της δεσμευτικής προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης, θα πρέπει να αναδείξει πέραν των βάσιμων νομικών μας επιχειρημάτων και τη θέληση, αλλά και αποφασιστικότητα των Ελλήνων στρατιωτικών, ενωμένοι και μαζικά, να καταδείξουν την αγανάκτησή τους και την περιθωριοποίησή τους, που προωθείται από τα μνημόνια, αλλά και σε περίπτωση θετικής απόφασης, να ανατρέψει το στόχο για περαιτέρω μείωση στα εισοδήματά μας το έτος 2014.
Για αυτό σας καλούμε
αφενός να συνδράμετε οικονομικά την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής στα δικαστικά έξοδα της προσφυγής με την κατάθεση δέκα ευρώ (10,00 €) στο λογαριασμό της και αφετέρου με την εντολή σας να συμπεριληφθούν τα στοιχεία σας στο δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης, γνωρίζοντας στην Ένωση (espea@freemail.gr) το βαθμό, την ειδικότητα, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το τηλέφωνο ενός εκάστου.
Τη συμμετοχή της με αίτηση ακύρωσης ανακοίνωσε και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Όταν οι εξουσίες επιβάλλονται με βία, έχουν χάσει τη λαϊκή τους στήριξη


Του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη // 17-11-2012

Μέρες Νοέμβρη σαν και σήμερα, πριν τέσσερις κοντά δεκαετίες. Στο κέντρο της Αθήνας. Νέοι, φοιτητές σπουδαστές, μαθητές, αποφασίζουν ότι δεν βολεύονται άλλο πια, κάτω από ένα τυραννικό καθεστώς, που χρησιμοποιεί τη βία και την ισχύ των όπλων γα να διατηρεί τη νομιμοποίησή του.
Μια άνοιξη έρχεται στο κέντρο μιας σιδερόφρακτης πόλης. Χιλιάδες ψυχές ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών, στοιχίζονται στο Ε.Μ.Π. και διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην τυραννία. Ψυχές και θελήσεις που ενώνονται σε  μία και ενιαία συλλογικότητα που θέτει πολιτικό στόχο την άμεση αλλαγή της τυραννίας, που απαιτεί άμεσα δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμό στη λαϊκή βούληση.
Τα αιτήματα συμπυκνώνονται και αποτυπώνονται περιεκτικά ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αποτυπώνουν σε  τρεις μόνο λέξεις την βιοθεωρία της δημοκρατικής και ουμανιστικής πολιτείας. Και το κυριότερο διατυπώνονται στην πόλη που ήταν η ίδια η μήτρα που γέννησε στον παγκόσμιο πολιτισμό την έννοια της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.
Οι  διαμαρτυρόμενοι Έλληνες εκείνου του Νοέμβρη του ΄73 έπραξαν το απολύτως δημοκρατικό καθήκον τους. Κορύφωσαν με μια συγκλονιστική συλλογικότητα την συμμετοχή τους στα κοινά, θέτοντας την αρχή του τέλους των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας. Αψήφησαν τη βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής της εξουσίας και  απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η δύναμη είναι ο λαός.
Η αντιστασιακή δράση του  Πολυτεχνείου του 73 ήταν  πρωτοφανή, ήταν μια προωθημένη  έκφραση πολιτικής  άποψης και στάσης ζωής που στέλνει διαχρονικό  μήνυμα  ανατροπής των μεσαιωνικών πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων όποτε επανακάμπτουν. Σήμερα ο λαός μας έχει να αντιπαλέψει τη  τροικανή κατοχή που θέτει μνημόνια στη θέση του συντάγματος και των ελληνικών νόμων και  μερκελιστές τοποπαρατηρητές στη θέση των διαχειριστών της ελληνικής κοινωνίας.
Τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας δείχνουν το δρόμο. Πήραμε τα ίδια όνειρα από τους αγωνιζόμενους φοιτητές του Νοέμβρη του ’73. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε πως ζωή μας δεν μπορεί να είναι γαλέρα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε πως η ζωή μας μπορεί να είναι καλύτερη, πως μπορεί να είναι δίκαιη και ανθρώπινη, πως μπορεί να μην αντιστοιχεί νούμερο-άνθρωπος και λογιστικό ισοζύγιο.
Έγραφε με συγκλονιστικό τρόπο ο Λ. Σεπούλδεβα, Χιλιανός συγγραφέας, σε ένα κείμενό του για τα θύματα της Χιλιανής χούντας του Πινοσετ «…Ανδρώθηκαν στη χειρότερη εποχή και έκαναν ότι μπορούσαν για να την κάνουν καλύτερη. Ανακάλυψαν ότι η Ιστορία είναι μια απάτη και έγιναν σοφοί για να την ξαναγράψουν με την καλλιγραφία της αξιοπρέπειας. Ήταν προορισμένοι να θριαμβεύσουν και προτίμησαν να είναι μοναχικοί..»
ΠΗΓΗ: http://www.eaps.gr